hocam öncelikle geç bir cevap oldu kusura bakmayın
katılmıyorum şahsen, dediğiniz gibi aradan 20 yıl geçmiş, ben yaşımdan dolayı beşiktaş dönemini göremedim ama mutlaka futbol hakkında görüşleri değişmiştir. hem adam son 5-6 yıldır gayet iyi işler çıkartıyor
şu an cluj maçını izliyorum mesela, adam bomboş tribünler ve cimri başkanının verdiği garip kadroya rağmen gayet iyi bir futbol oynuyor. hatta taraftarın çok istediği topa sahip olma/hücum seti işlerini de iyi yaptı. 19-20'de pandemi girene kadar ciddi şekilde potadaydı mesela, takımını son 3 yıldır avrupaya götürdü türkiye kupasını aldı vs. biraz transfer bağımlığı var gibi ama burada o tip sıkıntıları olmazdı
ama artık ne desek boş sonuçta hocamız belli, dediğim gibi eninde sonunda rıza hocanın sırasının geleceğini düşünüyorum
Valerien gibi bir yetersiz₁ geldiyse hersey olabilir tabi. Gorusunuze saygi duymakla birlikte, akli selim cagrisi yapiyorum. Besiktas'in basina duygusal sebeplerle birilerini getirmeyi birakalim. Carvalhal'deki vasat sevicilikten de, BIlic-Valerien'deki gitar caliyor, hirsli, bickin diye 15 yasinda kiz gibi asik olmayi da biraksin taraftar. Besiktas kulubune teknik direktor almak Ford OTOSAN'a birini almak, Garanti bankasina tepe yonetici almak gibi olmalidir. Bir CV lazim. Bir basari lazim.
Sivas ve Antalya maceralarina bakinca, nispeten taraftari olan, baskanlari cok uzun suredir kulupte olan iki camia goruyorum. Buralardaki performansina ortalama veya ortalama ustu denebilir. Samet Aybaba da TS'de falan calismisliklari vardi. Ortalama bir performans gostermisti. FEDA sezonu ozelinde geldi. Riza hoca da bu saatten sonra ciddi bir zorluk olursa gelebilir, ucuza calissin tarzi.
Siran gelecek hocam 40-45 yasinda antrenore denir. Fenerliler Emre B. icin bunu diyordur kesin. Riza Calimbay'in sirasi geldi, basarisiz oldu. 20 sene gecti. Bir tur daha bineyim? deme hakki yok. Illa deneyeceksen Sifo-Tamer Tuna falan denersin, Cagdas Atan'in sirasi gelebilir boyle giderse.
Riza'nin sirasi gelmesi, liyakatsiz gelmesi Besiktas;a ciddi zarar yazar. Kendisi taraftar atesleyemiyor, futbol olarak iyi bir oyun koyamiyor, buyuk takim oyununa genelde uzak, medyayi yonetemiyor. Yasini falan da dusununce yani sans verelim gelisirlik durum da yok.