Evet 22-24 Mart arasi ne yazdiysam bir bir gerceklesmis. O gunlerde
Valerien'e asik olan, 3'lu savunma diye gozu donen utanmazlardan ozur bekliyoruz. Slaven Bilic'in sezon ortasi Ingiltere'ye imza atip, sampiyonlugu eliyle verdigi senenin sonunda manifesto yazan guruh var ya iste o guruhun devami bunlar. Besiktas'in en buyuk dusmanlari bu tarz romantikler, ve modern futbolu cok iyi anliyorum diyen vasat alti zekalardir. ANÇ ve Kazancı'ya sonraki mesajda gelicem.
https://twitter.com/the_emres/status/1506208110825852936
'Gorkemli futbolculuk kariyeri' vay arkadas lafa bak. Zannedersin 5-10 sampiyonlugu var, yada Real Madrid-Barca falan duzenli oynadi. Milli takimina secilememis bir futbolcu. TRde ismini bilen %10 futbolsever yoktu.
Ne oldu bu prim kasanlara? Hayatinda milli takim oynamamis, futbolculuk kariyerinin cogunda orta sirada lig bitirmis vasat bir stoper. Sonrasinda parasiyla egitim aliyor, ve 10 sene boyunca ikinci lig takimlarinda surunuyor. Oralarda da genelde basarisiz oluyor her sene takim degistiriyor. Senol Gunes'e laf edip bu adami overken utanmadiniz mi?
Ne oldu bu medyada inatla Ismael savunanlara? Emre Ozcan, Erman Yasar, Ali Ece aylardir, haftalardir bahaneler dizdi. Bugun bu adamlara TFF yada bakanlikta birini sorsaniz "yorum yapmiyorum, liyakatli kisiler degil ne bekleyebilirim ki" derler. Ama Besiktas gibi
milyonlarca taraftari 120 yillik kulube, sifir liyakatla gelen adami ovduler de ovduler. Gelisecekmis? Ismael dedigin fizigi iyi oldugu icin orta sinif topculuk yapmis bir ortalama alti bir zeka. Bu adamdan bilgi, taktik, kultur, mental güç beklentisi niye? 10 sene antrenorluk kasmış ama hep başarısız. Nasil bir torpille bu mevkiye gelmistir, niye sabredilmelidir?
Ali Ece'nin Serdar Ali Celikler kadar yuregi olsaydi, geldigi gunden bugune durmadan "Valerien liyakatsiz" diye bagirirdi. Kendisi de aklı havada romantiklerden oldugu icin, 3lu savunma diyen, bagiran-cagiran, giyimi duzgun, fit biri gorunce liseli kiz gibi dibi düşüyor.
- * SAÇ yıllarca yetersiz antrenörlere karşı pozisyon aldı. Aziz Yıldırım-Ali Koç-Aykut Kocaman ve bunların Fener medyasını/taraftarını karşısına aldı.
- * Ali Ece anca mıymıy konuşsun, modern futbol romantikliği yapsın. Başkandan, Ceyhun vasıfsızından, şıpsevdi taraftardan, modern futbolcu güruhtan korkup sessiz kaldı aylarca.
7 ay önce bu Valerien geldiği zaman çok net yazdım. Hepsi gerçekleşti.
yetersiz futbol anlayışı, liyakatsiz hoca. AÇIN GÖZÜNÜZÜ BAKMAYIN ŞAŞI sloganımızı tekrar hatırlatalım. Romantiklere, populist medyaya kanmayın!
GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ! Şenol Güneş olağanüstü başarılı bir antrenördü.
Son iki senesinde verilen çöpler ve Bülent Yıldırım faciaları olmasa 4 şampiyonluğu olurdu. Sergen Yalçın yönetime rağmen şampiyon yapmıştır. Geçen sezon gene kuyusu kazılmış, üzerine sakatlık-fitness sorunları sezonu bitirmiştir. Bu iki antrenör futbolu taktik, mental yönlerden çok iyi bilip, taraftarın dilinden, ruhundan da anlarlar. Bu ikisi ÇEBİ ile çalışmak istemeyebilir. Ama öncelikle herkes Şenol Güneş - Sergen Yalçın'ın ne kadar büyük olduğunu bir anlasın.
Kanmayın romantiklere. Romantikler yalancıdır. Bakın Emre Sarıkuş size gelir
Valerein'i görkemli futbolculuk kariyeri diye satar. Üstüne şu okula gitti falan der. Yahu kardeşim okuldan sonra 10 sene antrenörlük yapmış 2.liglerde sürünmüş, tutunamamış. Yani öğrencinin test sonuçları 10 senedir zayıf geliyor ama gidip ilkokulunu anlatıyorsun bana.
Romantik/modern futbol üçkağıtcılarına inanmayın! Kandırılanlar da bunlardan özür istesin. Tövbe etsinlerö bir daha çöp CV'lı antrenör övmesinler, 3lü savunma fetişi yapmasınlar.