Ilk iki sene olan Senol Gunes yok diyorsunuz. Sampiyonlar ligindeki tarihi basarisini 3.sezon aldi adam zaten. Ligde 3.sezonun ortasinda Cenk Tosun'u satmasan, yada Burak Yilmaz'i erken transfer etsen 4 sampiyonlukta olurdu. Bulent Yildirim'i atamasalar GS maclarina oyle yenilmezdik zaten.
Milli takimda Kenan Karaman diye aglandi adama. Benim kizdigim nokta su, bana alternatifini soyleyin. Koca takimda bir tek Cengiz Under vardi. Zaten 1.kanat oydu ama genelde sakatti. Turkiye A milli takiminin ozellikle hucum-orta saha olarak kalitesi felaket halde. Bakin Senol Gunes gitti de noldu? Faroe adasi ve Luksemburg falani gozu kapali 5 atip yollayamiyorsan kalite sorunun vardir. En buyuk Kenan Karaman dusmaniyim, Sergen'i cok severim ama kizdim oynattiginda. Ama milli takimda top tutacak, pas yapacak zaten topcu yok. Tum takim Burak Yilmaz'a kalmis. Hocaya oradan da vurdular. Cenk sakatti, Burak niye oynuyor dendi. Sanki yedekte Nihat Kahveci-Ilhan Mansiz var... A Milli takimdan kimse birsey beklemesin bir sure. Caglar Soyuncu toparlarsa, ustune Arda Guler falan gelisirse anca 2025 falan.
Senol Gunes'in en buyuk sorunu yarattigi mucize basarilar. Hasan Ali Kaldirim - Ozan Tufan - Kenan Karaman - Burak Yilmaz iskeletiyle gidip dunya sampiyonu Fransa'yi tokatliyorsun, Hollanda'yi net yeniyorsun. Zaten sorun burada. Bu takim normalde boyle bir basari sergilememeli. Sonra beklenti bu seviyeye gelince kalite yetersiz olunca, iki aksilik sakatlik tepetaklak oluyorsun. Gel gor ki milli takimda hoca sonrasi daha iyi degil Faroe-Luksemburg'a yenilmiyorduk eskiden.
Milli takımdan aklıma kalan hoca ile ilgili birkaç şey yazayım...
Diyorsun ya Kenan yerine oynayacak adam yoktu diye. İlk aklıma gelenler Emrah Başsan vardı mesela yanılmıyorsam o zamanlar 10 küsür asist yapmıştı hatta üzülüyordum milli takıma yedeklerde olsa dahi bu çocuk neden çağırılmaz diye. Deniz Türüç, Serdar Gürler, Abdulkadir ömür. Bunlar ilk aklıma gelenlerdi. Necibi koy Kenan dan daha iyi oynar ayrıca. Bu Kenan ne yaptıda bu seviyelere geldi aklım almıyor.
Daha sonra Şenol Hoca milli takımdayken bir ara sağ bek yoktu oynayacak. Nazım Sangareyi de hoca aday kadroya almamıştı. Ertesi hafta Nazım Antalya da oynarken açıklama yaptı. Ben yerli statüsündeyim Şenol hoca milli takıma beni neden almıyor yabancı zannediyor v.s. dedi. Açıklamadan sonraki ilk maç da çağırdı hoca Nazımı. Çok manidar değil mi?
Daha sonra geçen sene Sol bek oyuncusu sakattı. Rıdvan da aday kadroda oynatabilir yani. Maçın 11ine bakıyoruz sol bekde Mert Müldür var, sağ bekte Kaan ayhan var. Rıdvan halen yedeklerde. Rıdvanı oynatmamak için 3 bölgeye devşirme adam koymak bence çok mantıklı değil.
Lens ve negredo demişsin üstteki yazılarında o zamanlar hoca Lensin yerine Volkan Şen istemişti. Lens bir önceki sene Fb'de iyi oyun sergiledi geldiği zaman çoğu kişi sevindi. Negredo bence iyi bir golcüydü hoca kullanamadı. Kullanmak istemedi. Burak konusunda gelse hoca istediği için kuvvetle muhtemel iyi olabilirdi. Ayrıca sürekli söylüyorsunuz mesela hoca oyuncuları işliyor diye haklısınız da. Peki hoca sırf istediği olmadı diye neden Negredo ve Lens kullanmadı. Ki Bursada Fernandao vardı ondan bile gol kralı çıkarmış. Negredo o herifi top diye oynar. Kabul edelim hoca istediği olmadığı zaman oynatmıyor. Aboubakar bile gereksiz yere kaç hafta geçti öyle oyuna girmeye başladı. Peki bunun sıkıntısını kim yaşadı? Hoca mı? Kulüp mü? Kimse kusura bakmasın.
Futbolcuda hocada parasına bakar. Onların duygusal laflarına karnım tok benim. Şenol hocada istediği olmadı yönetimle ters düştü gitti milli takımla sözleşme imzaladı.
Gelelim şampiyonlar ligi başarılarımıza bu olayı sadece hocaya mal etmen üzücü bir durum. Kadro kalitesi olsun, taraftar olsun yönetim olsun herkesin belli miktar payı var bu başarıda. Fikret Orman kulübün PR'ını çok iyi yaptı o zamanlarda. Aynı kadro ve hoca ile iddaa ediyorum şuan şampiyonlar liginde bırakın nağmalup olmayı gruplardan zor çıkarız.
Ayrıca burada hocayı eleştiriyoruz bu demek değilki başarısız biridir. Milli takımda olsun, bizde olsun hatta Ts ve Bursa da bile güzel oyunlar izletti. Ama elinde sihirli değnek yok. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunu anlatırken VI'ci oluyoruz. İsimlerin hepsi geçici Beşiktaş kalıcı önemli olanda Beşiktaş. Bunu söyledim aylardan beri. Yok Şenol hoca şöyle büyük böyle mükemmel. Orasına kimsenin birşey dediği yok ki. Fakat başarı için biz ona muhtaç değiliz. Kaldı ki Siz Şenol hocayı gösterdiği başarılara göre hatırlıyorsunuz. Ben milli takım ve son senelerde oynattığı oyunlara bakıyorum. Bence kredisini epey yitirdi. He şuan takımın başında olduğu için hem destekler hemde saygı duyarım.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi