Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6702750 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Deniz

o sisteme uygun yapılsa bile iyidi bence.sonradan müsait olduğunda yapılırdı.
hocam benim düşünceme göre o sistemi sonradan eklemenin pek imkanı yok.binlerce tonu kaldırabilecek hidrolik sistem kurmamız gerekiyor temele,o hidrolik sistemi de zemine ve eski açık altındaki kazıklara bağlamamız gerekiyor yani yapacaksak en başından yapmalıydık.Tabi şu an böyle bir sistemi yapacak maddi durumumuz pek yok bu bizim için biraz hayal oluyor.Ama öyle bir imkanımız olsaydı keşke çok güzel görüntü olurdu  :claps:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ALI RIZA

tamam sevgili kardeşim sen bu yönetimi kafaya takmışsın, daha fazla konuşursam beni başkanın adamı sanacaksın ,benim söylemek istediğim iyi yaptıklarını da görelim ,ayrıca her yaptıklarını beğenmeme hakkında var tabi ,ama beğenenlerede  niye beğeniyorsun diyemeyiz. :)
yaptıkları inkar edilemez ama güzel laf var iyi huylar görünmez kötü huylar görünür diye biz iyiye alıştıgımız için kötü olanlar gözümüze çalışıyor yoksa başkan efendi kibar BJK yakışan bir başkan isterim ki uzun senelerce kalsın ama takım ve taraftarınız ezmesin ezdirmesin

Çevrimdışı Deniz

Deniz tercih meselesi bunlar iyi yada kötü diyemezsin dünya çoğunluğu beton yapıları kullanıyor çelik kafes sistemle kaç stad yapılmış beton sistemle kaç ona bakmak lazım genel tercih hep beton olmuş Çelik yapılar genelde gökdelenlerde kullanılır birlikte çalıştığım mühendis arkadaş uzmanlığını çelik yapılar üzerine yapmıştı aklıma gelirse artılarını eksilerini sorarım bu güne kadar hiç ilgimi çekmedi doğrusu yada burda bizi bilgilendirecek bir arkadaş varsa katkı yapsın
Öğrenebilirsen çok iyi olur abi.Ben şahsi olarak çok merak ediyorum çelik yapıları.Türkiyede de son birkaç yılda yaygınlaşmaya başladı.Bizim stadımızda da ufak da olsa kullanılıyor.+ ları ve - leri neler merak uyandırıyor.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmet türker

aslında bizde fikir üreten çokta uygulama yok :D
birde uygulamayı engellemeyecek ,yardım ve teşvik edecek ,bedavacılığa havadan kazanmacılığa prim vermeyecek daha doğrusu yüzyılların vermiş olduğu etik ve bilimsel alt yapı buna dayalı bir sistem olması lazım ki hala kurulabilir tabi ,çok ta geç kaldık diyebiliriz ,cern de dünyanın gelmiş geçmiş en büyük mühendisliği ile  maddeye kütle kazandıran higgs bozonunu arıyorlar  neden acaba ,neyse belim ağırdı oturmaktan ben kaçıyorum herkese iyi geceler değerli kardeşlerim. :)

Çevrimdışı Fatih

aslında kelimeleri doğru telafuz etmiyorsun sıkıntı ondan kusur dediğin senin itiraz ettiğin konulara denmez bir stad yaparsın köşeler görüş açısından berbat olur bazı koltuklar sahanın bir bölümünü görmez bu kusurdur ama sana standartlar koyarlar sende bu standartlar içinde en iyisini yapmaya çalışırsın bu bir kusur değildir şu an mimari anlamda mükemmel bir stad yapılıyor çok uzaklardan bile takip ediliyor  :) sizin alçak dediğiniz eski açık yüksekliği 29 metre şu anki fener stadının yüksekliği 28 metre şu an beğenmediğiniz eski açık eski yeni açığımızdan daha yüksek simetriden bahsediyorsunuz ama bizim stadda simetriyi bozan eski açık değil tam tersi yeni açık simetriyi bozuyor ambiansa olumsuz etki olacaksa bu yeni açık yüzünden olur eski açık tam tersi ambiansa olumlu etki yapar sesi içerde hapsedersen sadece uğultu duyarsın net bir ses için sesin geri dönüş yapmaması lazım yoksa boğulur eski stadımızda desibel rekorları kırdık her taraf açıktı tokide bunu yapamıyorlar planlı olarak denedikleri halde bazı eleştirileri bence bittikten sonra yapmak lazım tirbünler birbirini görmeyecekmiş ne güzel işte saçma sapan şekilde maçı bırakıp birbirleriyle sidik yarışına gireceğine sahaya odaklanırlar en azından lay lay lom yapacaklarına sahayı baskı altına almayı öğrenirler her stadda olduğu gibi buradada taraftar bir şekilde yolunu bulacaktır bize bir sürü artı katacağı şu an için kesin ama eksileri bilinmiyor bunlar ancak yaşayarak öğrenilecektir görkem demek büyük demek değildir topkapı sarayına bir bak ne görkemi var ama döneminde dünyadaki en görkemli yapılardan biriydi nedenide binadan değil içindeki dünyayı yöneten beyinlerdi bizim stadımızda dünyanın en görkemli stadı olacak çünkü içinde Beşiktaş taraftarı var :)

Sonlara dogru vermissin coskuyu @Necmi abi  :lol:
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı ALI RIZA

yok Ahmet abi istanbul dışında olduğu için rahat rahat konuşuyor nasılsa bir gün gelecek sabırla bekliyorum :D
:alala: :alala: :alala: sanırım bu laf bana idi @Necmi abi  demek geldiğimde :boxin: :boxin: tahminimce kasım ayı içerisinde veya tothenam maçında oradayım  :sevinc kesin değil tabi beklendiğim için süre zarfını (sıfatını edatını bağlacını Hala ders aklımda kalmış :) ) iyi değerlendirmem lazım barış antlaşması (sadabat paktı, Lozan antlaşmasını, Kellogg-Briand Paktı ) yapabiliriz  :bandit: :bandit: :bandit:
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2014, 02:38:18 SaLVaDoR ]

Çevrimdışı ahmet türker

yaptıkları inkar edilemez ama güzel laf var iyi huylar görünmez kötü huylar görünür diye biz iyiye alıştıgımız için kötü olanlar gözümüze çalışıyor yoksa başkan efendi kibar BJK yakışan bir başkan isterim ki uzun senelerce kalsın ama takım ve taraftarınız ezmesin ezdirmesin
işte bu şekilde eleştirmen camiaya değer katar bu başkan hepimizin başkanı ,beğenmessek seçmeyiz gider .ama camianın dışina kötü görüntü vermek hepimize zarar verir sevgili kardeşim. :)

Çevrimdışı Deniz

Buralarda pek lafı geçmiyor pek ama ben schalkenin stadını da çok beğeniyorum.Özellikle o zeminin raylı sistemle dışarıya çıkabilmesi beni cezbediyor :).Adamlarda para var ama para olduğu kadar da kafa var.Onu düşünüp uygulamak taktir edilecek bir hakeret.

Çevrimdışı manyak1903

hocam benim düşünceme göre o sistemi sonradan eklemenin pek imkanı yok.binlerce tonu kaldırabilecek hidrolik sistem kurmamız gerekiyor temele,o hidrolik sistemi de zemine ve eski açık altındaki kazıklara bağlamamız gerekiyor yani yapacaksak en başından yapmalıydık.Tabi şu an böyle bir sistemi yapacak maddi durumumuz pek yok bu bizim için biraz hayal oluyor.Ama öyle bir imkanımız olsaydı keşke çok güzel görüntü olurdu  :claps:
mesela şöyle.stadın eski açık tarafının yıkılıp hidrolik yapılacağı düşünülüp yapılırdı.eski açık ilk kat senin dediğine uygun sapa sağlam yapılır.şu anlık üstüne normal şekli yapardık.sonra zamanı geldiğinde kaydırmalı sistem için üst kat yıkılır , zemin ve ilk katı bu plan için sağlam yaptığından kaydırmayı da ekleyebilirdik vesaire vesaire.

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı Deniz

:alala: :alala: :alala: sanırım bu laf bana idi  demek geldiğimde :boxin: :boxin: tahminimce kasım ayı içerisinde veya tothenam maçında oradayım  :sevinc kesin değil tabi beklendiğim için süre zarfını (sıfatını edatını bağlacını Hala ders aklımda kalmış :) ) iyi değerlendirmem lazım barış antlaşması (sadabat paktı, Lozan antlaşmasını, Kellogg-Briand Paktı ) yapabiliriz  :bandit: :bandit: :bandit:
Tottenham maçına ben de gelecem eğer kpssde atanırsan Nusr-ET te yemeğini yerim  :evillol: (stadın ordaki köfteci de kabul  :kop:)

Çevrimdışı Deniz

mesela şöyle.stadın eski açık tarafının yıkılıp hidrolik yapılacağı düşünülüp yapılırdı.eski açık ilk kat senin dediğine uygun sapa sağlam yapılır.şu anlık üstüne normal şekli yapardık.sonra zamanı geldiğinde kaydırmalı sistem için üst kat yıkılır , zemin ve ilk katı bu plan için sağlam yaptığından kaydırmayı da ekleyebilirdik vesaire vesaire.
Belki yapılabilir hocam benim de farklı bir düşüncem vardı.Tribünlerin arkasına raylı sistem kuracaz ve oraya 5-7 sıra arası tribün yapacaz.Maç günleri yukarı kaldırıp bizim tribünün üstüne ekleyebilecez diğer günler aşağıda tutacaz :)

Çevrimdışı manyak1903

Buralarda pek lafı geçmiyor pek ama ben schalkenin stadını da çok beğeniyorum.Özellikle o zeminin raylı sistemle dışarıya çıkabilmesi beni cezbediyor :).Adamlarda para var ama para olduğu kadar da kafa var.Onu düşünüp uygulamak taktir edilecek bir hakeret.
taktir damıtma demekmiş.hakeret harf kayması zaten o belli , TDK dan geliyorum  :evillol:

Çevrimdışı Deniz

taktir damıtma demekmiş.hakeret harf kayması zaten o belli , TDK dan geliyorum  :evillol:
:evillol: :evillol:

Çevrimiçi Necmi

@ahmet türker abinin imzası bana gaz verdi anlaşılan borcumuzu vs unutup birşeyler paylaşıp duruyorum, "fikirler ölmez"   :lol: :lol:

bu arada daha önce bir üye arkadaşımız dile getirmişti madem bu anıtlar kurulu eski açık yüksekliğine izin vermiyor hidrolik sistem yapıp sadece maç günleri tribünü yükseltebilirdik demişti.O fikir de çok hoşuma gitmişti  :) .tabi sanırım o sistemi yapmak bir stad parası daha isterdi..
herhalde kendini hiç amorti etmez stadın en ucuz 800 koltuğu için böyle bir harcama yapmaya değermi  :alala: birde bizim stadın en önemli özelliklerinden biri stadın içinden boğazı seyretmektir stad projelendirilirken eski stadımızın bütün temel özelliklerini kapsayan bir proje çizildi yani yeni bir stad değil eski stadın devamı olan yenileştirme ve modernize etme projesi Dolmabahçenin kalbine bir stad yapıyorsan en son düşünülecek şey kapasite olur ondan önce yeni açık alt kat 27 sıra aslında projede 30 sıra üstte kolonlara kadar olan 3 sıra konmadı :D orası bize eski açıktan fazla koltuk kazandırır burda şu an konulmayan minimum 3000 koltuk var sanırım kapasite çabayla 42000 e düşürülüyor kapasite konusunda bir çok şey karanlık sürekli algıyla oynanan açıklamalar var

Çevrimdışı manyak1903

Belki yapılabilir hocam benim de farklı bir düşüncem vardı.Tribünlerin arkasına raylı sistem kuracaz ve oraya 5-7 sıra arası tribün yapacaz.Maç günleri yukarı kaldırıp bizim tribünün üstüne ekleyebilecez diğer günler aşağıda tutacaz :)
benim şu an için düşündüğüm şeyler , akustik ve görsellerdeki gibi kaliteli görünüm.

Çevrimdışı ALI RIZA

Tottenham maçına ben de gelecem eğer kpssde atanırsan Nusr-ET te yemeğini yerim  :evillol: (stadın ordaki köfteci de kabul  :kop:)
bence @Necmi abi gilin gittiği yer mi _? etiler nispetiye tarafında sanırım _? :) oraysa gideriz walla az buz değil 1 ay etilerde nispetiyede kaldım :) yarın gidem ciğer yiyem bari :)

Çevrimdışı Deniz

herhalde kendini hiç amorti etmez stadın en ucuz 800 koltuğu için böyle bir harcama yapmaya değermi  :alala: birde bizim stadın en önemli özelliklerinden biri stadın içinden boğazı seyretmektir stad projelendirilirken eski stadımızın bütün temel özelliklerini kapsayan bir proje çizildi yani yeni bir stad değil eski stadın devamı olan yenileştirme ve modernize etme projesi Dolmabahçenin kalbine bir stad yapıyorsan en son düşünülecek şey kapasite olur ondan önce yeni açık alt kat 27 sıra aslında projede 30 sıra üstte kolonlara kadar olan 3 sıra konmadı :D orası bize eski açıktan fazla koltuk kazandırır burda şu an konulmayan minimum 3000 koltuk var sanırım kapasite çabayla 42000 e düşürülüyor kapasite konusunda bir çok şey karanlık sürekli algıyla oynanan açıklamalar var
kapasite olayı netleştiği gün stad bitti diyebiliriz bence ..

Çevrimdışı Deniz

bence @Necmi abi gilin gittiği yer mi _? etiler nispetiye tarafında sanırım _? :) oraysa gideriz walla az buz değil 1 ay etilerde nispetiyede kaldım :) yarın gidem ciğer yiyem bari :)
Yok @Necmi abiler Nusr-Et e gitmedi bildiğim kadarıyla.Nusr-et biraz daha tuzlu :D.Mesela iki kişilik bir masanın hesabı 700-800 tl gelebiliyor  :evillol:

Çevrimdışı Deniz

benim şu an için düşündüğüm şeyler , akustik ve görsellerdeki gibi kaliteli görünüm.
Akustik için benim hiç şüphem yok bizim stadda aynı zamanda konser de verilecek en net ve güzel akustiği sağlayacaklardır.Kaliteden de ödün vermeyiz bence stadda kullanılan malzemeler hep 1. sınıf

Çevrimdışı ALI RIZA

Yok @Necmi abiler Nusr-Et e gitmedi bildiğim kadarıyla.Nusr-et biraz daha tuzlu :D.Mesela iki kişilik bir masanın hesabı 700-800 tl gelebiliyor  :evillol:
ben sana küçük kuzu alam git nusterin karşında çevirme yap :) daha ucuz olur 700 -800 nedir senelik kombine bileti :) benim o adama en fazla veririm et kültürümde iyidir yani getireceği ete 50 tl veriri servis vs katmıyorum getirmiyor da :)  700 -800 tl ye 100 porsiyon yemek yerim :)  :kop: :kop: :kop: başlarım nusretin etine de butunada para tuzağı başka yer düşün :) 

Çevrimiçi Necmi

hiç bir et @aktar_ismail in mangalından çıktığı kadar lezetli olmaz :D hele sağnak yağmur altında sucuk ekmek tatmanızı tavsiye ederim

Çevrimiçi Necmi

o parayı gider kartal yuvasına bırakırım :bandit:

Çevrimdışı Deniz

ben sana küçük kuzu alam git nusterin karşında çevirme yap :) daha ucuz olur 700 -800 nedir senelik kombine bileti :) benim o adama en fazla veririm et kültürümde iyidir yani getireceği ete 50 tl veriri servis vs katmıyorum getirmiyor da :)  700 -800 tl ye 100 porsiyon yemek yerim :)  :kop: :kop: :kop: başlarım nusretin etine de butunada para tuzağı başka yer düşün :) 
o işin şakası :D .gider 5 kilo et alır aktarın mangalında ziyafet çekeriz cümleten  :D

Çevrimdışı murat

hiç bir et @aktar_ismail in mangalından çıktığı kadar lezetli olmaz :D hele sağnak yağmur altında sucuk ekmek tatmanızı tavsiye ederim
bir dahki maça yağmurda yağsa yapalım bağımlılık yaptı :D aktarın yokluğunda vedat miorculuk oynadık :evillol:
[ Son Düzenleme: 29 Eylül 2014, 02:48:43 MURAT ]

Çevrimdışı ALI RIZA

@Deniz o zaman @aktar_ismail Sofra salonuna :) etler ve içecekler benden ekip sağlam tamamdır usta da @aktar_ismail mis gibi :) @Necmi abiden de onay aldık kaldı maça gelmek :)