Arkadaşlar, Passoligle ilgili Sivas maçında yaşadıklarım ve beraberinde gelen soruları paylaşmak istedim.
Önde olayları anlatmam lazım...
Sivas maçı öncesi piknik alanında içinde ne olduğunu bilmediğim şişeler olan bir kasa geldi. Lezzetli keyifli bir içecekmiş. Bir şişe içtim ve yola çıktık stada vardık. Havanın soğukluğu içeceğin etkisi boşaltım sistemimde bir hareketlenme söz konusu. Kapalıdan biletliyim, kapalı girişinde bir kuyruk var ohooo. Beklersem rezil olurum. Biraz ileri gittim biraz geri geldim. Maraton girişleri falan var. İçeri girmenin imkanı yok. Dışarıda tuvalet yok. Kapalı girişine döndük mecburen. Herkesin girdiği yerde 2 kapı var. Birinden giriliyor öteki boş. Burası ne dedim? Kombineliler dediler. Aha dedim demek kombine bu işe de yararmış. Girdim içeri. Aramak falan yok. Stat binasına girdik yanımda Yiğit var.
@Geovani'nin yeğeni. Bileti verdik açılmıyor kapı. Yiğit'in benimle olduğunu bilmiyor ama görevli. Kimse dışarda kalmasın dedi görevli aldı Yiğit'ten kartını yapıştırdı benim sırtıma kapıdan 3 kaktırmaya girdim. Sonrası polis araması. Sigaran var mı dedi? Var dedim, vereyim mi? Çakmak var mı dedi? Laz taklidi yapıp soruya soruyla karşılık verdim: Tuvalet var mı? Arkamda ki koridoru işaret etti. Koşarak durumu kurtardım ilk pisuvara pis su ikmal ettim. Yanlız tuvalet o kadar karanlık pisuvarı tutturmak problem. Daha da absürdü o kakafonide biri telefonunu şarj ediyordu.... Polislerin orada bir yoğunluk var haliyle. Ancak öte tarafta bir yoğunluk yok ve tribüne bir girişte orada var. Döndük girdik tribüne. Koltuk numarası falan hikaye. Zaten bir numaralandırma sistemi de göremedim.
Maç bitti. Çıkıyoruz. Yine tüm kapılar açılıp insanların çabucak ve kolayca çıkmasına engel olmak üzere sadece dar bir koridordan çıkış verilmiş. Yeğenimin aklına turnikeleri terse ittirmek geldi. Dönüyorlarmış. Daldık oradan. Beklemeden çıktık dışarıya.
Hiç abartmadan biraz mizahi anlattıklarımdan çıkan sorular şunlar.
Stat içindeki kameraların sigara içeni, küfür edeni, lazerle kaleci avlayanı tespit edebiliyorsa, neden beni her maç öncesi suçluymuşum gibi üst aramasına tabi tutuyorsun?
Millet sahaya para atıyor diye madeni paraları neden oradaki "hayır" kurumlarına bırakıyorum? Belki o para eve dönüş minibüs param?
Yıllardır aranıp taranıyoruz, viski şişesi, çakmak nasıl giriyor içeri? Hadi onu geçtim tribünde yanımda 2 tane polis var. Öte yanımda da galiz küfür eden bir üniversiteli grup var. Polis bu suça müdahale etmiyor. Neden etmiyor?
Pasolig e bilet bir şey çözmez. Kanunları uygulayacak kolluk kuvvetleri maç izlemek için maça görev yazdırıyorsa bu iş değişmez. Kolluk kuvveti işini yapsa inanın bu passoya falanda gerek kalmaz.