wikipedi yi kaynak olarak kullanmam benim indirdiğim elit stad için normların olduğu kaynakta tek bir yerdebile elit olmak için 50000 olmak gerekir demiyor pisivuarın ölçüsüne kadar en uzak koltuktan wc kantin ve çıkışların mesafesine kadar kayıt altına alınmış ama asla şu kadar kapasitede olacak demiyor sen 50000 olmadığı için elit olamayacak diyorsun ağzınıza bir şey almış dolandırıyorsunuz burda stad eleştirilmezmiş doğru bilgiyle eleştirin ben eleştirine bir şey demedim elit olması için kapasite sınırı yok dedim bunu uefada söylüyor ha uefa 50000 altı stada şl finali vermiyor dersin sözüm yok ama 50000 altına elit katagori vermiyor dersen orda dur bilmiyorsun derim vodafone arena elit stad katagorisini fazlasıyla karşılıyor bu kulüp tarafındanda defalarca söylendi bu stad elit katagoride yapılıyor bilgiye dayanmadan söylenen söz yanlıştır @halvetifarazi
bende biliyorum elit stadın standartlarını burda ezbere sallama bilgi olmaz sen internetin başında takip edersin bir çok bilgiyede sahip olursun ama içinde doğru olmayan bilgide vardır ben bu güne kadar stadımızla ilgili hiç bir bilgiyi internetten öğrenmedim
"bu güne kadar stadımızla ilgili hiç bir bilgiyi internetten öğrenmedim"
Benim stad inşaatının içinde olan insanlarla ikili ilişkim olmadığı için internet yada bu forumdan başka yerden bilgi almam teknik olarak mümkün değil. Bu forumda verilen yada "verilmeyen","saklanan" bilgi ile yetinmek zorundayım. Bir stad inşaatı düşünün ki sır gibi herşey saklanıyor. Bunun amacı nedir? Bir loca fotosu için bile insanlar gece yarılarına kadar bekletiliyor. Kaldı ki o loca sadece örnek, o olacağı bile kesin değil. Sebebini anlamadığım hep bir gizem yaratma çabası var. Bunun sebebi muhtemelen daha birtakım olayların belli olmaması yada taraftarın tepkisinden çekinilmesi. Örneğin eski açık tarafının neden yüksek olmadığı tam bir komedi. Yapılan proje eski stada atıfta bulunsun orası alçak olsun, nasıl olsa sonrada artırız denilmiş. Ama anıtlar kurulu biz o projeye izin verdik yenisi olmaz demiş ve öyle kalmış. Bu bilgi doğru mudur?
Biz bu bilgiyi aylar sonra öğrendik. Belki herkes şuan anıtlar kurulu eski açığa izin vermedi sanıyor. Neyse bunlar başka konular.
Elit kategori için ben sadece kapasite demedim. Stadın dışında canlı yayın araçları için yeterli alan var mı? Yada yeterli vip'i otoparki? Bilmiyorum. Bunlar olması gerekiyor. CL finali için 60.000 den aşağı vermezler. Teknik olarak yazılı olmayabilir ama genel temaül budur.