https://twitter.com/parmamaniac/status/1432420951522783235
Montero'nun alınmak istenmesini saçma bulanlara cevap vermiş hoca. Savunmacılığı belki yeterli bulunmuyor ben buna da katılmıyorum açık alanda yakalandığı djanini pozisyonu hariç derinde asla yetersiz değildi, ben şampiyonlar ligi'nde oynayacağımız 6 maçın hemen hemen tamamında topun arkasında olacağımız açıkken welinton'dan önde görüyorum bu oyuncuyu o arenada. Üzerine bu adamın muazzam bir geriden oyun kurma yeteneği var buna kimse itiraz edemez, adam montero özelinde olmasa da o tür savunmacılara nasıl baktığını açıkça söylüyor tamam godin mi montero mu seçenek sunsan sergen hocanın kimi isteyeceği açık ancak paramız godin'e yetmiyorsa da kesinlikle montero hamlesi saçma değil.
Savunmacı önce rakibi savunmakla yükümlü adı üstünde. Diğer şeyleri de yapmaları bekleniyor günümüz futbolunda sadece savunmak yetmiyor artık. Hee ama istersen ayağın şahane olsun iyi savunma yoksa kıymeti yok. Montero hava topunda etkili olmayan, kademesi Vida - Weli'den düşük ve aynı zamanda pozisyon almada ciddi problemler yaşayan bir oyuncu. Sanıldığı kadar iyi bir ayağı falan da yok üçüncü bölgeye pas, ileri pas gibi konularda Welinton'dan geri. Atağa kaldiran paslarda da aynı istatistiği yapmış, yüzdesi de daha düşük.
Böyle bir oyuncu görmek istiyorsan Szalai'ye bak, 3 kuruşa aldılar Montero'nun ömrü boyunca gelemeyeceği seviyede top oynuyor. Yabancı stoper transferi şu anda bizim için çok doğru bir seçenek değil çünkü orada zaten iki as adamımız var. Hele yedek olacaksa hiç gerek yok. Bu ligde oynayan Montero'dan iyi yerliler var.