2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2281651 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Sinan23

Genç bir oyuncunun ışık vermesi gerekir kayserideki çocukta o ışık var olurmu bilmem ama ümit vadediyor
Biz fenerle mabette 1-1 berabere kaldığımız maçta fenerin kalesinde ersin olsa tarihi fark atardık yada ts ile oynadığımız maçta
Bizim onlara yaptığımızı şlde bize yapacaklar o zaman ersinin kaleyi tutup bize puan aldıracağına inanan varmı
Altay 24 ersin 19 yaşında. Altay o yaşta kaleciligi hobi olarak yapıyordu. Kupa maçlarında 6-7 tane yiyordu. Geçen sene FB yi içerde 2-0 yenerken kaç top çıkardı çocuk. Sivas Hatay maçlarında vs bir sürü macta da ipten almislığı var. 19 yaşında o maçlara çıkmak kolay değil. Yan toplarda daha cesur olmalı. Yetenek değil çalışma isteyen birşey bu. Ayağı her geçen gün daha iyi oluyor. 1e1 de kaleyi kapsaması çok iyi. Herkes kedi kaleci olacak değil. Bizimki italyan tarzı kaleci bence. En önemli özelliği kapsama olan. Gokkan akkan da bizde çok isteniyordu ama nkodou nun gölünde kapsayamadı. Gerçi kiyaslanacak bir kaleci değil. Tam bir kova o.

Çevrimiçi Necmi

Bu seneki şampiyonluğu dezavantajlarımız açısından 2015-2016'daki şampiyonluğumuza benzetiyorum. O sene statsız, bir orada bir burada göçebe bir şekilde şampiyon olduk; bu sene taraftarsız.
O sene de kaleci (Tolga Z.) ve sol bek (İsmail K.) hataları fazlaydı bu sene de aynı mevkilerde Ersin ve N'sakala'nın.

Ersin'e bir kez daha helal olsun bu yaşta büyük bir takımın kalesini korumak kolay iş değil. Eleştirilere ve zaman zaman demoralize olmasına rağmen sonuç olarak şampiyon takımın bir parçası ve bunda büyük emeği var. Ancak kaçımız kalemiz güvende rahatlığı ile maç izledik ki? Veya Ersin'in kurtardığı kaç maç hatırlıyorsunuz? Geçtim maç kurtarmayı, yarım pozisyon verip puan kaybettiğimiz çok maç oldu.

ŞL maçlarına Ersin ile çıkarsak sıkıntılı olur diye düşünüyorum. Mert Günok ŞL, milli takım vb. tecrübesi var ve ayağı da iyi. En azından ŞL maçlarına Mert ile çıkmalıyız. Umarım Sergen hoca "şampiyon takımın kalecisini kesip küstürmeyeyim" düşüncesine kapılmaz.
mert iyi kötü bilmem en azından kalede kaleci olacak
Nsakala konusunda taraftar çok yanılıyor geçen sene solda caner yada rıdvan oynasaydı kevgire dönerdik bir yorum izledim youtube de kim olduğunu unuttum ama çok haklıydı nsakalanın kötü görünme nedeni beşiktaşın sisteminden kaynaklanıyor diyordu ve bunu sezonun tamamını kapsayan ısı haritalarıyla anlatmış hücumu ghezzalle yaptığımız için rosierde ona desdek için ileri çıkıyor onun arkasını welinton kapatıyor vidada sağa kayıyor josef ve atibada oyun merkezine kayıp oynuyor nsakalaya çok geniş bir alan kalıyor sezon boyu ligde hiç bir sol bekin korunmadığı kadar büyük alanı korumuş ligde en fazla top kapan atak kesen beklerden biri ama her insanın bir kapasitesi var hızıyla alanı kapatabildi ama takım kurgusu sol tarafımızı risk alınabilir bölge yapınca ordaki oyuncu topun ağzına geliyor rıdvan oynasa çok daha kötü olurmuş çünkü nsakalanın yarı kapasitesinde bile performans göstermemiş bu senede rıdvan çok şans bulamaz yol yakınken bir hızlı yerli bek ayarlansa iyi olur bu arada nsakala hava toplarında stoperlerden daha yüksek istatistikle oynamış rıdvan 13 maçta 11 çıktı aldığı hava topu yok gerçi almak için denediğide yok gg de onun boyundaydı ama hava topu alırdı rıdvanın böyle bir özelliği yok

Çevrimdışı ozankarakoc

Hayırlı olsun o zaman. Kaanın Türk olması harici hiç bir albenisi yok benim açımdan.

Sergen Hoca geçen sezon tuhaf sürprizler yaptı. Welinton'a Beşiktaş stoperi olmayı öğretti, Larin'den 23 gol 5 asistlik katkı aldı, Ersin'i geliştirdi. Kaan'dan da bir Çağlar Söyüncü yaratırsa şaşırmam :)
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı ozankarakoc

damıtıyorum o zaman gedson olayı tamamen uydurma gsye gidecek bizi de bu işe çekip çalım attık havası verilmeye çalışılıyor

Ben de Gedson, Bank Asya'ya para yatırmış diye duydum. Taşlar yerine oturuyor.

Çevrimdışı sosyalkartal

Kaan ayhan büyük ihtimalle bitti sassoulo kaleci arıyor ersin ile takas olacak gibi duruyor 4 mil euro istiyoruz üstüne sassoulo 2 artı sonraki satıştan yüzde 10 pay veriyor çözülür
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimiçi murat

damıtıyorum o zaman gedson olayı tamamen uydurma gsye gidecek bizi de bu işe çekip çalım attık havası verilmeye çalışılıyor
içime su serptin. :D

Çevrimdışı sosyalkartal

herkese hayırlı geceler yarın gece 00.00 da sosyalkartal saatinde buluşmak üzere  :D
Bizler Tanrının kullarıyız, bize kim kafa tutabilir ki Çelik gibi bir azimle ve korkusuzca adımlarla binlerce umut altında güneşlenen kullarız. Bugün kaderimizi yazmak üzere ileri çıkıyoruz..

Çevrimiçi annoca

o zaman gedson kesin bitti diyebiliriz. larin satılırsa yerine konoplyanka diyorlar. var mı bilgin abi

Çevrimiçi Necmi

Altay 24 ersin 19 yaşında. Altay o yaşta kaleciligi hobi olarak yapıyordu. Kupa maçlarında 6-7 tane yiyordu. Geçen sene FB yi içerde 2-0 yenerken kaç top çıkardı çocuk. Sivas Hatay maçlarında vs bir sürü macta da ipten almislığı var. 19 yaşında o maçlara çıkmak kolay değil. Yan toplarda daha cesur olmalı. Yetenek değil çalışma isteyen birşey bu. Ayağı her geçen gün daha iyi oluyor. 1e1 de kaleyi kapsaması çok iyi. Herkes kedi kaleci olacak değil. Bizimki italyan tarzı kaleci bence. En önemli özelliği kapsama olan. Gokkan akkan da bizde çok isteniyordu ama nkodou nun gölünde kapsayamadı. Gerçi kiyaslanacak bir kaleci değil. Tam bir kova o.
beni yaşı ilgilendirmiyor beliktaş ana okulu değil yaşı kaç olursa olsun beşiktaşın kalesine o kaleyi koruyacak kaleci geçer ligin en kötü istatistiklerinden birine sahip kalecinin beşiktaşın kalesinde işi yoktur elliden fazla maç yaptık bunların kırkını ersin oynamıştır kırk maçta aklınızda kalan beş kurtarış yoktur helal olsun diyebileceğim tek kurtarışı yok kalemize az top geldi gelenlerin çoğu gol oldu şampiyon takımın kalecisi zaten mucize şampiyonluğun nedenlerinden biride o atanımız tutanımız yokken şampiyon olduk
Beşiktaş çocuklar oynasın eğlensin diye ligde olan bir takım değil o yüzdende her mevkisine hak eden geçmeli
Ersinde gitsin kaleciliği hobi olarak yapsın 24 yaşına geldiğinde iyi kaleci olursa beşiktaşın kalesine geçer ne yapalım iyi kaleci olacak diye beş yıl kaleyi bunamı bırakalım  altay 19 yaşında hobi olarak fenerin birinci kalecisi değildi
Beşiktaş çemişgezek spor değil gerçi ordada ersin birinci kaleci olamaz
Şu anda arasak pişsin diye kiraya verelim desek ne süperligde nede birinci ligde onu birinci kaleci yapacak takım bulamayız
Acı ama gerçek olan bu
Satabilsek yüzyılın en büyük transferi olur

Çevrimiçi Necmi

Kaan ayhan büyük ihtimalle bitti sassoulo kaleci arıyor ersin ile takas olacak gibi duruyor 4 mil euro istiyoruz üstüne sassoulo 2 artı sonraki satıştan yüzde 10 pay veriyor çözülür
hiç bu topa girmeseydin iyi olurdu

Çevrimiçi annoca

beni yaşı ilgilendirmiyor beliktaş ana okulu değil yaşı kaç olursa olsun beşiktaşın kalesine o kaleyi koruyacak kaleci geçer ligin en kötü istatistiklerinden birine sahip kalecinin beşiktaşın kalesinde işi yoktur elliden fazla maç yaptık bunların kırkını ersin oynamıştır kırk maçta aklınızda kalan beş kurtarış yoktur helal olsun diyebileceğim tek kurtarışı yok kalemize az top geldi gelenlerin çoğu gol oldu şampiyon takımın kalecisi zaten mucize şampiyonluğun nedenlerinden biride o atanımız tutanımız yokken şampiyon olduk
Beşiktaş çocuklar oynasın eğlensin diye ligde olan bir takım değil o yüzdende her mevkisine hak eden geçmeli
Ersinde gitsin kaleciliği hobi olarak yapsın 24 yaşına geldiğinde iyi kaleci olursa beşiktaşın kalesine geçer ne yapalım iyi kaleci olacak diye beş yıl kaleyi bunamı bırakalım altay 19 yaşında hobi olarak fenerin birinci kalecisi değildi
Beşiktaş çemişgezek spor değil gerçi ordada ersin birinci kaleci olamaz
Şu anda arasak pişsin diye kiraya verelim desek ne süperligde nede birinci ligde onu birinci kaleci yapacak takım bulamayız
Acı ama gerçek olan bu
Satabilsek yüzyılın en büyük transferi olur
altay 19 yaşında ankaragücünün yedek kalecisiydi. NOT: ankaragücü ptt takımıydı o yıllarda.
altay fb ye 2019 yılında kalesine geçti ve o yıl 32 maçta 44 gol yedi. NOT: yaşı 21 di.
ersin geçen yıl 19 yaşında 35 maçta 35 gol yedi.

Çevrimiçi Necmi

Gedsona hiç tepki vermedin abi  :lol: :lol: @Necmi
ıslak imzayı bekliyorum :bandit:
Nevzat demirde görmeden transfer bitti demem can
Akşam imza atıldı can bizde haberi girdik zamanın birinde sabah sözleşme yırtıldı
İki kaynaktan haber geliyordu anlık biri görüşmeyi yapan yöneticinin yeğeni diğeride oyuncunun menejeri iki taraftanda bitti imzalar atıldı haberini alıp gece girdik sabah patladık o yüzden imza atılsada kesin değil oyuncu nevzat demire gelecek ben öyle sevinirim 😂

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Ersin devam N'Sakala devam. Hayal kurmayın üzülmeyin sonra.

Çevrimdışı ozankarakoc

altay 19 yaşında ankaragücünün yedek kalecisiydi. NOT: ankaragücü ptt takımıydı o yıllarda.
altay fb ye 2019 yılında kalesine geçti ve o yıl 32 maçta 44 gol yedi. NOT: yaşı 21 di.

Ayrıca ben Ersin'in çok büyük hata yaparak yedirdiği bir ya da iki golden fazlasını hatırlamıyorum. Yaşıyla hep tedirgin etti, ama oyunuyla da güven verdi bence. Birçok 'golü yedik' dediğimiz pozisyonu çıkardı. Çok ekstra işler yapan, dehşet bir kaleci görüntüsü vermedi ama Karius gibi gitsin diye gün de saydırmadı, ayrıca daha 20 yaşında. Ne kadar çok oynarsa o kadar çok gelişecek... Yıllarca Beşiktaş'ın yedeği olarak kalırsa kaybolup gidecek. Keşke, karakteri ve gelenekleri olan bir Avrupa kulübüne kiralık gitse...

Çevrimdışı ozankarakoc

Akşam imza atıldı can bizde haberi girdik zamanın birinde sabah sözleşme yırtıldı
İki kaynaktan haber geliyordu anlık biri görüşmeyi yapan yöneticinin yeğeni diğeride oyuncunun menejeri iki taraftanda bitti imzalar atıldı haberini alıp gece girdik sabah patladık o yüzden imza atılsada kesin değil oyuncu nevzat demire gelecek ben öyle sevinirim 😂

İşte gerçek Beşiktaşlılık bu :)

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Sergen hocam ne derse o.

Çevrimdışı ozankarakoc

"Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olmayı çok isterim. Oynadığımız her maçın ardından, yatmadan önce, 90 dakikayı 2-3 kez izlerim."

Çevrimiçi Necmi

dostum fenerin kalesini koruyan kaleci kaç gol yemiş beni ilgilendirmiyor beliktaşın kalesini koruyan kaleci 35 maçta 35 gol yiyemez 19 yaşında olması mazeret değil kaldıki kaç gol yediğini konuşmuyorum kalecinin yediği değil kurtardığı önemli kalende otuz pozisyon görürsün beş yer yirmibeş kurtarırsın sana iyi kaleci derler ama kalende üç pozisyon görürsün üçünüde yersin kötü kaleci olursun daha üstüne gelen topu tutamayan dan kaleci olmaz rize maçında bir pozisyon vardı rakip kaleye paralel yerden orta açtı bir metre önünden geçti top hamle bile yapmadı vidaydı sanırım o kesti topu kesemese arkada rizeli oyuncu bırakacak topu içeri
Üstüne gelen bütün topları ceza sahasının içine yumrukluyor havadan gelen hiç bir topa çıkmıyor çıksada vuramıyor zaten boyu var ama boy avantajını kullanmıyor hiç bütün sezon boyunca bir elin parmaklarını bulmaz karşı karşıya top çıkardığı yanlardan vurulan bütün topları yedi yer tutamıyor kaleyi kapatamıyor
İyi denecek birşeyi yok ben ersin için kötü kaleci demiyorum o kaleci falan değil hayatımda ilk defa genç kaleci görmüyorum ben ne ersinden yol olur nede rıdvandan gerçekler acıdır ne kendi zamanları yok olsun nede beşiktaşın zamanını harcasınlar yerlerine daha yetenekli gençler bulalım bunlardan olmaz 

Çevrimdışı can1903

Ahahahah hatırlıyorum abi o dönemi. Nasriler, Leivalar da öyle döndü.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

Ayrıca ben Ersin'in çok büyük hata yaparak yedirdiği bir ya da iki golden fazlasını hatırlamıyorum. Yaşıyla hep tedirgin etti, ama oyunuyla da güven verdi bence. Birçok 'golü yedik' dediğimiz pozisyonu çıkardı. Çok ekstra işler yapan, dehşet bir kaleci görüntüsü vermedi ama Karius gibi gitsin diye gün de saydırmadı, ayrıca daha 20 yaşında. Ne kadar çok oynarsa o kadar çok gelişecek... Yıllarca Beşiktaş'ın yedeği olarak kalırsa kaybolup gidecek. Keşke, karakteri ve gelenekleri olan bir Avrupa kulübüne kiralık gitse...
en iyi kaleciler bile hata yaparak gol yedirir benim söylediğim bu değilki otuz metreden adam orta açar iki metreden rakip kalecinin uzak köşesine kafayı vurur golü atar dersin kalecinin yapacağı birşey yok ana yüzde yüz kaleci hatasıdır o topa kaleci olan kafa vurdurmaz kafayla vurulan top kaleyi tutarsa gol olur kısa mesafede üstüne gelen topu bile çıkartması zordur orda dokunulmaz olduğun bir ceza çizgisi var oraya yapılan ortalara çıkacaksın kimseye kafa vurdurmayacaksın çıkmazsan sen kötü kalecisin demektir ben yıllardır musleranın kötü kaleci olduğunu söylüyorum çünkü oda çizgide kaplan gibi olmasına ramen çizgiden açılınca sudan çıkmış balık oluyor ama en azından çizgide kaplan ersin hantal ikinci hamlesi yok
Şöyle örnek vereyim kiev karambolümüz var ya işde o zaman kalede ersin olsa o karambol olmazdı 😀 refleks çalışarak kazanılacak birşey değil ersin ilk hamlede topu çelse bile orda kalıyor rakibe gelirse top gol olur bir kaleci olarak iyi olan tek birşeyi yok hava hakimiyeti yok top tutma yeteneği yok refleks yok kaleyi kapatamıyor ligin en az pozisyon veren takımlarından biriydik ama leblebi gibi gol yedik averajımız iyiyken kıl payı şampiyon olduk yatıp kalkıp hatayı farklı yendiğimize dua edelim

Çevrimdışı ozankarakoc

dostum fenerin kalesini koruyan kaleci kaç gol yemiş beni ilgilendirmiyor beliktaşın kalesini koruyan kaleci 35 maçta 35 gol yiyemez 19 yaşında olması mazeret değil kaldıki kaç gol yediğini konuşmuyorum kalecinin yediği değil kurtardığı önemli kalende otuz pozisyon görürsün beş yer yirmibeş kurtarırsın sana iyi kaleci derler ama kalende üç pozisyon görürsün üçünüde yersin kötü kaleci olursun daha üstüne gelen topu tutamayan dan kaleci olmaz rize maçında bir pozisyon vardı rakip kaleye paralel yerden orta açtı bir metre önünden geçti top hamle bile yapmadı vidaydı sanırım o kesti topu kesemese arkada rizeli oyuncu bırakacak topu içeri
Üstüne gelen bütün topları ceza sahasının içine yumrukluyor havadan gelen hiç bir topa çıkmıyor çıksada vuramıyor zaten boyu var ama boy avantajını kullanmıyor hiç bütün sezon boyunca bir elin parmaklarını bulmaz karşı karşıya top çıkardığı yanlardan vurulan bütün topları yedi yer tutamıyor kaleyi kapatamıyor
İyi denecek birşeyi yok ben ersin için kötü kaleci demiyorum o kaleci falan değil hayatımda ilk defa genç kaleci görmüyorum ben ne ersinden yol olur nede rıdvandan gerçekler acıdır ne kendi zamanları yok olsun nede beşiktaşın zamanını harcasınlar yerlerine daha yetenekli gençler bulalım bunlardan olmaz

Ne karşı çıkmak için, ne ikna etmek için, sadece bilgimiz olsun diye paylaşıyorum. İstatistiğin her şeyin ölçüsü olmadığının da elbette farkındayım.

Ama Hernandez'li, Boateng'li, Davies'li, Alaba'lı Bayern Münich savunmasının arkasında oynayan ve dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Neuer, Ersin kadar kurtarış yapmış, Ersin'den fazla gol yemiş, Ersin'den az maçta kalesini gole kapatabilmiş :) Kıyaslama yapacak kadar çıldırmadım tabi ama çocuğu da çok hırpalamasak mı diyorum.

Ersin Destanoğlu / Beşiktaş

Oynadığı maç 35
Yediği gol 35
Kalesine gönderilen şut 88
Kurtarış 60
Kurtarış yüzdesi %67
Gol yemeden tamamladığı maç 13
Gol yemediği maçların toplam maç sayısına oranı %37.1
Penaltı kurtarışı 1/7

Manuel Neuer / Bayern Munich

Oynadığı maç 33
Yediği gol 42
Kalesine gönderilen şut 126
Kurtarış 83
Kurtarış yüzdesi %67.5
Gol yemeden tamamladığı maç 9
Gol yemediği maçların toplam maç sayısına oranı %27.3
Penaltı kurtarışı 1/3

Çevrimiçi Necmi

Ahahahah hatırlıyorum abi o dönemi. Nasriler, Leivalar da öyle döndü.
hahahha
Bir dünya yıldızı uçağa binerken çebi nin vetosu yüzünden transferi iptal etmiştik transfer haberlerini alıyorduk ama cesaret edip söyleyemiyorduk öyle net transferler dönüyorduki

Çevrimdışı ozankarakoc

en iyi kaleciler bile hata yaparak gol yedirir benim söylediğim bu değilki otuz metreden adam orta açar iki metreden rakip kalecinin uzak köşesine kafayı vurur golü atar dersin kalecinin yapacağı birşey yok ana yüzde yüz kaleci hatasıdır o topa kaleci olan kafa vurdurmaz kafayla vurulan top kaleyi tutarsa gol olur kısa mesafede üstüne gelen topu bile çıkartması zordur orda dokunulmaz olduğun bir ceza çizgisi var oraya yapılan ortalara çıkacaksın kimseye kafa vurdurmayacaksın çıkmazsan sen kötü kalecisin demektir ben yıllardır musleranın kötü kaleci olduğunu söylüyorum çünkü oda çizgide kaplan gibi olmasına ramen çizgiden açılınca sudan çıkmış balık oluyor ama en azından çizgide kaplan ersin hantal ikinci hamlesi yok
Şöyle örnek vereyim kiev karambolümüz var ya işde o zaman kalede ersin olsa o karambol olmazdı 😀 refleks çalışarak kazanılacak birşey değil ersin ilk hamlede topu çelse bile orda kalıyor rakibe gelirse top gol olur bir kaleci olarak iyi olan tek birşeyi yok hava hakimiyeti yok top tutma yeteneği yok refleks yok kaleyi kapatamıyor ligin en az pozisyon veren takımlarından biriydik ama leblebi gibi gol yedik averajımız iyiyken kıl payı şampiyon olduk yatıp kalkıp hatayı farklı yendiğimize dua edelim

Tabi. Ne gol sayısı, ne pozisyon sayısı, ne kurtarış sayısı... Kalecinin yeteneğini, futbol oynamış, futbol izlemiş biri zaten anlıyor. Uğurcan'ın kumaşının Ersin'de olmadığı görülebiliyor mesela. Ama her kalecinin de farklı artıları, farklı eksileri var. Biri çizgide çok iyi, öbürü yan toplarda çok iyi... Biri inanılmaz oyun kuruyor, iki ayağı da birbirinden iyi, ama karşı karşıya pozisyonlarda hiç şansı yok...

O yüzden de birebir kıyaslama yapmak anlamlı değil.

Ama ben o kadar da gömülecek bir performans sergilediğini düşünmüyorum Ersin'in. Dediğim gibi, çok az pozisyon verdiğimiz için, kurtardığı çok kritik toplar hep güme gitti. Hiç takdir edilmedi. Bu arada Welinton gibi bir adamın olduğu savunmada biz nasıl o kadar az pozisyon verdik, o da bir başka tuhaflık... Alan savunmasını ne kadar iyi yaptıysak demek ki...

(Bir de, Muslera olayına da katılamıyorum abi ya... Muslera, yıllardır ligin en verimli kalecisi, Galatasaray'ı hala 'büyük takım' statüsünde tutan adam... Dünya çapında inanılmaz bir yetenek değildir belki ama 'kötü kaleci' de demeyelim. Haha ben de iyice Erman Toroğlu'nu dizginlemeye çalışan Şansal Büyüka gibi oldum. 'Öyle deme hoççam'...)
[ Son Düzenleme: 18 Ağustos 2021, 02:34:01 ozankarakoc ]

Çevrimdışı sEuL

Can’im Gedson ile Kaan geldi sayiyorum. Bir iki genc oyuncuda bakiyor muyuz gurbetci?

Çevrimiçi Necmi

Ne karşı çıkmak için, ne ikna etmek için, sadece bilgimiz olsun diye paylaşıyorum. İstatistiğin her şeyin ölçüsü olmadığının da elbette farkındayım.

Ama Hernandez'li, Boateng'li, Davies'li, Alaba'lı Bayern Münich savunmasının arkasında oynayan ve dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Neuer, Ersin kadar kurtarış yapmış, Ersin'den fazla gol yemiş, Ersin'den az maçta kalesini gole kapatabilmiş :) Kıyaslama yapacak kadar çıldırmadım tabi ama çocuğu da çok hırpalamasak mı diyorum.

Ersin Destanoğlu / Beşiktaş

Oynadığı maç 35
Yediği gol 35
Kalesine gönderilen şut 88
Kurtarış 60
Kurtarış yüzdesi %67
Gol yemeden tamamladığı maç 13
Gol yemediği maçların toplam maç sayısına oranı %37.1
Penaltı kurtarışı 1/7

Manuel Neuer / Bayern Munich

Oynadığı maç 33
Yediği gol 42
Kalesine gönderilen şut 126
Kurtarış 83
Kurtarış yüzdesi %67.5
Gol yemeden tamamladığı maç 9
Gol yemediği maçların toplam maç sayısına oranı %27.3
Penaltı kurtarışı 1/3
bu istatistik tuhaf değilmi kaleye gelen şut 88 kurtarış 60 o zaman 28 gol yemesi lazım 13 maçta gol yememiş peki o 13 maçta kaç kurtarış yapmış biliyormusun kupa maçlarında kalede ersin olsa biz elenmişdik