2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu
2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2022/23 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1238647 defa] 2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

hadi bakalım bu sefer haberler ciddi gibi. bu kadar ısrarcı olmamız hocanın listesinde olduğunu düşündürüyor. belli oyunlarda başarılı olabilecek, bireysel yetenekten çok takım oyuna katkısıyla öne çıkan bir oyuncu. hoca istiyorsa muhtemelen yakından tanıyordur, orta avrupa'ya hakim gibi. belirli bir rol için alıyordur. onun için pozitifim.
hocanın en çok istediği oyunculardan biri ben hiç izlemedim hakkında yorum bile duymadım kendimi şartlandırmak istemiyorum gelirse gözlemler kararımı veririm ama bu şekilde gelen her oyuncu bizde tutar

Çevrimiçi murat

bir kaç maçını izlemişliğim var topla çok iyi değil ama ceza sahasında batsuayiden çok iyi.gol atmıyor olsa zaten iş görmez.

Çevrimdışı worns

burda da bir değerlendirme var. mustafa demirtaş beşiktaşlı ve profesyonel scoutluk da yapmış bir arkadaş olduğu için yorumları dikkate değer olabilir.

Çevrimiçi Necmi

Necati Bilgic'te kivircik sacli, onunla karistiriyor olabilir misiniz? Emrecan Terzi henuz hicbir hazirlik macinda oynamadi hatta yanilmiyorsam kadroya bile giremedi.
hazırlık maçında oynadı demedimki kampta olabilir dedim kamptaki çocukların röportajı vardı 5 gençle yapılmış onu izledim kamptamı yapıldı bilmiyorum ama serdar falan geldi yanlarına ben kamp olarak düşündüm zaten o nedenlede emin konuşamadım

Çevrimdışı Mehmet57

Popüler olmayan görüşüm: Emirhan, Josef yüzünden yedek kalmamalı. Orta saha Gedson-Emirhan'dan oluşmalı. Zaten 3 stoperle oynuyoruz.

Çevrimiçi sEuL

bizde yaratıcı oyuncu çok fazla bizim askerimiz yok bir josef yetmiyor atibayı artık yok saymalıyız bir yanılgı var yaratıcı denince herkes 10 numara düşünüyor her mevkiide yaratıcı oyuncu olur yaratıcı oyuncu demek yüksek tekniğe sahip oyuncu demek değildir oyunu iyi okuyan ve gereğini yapabilen oyuncu yaratıcı oyuncudur
Yaraticidan kastim gerektiginde kendine ve takim arkadaslarina pozisyon hazirlayabilmesi ve birazda birebirlerde adam eksiltme meziyetinin olmasi. Yoksa asker olarak Boyd’uda kullanabilirsin yani. Boyd’ta dayanikli, kosar, mucadele eder gitgeli fena degildir. Ama o kadar iste, birebirde ne zaman calim atmaya kalksa top ayagina dolasiyor, akilli bir oyuncu ne zaman kosu atmasi gerektigini falan bilir ama Boyd’un son vuruslari bizim seviyemizde degil.

Neyse, Fasnatch’in basarili olmasi dilegi ile.
[ Son Düzenleme: 16 Temmuz 2022, 22:50:11 sEuL ]

Çevrimiçi sEuL

hazırlık maçında oynadı demedimki kampta olabilir dedim kamptaki çocukların röportajı vardı 5 gençle yapılmış onu izledim kamptamı yapıldı bilmiyorum ama serdar falan geldi yanlarına ben kamp olarak düşündüm zaten o nedenlede emin konuşamadım
Ben yanlis anladim o zaman. Evet, kamptaydi Emrecan.

Çevrimiçi Necmi

Ben yanlis anladim o zaman. Evet, kamptaydi Emrecan.
hoca oynatmadığına göre demek a takım için yeterince hazır bulmadı semihde kendini gösteremedi

Çevrimiçi sEuL

hoca oynatmadığına göre demek a takım için yeterince hazır bulmadı semihde kendini gösteremedi
Bende oyle dusunmeye basladim, Ispanya kamp kadrosu aciklandiginda daha net fikir sahibi olabiliriz sanirim.

Emrecan Terzi’nin cok teknik ama savunmada biraz sikintilari oldugu soyleniyordu. Diger genc oyunculara nazaran fizik olarakta biraz geride sanirim, oynayabilecegi bir takima kiralanip biraz kuvvetlenirse seneye daha guclu bir sekilde donebilir.

Semih ise yasina gore baya olgun bir fizik yapisina sahip, o bacaklar ve kalca A takimdaki bircok oyuncuda yok. Onun ben A takimla devam etmesini istiyorum ama bakalim hocanin karari ne olacak. Bu arada Semih 17’sine onumuzdeki ay girecekmis - Agustos, 2005 dogumlu. Bu yasta bu fizik, masallah nazar degmesin.

Çevrimiçi mayguntr

önce argüman ortaya koyanları "youtube kalecisi alırsınız ancak" diye itham et. çok bilmişlikle ve sıfır argümanla, kaleci arama gibi bir derdi bile olmayanları eleştirmeye kalk.

sonra da argüman olarak youtube videosu koy.

o dalga geçilen tolga zengin'in sadece bizdeki leipzig maçı+ ts'deki inter maçında 180 dakikada şu videodan daha fazla etkileyici kurtarışı vardır. hatta şaka değil karius'un bile vardır.

iyi youtubelar dilerim. dediğim gibi boş bir tartışma bu, argüman yok, gayet kişisel-keyfi cümleler dışında hiç bir şey yok. kıyaslanabilecek veri yok.

Ben videoyu sanki kurtartis yapmamis gibi lansa edildigi icin koydum, iyi kaleci, karsi karsiya cok iyi kaleci diyip koymadim.

Bir sonraki mesajinizda veriyle, arguman koyarak konusalim demissiniz. Konusalim.

Benim argumanim kurtaris yuzdesinin tek basina bir sey anlam ifade etmedigi. Istatiksel analiz yaparken birden fazla degiskene bagli olan bir sonucu tek bir degiskene bakarak cikartim yapmak istatistik biliminde de spor biliminde de bir anlam ifade etmez. Hatta bu degisken kosullu bir degisken ise hic hic bir sey ifade etmez.

Ayni istatiskle iki tane analiz yapayim, tamamen farki sonuclar cikiyor.

xG bize karsi 1.26 mac basi.
Ersin 32mac, 35 gol yemis.

1.analiz: 32 macta kalemize gelen 40 golluk net pozisyonlarin 5'ini cikarmis diyebiliriz, eger hic hatali gol yemedigini dusunursek.
2.analiz: Diger taraftan 10 mac kalesini gole kapamis, bu maclarda 1.26 ortalama net pozisyon gormus olsak kalemizde, 12 tane net pozisyonu cikarmis o zaman deriz.

Tolganin full oynadigi son sezon 15/16 30 mac 30 gol yemis, 12 mac gol yememis.
Karsi xG 1.03 o sezon.  Yani 30 macta 31 pozisyon gormusuz, birincti tip analize gore sadece 1, ikinci yaptigim tur analize gore fazladan 9 kurtaris yapmis.

Iki analize gore de Ersin daha fazla kurtaris yapmis gorunuyor Toglaya gore, ki ben yedikleri gollerin turunu incelemeden bu analizime cok da guvenmem ama sizin tek gosterdiginiz istatistikten daha detayli ve daha yakin bir analiz kurtaris yuzdesi icin.

Bu arada da biri 21 digeri 30 yasinda yapiyor bu istatiskleri.

Sizin analiziniz, veriniz nedir Tolganin Ersinden daha iyi kaleci olduguna dair? Veya Ersinin kotu kaleci olduguna dair.

Çevrimdışı worns

Ben videoyu sanki kurtartis yapmamis gibi lansa edildigi icin koydum, iyi kaleci, karsi karsiya cok iyi kaleci diyip koymadim.

Bir sonraki mesajinizda veriyle, arguman koyarak konusalim demissiniz. Konusalim.

Benim argumanim kurtaris yuzdesinin tek basina bir sey anlam ifade etmedigi. Istatiksel analiz yaparken birden fazla degiskene bagli olan bir sonucu tek bir degiskene bakarak cikartim yapmak istatistik biliminde de spor biliminde de bir anlam ifade etmez. Hatta bu degisken kosullu bir degisken ise hic hic bir sey ifade etmez.

1.analiz: 32 macta kalemize gelen 40 golluk net pozisyonlarin 5'ini cikarmis diyebiliriz, eger hic hatali gol yemedigini dusunursek.
2.analiz: Diger taraftan 10 mac kalesini gole kapamis, bu maclarda 1.26 ortalama net pozisyon gormus olsak kalemizde, 12 tane net pozisyonu cikarmis o zaman deriz.

Karsi xG 1.03 o sezon.  Yani 30 macta 31 pozisyon gormusuz, birincti tip analize gore sadece 1, ikinci yaptigim tur analize gore fazladan 9 kurtaris yapmis.

Iki analize gore de Ersin daha fazla kurtaris yapmis gorunuyor Toglaya gore, ki ben yedikleri gollerin turunu incelemeden bu analizime cok da guvenmem ama sizin tek gosterdiginiz istatistikten daha detayli ve daha yakin bir analiz kurtaris yuzdesi icin.

Sizin analiziniz, veriniz nedir Tolganin Ersinden daha iyi kaleci olduguna dair? Veya Ersinin kotu kaleci olduguna dair.

ben istatistikleri tolga'yla ersin'i karşılaştırmak için kullanmadım yanılıyorsunuz bir kere temelden. ersin'i kendi oynadığı sezonda ligde oynayan diğer kalecilere göre karşılaştırdım. bu çok daha sağlıklı veri verecektir.  bu istatistiklerden yola çıkarak kendisinin lig ortalamasının altında olduğunu gösterdim. ufak farklarla da değil sonra derece marjinal farklarla altında kalıyor. zaten benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta bu. son sezonda ortalamayı da geçtim sondan ikinciydik. tolga'yı ise oynadığı sezonda yine ligde beraber forma giydiği diğer kalecilerle karşılaştırdım. o marjinal biçimde düşük kalmak bir yana dursun yarıştığımız rakipten fazla katkı sağladığını gösteriyordu. bence rölativite faktörünü işin içine katmalıyız. aynı lig-aynı yıl daha doğru bir karşılaştırma olur. örneğin kalkıp premier ligden bir kaleciyi örnek gösterip bunun kurtarış yüzdesi yüksek bu bizimkilerden iyi kaleci demedim. bu gerçekten de verinin anlatamayacağı bir şey olurdu.

ama hadi bunu beğenmiyor ya da ikna edici bulmıyorsunuz bunu tamamen çöpe atalım.

benim çok anlamlı bulduğum başka bir veri var. geçen yıl trabzonspor vs biz. xGA yediğimiz gol dengesi. burada xGA'dan kaç gol çıkmışa tek başına bakmak yetmez. hedeflediğin seviyedeki takım ne durumda ona bakacaksın, kendinle karşılaştıracaksın. üstteki bir mesajımda uzunca yazdığım için onu hemen alt mesaja kopyalıyorum. orada sadece kaleci performanslarının trabzonspor'la bizim aramızda 24 gol farka neden olduğunu yazmıştım. siz de kabul edersiniz ki xGA'nın gerçekleşmesi konusunda kaleci performansından başka denkleme katılabilecek ciddi bir faktör yoktur. şutlar bence uzun vadede yani örneklem kümesi arttıkça anlamlı bir istatistik sunmaya başlıyor, çünkü iyi kötü şutlar bir biçimde dengeleniyoe sezon genelinde. ama onu kabul etmeyen için xGA'nın şut ve pozisyon kalitesi de işin içine katılarak hesaplandığını hatırlatayım.

ersin tartışmasında kurtarış oranıyla ilgili gördüğünüz bütün verileri zaten ben koymuştum. tekrar bulup çıkartmakla uğraşmıyorum sadece kıyasla ilgili kısmı copy paste yapayım
[ Son Düzenleme: 17 Temmuz 2022, 01:11:26 worns ]

Çevrimdışı worns

bunu kendi mesajımdan copy paste yaptım. zaten daha önce dikkate alınmamakta ısrar edilen bu veriyi belki iki kere yazmıştım

mesela düz şut-kurtarış oranını beğenmeyen için üstte uzunca yazdım, xGA verisi var. onda tüm şutların gol olma ihtimali tek tek hesaplanıyor. gol yeme olasılığı diyelim. mesele komplike hale de getiriliyor. onda da sonuç değişmiyor. normal şartlar altında ligde en az gol yemesi beklenecek takım biziz. trabzonspor'dan maç başına 0.3 gol daha az yeme beklentimiz var. yani bu şu demek trabzonspor'dan normal şartlar 12 gol az yememiz gerekirdi. gerçekte olan ise dümdüz şaka gibi  :D 12 gol fazla yemişiz. yani normal şartlarda olması beklenen şeyle gerçekleşen arasında tam 24 gol var. yirmi dört gol. akıl alır bir şey değil bu. bu ikisi arasındaki farkın neredeyse hepsi kaleciler arasındaki performans farkından kaynaklanır. bunun savunmayla şunla bunla açıklanacak tarafı yok ki. oluşmuş xGAdan bahsediyorum, iş savunmayı filan çoktan geçmiş. savunmaya kalan kısımda iyiyiz zaten. (ligin xGA açısından sonuncusu olman zaten savunman kötü değil demektir dümdüz) 24 gol sezonun gidişatında ne gibi sonuçlar doğurur bunu herhalde herhangi bir futbol izleyicisi anlayabilir, anlatmama gerek yok uzun uzun.

neyse artık tekrara giriyor. burda kimse şu kalecinin kurtarış yüzdesi yüksekmiş almalıyız. yok bilmem kimin kurtarış yüzdeleri üzerinden şu iyidir falan demiyor ki. elbtte kaleciyi alırken çok çok başka bir sürü parametreye bakarsın. ersin'in temel istatistikleri bizim seviyemizde bir takımda olamayacak denli kötü diyoruz. son yirmi yılda böyle bir kaleci görmemişiz diyoruz. ligin ortalama kalecisi kadar bile olamamış diyoruz.

bundan sonrası herkesin kendi inancı, ersin'e sempatisi vs. argüman olsa tartışırım ama böyle bir şey görmüyorum. kalede kötü kaleci varken şampiyon olabilir misiniz? elbette zaten biz olduk. o sezonun istatistiklerinde de kalemizi iyice şuta kapatmamıza karşın kötüydük. ama büyük bir takımın sürekli böyle bir şey yapmaya çalışmasına gerek yok. bu ligde defalarca sırf kaleci performansı üzerinden şampiyon olan takım izledik. ben bunu bir sorun olarak görüyorum.

benim iddiam da şu. yerli sınırı olmasa valerien ismael elli kere yabancı kaleci isterdi. istemiyorsa el mahkum elindeki yerli rotasyonunu değerlendirmek zorunda hissediyor. zaten başka yerli pozisyon üretmekte de zorlanıyor. bu sezon içinde elimizdeki diğer alternatiflerden biri, bir parça olsun öne çıkmayı başarırsa yedeğe düşme ihtimalini de hiç az görmüyorum. bunun düşündüğümden de satsak çok mutlu olacaktım.

Çevrimdışı worns

bu arada aynı şeyleri yazmaktan fazlasıyla sıkıldım sadece arkadaştan argümanınız nedir sorusu gelince bunları tekrar buraya taşıdım. yoksa polemik sürdürme gibi bir derdim yok, herkesin fikirleri ve dayandığı noktalar üç aşağı beş yukarı belirgin. kimsenin kimseyi ikna edeceği de yok gibi. ondan çok da fazla konu üzerine yeni bir şey yazmayacağım. ısrarla konuyu ersin'e getirmeye çalışıyormuşum gibi algılanmasın. :) zaten kulüpte çalışan profesyonellerin de hakim olduğu konular. umarım önümüzdeki sene ersin'den ya da yerini alabilecek herhangi başka bir kalecimizden daha güvenilir bir performans görürüz.

burada mesele kimseye saldırmak-değerini düşürmek değildi. geçen sene takım xG istatisiğinde lig lideriydi. tüm taraftarca santrafora, bitiricilikle sorumlu elemanlarımıza söylediklerimiz ortada, canımız sıkıldı bolca. eh xGA'da da lig lideriydik. ve bu istatistikte lig lideri olan takım, hem ileride hem geride final anındaki elemanların kötü performansı nedeniyle bana göre şampiyonluk yarışının içinde bile değildi. bu tabloları bir taraftar olarak can sıkıcı ve tartışmaya değer buldum mesele budur.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi sefaköykartali

Popüler olmayan görüşüm: Emirhan, Josef yüzünden yedek kalmamalı. Orta saha Gedson-Emirhan'dan oluşmalı. Zaten 3 stoperle oynuyoruz.
Belki Saiss - Josef - Atletik bir sağ stoper üçlüsü kurup(Rosier de olabilir süpürücü işi için) ortada Rıdvan-Emirhan-Gedson-Fassnacht gibi biraz daha tempolu bir orta hat kurulabilir. Önlerinde de serbest Ghezzal ve Muleka-Weghorst forvetleri kapanan Anadolu takımlarına karşı rakip yarı sahada 50 metrede oynanacak oyunlarda etkili olabileceğini düşünüyorum.

Çevrimiçi mayguntr

bu arada aynı şeyleri yazmaktan fazlasıyla sıkıldım sadece arkadaştan argümanınız nedir sorusu gelince bunları tekrar buraya taşıdım. yoksa polemik sürdürme gibi bir derdim yok, herkesin fikirleri ve dayandığı noktalar üç aşağı beş yukarı belirgin. kimsenin kimseyi ikna edeceği de yok gibi. ondan çok da fazla konu üzerine yeni bir şey yazmayacağım. ısrarla konuyu ersin'e getirmeye çalışıyormuşum gibi algılanmasın. :) zaten kulüpte çalışan profesyonellerin de hakim olduğu konular. umarım önümüzdeki sene ersin'den ya da yerini alabilecek herhangi başka bir kalecimizden daha güvenilir bir performans görürüz.

burada mesele kimseye saldırmak-değerini düşürmek değildi. geçen sene takım xG istatisiğinde lig lideriydi. tüm taraftarca santrafora, bitiricilikle sorumlu elemanlarımıza söylediklerimiz ortada, canımız sıkıldı bolca. eh xGA'da da lig lideriydik. ve bu istatistikte lig lideri olan takım, hem ileride hem geride final anındaki elemanların kötü performansı nedeniyle bana göre şampiyonluk yarışının içinde bile değildi. bu tabloları bir taraftar olarak can sıkıcı ve tartışmaya değer buldum mesele budur.

mantikli argumanlarla tartisma olduktan sonra uzatmak niye skinti cikarsin.

xglere gore forvetlerin atamadiklari, ersinin kurtartidingan daha kotuydu mesela, bundan dolayi forvet kaleciye gore daha oncelikliydi tabi ki.

Ersin zaten Ugurcan veya Altay seviyesinde degil bunu asla savunmuyorum bu arada. Keske paramiz olsa alsak tabi onlarin seviyesinde bi kaleci.
Su an Ersin'in yerine, en az %20 daha iyi performans alacagimiz 27 yas alti (tekrar satabilmek icin), Turk bir kaleciye ne kadar vermemiz gerekir?

Çevrimdışı Orhan_

Ben worns kadar analiz yapamam, istatistik ile aram da cok yoktur. Maci izlemek ve ne yaptigini gozlemlemek gibi belki cok ilkel ama bence gecerli bir yontem izliyorum.
Hatali cikislardan yedigi goller, ikinci hamlelerde gec kalmasi, bazen akil tutulmasi yasiyor gibi donakalmasi, kalede yeterince buyumemesi vb vb zaten onceden soylenmis seyler goruyorum. Buna bagli olarak Ersin buyuk bir takim icin olmasi beklenecek ya da guvenilecek kapasitede degil diyorum. Yarin soylediklerimi taca atarsa emin ol cok sevinirim. Cocuga karsi bi dusmanligim yok ki :).

Çevrimdışı Orhan_

ah be şu almanların adetlerini niye deşifre ediyorsun abicim burda. millet benim salzburg'un maaşlı elemanı olduğumu anlayacak. yukarıda birisi de utku'yu yediniz falan yazmıştı. ses etmedim, prusya merkezli utku yuvakuran'ı bitirme komplo örgütü açığa çıkmak üzere diye tırstım.

:D transfermarkt mafyasi desifre etti bile. Bi sure ortalikta gorunmemek lazim.

Çevrimiçi sefaköykartali

Rıdvan - Emirhan - Gedson - Fassnacht dörtlüsü gözüme çok hoş geliyor. Hocanın Fassnacht' tan hayal ettiği ucuz yollu bir Kostic performansı olabilir, oyuncu da bunu oynayabilir. Ama arkadaki üçlünün savunma kalitesinin daha yüksek olması gerekir.

Çevrimiçi sEuL

Rıdvan - Emirhan - Gedson - Fassnacht dörtlüsü gözüme çok hoş geliyor. Hocanın Fassnacht' tan hayal ettiği ucuz yollu bir Kostic performansı olabilir, oyuncu da bunu oynayabilir. Ama arkadaki üçlünün savunma kalitesinin daha yüksek olması gerekir.
Arka ucluye Zago Ronaldo Ahmet uclusu iyi giderdi

Çevrimdışı Orhan_

Millet transfermarkt'ta organize olup oyuncusunun değerini yükseltiyor, biz burada 1000'den fazla kişinin okuduğu platformda 21 yaşında oyuncu gömüyoruz.
Transfermarkt? O zaman sozlesmeli hicbir oyuncuyu elestirmeyelim. Her topalin bir kor alicisi vardir. Yani yuh artik, konuyu saptira saptira sonunda songul karli videosuna bagliyacaksin.

Çevrimiçi Necmi

Ben worns kadar analiz yapamam, istatistik ile aram da cok yoktur. Maci izlemek ve ne yaptigini gozlemlemek gibi belki cok ilkel ama bence gecerli bir yontem izliyorum.
Hatali cikislardan yedigi goller, ikinci hamlelerde gec kalmasi, bazen akil tutulmasi yasiyor gibi donakalmasi, kalede yeterince buyumemesi vb vb zaten onceden soylenmis seyler goruyorum. Buna bagli olarak Ersin buyuk bir takim icin olmasi beklenecek ya da guvenilecek kapasitede degil diyorum. Yarin soylediklerimi taca atarsa emin ol cok sevinirim. Cocuga karsi bi dusmanligim yok ki :).
bu kadar işde analizde ne çıktığının önemi yokki sahada çıplak gözle görüyoruz ne olduğunu eminim hocada görüyordur elinde bir sürü kaleci car kafasına yatanı oynatacaktır asla kaleci alalım demedim ben emreye şans verilmesinden yanayım ersine yeterince şans verildi fazlası beşiktaşa zarar

Çevrimdışı Çağrı Öz

Ersin konusunda yazılan pervasız eleştirileri haksız buluyorum. Bununla birlikte iyi bir rakama satılması da isabetli olur. Yeri şu an için dolabilir.

Rıdvan konusunda ise sözleşme yenilenip devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem şu an için yeri dolmaz hem de ileride daha iyi rakamlara satılabilir.

Bu iki yerli oyuncunun transfer mevzuları iyi idare edilmeli.

Diğer transferler ise bu hafta sonu bitecek gibi görünüyor. Fassnacht ismi hakkında bir bilgim yok ama bu tip net pozisyonu olmayan orta yaşlı oyuncuların bu takımda tutmadığını görmedim. Bazı mevzular rakamlarla bazıları ise hissiyatla açıklanır. Bu konu en başından beri böyle benim için.

Emrecan transferini isabetli buluyorum. Memleket takımı yüzden geçen yıl bol bol 1. Lig maçı izledik. Bu adam iş yapar.

Bu iki transfer sonrası artık kampa odaklanıp transfer sezonunun sonuna doğru 1-2 fırsat transferi kovalayacaklar. İdeal bir transfer sezonu böyle olmalı. Temiz bir süreç oldu.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1548357748412125185

Evet iyi transferler yapıyoruz geçen seneye göre daha iyi ve mantıklı kadro kuruluyor ama şampiyon olmaya asla yetmez bu ligde kapanan takımlara hakemlere karşı oynayacağımız unutulmasın. Tutanımız biraz yerli kuralından biraz mecburiyetten çok iyi olmayacak. Ghezzal iyi hoş hadi forvetler de geldi artık net golcümüz olmasa da Cenk (sakatlık şüphesi)-Muleka (Weghourst yüzünden kenara çekilebilir) biraz iş yapar. Ama 80 gol çıkmaz bu kadrodan. Şampiyonluk hedefi varsa Rakitsky gibi sağlam stoper -Talisca gibi bir çilingir şart. Yok ise ne verebileceklerini bildiğimiz Boyd-Nkodou gibi 1m üstü alan isimlere maaş bütçesi ayırmaya gerek yok. özkaynaktan gelen çocuklara biraz daha şans tanımaya çalışarak oyuncu parlatıp satmayla geçiştiririz. 3-4 genci monte etmeyi kaldırır bu sene ki kadro. Saiss-Atiba-Josef-Gedson-Rosier-Ghezzal-Cenk-Muleka Beşiktaş seviyesinde net topçular. 
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Etiketler: