dediklerin haklı veya değil işin o kısmında değilim ama bir gerçek varki o dönem gelen transferleri maliyetine iş yapıp yapmayacağına bakmadan taraftar coşkuyla destekliyordu.Mesele f. O anç değil.
Negredo: Yıldız görünümlü olup da taraftarın ezici çoğunluğunun istemediği tek isimdi. Fikret Orman asıl hedeflenen transferleri yapamayınca menajer kucağına attı kendisini. Eşek yüküyle para verildi
Lens: Oluşan coşkunun asıl sebebi Fener’in elinden alınması. Beşiktaş tarzına uymayan bir transferdi. F.Orman 1-2 yıl önce söylediği transferde çalım olmaz sözünü bizzat kendisi yedi. Taraftarın en az yarısı kötü performans vereceğini söylüyordu. Eşek yüküyle para verildi
Medel: Fırsat transferiydi, uyumsuz olsa da alınırlığı vardı ama evet bildiniz eşşek yüküyle para verildi.
Şu an bunlara muadil tek transfer yapılmadı çünkü zaten ortada kiralık oyunculardan dolayı olmayan bir takım vardı. Yıllardır süre gelen kiralık oyuncuların sonucu artık bir noktadan sonra kalıcı oyuncular alınıp kalıcı bir takım oluşturmak zorunluluğu vardı ve bu süreci mecbur bir şekilde başlattı yönetim. Bunu da yoktan var ettiği bir şampiyonluğun ertesinde yapıyor.
Mensah gönderildi yerine 1.5 fazla alan alex alındı. Üstelik başarılı olursa bu parayı alacak.
Geçen yılın en iyi sağ beki bonservisi ile alındı. Burada 5 opsiyon koysaydınız diye söylenenlerin istediği rakamın altına alındı.
Geçen yılın en iyi oyuncusu “7 milyon verin alın” derken 3 milyon gibi bir rakama alındı. Sırf buradan yapılan tasarruf diğer transferlere fazladan verilen 1-2 milyonu çıkarır.
Bedava Salih, Kenan da cabası. Son olarak Aboubakar yerine de muhtemelen iki katı ücretli bir oyuncu alınacak ve zaten o da kalsaydı aynı paraları alırdı.
Sonuç olarak bu takım maaş ve bonservis noktasında hala daha fersah fersah geride diğer takımlardan. Ne vereceği belli olmayan oyuncular yerine ne vereceği belli kiralık oyuncularını totalde uygun fiyatlara aldı. Alınan ve alınacak yeni oyunculara da gönderilenlere verilenden 4-5 milyon fazla para harcayacak.
Şampiyonlar Ligi takımı kiralık kadrosunu kalıcı olarak revize ederken 5 milyon fazla harcayacak. Ne büyük rakam. Kulüp batırır.
Çok ciddi art niyet var yorumlarınızda. Şampiyonlar Ligi takımına üç kuruş fazla harcanınca yapılacak yorumlar değil bunlar. Bir ay önce de sürekli bu yönetim transfer yapamaz filan yazıyordunuz. İzahsız şeyler bunlar.