önce argüman ortaya koyanları "youtube kalecisi alırsınız ancak" diye itham et. çok bilmişlikle ve sıfır argümanla, kaleci arama gibi bir derdi bile olmayanları eleştirmeye kalk.
sonra da argüman olarak youtube videosu koy.
o dalga geçilen tolga zengin'in sadece bizdeki leipzig maçı+ ts'deki inter maçında 180 dakikada şu videodan daha fazla etkileyici kurtarışı vardır. hatta şaka değil karius'un bile vardır.
iyi youtubelar dilerim. dediğim gibi boş bir tartışma bu, argüman yok, gayet kişisel-keyfi cümleler dışında hiç bir şey yok. kıyaslanabilecek veri yok.
Ben videoyu sanki kurtartis yapmamis gibi lansa edildigi icin koydum, iyi kaleci, karsi karsiya cok iyi kaleci diyip koymadim.
Bir sonraki mesajinizda veriyle, arguman koyarak konusalim demissiniz. Konusalim.
Benim argumanim kurtaris yuzdesinin tek basina bir sey anlam ifade etmedigi. Istatiksel analiz yaparken birden fazla degiskene bagli olan bir sonucu tek bir degiskene bakarak cikartim yapmak istatistik biliminde de spor biliminde de bir anlam ifade etmez. Hatta bu degisken kosullu bir degisken ise hic hic bir sey ifade etmez.
Ayni istatiskle iki tane analiz yapayim, tamamen farki sonuclar cikiyor.
xG bize karsi 1.26 mac basi.
Ersin 32mac, 35 gol yemis.
1.analiz: 32 macta kalemize gelen 40 golluk net pozisyonlarin 5'ini cikarmis diyebiliriz, eger hic hatali gol yemedigini dusunursek.
2.analiz: Diger taraftan 10 mac kalesini gole kapamis, bu maclarda 1.26 ortalama net pozisyon gormus olsak kalemizde, 12 tane net pozisyonu cikarmis o zaman deriz.
Tolganin full oynadigi son sezon 15/16 30 mac 30 gol yemis, 12 mac gol yememis.
Karsi xG 1.03 o sezon. Yani 30 macta 31 pozisyon gormusuz, birincti tip analize gore sadece 1, ikinci yaptigim tur analize gore fazladan 9 kurtaris yapmis.
Iki analize gore de Ersin daha fazla kurtaris yapmis gorunuyor Toglaya gore, ki ben yedikleri gollerin turunu incelemeden bu analizime cok da guvenmem ama sizin tek gosterdiginiz istatistikten daha detayli ve daha yakin bir analiz kurtaris yuzdesi icin.
Bu arada da biri 21 digeri 30 yasinda yapiyor bu istatiskleri.
Sizin analiziniz, veriniz nedir Tolganin Ersinden daha iyi kaleci olduguna dair? Veya Ersinin kotu kaleci olduguna dair.