dostum fenerin kalesini koruyan kaleci kaç gol yemiş beni ilgilendirmiyor beliktaşın kalesini koruyan kaleci 35 maçta 35 gol yiyemez 19 yaşında olması mazeret değil kaldıki kaç gol yediğini konuşmuyorum kalecinin yediği değil kurtardığı önemli kalende otuz pozisyon görürsün beş yer yirmibeş kurtarırsın sana iyi kaleci derler ama kalende üç pozisyon görürsün üçünüde yersin kötü kaleci olursun daha üstüne gelen topu tutamayan dan kaleci olmaz rize maçında bir pozisyon vardı rakip kaleye paralel yerden orta açtı bir metre önünden geçti top hamle bile yapmadı vidaydı sanırım o kesti topu kesemese arkada rizeli oyuncu bırakacak topu içeri
Üstüne gelen bütün topları ceza sahasının içine yumrukluyor havadan gelen hiç bir topa çıkmıyor çıksada vuramıyor zaten boyu var ama boy avantajını kullanmıyor hiç bütün sezon boyunca bir elin parmaklarını bulmaz karşı karşıya top çıkardığı yanlardan vurulan bütün topları yedi yer tutamıyor kaleyi kapatamıyor
İyi denecek birşeyi yok ben ersin için kötü kaleci demiyorum o kaleci falan değil hayatımda ilk defa genç kaleci görmüyorum ben ne ersinden yol olur nede rıdvandan gerçekler acıdır ne kendi zamanları yok olsun nede beşiktaşın zamanını harcasınlar yerlerine daha yetenekli gençler bulalım bunlardan olmaz
Ne karşı çıkmak için, ne ikna etmek için, sadece bilgimiz olsun diye paylaşıyorum. İstatistiğin her şeyin ölçüsü olmadığının da elbette farkındayım.
Ama Hernandez'li, Boateng'li, Davies'li, Alaba'lı Bayern Münich savunmasının arkasında oynayan ve dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Neuer, Ersin kadar kurtarış yapmış, Ersin'den fazla gol yemiş, Ersin'den az maçta kalesini gole kapatabilmiş

Kıyaslama yapacak kadar çıldırmadım tabi ama çocuğu da çok hırpalamasak mı diyorum.
Ersin Destanoğlu / Beşiktaş
Oynadığı maç 35
Yediği gol 35
Kalesine gönderilen şut 88
Kurtarış 60
Kurtarış yüzdesi %67
Gol yemeden tamamladığı maç 13
Gol yemediği maçların toplam maç sayısına oranı %37.1
Penaltı kurtarışı 1/7
Manuel Neuer / Bayern Munich
Oynadığı maç 33
Yediği gol 42