%100 katılıyorum. Savunmacı adam önce savunmayı bilecek sonra ekstralarını düşünürüz.
Golcü adam önce gol atacak, takımı oynatıyormuş, çok iyi duvar oluyormuş falan hikaye. Önce o topu kalenin içinden geçirecek.
Montero defansta pozisyon alması çok sıkıntılı bir adam. Çok çok gereksiz ve saçma bir hamle olur.
Sadece sporda değil diğer işlerde de böyle. Dönerciysen öncelikle dönerin iyi olacak, çorban - şıran da güzelse daha iyi. Futbolda şimdi bu eşik yükseldi hangi bölgede olursan ol ayağın kütük gibi olmayacak, biraz hücuma da katkı vereceksin ama ana görevini iyi yapamıyorsan kıymeti olmaz amatör eğlendirirsin açık vermene bir yere kadar tahammül edilir.
Çocuğun belli başlı bazı eksikleri var ben daha fazla gömmeyeyim. Bazı konularda sanılandan daha iyi, bazılarında sanılan kadar iyi değil, konuştuğumuz konularda ise problemli gözüküyor. Savunma bir alışkanlık işi bu çocuk ise daha genç gelişecektir ama ben o eksikleri büyük ölçüde kapayacağının garantisini veremem, serbest vuruşlarda falan da çok alakasız yerlerde duruşları var bu temel bir şey gelişebilir ama onu yapsa hava topunu yine kaçırabilir. Bir de bazı topçular var adamlar geldiklerinden beri yardırıyorlar hani oynayan da oynuyor yani.
Yabancı, genç ağırlıklı sol stoper listesi attım ben ama yine de şu durumda alınmasını doğru bulmuyorum. Adana'daki genç çocuğa 1,5 teklif yapıldı diye Ertan üzerinden haber saldılar bana göre bu 2-2,5'a bırakırız demek oluyor, Montero'tarzında ama bence daha iyi. Konya'daki arkadaşı da 2,5'a bırakacağız demişlerdi ama sakatlandı falan hocanın beğendiğini duyuyoruz ama bilemiyorum. Bence yerli almalıyız, eğer yabancı sayısını böyle yedek stoperle doldurursak ileride bir ihtiyaç olması durumunda arada takviye falan da yapamayız bence sağlıklı olmaz.