bugün bi gazeteci vodafone ceosuna sordu 1 liranın ne kadarı klübe aktarılacak diye. kaba bi hesap yapmışlardı. kdv iletişm vergisi telsiz harcı vırt zırt derken 1 tl nin neredeyse 60 kuruşu devlete gidiyormuş.
vodafone ceosu ellerindeki taraftar profili ve hat kullanım şekillerine göre bi senaryo yaptıklarını söylemişti. 1 milyon kişi üye olsa ve bu 1 milyon kişi farklı oranlarda 1 3 veya 5 tl lik paketlere üye olsa ve 12 ayın ortalama 5 ayında bu ödemeleri yapsa klübe yıllık aktarılacak net para 20 milyon tl olarak hesaplanmış. yani olay aslında taraftarda bitiyor. vodafone un 1-3-5 lik paketten bir karı yok. zaten hat sattığı için kendi karını ordan elde ediyor. kısaca mevzu sponsorumuzla değil devletin vergisel uygulamalarıyla alakalı.
ben zaten sponsoru değil şunu sorguluyorum.Bizim cebimizdeki parayı en az kesintiyle kulübe nasıl verebiliriz onun derdindeyim.
1-Beşiktaş kongre üyeliği 1200 TL (parası olanın ilk yapması gereken seçenek budur) çünkü beşiktaşın geleceği orada.
2-Kombine almak (parası olanın ödediği para sanırım sadece KDV kısmı kesiliyordur.Başka bir kesinti varsa bilgilendirilirsem sevinirim.)
3-İşte burası önemli.1200 lira veremeyecek 900 liraya kombine alamayacak kişilerden , verdiği para en az kesintiyle Beşiktaş'a kazandırmak
ve bu paraların direkt temliklere gitmesi ve Beşiktaş'ın kalp damarlarının açılması.
yönetimin en büyük hatası budur.Yüklü para girişi var ama arkamızda temlik bırakıp önümüze yeni temlik alıp , temlikle ilerliyoruz.
Benim inandığım ise gelen paralar ile temlikler açılsaydı,Beşiktaşın seneye bugün temlikli dediğimiz bütün gelirleri eline geçerdi.Bugün 20m öderdin seneye açılmasını beklediğin geliri rahatça alırdın.Yani ödediğinin karşılığı olurdu.
Vodafone stat bittikten sonra bu parayı veriyor olması benim gibi fikirleri engelliyor.Ancak asıl düşündüğü verdiği parayı akılsız bir yönetim stat yerine transfere harcayabilirdi YD gibi.
vodafone burada ileriyi görüp geçmişten ders çıkarmış.o konuda helal olsun.ama parayı da bir an evvel versin artık