Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6677736 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena 12.10.2014 | Time-Lapse (Saat:13:00-21:00 Arası Hızlandırılmış Çekim)

TimeLapse Başlığı: http://besiktasarena.com/index.php?topic=190.100
Destekleriniz için;
YouTube Kanalı
Twitter
Google+

Çevrimdışı quentine83

Eski açık tarafının alçak olması mevzuu, projenin lansmanından beri tartışılıyor.
Herkes Anıtlar Kurulu'nun sözde kararından dolayı böylesi bir mimarinin ortaya çıktığı yalanına inandırılmış durumda.
Yahu, hepimiz akıllı insanlarız. O taraftaki tribünlerin, kule seviyesini geçemeyeceğinden dolayı bu yükseklikte tutulmuş olması yalanına inanmayın. O sütunları ne yapacaz? Sütunların üzerine gelecek olan çatıyı ne yapacaz? Çatıyı da koyduğunuzda oradaki dev yapı tabiki kule seviyesini geçecek. Sizce Anıtlar Kurulu'nun böyle bir kararı olsa, biz o seviyede çatı yapabilir miyiz? Hiç sanmam.

Bence bu mimari toplam kapasite sınırlaması sonucu karşımıza çıkmıştır. Adamın biri 42 bini geçemezsiniz demiş. Mimar da, bu kapasiteyi ben nasılsa diğer taraflarda tutturuyorum, en azından boğaz manzarasını kapatmayayım demiş. Boğaz tarafını aklınca alçak tutmuş ki haftada bir stada gelecek olan taraftar, o taraftar arasından da Yeni Açık tribünün üst katındakiler manzarayı görebilsin (gece karanlığında ne kadar görülecekse). Böyle saçma sapan mevzuları sorguluyorum kafamda.

Bu stadın eski açık tarafının alçak tutulmasını kabul edemiyorum kardeşim. Kimsenin bizim yıllardır beklediğimiz stadın göz estetiğine zarar vermesini kabul edemiyorum. Stad dolar dolmaz ayrı konu, ancak eski açık tarafı da yüksek olsa, daha boğucu bir arena olacağı kesin. O kısmın alçak kalıyor olması mükemmel diyebileceğimiz stadın o kısmını basitleştiriyor. En azından şu anda bir müdahalede bulunmak zor. Ancak mevcut mimari ileride bu kısmı yükseltmeye müsaade edecek şekilde inşa edilmeli.
kardeşim sana genel olarak katılıyorum.zaten hiçbirimiz eski açıktan dolayı kaybedilen 800-900 koltugun derdinde değiliz.estetiği ve göze hitabı bozuyor.kimisi buna takılıyor ,kimisinin umrunda olmuyor.ben şahsen önemsiyorum.en ortaya doğru 15 e düşmesi bana sivasın mersinin 2.katlarını anımsatıyor.ama elden bişey gelmiyor.yinede seviyoruz.
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Efe

Eski açık tarafının alçak olması mevzuu, projenin lansmanından beri tartışılıyor.
Herkes Anıtlar Kurulu'nun sözde kararından dolayı böylesi bir mimarinin ortaya çıktığı yalanına inandırılmış durumda.
Yahu, hepimiz akıllı insanlarız. O taraftaki tribünlerin, kule seviyesini geçemeyeceğinden dolayı bu yükseklikte tutulmuş olması yalanına inanmayın. O sütunları ne yapacaz? Sütunların üzerine gelecek olan çatıyı ne yapacaz? Çatıyı da koyduğunuzda oradaki dev yapı tabiki kule seviyesini geçecek. Sizce Anıtlar Kurulu'nun böyle bir kararı olsa, biz o seviyede çatı yapabilir miyiz? Hiç sanmam.

Bence bu mimari toplam kapasite sınırlaması sonucu karşımıza çıkmıştır. Adamın biri 42 bini geçemezsiniz demiş. Mimar da, bu kapasiteyi ben nasılsa diğer taraflarda tutturuyorum, en azından boğaz manzarasını kapatmayayım demiş. Boğaz tarafını aklınca alçak tutmuş ki haftada bir stada gelecek olan taraftar, o taraftar arasından da Yeni Açık tribünün üst katındakiler manzarayı görebilsin (gece karanlığında ne kadar görülecekse). Böyle saçma sapan mevzuları sorguluyorum kafamda.

Bu stadın eski açık tarafının alçak tutulmasını kabul edemiyorum kardeşim. Kimsenin bizim yıllardır beklediğimiz stadın göz estetiğine zarar vermesini kabul edemiyorum. Stad dolar dolmaz ayrı konu, ancak eski açık tarafı da yüksek olsa, daha boğucu bir arena olacağı kesin. O kısmın alçak kalıyor olması mükemmel diyebileceğimiz stadın o kısmını basitleştiriyor. En azından şu anda bir müdahalede bulunmak zor. Ancak mevcut mimari ileride bu kısmı yükseltmeye müsaade edecek şekilde inşa edilmeli.

yalnız eski açığın alçak haliyle bile stad kapasitesi 48 bin olabilir eski açığın alçak olmasının tek sebebi anıtlar kuru aynı anıtlar kurulu eski açıkta çatının üstünüde kapatmaya izin vermedi daha sonra bu kararını değiştirdi ama tribün bölümü aynı kaldı bizim stadımız bu haliyle bile 45 bin üzeri açılabilir yeterki gerekli izin alnsın stadın mimari yapısında eski açığı alçak bırakmak olamaz bunu sağlayan maalesef anıtlar kurulu bi ara 15 gün falan dokundurmadılar hafriyat alınırken garip düşünceleri var :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı quentine83

elle tutulur hiç bir tarafı yok anıtlar kurulu denen kurumun söylediğinin.yiyolarda silüeti bozuyor diye traşlasınlar gökkafesi ...o zaman inanalım samimiyete çevre doğa uyumuna
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Serkan7738

Çevrimdışı quentine83

canlı yayını bi açtım .sandım ki demir kolonların biri rüzgardan düşmüş.tırstım valla  :lol:
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı Efe

eski açıkta kolona beton başladı ben o betonlandı sanıyordum yeni açıktada arkadaki kolonlar betonlanmış time lapsede var bide numaralıda 2 adam prekastların üstünde bi sağa bi sola gidip geliyor ne yapıyorlar hiç anlayamadım :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı asi_kartal

Eski acik ile ilgili arkadasin yazisi cok dogru. Yani inanin kapasite yuzunden degil 15.siraya dustugu yer cok kotu duruyor goze itabi bozuyor. Necmi abi her ne kadar yeni acik buyuk oldugu icin eski aciga takiliyorsunuz desede mersinin kale arkasi 2. Kat tribunlerine bakin ne demek istedigimi anlarsiniz. Sira sayisinin en dusuk yeri 18 19 sira olsaydi bence bu kadar goze batmazdi..
BEŞİKTAŞ için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!

:uhohu: :ishock:

Çevrimdışı manyak1903

Hayır ona benzer olacak,şeffaf değil
deme öyle ,yok değildir özel üretiyoruz deniyor zaten
arasında dağlar kadar fark var ,huni mi taktıracaksın yapma deme ,bak öyleyse bile deme  :ebebe:

biri şemsiye gibi (bizim yeni açığın eskisi), bizim görsel sert bir şey.aksini düşünmüyorum ben ,özel dendi.bir görünümü bir  akustiği zaten geriye ne kaldı :S yapmayın etmeyin  :bawling:

[ Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 23:46:02 manyak1903 ]

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı ahmet türker

eski açık bitti neredeyse kardeşim. :)

Çevrimdışı sağduyu

Bilmeyebilirsiniz, ama öğrenmeyi bilmelisiniz. Anıtlar kurulu meselesi, sizin dersanedeki öğretmeni ikna etmenize benzemez. Anıtlar kurulunun ne olduğunu bilen bilir. Milyarlarca dolar rant, kurulun kurallarıyla sınırlı alanda hareket eder. Az bir açık kapı kalsa o barajı patlatmaya hazır bir potansiyel vardır. Tarihi eserin yanına inşaat bile yapmak zordur. Bu forumda defaten açıklamalar yapıldı. Bunlar da sizin gibi bilmeyip de merak edenlere yardımcı olmak için. Yoksa, anıtlar kurulu ve irtifa konusundaki kısıtları anlama zorluğu olanları ikna etme derdi yok kimsenin. Arabesk kafayla üç kuruş avantaj ver işini götür, böyle bir şey yok. Olsaydı, bu işi yapanlar bu kadar parlak fikirleri düşünmekten yoksun değillerdi. Bu proje dünkü proje değil. 2002 den bu yana fikirler gelişiyor. Bu, inşaat, izin, ruhsat, bürokrasi ve olanaklar meselesi de, her inşaat görmüş kişinin kafasının alacağı işler değildir.
İyi bir insan olunmadan, iyi bir Beşiktaşlı olunmaz.
.

Çevrimdışı ilhan

eski açıkta kolona beton başladı ben o betonlandı sanıyordum yeni açıktada arkadaki kolonlar betonlanmış time lapsede var bide numaralıda 2 adam prekastların üstünde bi sağa bi sola gidip geliyor ne yapıyorlar hiç anlayamadım :D
Saha içerisinden atmayı denediler betonu ama olmadı. Fışkırtıcı dışarıdan döküyor şimdi.

Çevrimdışı quentine83

eski açık bitti neredeyse kardeşim. :)
ahmet abi eski açığa nerden baksan 3-4 aydır bitti gözüyle bakıyoruz.bitti bişey kalmadı ha bugün ha yarın diyoruz ama orda çok iş var bence.benim iddiamdır numaralı eski açıktan ya önce bitecek yada kafa kafaya...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı quentine83

Bilmeyebilirsiniz, ama öğrenmeyi bilmelisiniz. Anıtlar kurulu meselesi, sizin dersanedeki öğretmeni ikna etmenize benzemez. Anıtlar kurulunun ne olduğunu bilen bilir. Milyarlarca dolar rant, kurulun kurallarıyla sınırlı alanda hareket eder. Az bir açık kapı kalsa o barajı patlatmaya hazır bir potansiyel vardır. Tarihi eserin yanına inşaat bile yapmak zordur. Bu forumda defaten açıklamalar yapıldı. Bunlar da sizin gibi bilmeyip de merak edenlere yardımcı olmak için. Yoksa, anıtlar kurulu ve irtifa konusundaki kısıtları anlama zorluğu olanları ikna etme derdi yok kimsenin. Arabesk kafayla üç kuruş avantaj ver işini götür, böyle bir şey yok. Olsaydı, bu işi yapanlar bu kadar parlak fikirleri düşünmekten yoksun değillerdi. Bu proje dünkü proje değil. 2002 den bu yana fikirler gelişiyor. Bu, inşaat, izin, ruhsat, bürokrasi ve olanaklar meselesi de, her inşaat görmüş kişinin kafasının alacağı işler değildir.

@sağduyu kardeşim aslında bizde olayın farkındayız ama ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar mantıklı ve akla uygun bilimsel yada tarihsel farketmez sağlam zemine dayandırılmış bir gerekçe istiyor.yoksa niye papağan gibi aynı şeyi söyleyip duralım.belli ki insanlar açıklamalardan tatmin olmamış yada kanmamış .olayın temeli  bu bence...
İsmet Yarkın ONUR

Çevrimdışı ahmet türker

:ok:  :ok:

Çevrimdışı ahmet türker

ahmet abi eski açığa nerden baksan 3-4 aydır bitti gözüyle bakıyoruz.bitti bişey kalmadı ha bugün ha yarın diyoruz ama orda çok iş var bence.benim iddiamdır numaralı eski açıktan ya önce bitecek yada kafa kafaya...
bitti demekle artık geri dönülmez noktada demek istedim kardeşim. :)

Çevrimdışı ahmet türker

eleştirmek ,bir insan için en kolay şeydir .

Çevrimdışı Kesh

Şu derin projenin değiştiğini yazmış. Bir durum mu var 1 haftadır kaçırdım ?

Çevrimdışı frkndgnr

Çevrimdışı ilhan

[ Son Düzenleme: 13 Ekim 2014, 00:37:19 ÇİÇEKDAĞLI ]

Çevrimdışı Efe

Rasim ozan bu stat 2016 ya bitmez diyor  :D
gelsin stada ben gezdireyim onu mabetle içeride necmi abiylede cafede otursun bi daha bu tarz konuşma yaparken 40 kere düşünür :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

bu arada 90 diyelim geri sayım başladı kaba için :super:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmet türker

gelsin stada ben gezdireyim onu mabetle içeride necmi abiylede cafede otursun bi daha bu tarz konuşma yaparken 40 kere düşünür :D
aykırı bir şey söyle ki senden bahsetsinler taktiğidir . :)

Çevrimdışı Serkan7738

skype de çok güzel muhabbet oldu herkese teşekkürler :)