Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu  [Okunma sayısı 536505 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu

Çevrimiçi mayguntr

Guc fizik dayaniklilik ayni seyler degil. Mesela atiba asiri guclu degil ama inanilmaz dayanikli ayni zamanda hic teknik degil ama oyun bilgisi mukemmel. Mesela ghezzal fizigi iyi ama guclu degil ama teknik. Mesela batsman hem guclu hem dayanikli oyun bilgisi ve tercihleri berbat . Pjanicte hicbiri yok sadece pas teknigi cok iyi.

Almanya konusunda tespitlerine katiliyorum. O yuzden bayern munich zamaninda barcaya 7 8 tane gol atti. Paramparca ettiler. Gunumuz futbolunda bir takimin boy ortalamasi 177 falan olamaz oldugu zaman duran toptan kesin gol yersin. İstedigin kadar durus defans pozisyonu falan al adamlar senden uzunsa yapacagin pek bir sey yok.

Almanların milli takim acisindan degil ama bayern acisindan degerlendirdigimde fizik devamlilik ve guc konusunda dunyanin en iyi takimi olduklari tartismasiz. Herkes real barca diyor ama bayern son 20 yilda kac kez kazanmis kac kez final oynamis sampiyonlar liginde bakilabilir. Adamlar hep orda ama hep orda sence neden ?
Bayern'in kanatlari Robben-Riberydi. Lahm vs de cok uzun oyuncular degil. Bayern yetenek ile fizigi cok iyi kombinledi ve domine etti, ayni almanya gibi.
Liverpool Salah,Sane,Jota ile oynuyor, 175-175-178, Orta sahada Thiago oynuyor 174,

Niye orda olduklarina gelince de planlama, ve kabuk degisimini cok iyi yapmalari. Ve objektif sekilde elestiri yapip, hatalarini duzeltebilmeleri, analizleri tek duze degil derinlikli yapabilmeleri.

Boya takintisi olanlar gibi boy takintisi yapmissiniz, ama cogu mevkide dunyanin en unlu scout departmanlarinin baktigi kriterlerde ilk 10'a girmez o kriter.

Analizinize biraz genislik katiyim, hadi uzun boylu takim istiyorsunuz. Cografya ayni mi ? Ortalama bir alman ile ortalama bir turk arasinda 10cmye yakin fark var erkeklerde. Turkiyede 1.80 ustu diye kisitlama yaptiginizda tum havuzun yuzde 80-85'ini eliyorsun.

Bir kritere bakip, obesif sekilde tek duze analizlerle hic bir seyi duzeltemezsiniz. Bir takimin boy ortalamasinin uzun olmasi ve kazanmalari, uzun boylu takimlar kazanir demek sonucunu cikarmaz mesela. korelasyon esit degildir nedensellik derler.

Neyse ne yazsam burda,  fikrinizin degismeyecegini bildigim icin daha da uzun yazmiyacagim. Verdigim cogu bilgi veya analiz de tamamen birinci kulaktan duydugum bilgiler, ben futbol uzmani degilim, veri uzmaniyim, veriyi anlasilabilir hale getirip, uzmanlara veririm, uzmanlarin analizini buraya ilettim sadece. Isteyen istedigini alir.

Çevrimdışı tuncaboylu

havuz dağılsın herkes kendi anlaşsın zaten düşük birde iyi bir dilim tff alıyor her koyun kendi bacağından asılsın
Bu dediğin olursa ne olur, dana diyeyim:.

Ali Koç kanal kurup, yayın hakları adı altında Fenerbahçe'ye senelik 150 milyon Euro verir.

Bizim beceriksiz yönetim de senelik 1 milyon Euro'ya ASpor'la anlaşır.

Çevrimdışı Necmi

Başkanın basın toplantısını yeni izledim söylemek istediğim buydu işde net olmalı demişdim oldukça net cevaplar vermiş gelecek seneki planımda şenol güneş yok demiş bu kadar işde bunu çok daha önce söylemeliydi
Seneye olur olmaz kim olur mühim değil şimdi planında olmaz sezon sonu olur yada olmaz  önemli değil bu
Konuyu kapatacak açıklamayı yapmış

Çevrimdışı Necmi

Ali Koç kanal kurup, yayın hakları adı altında Fenerbahçe'ye senelik 150 milyon Euro verir.

şurda ağız tadıyla yönetim eleştiren bir ben vardım valla sayenizde eleştiri yapmaktan soğudum 😂
Artık bu kadar eleştirisel bakmıyorum eskiden söylediklerimde aslında eleştiri değil gelecekle alakalı görüş ve beklentilerimdi
İnsan bu kadar keskin eleştiriyi hayal kırıklığına uğrarsa yapar yönetim ilk geldiğinde benim öngördüğüm şekilde yürüyor ne yapacakları belliydi aynı şeyi yapıyorlar
Mayısda gitse ne olur daha iyisimi gelecek bence devam etmeliler en azından artık tecrübe sahibi oldular bu saatten sonra isteselerde daha kötü olmayız zaten ama gelecek olan yeni yönetimle daha kötü olma ihtimali hayli yüksek

Çevrimdışı mrred

Bayern'in kanatlari Robben-Riberydi. Lahm vs de cok uzun oyuncular degil. Bayern yetenek ile fizigi cok iyi kombinledi ve domine etti, ayni almanya gibi.
Liverpool Salah,Sane,Jota ile oynuyor, 175-175-178, Orta sahada Thiago oynuyor 174,

Niye orda olduklarina gelince de planlama, ve kabuk degisimini cok iyi yapmalari. Ve objektif sekilde elestiri yapip, hatalarini duzeltebilmeleri, analizleri tek duze degil derinlikli yapabilmeleri.

Boya takintisi olanlar gibi boy takintisi yapmissiniz, ama cogu mevkide dunyanin en unlu scout departmanlarinin baktigi kriterlerde ilk 10'a girmez o kriter.

Analizinize biraz genislik katiyim, hadi uzun boylu takim istiyorsunuz. Cografya ayni mi ? Ortalama bir alman ile ortalama bir turk arasinda 10cmye yakin fark var erkeklerde. Turkiyede 1.80 ustu diye kisitlama yaptiginizda tum havuzun yuzde 80-85'ini eliyorsun.

Bir kritere bakip, obesif sekilde tek duze analizlerle hic bir seyi duzeltemezsiniz. Bir takimin boy ortalamasinin uzun olmasi ve kazanmalari, uzun boylu takimlar kazanir demek sonucunu cikarmaz mesela. korelasyon esit degildir nedensellik derler.

Neyse ne yazsam burda,  fikrinizin degismeyecegini bildigim icin daha da uzun yazmiyacagim. Verdigim cogu bilgi veya analiz de tamamen birinci kulaktan duydugum bilgiler, ben futbol uzmani degilim, veri uzmaniyim, veriyi anlasilabilir hale getirip, uzmanlara veririm, uzmanlarin analizini buraya ilettim sadece. Isteyen istedigini alir.
Valla özlemişim futbol konuşmayı iyiki senin gibi insanlar var forumda tesekkurler cevaplar icin.

Simdi benim perspektifime gore kanat mevkiileri hariç butun bolgeler uzun boylu adamlardan kurulmali orta sahada bir oyuncu tolere edilebilir hele defans bekleri uzun olmazsa kesinlikle olmaz.

Bayernin kadrosuna bakalim alphonso davies 183 pavard 186 ve ikisi de bek. Bizim stoperler adamlarin beklerinden kısa o yuzden bu konu bence artik tartismaya kapali. Guncel futbolu en iyi oynayan en iyi organize olan kulup orasi ise oranin akliyla olaya bakmak lazim. O adamlar ne yapiyor onu takip etmek lazim.

Santrafor bolgesindeki halland benzema lewa falan onlari soylemiyorum bile.

Goretzka 189 cm orta saha oyuncusu
Tolissi 181
Kimmich 177cm ortamasi 182 yapiyor bizim defansin boy ortalmasindan daha fazla

Koyu renkl isaretledigim yere cevaben yaziyorum: iste tam da bu yuzden yurtdisindan oyuncu alinacaksa mutlaka boy ve fizigine bakilmali cunku turk insaninin boy ortalamasi kisa. Transfer burda bulunmasi zor bir profil icin yapilmali.

Benim önermem  soyledigim tam olarak şu : Transfer yapilacaksa Turkiyede bulunamicak bir profil ve avrupaya satabilecegimiz onlarin istedigi profilde oyuncu olmali. Mesela rosieri biz en fazla aldigimiz fiyata satariz cunku adamlarin istedigi tiplemeye uygun degil. Ama bak mesela fernando vardi 32 yasinda sevillayaya gitti. Sence neden ? Cunku istedikleri profile uygun oyuncu. Mesela ben josefe avrupadan teklif gelecegine eminim sadece maasindan dolayi teklif yapmiyorlar. Larin sozlemesi bitince kesinlikle avrupaya gider. Ben transfer derken avrupayi kast ediyorum. Yoksa tabiki arap cografyasi da transfer hedefi olabilir fakat avrupa hem parasal hem de genislik acisindan daha onde

Philip lahme gelene kadar roberto carlos var ona gitmene gerek yok fakat carlos 2000 li yillarin oyuncu lahm ise 2010 larin oyuncusu biz 2022 yilindayiz. Degismeyen tek sey degisimin kendisidir ya degisime ayak uydurursun yada yok olup gidersin...
[ Son Düzenleme: 18 Şubat 2022, 18:51:19 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı sozkul

söylediğin iki şeyde olabilecek şeyler değil. Ikiside abartı.
Ali Koç büyük paralar harcadı, eğer senelik vereceği 150 milyon avro varsa sponsor olur yine verir zaten.

Çevrimdışı tuncaboylu

Ali Koç büyük paralar harcadı, eğer senelik vereceği 150 milyon avro varsa sponsor olur yine verir zaten.
Olamıyor abi, FFP'ye takılıyor.

Çevrimdışı Necmi

kulüp başkanları böyle para aktaramaz uefaya takılır
Uefa arap şeyhlerinin para aktarıp futboldaki dengeyi bozmasını engellemek için yanlış hatırlamıyorsam böyle yasa çıkarttı kulüp yöneticisi kulübe borç verebilir nakit akışını sağlamak için ama bu tip para aktarmaları yapamaz bağışların bile belli sınırları var sen çıkıp beşyüz m dolar bağışlıyorum diyemiyorsun sanırım bizdeki dernekler yasasına görede sınırlar var sanırım fedada hesap açın para yatıralım dendiğinde fo kartal yuvasından alışveriş yapın dedi bildiğim kadarıyla yasak toplu bağış bireysel bağışların da belli tavan limitleri var

Çevrimdışı ardiles

Başkanın basın toplantısını yeni izledim söylemek istediğim buydu işde net olmalı demişdim oldukça net cevaplar vermiş gelecek seneki planımda şenol güneş yok demiş bu kadar işde bunu çok daha önce söylemeliydi
Seneye olur olmaz kim olur mühim değil şimdi planında olmaz sezon sonu olur yada olmaz  önemli değil bu
Konuyu kapatacak açıklamayı yapmış

Başkanın söylediği "Miguel özgür bırakılmalı" mesajı gerekli yerlere ulaşmıştır. Şenol Güneş burnunu sokmaktan vazgeçsin, Önder hoca kendi futbolunu yeniden oynatmaya başlar. Altay maçını iple çekiyorum.

Çevrimdışı ardiles

Valla özlemişim futbol konuşmayı iyiki senin gibi insanlar var forumda tesekkurler cevaplar icin.

Simdi benim perspektifime gore kanat mevkiileri hariç butun bolgeler uzun boylu adamlardan kurulmali orta sahada bir oyuncu tolere edilebilir hele defans bekleri uzun olmazsa kesinlikle olmaz.

Bayernin kadrosuna bakalim alphonso davies 183 pavard 186 ve ikisi de bek. Bizim stoperler adamlarin beklerinden kısa o yuzden bu konu bence artik tartismaya kapali. Guncel futbolu en iyi oynayan en iyi organize olan kulup orasi ise oranin akliyla olaya bakmak lazim. O adamlar ne yapiyor onu takip etmek lazim.

Santrafor bolgesindeki halland benzema lewa falan onlari soylemiyorum bile.

Goretzka 189 cm orta saha oyuncusu
Tolissi 181
Kimmich 177cm ortamasi 182 yapiyor bizim defansin boy ortalmasindan daha fazla

Koyu renkl isaretledigim yere cevaben yaziyorum: iste tam da bu yuzden yurtdisindan oyuncu alinacaksa mutlaka boy ve fizigine bakilmali cunku turk insaninin boy ortalamasi kisa. Transfer burda bulunmasi zor bir profil icin yapilmali.

Benim önermem  soyledigim tam olarak şu : Transfer yapilacaksa Turkiyede bulunamicak bir profil ve avrupaya satabilecegimiz onlarin istedigi profilde oyuncu olmali. Mesela rosieri biz en fazla aldigimiz fiyata satariz cunku adamlarin istedigi tiplemeye uygun degil. Ama bak mesela fernando vardi 32 yasinda sevillayaya gitti. Sence neden ? Cunku istedikleri profile uygun oyuncu. Mesela ben josefe avrupadan teklif gelecegine eminim sadece maasindan dolayi teklif yapmiyorlar. Larin sozlemesi bitince kesinlikle avrupaya gider. Ben transfer derken avrupayi kast ediyorum. Yoksa tabiki arap cografyasi da transfer hedefi olabilir fakat avrupa hem parasal hem de genislik acisindan daha onde

Philip lahme gelene kadar roberto carlos var ona gitmene gerek yok fakat carlos 2000 li yillarin oyuncu lahm ise 2010 larin oyuncusu biz 2022 yilindayiz. Degismeyen tek sey degisimin kendisidir ya degisime ayak uydurursun yada yok olup gidersin...

Beşiktaşın futbol aklı var. Namağlup şampiyonluklar kazandığı, ligi domine ettiği, yüzlerce oyuncu yetiştirdiği başarılı bir modeli var. Bu akıl sayesinde ümit milli takım Avrupa şampiyonu oldu. Beşiktaş eğer Gordon Milne korkağına teslim edilmeseydi kulüp düzeyinde de Avrupada başarı gelecekti.

Rakiplerin bu aklı köreltmeye çalışmasını anlarım, anlamadığım Beşiktaş neden buna çanak tutuyor. Başı sıkıştığı zaman değil her zaman bu akılla devam etmeli.

Çevrimdışı ardiles

Futbolla ilgilenen herkesin okuması gereken kitap: Futbolda Özkaynak Düzeni / S.Hamdi Tüzün
https://www.nadirkitap.com/futbolda-ozkaynak-duzeni-serpil-hamdi-tuzun-kitap10617873.html

Futbolla ilgilenen herkesin okuması gereken kitap: Futbolda Özkaynak Düzeni / S.Hamdi Tüzün
https://www.nadirkitap.com/futbolda-ozkaynak-duzeni-serpil-hamdi-tuzun-kitap10617873.html

Futbolda devamlılık esastır emirhan ilkhan 2 maç iyi oynadı sonra silindi piyasadan kendisinden kaynaklı mı ? Hoca kaynaklı mı ? Bilinmez bir denklem 2 maç iyi oynayıp ben oldum kafasına mı giriyorlar ?

Çevrimiçi levitate

Bu yaklaşımının Murat Sancağın yaptığı terbiyesizliği onaylamaktan başka anlamı yok.
Diyelimki söylediği doğru ONA NE?
Adam seçilmeden Şenol Güneş ile anlaştığını açıklasa şu güne kadar ipe dizerdiniz..

murat sancağı savunmuyorum, tarihi geçmiş kan ilacını devlete satan birisi, ne olduğu nereden geldiği malum

valla abi konuşturmayacaklardı, maç sonu saçmalamasından hemen sonra cevap verselerdi şunları demezdi. başkan toplantıda güzel konuşmuş ama iş işten geçtikten sonra bir faydası olmuyor
bipbipbupbup

Çevrimdışı Necmi

Futbolda devamlılık esastır emirhan ilkhan 2 maç iyi oynadı sonra silindi piyasadan kendisinden kaynaklı mı ? Hoca kaynaklı mı ? Bilinmez bir denklem 2 maç iyi oynayıp ben oldum kafasına mı giriyorlar ?
çocuk kaç yaşında daha taraftara kalsa sürekli oynasın ama taşıyamaz o zamanda tukaka olur serdar içinde aynı durum geçerli sürekli oynatmak kazandırmaz genç oyuncuyu yavaş yavaş pişirmek gerekiyor

Çevrimiçi Samet Demir

Kenanı tartışıyoruz ama Şenol Güneş seneye takımın başına gelirse bolca izleriz Kenanı. Bunu düşündükçe kalbim sıkışıyor.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

çocuk kaç yaşında daha taraftara kalsa sürekli oynasın ama taşıyamaz o zamanda tukaka olur serdar içinde aynı durum geçerli sürekli oynatmak kazandırmaz genç oyuncuyu yavaş yavaş pişirmek gerekiyor

Genç oyuncular içi oynamak önemlidir oynadıkça tecrübe kazanır bu sene şampiyon olamayacağımıza göre ? Emirhan,Serdar ilk 11 başlamaması için bir sebep göremiyorum.

Kenanı tartışıyoruz ama Şenol Güneş seneye takımın başına gelirse bolca izleriz Kenanı. Bunu düşündükçe kalbim sıkışıyor.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ANÇ gelmeyecek dedi sözünden dönecek değildir kapanmıştır bu şenol muhabbeti bence.

Çevrimdışı Necmi

ANÇ gelmeyecek dedi sözünden dönecek değildir kapanmıştır bu şenol muhabbeti bence.
gelmeyecek demedi şu anki tartışmayı kapattı görüşmedik şu anda planlarımızda yok dedi sezon sonu olurmu olmazmı seçimi kazansınlar görürüz şu anda konu kapandı bence

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Genç oyuncular içi oynamak önemlidir oynadıkça tecrübe kazanır bu sene şampiyon olamayacağımıza göre ? Emirhan,Serdar ilk 11 başlamaması için bir sebep göremiyorum.

Uğur Meleke açıklamıştı. Serdar kararı muhtemelen yönetime ait ve yine tahminen sözleşme uzatma mevzularında pürüz var.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Şenol Güneş' ten bu tatlı su kurnazlıkları yüzünden hiç hazzetmiyorum.
Sana ne hoca altyapı hocası mı, üst yapı hocası mı? Milli takıma giderken çevirdiğin fırıldakları da unutmadık.
Seni sen yapan Beşiktaş bunu unutma. Beşiktaş olmasa ezeli ve ebedi looser olarak kalacaktın.

Beşiktaşın başında hoca var desen yeterli. Önder Hocanın bugünkü altyapı hocasıyım ve gurur duyuyorum patlamasının bu yüzden olduğunu düşünüyorum.

Açıklamaya bak;
Benim Beşiktaş konusunda, başkan, yönetici ya da herhangi bir ilgiliyle hiç bir görüşmem olmadı. Kaldı ki Beşiktaş, Pro Lisans sahibi bir altyapı teknik direktörüne A Takım'da görev verdi. Önder Hoca, Beşiktaş'ta işini severek yapıyor. Şu anda da belli ki kulübün teknik direktöre ihtiyacı yok.

Çevrimdışı sozkul

Olamıyor abi, FFP'ye takılıyor.

Yahu 3-5 şirket üzerinden sponsor olsa FFP gelip bunu mu engelleyecek. Kendi firması üzerinden bile yapmasına gerek yok ticaret ortakları üzerinden yapar ve onlar bir yoldan hesaplaşır. Bizim devlet bu allingirli işleri araştırıp futbol seyircisinin karşısına dikilmez. O  150 milyon avroyu transfere harcayamaz tabiiki, hepsiyle borç ödese bile giderleri o kadar düşerki harcayacak para her türlü artar.
Ayrıca 2020 sonlarında UEFA zorda olan kulüplere başkanların para bağışı yapmasını serbest bırakmıştı (pandemi nedeniyle) Tekrar yasaklandığını duymadım ben, yasaklandı mı yine?

Asıl soru, KOÇ Ailesi Ali Koç’a bir 150 milyon avro daha harcama izni verir mi? Ben sanmıyorum.
O parayı aktarmanın yolunu bulmak en önemsiz sorun.

Çevrimdışı sozkul

kulüp başkanları böyle para aktaramaz uefaya takılır
Uefa arap şeyhlerinin para aktarıp futboldaki dengeyi bozmasını engellemek için yanlış hatırlamıyorsam böyle yasa çıkarttı kulüp yöneticisi kulübe borç verebilir nakit akışını sağlamak için ama bu tip para aktarmaları yapamaz bağışların bile belli sınırları var sen çıkıp beşyüz m dolar bağışlıyorum diyemiyorsun sanırım bizdeki dernekler yasasına görede sınırlar var sanırım fedada hesap açın para yatıralım dendiğinde fo kartal yuvasından alışveriş yapın dedi bildiğim kadarıyla yasak toplu bağış bireysel bağışların da belli tavan limitleri var

Yukardaki cevabım senin içinde geçerli.
Mülti milyarderlerin parasının futboldaki dengeyi bozmasının engellenmesi  için UEFA nın başarıya tam ulaşamayan çabaları olduğu doğrudur.
Bizim için ise FFP UEFA’nın batmamızı engellemeye çalıştığı sistem. Gelip türk kulüplerinin borçlarını silecek her başkanı UEFA ya görmezden gelir ya başında taşır. Daha fazlasına müdahale edebilir belki. Yeterki sonrasında kazandığın kadar harcaya devam etsin.

Çevrimdışı tuncaboylu

Yahu 3-5 şirket üzerinden sponsor olsa FFP gelip bunu mu engelleyecek. Kendi firması üzerinden bile yapmasına gerek yok ticaret ortakları üzerinden yapar ve onlar bir yoldan hesaplaşır. Bizim devlet bu allingirli işleri araştırıp futbol seyircisinin karşısına dikilmez. O  150 milyon avroyu transfere harcayamaz tabiiki, hepsiyle borç ödese bile giderleri o kadar düşerki harcayacak para her türlü artar.
Ayrıca 2020 sonlarında UEFA zorda olan kulüplere başkanların para bağışı yapmasını serbest bırakmıştı (pandemi nedeniyle) Tekrar yasaklandığını duymadım ben, yasaklandı mı yine?

Asıl soru, KOÇ Ailesi Ali Koç’a bir 150 milyon avro daha harcama izni verir mi? Ben sanmıyorum.
O parayı aktarmanın yolunu bulmak en önemsiz sorun.
Yok abi, onu demedim.

Sponsor olunan kalem rayicin çok üstünde olamıyor, o anlamda.

Mesela Barcelona bilr stad isim sponsorluğu için senelik 100 milyon Euro alırken, sen stad isim hakkını senelik 150 milyona sattım. gösteremiyorsun.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Ertan Süzgün: "Ceyhun Kazancı'nın yerli teknik direktör olarak düşündüğü 1 numaralı isim, İlhan Palut." (Sports Digitale)

Ceyhun kazancı harcanıyor bu yönetimle doğru hoca doğru oyuncular öneriyor ama bu yönetim yer bu ceyhunu.İlhan palut yerli teknik adamlar arasında bence de en doğru tercih.

Etiketler: