ya 20-25 lafın gelişi tabi ama 3 verildiğini ve bunların 5 istediğini duymak çok utanç verici bence. en salak kulüp bile minimum 6-7 falan kaldırıyor ve senin assetlerin onlara kıyasla daha kuvvetli, cidden akıl almaz bir türden beceriksizlik bu
Sana piyasayı, bu kulüplerin mantığını şöyle anlatayım da açık olsun. EPL harici liglerde işini bilen adam zaten bek oyuncusuna fazla para düşürmez, yapacağı listenin en üstlerinde 5M civarı bekler olur. Bunların kralını 6-7'ye alırsın. Fransa - İtalya gibi liglerde zirve harici takımlar bonservissiz 700-1,3 arası maaşı olan adamları alıp işini de görebiliyor örneği çok. Muhtemelen daha üst sıralarda hedeflediği oyuncu vardır senin adamın için çıkmaz oralara. Olsaydı bir 3 sezonluk kontratın 7 civarından pazarlaman mümkündü ama tam istediğin rakamı muhtemelen yine bulamazdın, 5'in biraz üstü artı pay bulman mümkündü ama garantisi yok. Şöyle söyleyelim, benim burada geçen sezon paylaştığım Pablo Maffeo 3,5M zorunlu satınalma opsiyonuyla Mallorca'ya kiralandı. Şu anda La Liga'nın iyilerinden biri. Sidikli ligimizdeki bekler için kolay kolay hayal ettiğimiz rakamlara çıkan olmaz.
He bak Rıdvan'ın kontratı olur, önümüzdeki sezon da şimdi yaptığı gibi bir ayak daha yukarı çıkar performansı o zaman 9-10'dan pazarlayıp 7-8'lere yaklaşabilirsin.
Önümüzdeki sezon sonu kontratı bitecek 4,7M değerindeki futbolcu için 3M teklif çok kötü değil tam rakamı veren çıkmaz - ben de daha yukarısını yapmazdım. Ama o açılış teklifidir, sen biraz aşağı inersin, Lyon çıkar ortada buluşursunuz.