kitap okumanız harika bir şey ,ancak ,bu dünyayı mafyayıda kullanarak, şirketlerin yönettiğini unutmayın , dünyayı yöneten büyük sermaye gruplarının artan üretimini emecek toplumların olamsına ihtiyacı var , bu toplumların cebinde para yaratmak zorundalar, bu demektir ki herkes satın alma durumunda olmalıdır . kapitalizmin en büyük öğütücü bundan çarklarından olan bankalar bu durumu kolaylaştırırken kar etmelidir ,ben sahsen hayatımda hiç kredi kartı kullanmadım,bundan sonrada kullanmayı düşünmüyorum ,sadece maaş almak için maaş kartı kullandım emekli olduğumda iade ettim şimdi emekli banka kartı kullanıyorum , tabiki mecburiyetten . ancak size şunu söyleyebilirimki dünya marx ın kehanetine doğru gidiyor , satın alcak toplumlar yoksa ürettiğin malı çöpe at yada üretme .artık kapitalizmin bile sosyalizme ihtiyacı var .... 
Ahmet abi, söylediklerine hiçbir itirazım yok , tabiki planlı ekonomi modelinin de kendini bir şekilde dinamik hale getirmesi , çağa adapte etmesi gerekliliği düşüncemi de belirtmeliyim. Kapitalizm , ürettiğini satmak üzerine kurulmuş bir sistemdir , satmalıdır , satmalıdır. Şirketler satışçılarına hedef koyar şu kadar satacan diye, kota tamamlatır, toplumun bu ürüne ne kadar ihtiyacı var bakmaz. İhtiyaçları kerameti kendinden menkul 'piyasa' belirleyecektir nasıl olsa dimi , fiyatlama mekanizması kanalıyla . Kim umursar doğal kaynakların nasıl bol keseden tüketilip , kirletildiğini

Ama şu ana kadar denenmiş olan sosyalizm de doğaya karşı daha az acımasız olmadı be Ahmet Abi , SSCB'nin sibiryada yaptığı doğal rezillikler , geç onu bir Çernobil...
Neyse, Godfather'a dönersek , romanın okunmasını yine de tavsiye ediyorum , tamam tüketimlik bir eser belki , ama kendini okutan ve yeryer öğretici bir eser aynı zamanda. Özendirir mi , bilinçsiz bilinçleri tabiki , herkes kendini micheal corleone olarak görmek ister belki

Ama , mesela Vito Andolini'nin nasıl ve hangi toplumsal yapıda Don Corleone'ye dönüştüğünü okumak oldukça öğretici. Onu da geçtim , İtalyan özellikla Sicilya kültürünün esasında ne kadar bize benzediğini öğretir bu roman. Film bu detaya inmiyor , roman o yüzden güzel , mesela kan davası var adamlarda , mesela kız isteme