Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6673250 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmet türker

Sagol @ZEKI abim.
 Yarin macta forum olarak pankart falan acilcakmi @Necmi abi.
eline sağlık akrdeşim. :)

Çevrimdışı If Else

Herkese merhaba. Ben şu beton metrajını yazayım da sözüm havada kalmasın. :) Kaç gündür nete giremiyorum niyetlensem de, geciktiğim için bekleyenlerden özür dilerim.

Yeni Açık Toplam Beton  = 47500m3
Yeni Açık Dökülen Beton = 29668m3

Eski Açık Toplam Beton  = 31500m3
Eski Açık Dökülen Beton = 21,317m3

Numaralı Toplam Beton  = 16000m3
Numaralı Dökülen Beton =  8303m3

Kapalı Toplam Beton      = 13150m3
Kapalı Dökülen Beton     = 13150m3

Bu durumda;

Çiçekler'in sorumluluğunda olan toplam 60650m3 betonun 47770m3'ü dökülerek işin %70,52'si,
Obitaş'ın sorumluluğunda olan toplam 47500m3 betonun 29668m3'ü dökülerek işin %62,46'sı
imal edilmiştir. Stadın kaba inşaatı ise toplamda 108150m3 betonun 72438m3'ü dökülerek kaba inşaatın % 67'si tamamlanmıştır.
Herkese Selam.

Çiçekler'in Sorumluluğundaki Beton Miktarı(Eski Açık+Numaralı) = 31500+16000 = 47500m3
Çiçekler'in Döktüğü Beton Miktarı(Eski Açık+Numaralı) = 22714+11143 = 33857m3

Obitaş'ın Sorumluluğundaki Beton Miktarı(Yeni Açık) = 47500m3
Obitaş'ın Döktüğü Beton Miktarı(Yeni Açık) = 31989m3

Çiçekler, son 1 aylık fark = 2840 + 1397 = 4237m3

Obitaş, son 1 aylık fark = 2321m3

İki firma arasında son 1 aylık beton farkı = 4237 - 2321 = 1916m3

25 Eylül ile 31 Ekim arasında dökülen beton 6558 m3 artmış.Ortalama dökülen beton hızı böyle devam mı eder yoksa bir artış olur mu ? Aslında ay ay dökülen betonların m3 elimde olsa regresyon denklemi ile ne zaman biteceğini aşağı yukarı tahmin edebilirim.Bu konuda elinde veri olan var mı ?

@Sezgin Cengiz Hocamın verileri bunlar. Aylık değişimi yeni hesaplamaya başladı. Gerçi hesaplamalar 25 Eylül-31 Ekim arası, 1 aydan fazla ama bayram tatilini düşünürsek yaklaşık 1 ay diyebiliriz.

Eğer sabit hızla çalışıldığını varsayarsak;

Çiçekler için (47500m3-33857m3)/4237m3 =3.3 Ay
Obitaş için   (47500m3-31989m3)/2321m3= 6.7 Ay

gibi değerler çıkıyor. Yani Çiçekler bu hızla giderse 10 Şubat gibi hem Eski açık hem de Numaralıyı teslim etmiş oluyor. Obitaş ise 20 Mayıs gibi bütün Yeni açığı teslim ediyor. Şunu da düşünmek lazım, bu hız bence yavaş yavaş artacaktır. İnşaat başından beri bu işten anlayan arkadaşlarımız inşaat hızının sonlara doğru gitgide artacağından bahsediyorlardı.

Gerçi Yeni Açığın ilk olarak tribün kısmı yapılıyor. @Sezgin Cengiz cevaplayabilirse Yeni Açığın tribün kısmı kaç m3 ve ne kadarı bitti acaba?

Ayrıca Obitaş'ın hızı da Çiçeklere göre çok yavaş gibi. İşçi sayısı Obitaş ve Çiçekler için ne kadardı acaba?
Şampiyon olmasan bile, Seveceğiz seni yine de, Sen bizim yarınlarımız, Tüm hayatımızsın BEŞİKTAŞ!!!

Çevrimdışı ahmet türker

Çevrimdışı ahmet türker

ıf else ,faruk elineze sağlık kardeşlerim. :)

Çevrimdışı ozan062

2 haftaya kadar numaralıda belli yerlere prekast bile takılabilir:))
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı yavvuzz

Arkadaslar cok ozur diliyerek asagida ki mesaji atiyorum , kardesim maca gelmek istiyor bilet bitmis . Yardimci olabilirseniz sevinirim . Herkes buraya ugruyor diye burayada yazdim .

Konu Disi :Arkadaslar kuzeyden bilet ariyorum , 40 tl bilet fiyatina alabilirim .lutfen musaitlik var ise bana ulasin...

Tekrar kusura bakmayin ...

Çevrimdışı Prostatic

@Sezgin Cengiz Hocamın verileri bunlar. Aylık değişimi yeni hesaplamaya başladı. Gerçi hesaplamalar 25 Eylül-31 Ekim arası, 1 aydan fazla ama bayram tatilini düşünürsek yaklaşık 1 ay diyebiliriz.

Eğer sabit hızla çalışıldığını varsayarsak;

Çiçekler için (47500m3-33857m3)/4237m3 =3.3 Ay
Obitaş için   (47500m3-31989m3)/2321m3= 6.7 Ay

gibi değerler çıkıyor. Yani Çiçekler bu hızla giderse 10 Şubat gibi hem Eski açık hem de Numaralıyı teslim etmiş oluyor. Obitaş ise 20 Mayıs gibi bütün Yeni açığı teslim ediyor. Şunu da düşünmek lazım, bu hız bence yavaş yavaş artacaktır. İnşaat başından beri bu işten anlayan arkadaşlarımız inşaat hızının sonlara doğru gitgide artacağından bahsediyorlardı.

Gerçi Yeni Açığın ilk olarak tribün kısmı yapılıyor. @Sezgin Cengiz cevaplayabilirse Yeni Açığın tribün kısmı kaç m3 ve ne kadarı bitti acaba?

Ayrıca Obitaş'ın hızı da Çiçeklere göre çok yavaş gibi. İşçi sayısı Obitaş ve Çiçekler için ne kadardı acaba?
Hocam ortalamayı 4237 ve 2321 olarak alırsak hesaplaman çok doğru.Ama ay ay dökülen betonların m3 bilinirse hesaplama farklı çıkar.25 eylül-31 ekimde ortalama 6558 m3 dökülmüş olabilir ama diğer aylarda daha fazla dökülmüş olabilir bu da ortalamayı saptırır.

Çevrimdışı ahmet türker

Çevrimdışı If Else

Hocam ortalamayı 4237 ve 2321 olarak alırsak hesaplaman çok doğru.Ama ay ay dökülen betonların m3 bilinirse hesaplama farklı çıkar.25 eylül-31 ekimde ortalama 6558 m3 dökülmüş olabilir ama diğer aylarda daha fazla dökülmüş olabilir bu da ortalamayı saptırır.

Dediğim gibi yeni hesaplamaya başladı, elimizdeki veriler bunlar sadece...
Şampiyon olmasan bile, Seveceğiz seni yine de, Sen bizim yarınlarımız, Tüm hayatımızsın BEŞİKTAŞ!!!

Çevrimdışı keremfrat1

Çevrimdışı alperseyhanli

Arkadaşlar Obitaş'tan Gökhan Türkmen (@GkhnTRKMN7) arkadaşımız belki burada da yayınlamıştır ama ben farkedemedim.
Kapalı-yeniaçık köşeden çekilmiş kısa bir video.

--

Çevrimdışı alperseyhanli

Arkadaşlar şimdi daha tempolu çalışılıyor. Daha önceleri hafriyat yüzünden (parasal konular da vardı heralde) pek verimli çalışma olmamıştı. Bir de temel hazırlamak kolay değil, drenajı var, giderleri var, yalıtımı var. Bunlara çok zaman harcanmıştı. Şimdi kalıp çak, demir dose ve beton dök. Bir de artık ustalar neredeyse bütün ölçülere vakıf durumdalar. Bence hesapladığınız zamanın yarısında bu işler biter.
--

Çevrimdışı Efe

Herkes maça gidiyo vaybe :bawling: persembe acısını cikaracagim ama :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi Necmi

25 Eylül ile 31 Ekim arasında dökülen beton 6558 m3 artmış.Ortalama dökülen beton hızı böyle devam mı eder yoksa bir artış olur mu ? Aslında ay ay dökülen betonların m3 elimde olsa regresyon denklemi ile ne zaman biteceğini aşağı yukarı tahmin edebilirim.Bu konuda elinde veri olan var mı ?
:D matematik denklemi değilki bu gittikçe iş zorlaşıyor işçilik artıp beton miktarı azalıyor o yüzden bir tahmin yapmak zor @Prostatic ilk zamanlar her hafta ortalama tutturuluyordu artık belirsiz

Çevrimdışı ilhan mansız

Herkes maça gidiyo vaybe :bawling: persembe acısını cikaracagim ama :icool:
İnşallah 50.000 i geçeriz

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı quentine83

Arkadaşlar Obitaş'tan Gökhan Türkmen (@GkhnTRKMN7) arkadaşımız belki burada da yayınlamıştır ama ben farkedemedim.
Kapalı-yeniaçık köşeden çekilmiş kısa bir video.

videoyu biraz yavaş çekseymiş mükemmel olacakmış.pause yaparak epey bi inceledim.yinede elerine sağlık videoyu cekenin ve bize ulaştıranın...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı alperseyhanli

zor 30 bin bile olsa cok iyi ama zannetmiyorum  :bandit:
Kuzey kale arkası tribünü 11 bin 262 kişilikmiş. Biletler tükendi deniyor. Bence 30 bin çok rahat geçilir.
--

Çevrimdışı Prostatic

:D matematik denklemi değilki bu gittikçe iş zorlaşıyor işçilik artıp beton miktarı azalıyor o yüzden bir tahmin yapmak zor @Prostatic ilk zamanlar her hafta ortalama tutturuluyordu artık belirsiz
Hocam şimdi şöyle bir örnekle açıklayayım x(aylar) y(dökülenbeton) y=a+xBi regresyon denklemiyle 1 ayda ortalama ne kadar beton döküldüğü aynı regresyon denkleminde y'nin 108bin m3 olması için x'in kaç ay olması gerektiğini bulabilirim.Tabi bunun için ay ay dökülen betonları bilinirse rahatlıkla bulunur.

Çevrimdışı quentine83

@Efe geçen bi arkadaş kamera ile ilgili son hazırlıklar yapıldı falan diyordu.hatta sende yeni aya yeni kamerayla gireceğiz gibi bişey demiştin.varmı bi duyumun??
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı ilhan mansız

zor 30 bin bile olsa cok iyi ama zannetmiyorum  :bandit:
Kuzey kale arkası bimiş zaten, asıl kombineliler doğu ve batı tribünlerinde, 30.000 i çok rahat geçeriz. Ben 50.000 i geçebileceğemizi düşünüyorum

Çevrimdışı Prostatic

Hocam şimdi şöyle bir örnekle açıklayayım x(aylar) y(dökülenbeton) y=a+xBi regresyon denklemiyle 1 ayda ortalama ne kadar beton döküldüğü aynı regresyon denkleminde y'nin 108bin m3 olması için x'in kaç ay olması gerektiğini bulabilirim.Tabi bunun için ay ay dökülen betonları bilinirse rahatlıkla bulunur.
Hatta ve hatta işci sayısını olarak x2 değişkenini eklerse çoklu regresyon yapılır o zaman daha doğru sonuçlar bulabiliriz

Çevrimdışı Türkay

500000 olmaz bence 45000 falan olabilir belki derbi
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı ilhan mansız

Kuzey kale arkası tribünü 11 bin 262 kişilikmiş. Biletler tükendi deniyor. Bence 30 bin çok rahat geçilir.
Ben yarın 50.000 olacağını düşünüyorum. Türkiye şartlarında eğer bu sayıya ulaşılırsa büyük başarıdır.

Çevrimiçi Necmi

Arkadaslar cok ozur diliyerek asagida ki mesaji atiyorum , kardesim maca gelmek istiyor bilet bitmis . Yardimci olabilirseniz sevinirim . Herkes buraya ugruyor diye burayada yazdim .

Konu Disi :Arkadaslar kuzeyden bilet ariyorum , 40 tl bilet fiyatina alabilirim .lutfen musaitlik var ise bana ulasin...

Tekrar kusura bakmayin ...
@yavvuzz burda parayla bilet transferi olmuyor mümkünse para telafuz etmeyin bu tip işlerinizi özelden görüşün kombine transferi bölümümüz var isteğinizi burda yaparsanız http://besiktasarena.com/index.php?topic=483.msg86265#new gelemeyip kombine hakkını devretmek isteyenler buraya not bırakıyor ama  burda asla karaborsaya izin verilmez ve yapan direk siteden atılır gönüllü esasıyla gelemeyecek arkadaşların yeri boş kalmasın diye kombine devri yapması için linkini verdiğim sayfayı açtık ama bilet satışına asla müsade edilmez ve satan kadar satın alanıda sorumlu görürüz