Basaksehir ile beraber ligde kalesine en az sut atilan takimiyiz. Bu net olarak saha da hocanin yaptirdiklarinin basarisidir. Ozellikle son iki macta pozisyon vermeden gol yiyoruz; ligin en formda olan Basaksehir’e karsi bile pozisyon vermedi bu takim. Hocayi elestirirken neden bu goz ardi ediliyor? Bu net hoca hocaya yazilir.
Ben de bu gun ki oyunu begenmedim, ama futbolculara yazarim. Kafasina gore takilip 30 dakikada 3 kez ofsayt’a dusen, gol olmasina ragmen endirek vurusu kaleye gonderecek laubaliligi gosteren Nkoudou’ya yazarim.
Ve pas hatasi ustune pas hatasi yapan Josef’e. Bu konuyu gecen hafta da actim; oynatilan (veya bekledigimiz oyunda) Josef’e yer yok. Arkadan top cikaramaz, sakinlik asla guclu yonu degildi, top dagitamaz. Bu gun ki futbolda Josef gibi klasik bir 6’ya yer yok. Varsa bile ayrilacagiligi olan oyuncular; ya fizik cok ustunler digerlerinden ya da ofansif yonleri de guclu. 6 numara icin Josef bana gore Berkay’in bile gerisinde. Josef bu gun Berkay’in Basaksehir performansinin cok gerisinde kaldi, ki 19 yasinda yerli futbolcudan ustun performans gosteremiyorsan, artik belirli sorular sormak gerekir.
Sag kanadi zaten hic kullanamadik. Muleka kanat oyuncusu degil. Iyi bir oyuncu, bunu kanitlayacak istatistiklere sahip, ama kanat oyuncusu degil. Bu etkenleri, bir de kalede duran zat’i (kaleci demiyorum) oyuna katarsan, hangi guzel futbolu bekliyorsun ki? Onlara topu verecegime bende topu Weghorst’a sisirdim. Bunu sahada ki futbolcular da goruyor.