Benim gördüğüm kadarıyla Sergen'in Yönetimden beklentisi kendisine çalışmalarıydı. Olması gereken de buydu. Herşeyi ona bırakmaları değil. Bu işlerde tek Sorumlu olmaz birlikte hareket edilir ama son söz hakkı birisindedir. Bu kadar sorumluluğu kendi üzerine neden alsın zaten kendi TD göreviyle yeterince meşgul olan birisi. Taraftarın arkasında olması oradaki yetkililerin gücünü elinden almaz ki o gücü paylaşmak istemeyen bence Yönetimdi totaliter olan Sergen değildi, ama belki de düşündüğümden daha amatörce bir yapı var ve bu durumda kendi düşündüklerini gerçekleştirebilmek için ipleri kendi eline almak zorunda kaldı. Neresinden tutsam burada tüm sorumluluğu Sergen'e yüklemeyi objektif bulamıyorum kusura bakma.
Abi ne çalışması gözünü seveyim adam bana parsını verin yıldız alın diyor, Töre istiyorum diyor ne istediyse yapıldı ona bu yaz. Godin dedi yerlerde sürünüyor, Nainggolan dediği müptezel 1 hafta içinde transfer olduğu yerde alkolden ehliyet kaptırdı bunların durumları iyiyse iste amenna ama adamlar zaten oynadıkları takımın durumunda baş sorumlu olarak gösteriliyorlardı. Birinin kulübüyle diğerinin kendisiyle anlaşılamadı yoksa yönetim onları da alacaktı. Tabii ki tüm sorumluluğu bir kişiye yüklemek doğru değil. En baştan yönetim güçlü olsa, bir çalışma sistemi olsa hocasını da bu sistemin içinde çalıştırsa her şey çok daha farklı olurdu. Kimse gereksiz sorumluluk almak durumunda kalmazdı. Bunlar benim yıllardır konuştuğum şeyler. Maalesef böyle bir düzen çok uzun zamandır yok, biz de norm bu olduğu için tarafları mevcut düzen içinde değerlendiriyoruz.
Evet yönetim çok matah değil, bu konularda donanımı yok, geçen sezon tek adam düzeninde çalışılmadığı ve yönetim planlamada söz sahibi olduğu için başarısızlık durumunda ağırlık onlarda olacaktı, pek çok taraftar hoca şamp. olamasa da kalması yönünde görüşünü önceden bildirdi-ben dahil. Taraftarın büyük çoğunluğu geçen sezonki başarıda yönetime pay vermedi, birçok kişi yönetime/eksik kadroya rağmen başarılı olunduğunu söyledi. Öyle de oldu biraz, ben mesela yönetime bir kuru tebrikten fazlasını vermedim.
Kusura bakmıyorum, çünkü haklı olduğun taraflar var ama S.Y her ne sebeple olursa olsun tek adam profilinde çalışmayı istedi bu da yönetimin işine geldi. Tek sorumluluk onda değil ama yükün çoğunluğu onun sırtında. Keşke böyle olmasaydı ama maalesef oldu. Kimse başarısız olmak istemez, elbette hoca da mevcut şartlar için doğrunun bu olduğuna inandığı için istedi. Neticeye bakılırsa son zamanların en kaliteli kadrolarından biri ŞL'de 0 çekmeye doğru gidiyor, takımda geçen sezonki amatör ruh gözükmüyor, 'şans' denilen fakat benim için sadece sebeplere bağlı olan şey hocanın yanında değil.
Demek ki neymiş, boyunu aşan işlere bu kadar hevesli olmamak gerekiyormuş, her camia renklilere benzemiyormuş, F.T profili biatçı zihniyete uygun hoca burada pek tutmuyor dolayısıyla ondan akıl almak da çok işe yaramıyormuş.
Yönetim mükemmel olmaktan uzak ama onları oturup bir sistem getirmedikleri için eleştirmeyeceğim, yapsalardı harika olurdu ama zaten hocanın çalışmak istediği sistem bu değil. Sistemi falan bırakalım kendisi zamanında Sportif Direktörle çalışmam diyen birisi.
Bana göre hoca istediğini aldı, sorumluluğun büyük kısmı da onda. Futbol bir sonuç oyunu, 1 senelik kontratı olan hoca için bakılacak şey ise sadece neticedir. Yanlış bir stratejinin doğru olduğuna inandığı ve beklenti altında kaldığı için durumu kulüpte hiçbir zaman olmayan bir işleyişe bağlayamam. Bana göre şu ana kadar sınıfta kalmış gözüküyor şimdi kurtarma sınavlarına girecek. Benim kendisinden beklentim yok, nakavt olmasına çok vakit kaldığını sanmıyorum ama çıkmadık candan umut kesilmezmiş. Sizler istediğiniz şekilde düşünmekte, umut etmekte özgürsünüz.
Saygılar.