Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6672294 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

@Sezgin Cengiz Hocamın verileri bunlar. Aylık değişimi yeni hesaplamaya başladı. Gerçi hesaplamalar 25 Eylül-31 Ekim arası, 1 aydan fazla ama bayram tatilini düşünürsek yaklaşık 1 ay diyebiliriz.

Eğer sabit hızla çalışıldığını varsayarsak;

Çiçekler için (47500m3-33857m3)/4237m3 =3.3 Ay
Obitaş için   (47500m3-31989m3)/2321m3= 6.7 Ay

gibi değerler çıkıyor. Yani Çiçekler bu hızla giderse 10 Şubat gibi hem Eski açık hem de Numaralıyı teslim etmiş oluyor. Obitaş ise 20 Mayıs gibi bütün Yeni açığı teslim ediyor. Şunu da düşünmek lazım, bu hız bence yavaş yavaş artacaktır. İnşaat başından beri bu işten anlayan arkadaşlarımız inşaat hızının sonlara doğru gitgide artacağından bahsediyorlardı.

Gerçi Yeni Açığın ilk olarak tribün kısmı yapılıyor. @Sezgin Cengiz cevaplayabilirse Yeni Açığın tribün kısmı kaç m3 ve ne kadarı bitti acaba?

Ayrıca Obitaş'ın hızı da Çiçeklere göre çok yavaş gibi. İşçi sayısı Obitaş ve Çiçekler için ne kadardı acaba?

Aynen, bayram tatilini hesaba katarak 1 aylık olarak değerlendirdim. Bu üçüncü metraj paylaşımım aslında. Ağustos ayındada hesap paylaşımı yaptım. Elimde Mustafa'nın çektiği fotoğrafların tümü var. O fotoğrafları referans alarak aylık ilerlemeyi paylaşabilirim. Yalnız sabit bir ilerleme olmadığından ortalama olarak hesaplama yapsak bile bitiş tarihini net bir şekilde söylememiz mümkün değil. Burada herkes ancak tahmin yapabilir. İnşaata dıştan bakan bir çift göz de tahmin yapabilir, işin içinde olan gözler de. Anlamayan söyler tutar-tutmaz, anlayan söyler şartları göz ardı edemez. Bu şartlar öyle beton mikseri geç geldi, kalıp patladı, gündüzleri sınırlı araç giriş çıkışı yapıldı gibi yüzeysel şartlar değil. Derin şartlar vardır şantiyelerde. Mesela işçi-firma uyumu, diyalog, işbilir-bilmez kişiler, memleketine alacağı parayı göndermenin hesabını yapan işçiler, bürokratik engeller, malzeme temininde aksaklıklar, firmaların kendi içindeki hesapları(varsa başka şantiyesi iki veya daha üzeri şantiye arasındaki işçi sirkülasyonunu sağlamak vb gibi) vs vs çeşitli dışarıya yansımayan daha derin şartlar mutlaka iş programını aksatır. Çiçekler ile Obitaş'ın disiplinli bir şekilde hazırladığı iş programı var mı bilmiyorum(olması gerekir) ama yukarıda sıraladığım bazı maddeler ışığında zor bir şantiyeye şahit olduğumuz aşikar.(Proje zorluğundan bahsetmiyorum) Tabi bunların üstüne bir de çevre faktörünü eklediğimizde ön görülen süre mutlaka sapar. Bir de üstüne bütçeyi eklediğimizde karışım zehir etkisi yapar. Bazen çalışmalar hatır üzerine devam eder o da en fazla 3 ay. İşçin söylenmeye başladığı zaman burada istediğimiz kadar teknik analizler paylaşalım ön görülen süre tutmaz. Petrol zengini ülke olsaydık Ağustos olmasa da Eylül'de de biterdi bu stat. Bazen ön görülen süre her zaman gecikme anlamına gelmez. İnşaat aha erken de bitebilir. A firması günde 200m3 beton döker ise X sürede biter, aylık ortalama 4 bin m3 beton dökerse Y günde biter gibi hesaplar ancak formüllere girer. Bunlar da beni açıkçası heyecanlandırmıyor. Para girdisi olduğunu anlayınca o zaman heyecanlanıyorum işte. :D  Tabi hesap kitap olmalı, her risk ince hesaplara dayanmalı zaten bunlar ışığında iş programı oluşturulur ama garantisi olmayabiliyor. Bu gibi projelerde net tarih veya nete yakın tarih vermek zaten akıl işi değil. Her zaman min. ve maks. aralığında gidip gelmekte fayda var. Özellikle bu stat gibi bizim olmazsa olmaz projemiz söz konusu ise. Ben bu yüzden teknik ve fiziksel şartları göz önünde bulundurarak yorumlamaya dikkat ederim. Ama tabi senin keyif alarak hesap işine gireceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden tüm aylara ait beton miktarını hesaplar paylaşırım hocam mutlaka. :ok:

Mesela eski açık ile numaralının birleşimindeki kalıbı iskeleyi sökmenin önemli bir anlamı yoktu. Ama sökmüşler. Tekrar iskele kalıp işçiliğine girecek orası al sana gereksiz vakit kaybı. Ya da numaralı kısmında hafriyat alındığı süreçte zemin etüt raporunda kaya kütlesi olduğu vardıysa bile kaya türünün bilgisi yok muydu da orda haftalarca vakit kaybı yaşandı. Gibi gibi etkenler 5 saat ordan, 1 gün burdan, 1 hafta şurdan deyince 1,2,3 ay gibi gecikmeleri beraberinde getirir.
[ Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 02:17:40 Sezgin Cengiz ]

Çevrimdışı ahmet türker

Çevrimdışı Geovani

@ekrem86 eline sağlık kardeşim @ÇİÇEKDAĞLI çok geçmiş olsun ilhan abim...sevinmek için sevmedik biz seni...bi bit be vodafone arena bu cenabet olimpiyattan kurtar bizi....
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Ekrem

@Geovani sağol abi. Herkese iyi geceler.

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Aykutt

Geçen seneki Gs maçına Olimpiyata gitmiştim o günden beri yeminliyim Vodafone Arena açılana kadar maç izlemeye gelmeyeceğim.Bu maç için de iyi ki gelmemişim dedim.Olimpiyat gerçekten sıkıntılı bir yer.Taraftarın ilgisi yeterli olmuyor İstanbul'dakiler bile zor gidiyor maçlara.
@ekrem86 her haftasonu gitme imkanınız olursa biz gibi şehir dışındaki inşaat izleyicilerine katkınız süper olur.Teşekkürler. :evillol:
[ Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 02:52:33 akuut ]

Çevrimiçi Necmi

Kardeslerim bakın pankartlar gercekten kalitesiz yani tamam el emegidir goz nurudur falan ama bizim capimizda bir camiaya yakistiramiyorum.ikincisi orak cekicten rahatsiz olacak son adamim.anarsi falan iyi guzelde ayni imza altinda simart bizi baskan pankartlarida gorduk.son olarak bu konu acildiginda klasik buyur gel yap lafi...ben ankarada yasiyorum kardes kombinemi alip maclara gelebiliyorum.zaten belirttigim gibi bu isi bireysel degil klup yapmali diyorum.farkli fikirlere az daha saygi
kulüp neden yapsın oldu bari sloganlarıda kulüp yazsın besteleride kulüp yapsın kardeşim ama pankartlarda çok büyük bir emek var ve bir tarz var senin kişisel zevkine uymuyor olması onların kötü olduğu anlamı taşımaz o pankartların özgün bir tasarımı var yoksa bir çok reklamcıda var yapacak ama bu tasarım bence çok şık senin beğenmediğine mesela ben bayılıyorum kalitesiz dediğinde kaliteyi neye göre değerlendiriyorsun derim kelimeleri dikkatli seçelim beğenmiyorsan beğenmediğini söylersin kişisel fikrindir saygı duyulur ama kalitesiz dediğin zaman herkes adına karar vermiş olursun bu yanlıştır senin kaliteli bulduğunada başkaları kalitesiz der bunun bir kıstası yokki emektir ve sanattır beğenirsin beğenmezsin ama saygı göstermek zorundasın bende pikassonun resimlerini beğenmiyorum ama kalitesiz diyebilirmiyim artı atılan sloganlarda o grubun insiyatifinde olan bir şey mesela sen bir pankart hazırlarsın veya burda forumca biz hazırlarız buda bizim insiyatifimizdedir kimseyide umursamayız herkes Beşiktaşlılığını kendi bildiği şekilde yaşar farklı fikirlere saygı derken o pankartı hazırlayanlarada saygılı olman gerekmezmi Beşiktaş taraftarını pek tanımıyorsun sanırım kulübün hazırladığı bir pankartı bizim taraftar asmaz renklilerde kulüp hazırlıyabilir çünkü yapacak taraftarları yok taraftardan çıkan her şey güzeldir çünkü parayla değil emekle yapılmıştır @Mehmet Volkan

Çevrimdışı Coupe

Graffiti ve benzeri işler yetenek işidir.Bende elime sprey boya alıp kendimce birşeyler yapabilirim ancak benim emek vermiş olmam yapılan işin güzel sonuç verdiği anlamına gelmez.Yapılan çalışmaları bende beğenmiyorum ama emek verenlere saygı duyuyorum mevcut şartlarda daha iyisi yok gibi.

Çevrimiçi Necmi

Gunes dogmus bizde kalktik Gunaydin kim aranacak uyandirilacak, ama sonra yatmak yok gerisi geriye :kop: :kop: :kop: :kop:
:D

Çevrimdışı frkndgnr

Keşke uyuya bilsem, bu gece için pek olmasada iyi geceler

Çevrimiçi Necmi

Graffiti ve benzeri işler yetenek işidir.Bende elime sprey boya alıp kendimce birşeyler yapabilirim ancak benim emek vermiş olmam yapılan işin güzel sonuç verdiği anlamına gelmez.Yapılan çalışmaları bende beğenmiyorum ama emek verenlere saygı duyuyorum mevcut şartlarda daha iyisi yok gibi.

zaten sorun asılan pankartın güzel veye çirkin olmasında değil beğenmeyebilirsin bu tamamen kişisel bir şey kimse herşeyi beğenmek zorunda değil çok kötü berbat gibi kelimeler yanlış neye göre kötü deme hakkı doğuruyor insanda genelleme yaptığında bütün dünya senin zevkine göremi karar veriyor birinin beğenmediğini başkası beğenir çok göreceli bir kavram ama saygı duymak gerekir sen eleştirini yapmışsın bana göre doğru mantıkla yapılmış bir eleştiri kişisel fikrini söylemişsin ama diğer türlü yapıldığında başkalarının adınada karar verilmiş oluyor ve bence sadece yapana değil beğenen herkese saygısızlık yapılmış oluyor kullanılan kelimelerin doğru seçilmesi gerekir özellikle yazılı ortamda düşünceni tam anlatamadığında lafın nereye gideceği belli olmaz

Çevrimiçi Necmi

Geçen seneki Gs maçına Olimpiyata gitmiştim o günden beri yeminliyim Vodafone Arena açılana kadar maç izlemeye gelmeyeceğim.Bu maç için de iyi ki gelmemişim dedim.Olimpiyat gerçekten sıkıntılı bir yer.Taraftarın ilgisi yeterli olmuyor İstanbul'dakiler bile zor gidiyor maçlara.
@ekrem86 her haftasonu gitme imkanınız olursa biz gibi şehir dışındaki inşaat izleyicilerine katkınız süper olur.Teşekkürler. :evillol:
bu yanlış bir fikir değilmi ben olimpiyatta geçen sene passo yüzünden son üç maç hariç bu senede dahil tüm maçlara gittim gitmek içinde hiçte zorlanmadım takımım gidiyorsa o sıkıntıyı çekiyorsa bende onunla birlikte çekerim yok rahatlık arıyorum dersen o zaman bize taraftar değilde seyirci ve müşteri muamelesi yapıyorlar deme hakkına sahip olmuyorsun taraftar ilgi gösteriyor zaten ilgi göstermeyen taraftar değil seyirci onlar tv dende seyreder merak etme gitmeyen vodafone arenayada gitmeyecektir belki bir kaç maç merakından gider ondan sonra ayağını keser sonuçta hangi stad olursa olsun sana evinde ayaklarını uzatarak maç seyretme rahatlığını veremez bu mantıkla bakanda zaten stada gelmez

Çevrimdışı poedr

yok passo varmış diye gitmezmiş. yok çok uzakmış yok bilmem neymiş.
beşiktaşlımısın gideceksin arkadaş. seninle aynı şehire geldiyse gideceksin hatta aynı bölgeye geldiyse. seviyorsan ayıracaksın hem zamanını hem paranı...beşiktaş sevgilidir. seviyorsan eğer yol yaratacaksın. sevdiğin kızın babası kötü biri olabilir. senin orda olmanı istemeyebilir. ama sen yinde kapıdan giremessende pencereden girip o kızı görmek için kırk takla atmıyormusun. federasyon kötü olabilir. sen takımı yinede yanlız bırakmayacaksın... yanlız kalmasaydı kartalım değil 10 dokuz kişide kalsa yenerdi feneri.
yanlız bırakırsan eğer bu  beşiktaşın senin sevdiceğin aşkın değil... üzerinden nemalandığın biri olduğunu gösterir. neman harcını kurtarmazsa buluşmaya gitmezsin bu kadar. stada gelmeyen kişiler ve gruplarında bakışı ve duruşu budur benim için...

beşiktaştan menfaat bekleyen anasından a. beklesin
beşiktaşa hizmet etmek isteyen kimsenin adamı olmasın

ben yılda bir kez trabzona gelecekte sevdiceğimle buluşacaz diye gün sayıyorum.. rizeye, samsuna geldimi yine gidiyorum. türkiyenin en psikopat insanlarının arasında rakip takım taraftarı olarak maç izliyorum. yılda bir kez ya çok değil. çok yoğun iş tempomun arasında o günü tamamen boşaltıyorum. bunu her hafta yapmak biliyorum zor. ama istanbulda da yaşarken herşeyimden feragat edip giderdim buluşmaya sevgilime...

neyse son olarak gece gece sinirimden kahreden bu maç sonrası yine uykusuz yine  marşlarımızı fısıldıyorum

(üzgünüm sevgilim anlaşamadık
siyahla beyazı paylaşamadık
işte böyle bir şey beşiktaşlılık
zulumpiyatta dersin soran olursa)

saygılar..
sınanmadığın günahın masumu değilsin

Çevrimdışı ZEKI

Gunaydin herkese, guzel bir hafta olsun. Kazasiz  belasiz, bir hafta olsun

Çevrimdışı F1RAt

Ben yurtdisinda oldugum icin dogal olarak maca gidemedim. Fakat her seyi hazirlayip ekranin karsisina oturdum, off ne keyifli olacak felan diye dusunurken ulan pat diye 3. dakika yedik golu. Butun keyif kacti, ustune kirmizi felan da gelince, icimdeki sezon basindan beri kipir kipir olan his de gidiverdi. Neyse, golu oyle erken yedik ya, mac sonu pencere de sigara icerken aklima geliverdi birden...

Sene 1997. Sampiyonlar ligine katilmisiz. Kadromuz super. Gurupta Bayern, Paris ve Goteborg var. ilk maci deplasmanda oynadik, bayern 2 tane atti yenildik. 2. mac ise Paris Saint Germain e karsi Inonu de oynadik ve Oktay'in attigi erken bir golle one gecip 3-1 aldik maci. evet ayni Fener den yedigimiz gol gibi hemen atmistik ama daha si da var.

Lise ye gidiyorum, okul da stada cok yakin, Beyoglu Findikli Lisesi. Her gun Okuldan cikip Besiktasa kadar yuruyup karsiya geciyorum. Bir sonraki SL maci yine Inonu de ve bu sefer Goteborg a karsi. boyle 2 - 3 hafta var daha maca. Her gun gazetelerden bakiyorum biletler ne zaman cikacak felan diye ve bu arada da harcliklardan para atiyorum koseye. Bilet ciktigi zaman, okul semte yakin oldugu icin sabah ilk 2 dersi asiyorum normalde ve gidip kulup binasinda siraya giriyorum. Ulan nasil denk geldiyse, bu Goteborg maci nin biletlerinin ciktigi gun ilk ders sinav var ve kacirmam soz konusu degil. Kafayi yicem. Bilet ciktigi gibi bitiyor ve ben kapali dan baska yere oldursen girmiyorum.Neyse koseye saglam para atmistim, karaborsa aliriz dedim.

Mac gunu geldi... Mac hafta ortasi olunca okul cikisi elbiseleri okulda degisip yigenime veriyorum ve direk semte akiyorum. Kazan da felan abilerle takiliyoruz. O gun mac saatine kadar karaborsa bilet aradim. yok yok yok... Bir tek bende de degil, abilerde de yok bilet. Cidden deliriyordum. Zaman geciyor, mac baslama saati yaklasiyor ve biz stadin etrafinda dort donuyoruz. Polise gidiyorum, bildigin yalvariyorum.

- Abi param var ama bilet bulamiyorum, sen al parayi sok beni iceri diye

Yok diyo polis. Avrupa maci bu basima is alirim felan. Abartmiyorum, o gune kadar istanbulda Besiktasin ne maci varsa gitmisim. Tonla da bilet bulamadigim olmus ama her seferinde bir yolunu bulup girmisim o stadin icine ama bu sefer harbi harbi giremiyorum. Mac saati gelmis ve herkez stadin icinde. Yanimizdaki bazi biletli arkadaslar bile girdiler,  :by2: biz ise oyle got gibi kaldik. Fakat yine de birakip gidemiyorum. Farkli farkli polislere yalvariyorum ama yok kabul etmiyorlar.

Muzik felan derken, ulan mac basladi, tezahuratlar duyuluyor, Cebimde bilet parasi, semte gidip bir yerlerde maci izleyecek para var yani ama gidemiyorum.

O donemler mac sonlarina dogru kapilar acilirdi ve iceri bir insan dolardi akliniz sasar. Hep merak etmistim, ulan kapi acilinca nasil bu kadar insan giriyor diye? Meger benim gibi disarda kalip yine de gidemeyip de kapi da bekleyenlermis.

Neyse, Mac baslayali 1 - 2 dakika felan olmus. Disarda 100 kisi felaniz. Stad da bir kiyamet koptu... Gooooooooollllllllll.

Gol felan gormemisiz ama tribunde gibi seviniyoruz. O sirada kafayi arkaya bir cevirdim, son donemleri oylemiydi bilmiyorum ama, benim donemimde, Inonu nun disinda Demir cubuklar vardi. Herifler nasil yapmissa o demir cubuklardan birini kirmislar ve millet yan yan zor da olsa oradan gecip stada giriyor. Kostuk hemen biz de, tabi o 100 kisi birikmis oraya. Bak, yemin ediyorum polis eski acigin oradan yukari dogru kosuyor, bizde bagiriyoruz cabuk lan cabuk polis geliyo diye. Sira bana geldi, once yanimdaki abiye biraktim o gecti, arkasindan ben gecerken bir koydu o lastik copu. Baska zaman olsa 2 saat yerde kivranirdim ama girdim ya, aksam eve kadar bacagimdaki o yanmayi bile hissetmedim. maci 10. dakika dan itibaren izleyebildik. 1- 0 aldik maci. Eski Inonu guzeldi, buyuk ihtimalle yeni stadimizda gencler bu tip kacamaklar yapamayacaktir. Daha zor olur gibime geliyor.

Ben Besiktasin yenildigi her mactan sonra dunya basima yikilmis gibi hissederim ama hep umutlar yeniden doguyor. Uzulmeyin, Guzel gunler gorecegiz.

Uzatip caninizi siktiysam affola. Allaha emanet olun.

Çevrimdışı F1RAt

Su yukardaki hikayeyi neden yazmamin sebebi, bazi arkadaslar, maca, olimpiyat ta diye gitmedik diye yazmislar. Gidin abicim gidin. Maddi imkaniniz varsa her maca gidin. Gun gelir pisman olursunuz. Benim, dunya nin obur ucunda icim gidiyor.

Hem, sampiyonluk, son bir kac maca giderek zevk vermez. Her maci stad da yasayacaksin. Necmi abi gibi abilerimiz var burada, onlar bile soylenmeyip giderken, sizin gitmemeniz ayip.

Çevrimdışı ERAY G

yanlış kardeşim bilet almak istiyorsan bilet alamadığı için maça gidemeyecek bir kardeşimize al böyle yapınca iki kişilik yeri işkal etmiş oluyorsun böylece stadda bir yerine iki kişi takımı destekler @ERAY G

Günaydınlar,

düşüncenize saygılıyım ama ben kombineyi maça gitmek için almadım kulübe yardım olsun diye aldım. Passolig karşıtlığım devam ediyor.
AOS de benim yüzümden biri dışarıda kalacağına inansam devrederim ama.
@Necmi , @1903tolga

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı yavvuzz

Herkese Günaydın ,

Hayırlı bir hafta olması dileğiyle...

Çevrimdışı ALI RIZA

Çevrimdışı SDemirsoy

Herkese Günaydın ,

Hayırlı bir hafta olması dileğiyle...
Günaydın buldun bizi sonunda :D

Çevrimdışı AdemG

Gunaydin arkadaslar,

haftanin kalan bolumunde galibiyetler almak dilegiyle..

Çevrimdışı yavvuzz

Çevrimdışı Efe

Numaralı betonlanmış eski acik yeni acikta demir isleri numaralida kalip isleri suruyor yeni acik ve eski acik ustte testere isleri suruyor :)
Şampiyon Beşiktaş JK