Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6677578 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Mehmet

• Beyaz Kartal
  • *
  • 13 Ekim 2014, 00:53:30
  • istanbul/beşiktaş/köyiçi
  • Eğer sistem buysa bizim çocuklar bu sistemi yıkar!
Demin bursa stadini paylastiklarinda farkettim e o stafin herseyi bitti falan diyodu belediye baskani daha bi ton isi var gibi ;), Rasimi de ciddiye almak buyuk vatana ihanet bana gore  :D :icool:

Çevrimdışı Oktay

aykırı bir şey söyle ki senden bahsetsinler taktiğidir . :)

Stadın 10 ay önce başladığını bilmiyor galiba

Çevrimiçi Necmi

@sağduyu kardeşim aslında bizde olayın farkındayız ama ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar mantıklı ve akla uygun bilimsel yada tarihsel farketmez sağlam zemine dayandırılmış bir gerekçe istiyor.yoksa niye papağan gibi aynı şeyi söyleyip duralım.belli ki insanlar açıklamalardan tatmin olmamış yada kanmamış .olayın temeli  bu bence...
işte bu durumda kimsenin kimseyi ikna gibi zorunluluğu yokki sen tarihi koruma alanına bir yapı yapıyorsun ve izni anıtlardan almak zorundasın ve bu kadarının alınması bile mükemmel bir şey siz anıtları devletin diğer kurumlarına benzetmeyinolmaz dedimi olmazbu kadar basit süzerin anıtlar kuruluyla ilgisi yok oraya karışamıyor ama stad dolmabahçenin gerçek anlamda arka bahçesi anıtlar şu an istese stadı durdurur istese yıktırır siz anıtların şakamı olduğunu sanıyorsunuz şimdi yönetim ne yapsın anıtların kararıyla ilgili taraftarımı ikna etsin

Çevrimiçi Necmi

gelsin stada ben gezdireyim onu mabetle içeride necmi abiylede cafede otursun bi daha bu tarz konuşma yaparken 40 kere düşünür :D
:bandit: döverim onu hiç gazilere uğramasın bence :D

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı pedro

işte bu durumda kimsenin kimseyi ikna gibi zorunluluğu yokki sen tarihi koruma alanına bir yapı yapıyorsun ve izni anıtlardan almak zorundasın ve bu kadarının alınması bile mükemmel bir şey siz anıtları devletin diğer kurumlarına benzetmeyinolmaz dedimi olmazbu kadar basit süzerin anıtlar kuruluyla ilgisi yok oraya karışamıyor ama stad dolmabahçenin gerçek anlamda arka bahçesi anıtlar şu an istese stadı durdurur istese yıktırır siz anıtların şakamı olduğunu sanıyorsunuz şimdi yönetim ne yapsın anıtların kararıyla ilgili taraftarımı ikna etsin

Mesele, birilerinin taraftarı Anıtlar Kurulu'nun kararı konusunda ikna etmekten öte.
Kararın ne kadar mantıklı olduğunu buradaki tüm üyelere sorsak, birisi mantıklı demez herhalde.
Ama diğer taraftan da kararın ne kadar uygulandığı sorgulanmalı.
Eğer karar kulelerin üstüne bir yapı çıkamaz şeklinde ise, kurala uyulmuyor. Bu kadar basit.
Bu yapı ister tribün olur, ister kule olur. Sonuç itibariyle kule seviyesini geçecek mi? Geçecek...

Çevrimdışı pedro

eleştirmek ,bir insan için en kolay şeydir .

Eleştirmemek ise adaleti arayan insanların yapacağı en son şeydir.

Çevrimiçi murat

bu anıtlar kurulunu ve buna benzer kurumları hafife almayın.bizim sarıyerde çökmekte olan tarihi bir ahşap binamız vardı 2.veya 3. derece yıkılıp aslına uygun yapmak için izinleri  almamız 10 sene sürmüştü.yaparken devamlı konrol ediyorlardı ve santimetrenin hesabı yapılıyordu.santimetre hesabı derken gerçekten santimetre büyütme ufaltma hiçbir şekilde yapamıyorsunuz.

Çevrimiçi Necmi

Mesele, birilerinin taraftarı Anıtlar Kurulu'nun kararı konusunda ikna etmekten öte.
Kararın ne kadar mantıklı olduğunu buradaki tüm üyelere sorsak, birisi mantıklı demez herhalde.
Ama diğer taraftan da kararın ne kadar uygulandığı sorgulanmalı.
Eğer karar kulelerin üstüne bir yapı çıkamaz şeklinde ise, kurala uyulmuyor. Bu kadar basit.
Bu yapı ister tribün olur, ister kule olur. Sonuç itibariyle kule seviyesini geçecek mi? Geçecek...

orda çatıda istenmiyordu zor ikna edildi en azından çatıyı kapatabildiler ilk projeyi hatırlamıyormusunuz çatı orda kazanımdır ilk herkes çatıyı kapatsalar bari diye çok konuşdu

Çevrimiçi Necmi

bu anıtlar kurulunu ve buna benzer kurumları hafife almayın.bizim sarıyerde çökmekte olan tarihi bir ahşap binamız vardı 2.veya 3. derece yıkılıp aslına uygun yapmak için izinleri  almamız 10 sene sürmüştü.yaparken devamlı konrol ediyorlardı ve santimetrenin hesabı yapılıyordu.santimetre hesabı derken gerçekten santimetre büyütme ufaltma hiçbir şekilde yapamıyorsunuz.
ben yaptım tam bir bela

Çevrimdışı Efe

orda çatıda istenmiyordu zor ikna edildi en azından çatıyı kapatabildiler ilk projeyi hatırlamıyormusunuz çatı orda kazanımdır ilk herkes çatıyı kapatsalar bari diye çok konuşdu

ben stadta çatısız fotosonoda gördüm ilk kez söyleyeyim bare duvarda çok büyük kazanç 3 tarafı kapalıydı konuşmaların ardından tamamı kapatıldı ama eski açık yükselemedi tribün kulelerin yüksekliğini geçemez ibaresi var çatı falan dahil değil bu işe dediğim gibi adamların garip düşünceleri var anıtlar kurulunun :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı pedro

Bilmeyebilirsiniz, ama öğrenmeyi bilmelisiniz. Anıtlar kurulu meselesi, sizin dersanedeki öğretmeni ikna etmenize benzemez. Anıtlar kurulunun ne olduğunu bilen bilir. Milyarlarca dolar rant, kurulun kurallarıyla sınırlı alanda hareket eder. Az bir açık kapı kalsa o barajı patlatmaya hazır bir potansiyel vardır. Tarihi eserin yanına inşaat bile yapmak zordur. Bu forumda defaten açıklamalar yapıldı. Bunlar da sizin gibi bilmeyip de merak edenlere yardımcı olmak için. Yoksa, anıtlar kurulu ve irtifa konusundaki kısıtları anlama zorluğu olanları ikna etme derdi yok kimsenin. Arabesk kafayla üç kuruş avantaj ver işini götür, böyle bir şey yok. Olsaydı, bu işi yapanlar bu kadar parlak fikirleri düşünmekten yoksun değillerdi. Bu proje dünkü proje değil. 2002 den bu yana fikirler gelişiyor. Bu, inşaat, izin, ruhsat, bürokrasi ve olanaklar meselesi de, her inşaat görmüş kişinin kafasının alacağı işler değildir.

Vermiş olduğun benzetme için teşekkürler. Sanırım henüz dershane döneminde olan arkadaşlar kendilerine yakıştırmada zorluk çekmeyeceklerdir. Ben ise 32 yaşında, kendime ait bir işletmede, 17 kişilik personelimi idare eden bir girişimci ve yöneticiyim. Bilmediğim konularda ağzımı açmam. Ama bu yaşıma kadar az buçuk olsun öğrenmeyi bildiğimi düşünürüm.
Bahsini etmiş olduğum konuyla ilgili olarak, illa ki bir karar olduğu ve bu karara göre tribünlerin yüksekliğinin bu seviyede tutulduğu aşikar.
Burada öğrenmeye çalıştığımız şey, bu kurallar herkese aynı şekilde mi uygulanıyor, yoksa Beşiktaş'a özel bir karar uygulama süreci mi söz konusu.

Tekrardan söylüyorum. Karar oradaki yapının kulelerin seviyesini geçemeyeceği yönünde ise, kurala UYULMUYOR! Oradaki yapı her türlü geçecek o seviyeyi. Tribünlerin şu haliyle kuleleri geçecek bir seviyeye getirilmesi ile, dış görünüş mevcut haliyle değişmeyecek. Yani deniz tarafından bakan biri, ister tribünler mevcut seviyesinde olsun, isterse de yeni açık seviyesine getirilsin, çok az bir fark görecek. Ancak seviye itibariyle karşımıza daha yüksek bir yapı çıkmayacak.

Anıtlar Kurulu'nun kararların uygulanması konusundaki tutumunu çok iyi bilirim.
Amacım bu yapının mimarisini değiştirip, yönetimi Anıtlar Kurulu'na gitmesi konusunda teşvik etmek değil.
Bir taraftar olarak bize yapılan bu anlamsız diretmenin ne kadar gereksiz olduğunu yazıyorum.
Bu konuda forumun %99,9'u da benimle aynı görüşü paylaşıyordur zaten.
Bunca sene sonra 50 yıl veya 100 yıl değişmeyecek bir yapı yapıyorsanız, bunun mükemmel olmasını istemeniz kadar doğal birşey yoktur.

Çevrimdışı Efe

@pedro tribünler geçemiyor kulelerin yüksekliğini o yüzden eski açık 15 sırada kalmak zorunda kaldı yoksa 1 senedir diğer forumdan beri başta ben olmaz üzere bir çok arkadaş konuştu mabette bu konu üzerinde çok konuştu ama izin alınamadı maalesef bazı şeyleri değiştiremiyorsun ileride izin çıkarsa ek tribün çıkılabilir görüntünün düzelmesi için ama şuan için bu şekilde :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Deniz

Bu gece skype konuşmasına katılıp keyifli sohbetleriyle hep beraber güzel dakikalar geçirmemize neden olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum  :) .En kısa zamanda yenilemek ümidiyle  :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı doctore

Rasim Ozan ı izlerken içimden geçenler ... :eyes

Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı pedro

@pedro tribünler geçemiyor kulelerin yüksekliğini o yüzden eski açık 15 sırada kalmak zorunda kaldı yoksa 1 senedir diğer forumdan beri başta ben olmaz üzere bir çok arkadaş konuştu mabette bu konu üzerinde çok konuştu ama izin alınamadı maalesef bazı şeyleri değiştiremiyorsun ileride izin çıkarsa ek tribün çıkılabilir görüntünün düzelmesi için ama şuan için bu şekilde :)

Efe ilk günden beri biliyorum bu muhabbetleri. Zaten üzüntümüz birşey yapamıyor oluşumuz. Diğer taraftan yönetimin bu konuyla ilgili tüm kartlarını gerçekten oynayıp oynamadığı. Bunları hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Ben şahsen yönetimin lobi çalışmasını iyi yapamadığını düşünüyorum. Her yönetimde bu tarz işleri kafadan kopartacak adamların olması lazım. Bizim yönetimde o karakterde adam yok. Yönetimi seviyorum. İyi niyetliler. Ama tuttuğunu koparan bir adam olsa, bugün o tribünler de hepimizin içine sinecekti.

Çevrimdışı asi_kartal

Ya birakin Allah askina nedir bu anitlar kurulu hasa Allah mi peygamber mi yani bu ulkede yasamasak hersey gulluk gulistanlik sanacagiz. Nerelere ne peskesler cekiliyo ne rusvetler donuyo neler yapildigini goruyoruz biz tarihi eser olan bi yerdr bi yapi yapiyurz diye 40 takla atiyoruz. Bu anitlar kurulu cok delikanliysa ya hic yaptirmayacakti bu stadi yada yok surasi kuleyi gecemez gibi akla mantiga sigmayan kisitlamalr getirmeyeck. Yani biz oranin tarihi dokusuna uygun bi stad ypicaz herseye santim santim uyucaz kisitlama yapacaklarsa sacma sapan seyleri bahene edip 50 100 yillin yapilarin icine etmesinler..
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı tarık_1903

konu degişikligi olsun forumdan ankaradaki maça gelen varmı:)

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ALI RIZA

skype ekibi buraya geldik soruları sorabilirsiniz

Çevrimdışı iyimserure

çok güzel muhabbet oldu herkese teşekkürler

Çevrimdışı Yoksul Esat Kekeç

Çevrimdışı Melekcik

Güzel sohbeti herkese teşekkür ederim. Sizin gibi değerli insanlarla konuşma şansı buldum ne mutlu bana.
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Geovani

Pedro arkadaşım serzenişinde haklı olabilirsin ve bir çok taraftarımızda aynı fikirde eski açık konusunda ben şahsen simetri konusuna takık bir insan değilim stadı içten gezmiş biri olarakta gönlün ferah olsun kardeşim inönünün eski açığından sonra vodafone arenanın eski açığı ürkütücü olacak fotoğraflar fena yanıltıyor..Bana katılmayan birçok arkadaşımız olabilir ama stadlara farklı özellik katan özellikler olmalı,son dönem yapılan stad mimarileri birbirine çok benziyor bizim stadta ise yeni açığın locasız devasa olması,eski açığın biraz alçak olması çatımız küfekili sütunlarımız vs mimariye renk katıyor BENCE....zevkler ve renkler faklı olabilir ve saygım sonsuz...inş tanışma fırsatımız olur...içerden görme şansın olursa fikirlerin değişebilir....Ya da ben evimizi mabedimizi çok özledim ondan böle düşünüyorum  :D
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı bjk_mabet

skype gelen sohbete katılan herkese cok çok teşekkürler yine anıtlar kurulu sorusu cıkmış biraz acıklamaya çalışayım bu gece madem açtık cuvalın ağzını azcık ip ucu vereyim
Kim olduğum, ne yaptığımın yanında önemsizdir.