umut'u normalde pek sevmem. potansiyel aralığı öyle geniş bir oyuncu değildir, türkiye'den gitmeden de öyle düşünüyordum, le havre kariyeri yanıltmadı.
ama bugünlerde sıcak bakmaya başladım 1 milyon euroya alınmasına. pek alternatif yok malesef. tek opsiyonu olarak gördüğüm uğur çiftçi'de öyle ahım şahım bir adam değil. ayrıca sivas'ın as adamı ve onlar da yerli sınırlamasıyla uğraşacaklar, transferin bu döneminde kolayca satmayacaklardır.
umut her yönüyle vasat bir arkadaşımız. dripling üzerinden değil pasla çıkmayı sever. orta sahaya gelmeyi vs bilir. pozisyon alması filan çok kötü değil. ama bunların hiç birini iyi düzeyde yapamıyor. çok fail yaratacağı bir oyunu da olmaz ama. sağda rosier olduğu için sol bekin pasör özellikleriyle öne çıkmasını topla oynama oyununda isteriz. rıdvan'da ısrar edilmesini bu özelliklere sahip olduğu için istiyorum. umut da bu oyuna uyar. çok ekstra bir geriden çıkış katkısı sunmasa da idare edecektir en azından rolüyle uyumlu oynamayı biliyor. en önemlisi ise elbette umut-rıdvan rotasyonunun elimizi yabancı meselesi konusunda bir parça daha rahatlatması olacak.