bence rosier denemesi var hocanın. fass gelirse çoğu maçta sağ stopere koyabilieceğini düşünüyorum olabilir.
rosier'in defansif arızalarından endişelenenler de haklı. aslında oyuncunun stoper oynayabilecek seviyede defansif aksiyon kalitesi yok.
ama özellikle kapalı rakiplerle oynadığımız ve rakibin ciddi tehdit oluşturmadığı maçlarda, sağ stoperden demarke gelen bir rosier'in dengeleri değiştirme ciddi ofansif katkı yapma şansı var. bizim stoperlerden en azından birini bu şekilde kullanma planımız var maçlarda görünüyor. ayrıca seri bir oyuncu gayret ederse ters kademelerle-süpürücülükle defansif iş de görebilir. avrupa'da olmadığımız ve kaderimizi lig maçlarındaki üretkenliğimizin belirleyeceği sezonda neden olmasın demeye başladım ben de.
Yani suan elimizdeki stoperler:
Welinton, Saiss, Montero, Emrecan, Necip + Aytug, Cisse, Berkay var. Ustune bir tane daha stoper transferi yapilacak deniliyor ve buda stoper sayimizi 6'ya cikariyor gencleri saymazsak. 3'lu savunma sisteminde 6+3 yedek stoperimiz olacakken Rosier'in orada zorunluluk disinda sans bulabilecegini dusunmuyorum. Diger yandan sag kanat beki olarak elimizde sadece Rosier var, Boyd'u da orada deniyoruz ama Rosier'in bir alternatifi yok gibi suan. Demek istedigim dogru duzgun sadece bir tane kanat bekimiz var, onuda alip stopere koymamiz bana pek dogru gelmiyor. Dedigin gibi belki 11 kisi kapanan takimlara karsi dusunulebilir ama onun disinda sikinti yasatir bize.