Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6673278 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı alperseyhanli

Ben yarın 50.000 olacağını düşünüyorum. Türkiye şartlarında eğer bu sayıya ulaşılırsa büyük başarıdır.

GS, fener maçında kaç seyirci yapmıştı?
--

Çevrimdışı If Else

Hocam şimdi şöyle bir örnekle açıklayayım x(aylar) y(dökülenbeton) y=a+xBi regresyon denklemiyle 1 ayda ortalama ne kadar beton döküldüğü aynı regresyon denkleminde y'nin 108bin m3 olması için x'in kaç ay olması gerektiğini bulabilirim.Tabi bunun için ay ay dökülen betonları bilinirse rahatlıkla bulunur.

İnşaat işi için hele bizim stadyum inşaatı için lineer regresyon yöntemi doğru sonuç veremez arkadaşım. Dediğim gibi aylık veriler elimizde olsa bile bu yöntem işe yaramaz. Çünkü çok fazla değişken ve etken var. Gerçi ben inşaat mühendisi değilim. @Sezgin Cengiz hocam yada diğer inşaat mühendisi arkadaşlar belki bilirler. İnşaat hızlarının bazı yaklaşımlarla değişik koşullar için hız-iş denklemleri vardır muhtemelen. Ki bunun için bile bir sürü değişkeni göz önüne almak gerekir.
Şampiyon olmasan bile, Seveceğiz seni yine de, Sen bizim yarınlarımız, Tüm hayatımızsın BEŞİKTAŞ!!!

Çevrimdışı Haldun

Çevrimdışı ilhan mansız

gs ve fenerin bilet satışı neredeyse sıfır düzeyinde, gelirlerinde çok ciddi düşüş var, sponsorlukları da başarısız, dikkat ederseniz bizimkiler hangi renk formdan kaç adet sattıklarını rahatlıkla açıklarken onlar açıklayamıyorlar. Avantaj bize geçmek üzere, inşallah takım yarışın içerisinde devam ederse bu yıldan itibaren mali dengeler tamamen dğişecek. fener 9 ayda 60 milyon zarar açıkladı. bu zararlar daha da büyüyecek. özellikle gs nin edeceği zararı tahmin bile edemiyorum.

Çevrimiçi Necmi

Hocam şimdi şöyle bir örnekle açıklayayım x(aylar) y(dökülenbeton) y=a+xBi regresyon denklemiyle 1 ayda ortalama ne kadar beton döküldüğü aynı regresyon denkleminde y'nin 108bin m3 olması için x'in kaç ay olması gerektiğini bulabilirim.Tabi bunun için ay ay dökülen betonları bilinirse rahatlıkla bulunur.
şimdi üste çıkınca testere işleri artıyor üst testere nerdeyse 3 günde kalıplanıyor ve giden beton miktarı az mesela yeni açıkta arkada rampa gibi çatı konları gibi işçiliğin çok fazla ama giden betonun az olduğu işler başlıyor geçtiğimiz ayda en yoğun beton döküldü her akşam onlarca mikser giriş yaptı ama gelecek günlerde günlerce beton mikseri girmeden geçecek günler olacak obitaş betonun %67 sini dökmüş ama daha işinin %50 sini bitirmedi nasıl yapacaksın hesabı kaldıki önümüzdeki günlerde kaç kalıpçı çalıştıracak bunun kaç tanesini testerelerde çalıştıracak keza demircide öyle emin ol iş programını yapan obitaş bile senin dediğin hesabı yapamaz @Prostatic

Çevrimdışı Prostatic

İnşaat işi için hele bizim stadyum inşaatı için lineer regresyon yöntemi doğru sonuç veremez arkadaşım. Dediğim gibi aylık veriler elimizde olsa bile bu yöntem işe yaramaz. Çünkü çok fazla değişken ve etken var. Gerçi ben inşaat mühendisi değilim. @Sezgin Cengiz hocam yada diğer inşaat mühendisi arkadaşlar belki bilirler. İnşaat hızlarının bazı yaklaşımlarla değişik koşullar için hız-iş denklemleri vardır muhtemelen. Ki bunun için bile bir sürü değişkeni göz önüne almak gerekir.
Basit doğrusal(lineer) regresyon düşünüyorsanız tek bağımsız değişken(x1) yeterlidir.Birden fazla bağımsız değişken(x1,x2..) olursa çoklu regresyon olur.Ben aylık beton dökümüne göre yani tek değişken kullanarak basit doğrusal regresyon yapabilirim.

Çevrimdışı Prostatic

şimdi üste çıkınca testere işleri artıyor üst testere nerdeyse 3 günde kalıplanıyor ve giden beton miktarı az mesela yeni açıkta arkada rampa gibi çatı konları gibi işçiliğin çok fazla ama giden betonun az olduğu işler başlıyor geçtiğimiz ayda en yoğun beton döküldü her akşam onlarca mikser giriş yaptı ama gelecek günlerde günlerce beton mikseri girmeden geçecek günler olacak obitaş betonun %67 sini dökmüş ama daha işinin %50 sini bitirmedi nasıl yapacaksın hesabı kaldıki önümüzdeki günlerde kaç kalıpçı çalıştıracak bunun kaç tanesini testerelerde çalıştıracak keza demircide öyle emin ol iş programını yapan obitaş bile senin dediğin hesabı yapamaz @Prostatic
Gerekli verilerde doğru modelleme ile hesaplama yapılır.Ben bu hesaplamanın ilmini okudum.Emin olun gerekli verilerle herşey tahmin edilir.

Çevrimdışı Deniz

Ooo differential equations alırım bir dal  :D
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı mehmetthedum

Bizim stada DİF'ten çok PÇT ve YÖNEYLEM  ilmi lazım hocam. Problem çözme teknikleri ve yöneylem.

Ayrıca bir değişken olarak dini bayramları, beton yerine futbolcuya prim olarak verilen primleri, meteorolojiyi , obitaşı filan da denkleme katmak lazım. Biraz ruh biraz isyan biraz da iman gücü ile son maça yetişir  :kop:
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı Prostatic

Bizim stada DİF'ten çok PÇT ve YÖNEYLEM  ilmi lazım hocam. Problem çözme teknikleri ve yöneylem.

Ayrıca bir değişken olarak dini bayramları, beton yerine futbolcuya prim olarak verilen primleri, meteorolojiyi , obitaşı filan da denkleme katmak lazım. Biraz ruh biraz isyan biraz da iman gücü ile son maça yetişir  :kop:
Yöneylem ne kadar sürede biteceğini değil en iyi betonu yapabilmek beton bileşenlerinden hangisinden ne kadar katılmasını gerektiğini öğrenebiliriz yani bize optimal betonu bulmamızda yardımcı olur.saygısızlık yapmak istemiyorum ama hacettepe istatistik mezunuyum bu problemlere benzer çok ödev yaptım

Çevrimdışı Fatih

Herkes maça gidiyo vaybe :bawling: persembe acısını cikaracagim ama :icool:
Gelemiyor musun kardesim?
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı cagdas44

Haydaaa sayfa endüstri mühendisliğne döndü arkadaş  :lol: e bari oldu olacak iş bitirme sürelerindeki kayıp zamanıda hesaplayalım da gecikmeyide koyalım ortaya  :D

Çevrimdışı quentine83

@GPekcan resimler çok güzel kardeşim.ellerine sağlık.
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimiçi Necmi

Gerekli verilerde doğru modelleme ile hesaplama yapılır.Ben bu hesaplamanın ilmini okudum.Emin olun gerekli verilerle herşey tahmin edilir.
bak şöyle söyleyeyim diğelimki kapalı tribün 10000 mküp betonla bitti ve bunun süresi 6 ay ilk 3 ayda localara kadar bitirdi burda 9000 mküp beton harcadı buna bakarak formüle ettiğinde çiçekler kapalı tribünü 3 ay on günde bitirir ama geri kalan son katı ve bin mküp betonuda 3 ayda bitirdi yani 3 ay 9000 mküp sonraki 3 ayda 1000 mküp beton dökebildi mesela yeni açıkta obitaş bu güne kadar diyelim 50000 mküp beton döktü ve sekiz ayda yaptı ama bu döktüğü betonun 25000 m küpü temel betonuydu ve hiç kalıp işi yoktu tahminen 2 aylık sürede dökebilir geri kalan 6 ay diğer 25 000 i dökmüş  temeli bir anda değilde parça parça yaptığı için bu sekiz aylık süreye yayıldı ve sen bu sekiz aylık süreyi ve ortalamasını baz alırsan büyük yanılgın olur çünkü bundan sonra yapılacak işte temel betonu yok bir işe insan faktörü girdiğinde bütün hesaplar değişir ben bu güne kadar hesaplanan süreyi tutturabilen bir ekip görmedim heleki stadyum gibi sürekli değişkenlik gösteren bir işte bu hesapla çözülecek bir durum değil ancak yaklaşık bitmesi gereken süreyi tahmin edebilirsin ama bu asla tutmaz işin içinde emek olunca her gün yapılan program bile senin hesaplarını değiştirir şimdi tester kirişlere başlıyorlar mesela ortalama yüz kişi çalıştırıyor ama testere işine bugün onbeş kişi ayırdı yarın otuzkişi ayırdı öbürsü gün beş kişi ayırdı ve bu iş aylar alacak bir iş neye göre formule edeceksin yani işin özeti bir şantiyede işin bitiş süresini kalfa ve para belirler geri kalan her formül sadece tutmayan istatisliktir                         

Çevrimdışı Prostatic

Haydaaa sayfa endüstri mühendisliğne döndü arkadaş  :lol: e bari oldu olacak iş bitirme sürelerindeki kayıp zamanıda hesaplayalım da gecikmeyide koyalım ortaya  :D
:icool:Beton dökmeden nerelere geldi konu.ei(hata)=y^-yi yani tahmin edilenden hesap edileni çıkarırsak kayıp zamanı bulabiliriz  :icool:

Çevrimdışı Fatih

Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı yavvuzz

@yavvuzz burda parayla bilet transferi olmuyor mümkünse para telafuz etmeyin bu tip işlerinizi özelden görüşün kombine transferi bölümümüz var isteğinizi burda yaparsanız http://besiktasarena.com/index.php?topic=483.msg86265#new gelemeyip kombine hakkını devretmek isteyenler buraya not bırakıyor ama  burda asla karaborsaya izin verilmez ve yapan direk siteden atılır gönüllü esasıyla gelemeyecek arkadaşların yeri boş kalmasın diye kombine devri yapması için linkini verdiğim sayfayı açtık ama bilet satışına asla müsade edilmez ve satan kadar satın alanıda sorumlu görürüz

Ok. Bilmiyordum .

Çevrimdışı ahmet türker

gpekca fotolar için teşekkürler kardeşim. :)

Çevrimdışı Prostatic

bak şöyle söyleyeyim diğelimki kapalı tribün 10000 mküp betonla bitti ve bunun süresi 6 ay ilk 3 ayda localara kadar bitirdi burda 9000 mküp beton harcadı buna bakarak formüle ettiğinde çiçekler kapalı tribünü 3 ay on günde bitirir ama geri kalan son katı ve bin mküp betonuda 3 ayda bitirdi yani 3 ay 9000 mküp sonraki 3 ayda 1000 mküp beton dökebildi mesela yeni açıkta obitaş bu güne kadar diyelim 50000 mküp beton döktü ve sekiz ayda yaptı ama bu döktüğü betonun 25000 m küpü temel betonuydu ve hiç kalıp işi yoktu tahminen 2 aylık sürede dökebilir geri kalan 6 ay diğer 25 000 i dökmüş  temeli bir anda değilde parça parça yaptığı için bu sekiz aylık süreye yayıldı ve sen bu sekiz aylık süreyi ve ortalamasını baz alırsan büyük yanılgın olur çünkü bundan sonra yapılacak işte temel betonu yok bir işe insan faktörü girdiğinde bütün hesaplar değişir ben bu güne kadar hesaplanan süreyi tutturabilen bir ekip görmedim heleki stadyum gibi sürekli değişkenlik gösteren bir işte bu hesapla çözülecek bir durum değil ancak yaklaşık bitmesi gereken süreyi tahmin edebilirsin ama bu asla tutmaz işin içinde emek olunca her gün yapılan program bile senin hesaplarını değiştirir şimdi tester kirişlere başlıyorlar mesela ortalama yüz kişi çalıştırıyor ama testere işine bugün onbeş kişi ayırdı yarın otuzkişi ayırdı öbürsü gün beş kişi ayırdı ve bu iş aylar alacak bir iş neye göre formule edeceksin yani işin özeti bir şantiyede işin bitiş süresini kalfa ve para belirler geri kalan her formül sadece tutmayan istatisliktir                         
Ben tahmin edilebilir diyorum size kesin sonuç veremem.Keşke elimizde bahsettiğimiz değişkenlerin verileri olsaydı da size tahmini bir sonuç verebilseydim

Çevrimdışı Deniz

Calculus 1 ,Cal2,Cal3,Complex calculus,Linear Algebra,Differential equations derslerini yani matematiğin torunundan dedesine kadar görmüş bir mühendis adayı olarak tavsiyem hiç hesaba kitaba kafanızı yormayın hiçbiri hesapladığınız gibi çıkmayacak :).gerçek hayatta bu işler pek matematikle yürümüyor.Ne işçinin performansı her gün standarttır,ne stadda çalışan işçi sayısı stabildir,ne beton aracı sayısı sabittir ne tatil günleri bellidir yani kurulan bütün eşitlikler aslında gerçek sonuçtan çok farklı çıkacaktır :).

Eminim bu mesajları okuyup matematikten nefret eden "ne diyor la bunlar" diyen yüzlerce üye vardır.Onların kafalarını daha fazla şişirmeyelim :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Necmi

Site de ciddi bir yavaslik var galiba
Yöneylem ne kadar sürede biteceğini değil en iyi betonu yapabilmek beton bileşenlerinden hangisinden ne kadar katılmasını gerektiğini öğrenebiliriz yani bize optimal betonu bulmamızda yardımcı olur.saygısızlık yapmak istemiyorum ama hacettepe istatistik mezunuyum bu problemlere benzer çok ödev yaptım
internettede yavaşlık var bu sitedenmi yoksa internettenmi kaynaklanıyor çözemedik ama bir gerçekte var bu sunucuda artık bizi taşıyamıyor :D veri trafiği deli boyutlara ulaştı ben bu trafiği bir türlü kestiremiyorum iki gün önce sunucumuzu bulunduran firmayla görüştük ve kaynaklarını ciddi sömürdüğümüzü söylediler sınırsızında bir sınırı var dediler :D