2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2287723 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı 'TaNeR'

yanıldığımız konu bu larin merkez forvet değil öyle oynatarak gözden düşürüyoruz ama kanat forvet olarak mükemmel iş görüyor üstelik böyle oynarken gollerinin çoğunu merkezden attı
Geçen sene arkasında on numara desteğide yoktu üstelik ve ghezzal gibi bekindende destek alamıyor arkadında rosier gibi ona alan açacak tehditkar bir bek olsa kapasitesi artar geçen sezonun en zor işini o yaptı arkasında hücumla alakası olmayan rıdvan ve nsakala ile oynadı üstelik birde onlara yardım etmek zorunda kaldı on bumara yokluğu yüzünden içeride girmek zorunda kaldı takımın tam bir hamalıydı

Zaten bizim millet bu Larin'i neden beğenmiyor hatta kötülüyor ''benim bazen kelimeler yetmiyor (Danilo)''...
Aynen senin de yazdığın gibi, o durumlarda bile oldukça iyi işler yaptı ve hep bir tık üstüne koyarak ilerledi.
Başkasında olsa el üstünde tutarlar, biz de ama değeri bilinmeyen sanki gizli kahraman statüsünde gibi bir şey...
Ben su sene kendisinden patlama bekliyorum, geçen seneki tabelasının üstüne çıkacaktır  :upto:

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimiçi Necmi

Bence çok iyi bir sağ bekimiz ve maaşını aksatmadığında üst düzey oynayan, Hırvat milli takımının direkt stoperine sahibiz. Welinton, sol bek ve kale ise vasat olduğumuz yerler. Hücum ve orta sahayı en az iki sezon oturttuk, bu sezon daha stoper ve kaleci de alacağız, seneye de yine defansı güçlendiririz.
ben welintonu beğeniyorum iyi bir kaleciyle çok daha yüksek performan verecektir ersin yüzünden çok ridkli hamleler yapmak zorunda kalıyordu şimdi mert gelirse kale alanını kaleciye bırakacak ön cepheyi savunacaklar çok daha iyi olacaktır

Çevrimiçi Necmi

Zaten bizim millet bu Larin'i neden beğenmiyor hatta kötülüyor ''benim bazen kelimeler yetmiyor (Danilo)''...
Aynen senin de yazdığın gibi, o durumlarda bile oldukça iyi işler yaptı ve hep bir tık üstüne koyarak ilerledi.
Başkasında olsa el üstünde tutarlar, biz de ama değeri bilinmeyen sanki gizli kahraman statüsünde gibi bir şey...
Ben su sene kendisinden patlama bekliyorum, geçen seneki tabelasının üstüne çıkacaktır  :upto:
olcayada aynı muameleyi yaptılar

Çevrimdışı Eray_Steiermark

olcayada aynı muameleyi yaptılar
Olcay'ı Forza tayfası her maç gömüyordu cidden büyük tepki vardı adama karşı. Sırf 10 numarayı giydiği için bile neler dediler adama. Larin Olcay'a nazaran çok daha fazla seviliyor.

Çevrimdışı underworld

Welinton gitse ve son günlerde ekstra stopere Kaan Ayhan alsak? Nasıl olur.
O farz zaten

Çevrimdışı Çağrı Öz

Yahu bazılarının istekleri de hiç bitmiyor. 1 ay önce bu yönetim transfer yapamaz diye atıp tutan özellikle birkaç kişi şimdi de başka başka yerlere sarmışlar, yemin ediyorum çocuk gibisiniz.

Bazılarının da hayal dünyasında kimsenin bilmediği oyuncuyu 3 kuruşa alıp ertesi sene çift haneye satmak var. Karşılaştırılan takımlar da Portekiz takımları..

Gerek kültürel gerek coğrafi olarak bağlarının olduğu ülkelerden alıp tutturdukları 2-3 isim yazılıyor ama tutmayan onlarca isim yazılmıyor tabi.

Fazla fm oynamamanızı öneririm. Gerçek hayattan kopuk robotik bireylere dönüşürsünüz.

Her neyse asıl konuya dönelim; mali disiplinin aşıldığı filan yok. Seneye sözleşmesi bitecek oyuncular ve gönderilecek oyuncular ile maaş dengesi sağlanıyor. Şampiyonlar Ligi takımı oluşturacaksanız bunu genç oyuncularla değil, biraz daha tecrübeli oyuncularla yaparsınız. Cebinizden de biraz para çıkar, sonuçta o paraları size süs olasınız diye vermiyorlar. O turnuvaya katılan her takım biraz para harcar.

Beşiktaş olabilecek en makul seviyelerde harcama yapıyor. Birçok yan masrafı da yönetim cebinden karşıladı.

Alex için mesela 3.8 rakamı üzerinden algıyı ilk g.saray taraftarı başlattı. Bu forumda bu kadar konuşulmasına da çok şaşırdım.

Bu oyuncuya verilen imza parasını Çebi verdi, her yıl ödenmiyor ve bunu bir nevi bonservis olarak düşünün. Zaten öyle ahım şahım bir para değil, sonuçta yıldız oyuncu olarak alınmış bir isim. Başarı bonuslarını da alabilmesi için Beşiktaş’ın muhtemelen şampiyon olması lazım. Normalde net 3 milyon alması gereken bir oyuncuyu başarılı olması şartı ile o paraya aldık. Oyuncu yatacak olsa böyle bir taahhüt altına girer mi?

Burda her fırsatta mali disiplin anlatan benim bile çok makul bulduğum bir oyuncuya yapılan bu yorumlar şaşırttı. Nasıl oluyor da her fırsatta en olmadık yerlerden bakıyorsunuz olaylara aklım almıyor.

Şampiyonlar Ligi’ne gidecek olmamıza rağmen fb, gs, ts yanında hala daha en makul transferleri biz yapıyoruz. Ts gibi bir takım corneilus’a  5 milyon bonservis veriyor. Bu yönetime mali disiplin anlatmayın lütfen. Tereciye tere satıyorsunuz.

Şu hunter konusunda da Fikret Orman’ın kulaklarını iyi çınlattım. Sezon boyunca da daha çınlatırım.
[ Son Düzenleme: 10 Ağustos 2021, 08:37:06 Çağrı Öz ]

Çevrimdışı tuncaboylu

@Orhan bu yönetim eski yönetimin yaptığı hataları yapıyor yine tonla para saçıyor ve şampiyon olamadığımız ilk sene de patlarız ve bugün yönetimi övenler kulübü batırdı diye o gün sövmeye başlar. Burak yılmaz çok alıyor dşye bedavaya gönderildi ama şimdi aylardır topa ayağını sürmemiş adama 2.5 milyon garanti 1 öikyon imza parası maç başı 25 bin euro vs sözleşme öneriyor. Yokmu 2 milyon bonservisli senelik 1 milyona bobo gibi bir oyuncu. Nerede verilen sözler nerede şimdiki transfer dönemi. Yapılan en iyi transfer bonservisi dahil rosier bence. En azından gelecekte para kazandırma ihtimali olan bir oyuncu.
Doğru tespit.

Şimdi Fikret Orman kulübü batırdı diyenler, o zamanlar o transferleri alkışlıyordu.

2017-18 sezonunun benzerini yaşıyoruz.

O dönemi eleştirenler, bu dönemi övüyor.

Çok ilginç cidden.

Çevrimdışı tuncaboylu

bitiyor ya makul seviyelerle uzatırız ya da vedalaşırız, artık formuna göre bizim isteğimiz ya da oyuncuya gelecek olası talepler belirler. her türlü stopere 3.3 artı birşeyler vermekten kurtulmuş oluruz.
Onun yerine Godin'e 2.5 vereceğiz, çok bir şey değişmeyecek yani.

Çevrimiçi yaço58

Doğru tespit.

Şimdi Fikret Orman kulübü batırdı diyenler, o zamanlar o transferleri alkışlıyordu.

2017-18 sezonunun benzerini yaşıyoruz.

O dönemi eleştirenler, bu dönemi övüyor.

Çok ilginç cidden.
17-18 sezonu kimler alındı bitik negredo atibaya muadil diye tam zıttı medel sonra as quaresma varken lens geldi tonla paralara bu dönem kim geldi FREE Kenan Salih Mehmet geldi 3üdr uygun maaşa geçen sezonun en değerli oyuncusunun bonservisini 3m gibi bir rakama aldık hadi muadili varsa yazın isimm sonra geçen sene ligin en iyi sağ bekini aldık birde FREE alexi çözdük 17-18 de şımarıklık vardı yönetim transferleri vardı zar atıldı şimdi ben göremiyorum öyle bişe ihtiyaçımız olan bölgelere adam alındı ve ligin en iyi 2lisini koruduk gerçekten çok farklı bir bakış açısı bu dönem ile 17-18i karşılaştırmak

Çevrimdışı GreenBook

Kenetlenelim dik duralım Ayağa kalktık düşmeyelim
Bu yılda şampiyon biziz Alex Ghezzal rosier Salih nkoudou forvet
Kadromuz ateş ediyor
Özellikle kritik deplasmanlarda kritik puanlar toplarız
Batshuayi acilen sayın başkanım acilen al

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi murat

17-18 sezonu kimler alındı bitik negredo atibaya muadil diye tam zıttı medel sonra as quaresma varken lens geldi tonla paralara bu dönem kim geldi FREE Kenan Salih Mehmet geldi 3üdr uygun maaşa geçen sezonun en değerli oyuncusunun bonservisini 3m gibi bir rakama aldık hadi muadili varsa yazın isimm sonra geçen sene ligin en iyi sağ bekini aldık birde FREE alexi çözdük 17-18 de şımarıklık vardı yönetim transferleri vardı zar atıldı şimdi ben göremiyorum öyle bişe ihtiyaçımız olan bölgelere adam alındı ve ligin en iyi 2lisini koruduk gerçekten çok farklı bir bakış açısı bu dönem ile 17-18i karşılaştırmak
dediklerin haklı veya değil işin o kısmında değilim ama bir gerçek varki o dönem gelen transferleri maliyetine iş yapıp yapmayacağına bakmadan taraftar coşkuyla destekliyordu.Mesele f. O anç değil.

Çevrimdışı Çağrı Öz

dediklerin haklı veya değil işin o kısmında değilim ama bir gerçek varki o dönem gelen transferleri maliyetine iş yapıp yapmayacağına bakmadan taraftar coşkuyla destekliyordu.Mesele f. O anç değil.

Negredo: Yıldız görünümlü olup da taraftarın ezici çoğunluğunun istemediği tek isimdi. Fikret Orman asıl hedeflenen transferleri yapamayınca menajer kucağına attı kendisini. Eşek yüküyle para verildi

Lens: Oluşan coşkunun asıl sebebi Fener’in elinden alınması. Beşiktaş tarzına uymayan bir transferdi. F.Orman 1-2 yıl önce söylediği transferde çalım olmaz sözünü bizzat kendisi yedi. Taraftarın en az yarısı kötü performans vereceğini söylüyordu. Eşek yüküyle para verildi

Medel: Fırsat transferiydi, uyumsuz olsa da alınırlığı vardı ama evet bildiniz eşşek yüküyle para verildi.

Şu an bunlara muadil tek transfer yapılmadı çünkü zaten ortada kiralık oyunculardan dolayı olmayan bir takım vardı. Yıllardır süre gelen kiralık oyuncuların sonucu artık bir noktadan sonra kalıcı oyuncular alınıp kalıcı bir takım oluşturmak zorunluluğu vardı ve bu süreci mecbur bir şekilde başlattı yönetim. Bunu da yoktan var ettiği bir şampiyonluğun ertesinde yapıyor.

Mensah gönderildi yerine 1.5 fazla alan alex alındı. Üstelik başarılı olursa bu parayı alacak.
Geçen yılın en iyi sağ beki bonservisi ile alındı. Burada 5 opsiyon koysaydınız diye söylenenlerin istediği rakamın altına alındı.
Geçen yılın en iyi oyuncusu “7 milyon verin alın” derken 3 milyon gibi bir rakama alındı. Sırf buradan yapılan tasarruf diğer transferlere fazladan verilen 1-2 milyonu çıkarır.

Bedava Salih, Kenan da cabası. Son olarak Aboubakar yerine de muhtemelen iki katı ücretli bir oyuncu alınacak ve zaten o da kalsaydı aynı paraları alırdı.

Sonuç olarak bu takım maaş ve bonservis noktasında hala daha fersah fersah geride diğer takımlardan. Ne vereceği belli olmayan oyuncular yerine ne vereceği belli kiralık oyuncularını totalde uygun fiyatlara aldı. Alınan ve alınacak yeni oyunculara da gönderilenlere verilenden 4-5 milyon fazla para harcayacak.

Şampiyonlar Ligi takımı kiralık kadrosunu kalıcı olarak revize ederken 5 milyon fazla harcayacak. Ne büyük rakam. Kulüp batırır.

Çok ciddi art niyet var yorumlarınızda. Şampiyonlar Ligi takımına üç kuruş fazla harcanınca yapılacak yorumlar değil bunlar. Bir ay önce de sürekli bu yönetim transfer yapamaz filan yazıyordunuz. İzahsız şeyler bunlar.
[ Son Düzenleme: 10 Ağustos 2021, 10:28:23 Çağrı Öz ]

Çevrimdışı kahyaoglueren

2017-2018 sezonunda maliyeti 80 milyon euro idi.
Şimdi ise 35 milyon euro civarinda olacak kadro. Kredi ve faiz ödemeleri olmasa cok rahat kar açıklayacak pozisyonda olacağız. Bu nedenle finansalların yönetimi onemli.

Alex konusunda ise maliyeti fazla bulabilirsiniz bence ama sözleşmenin alt detaylarını bilmeden fayda-maliyet analizlerinin yapılması sağlıklı değil. Sonuçta hangi şart sağlandığında hangi bonusun devreye gireceğini bilmeden bu analizlerin yapılmasına imkan yok. Şartları bilmeden nasıl bir matematiksel modelleme yapılabilir ki ?

Çevrimiçi sefaköykartali

17-18le bu sezonun ne alakası var yahu? Negredoya 4.5 garanti falan verdik, bu sezon garantisi 2.5u geçecek oyuncu yok kadroda. Vidanın sözleşmesi de eski sözleşme zaten. Bonuslarla da Alex Ghezzal ve forvet dışında 4 alma ihtimali olan adam yok ki 4 almaları için bizi şampiyon yapıp, 15er tane atıp, ŞLde yüksek puan almaları lazım ki her türlü amorti ediyor yani. Stopere Godin ve orta sahaya bir tane daha 30+ transfer yapılmadığı sürece kadronun yaşında da bir sorun yok. Planlama iyi, yerli konusunda ufak tefek sıkıntılar var gibi ama çözülmeyecek şeyler değil. Hocanın istediği kaliteli alternatifli kadro birkaç mevki eksik kalsa da kuruluyor diyebiliriz.

Genelde beklentilerin düşük olduğu kadrolarla şampiyon olduğumuz ve sürekli beklenmedik isimlerden inanılmaz performanslar aldığımız için bazı arkadaşlar böyle kağıt üzerinde çok kuvvetli gözüken kadroların ters tepecegini düşünüyor sanırım. Orası da hocaya bakar artık, kendisi istedi sağlam kadro yönetim de verdi, vermeye de devam ediyor.

Çevrimdışı GreenBook

Godinden kurtulduk
Gönlü real betiste imiş

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Godinden kurtulduk
Gönlü real betiste imiş

Sal bizi artık Godin dede.

Çevrimiçi Necmi

Neden takıldılar godine anlamadım tecrübeli olabilir 35 yaşında üstelik yavaş
Hemda yabancı oyuncu değerlendirmek savunmada çok gereksiz duruyor böyle hücum hattı kurarken yerliyi savunmada düşünürüm

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Bülent Uslu: "Marsilya'nın Cyle Larin İçin 12 Milyon € Teklif Yaptığı Söyleniyor."

Çevrimdışı doganay

Ghezal bugun geliyordu ucagindan bir haber yok mu ?  :)

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Bülent Uslu: "Marsilya'nın Cyle Larin İçin 12 Milyon € Teklif Yaptığı Söyleniyor."

Çok iyi para, saniye düşünmem.

Çevrimdışı Erman1903

Neden takıldılar godine anlamadım tecrübeli olabilir 35 yaşında üstelik yavaş
Hemda yabancı oyuncu değerlendirmek savunmada çok gereksiz duruyor böyle hücum hattı kurarken yerliyi savunmada düşünürüm

Hangi dağda kurt öldü abi 35-yavaş falan :)...

Çevrimdışı Erman1903

Ersin'e gelen teklif gibi değilse iyi. Ben oyuncuyu beğeniyorum ama kontratı bitiyor bu şartlarda satılması iyi olabilir.

Çevrimiçi sefaköykartali

Çok iyi para. Eğer Batshuayi de hallolduysa Larin yerine yatırımlık birini alabiliriz zaten Nkoudou da var.

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Bazılarının da hayal dünyasında kimsenin bilmediği oyuncuyu 3 kuruşa alıp ertesi sene çift haneye satmak var. Karşılaştırılan takımlar da Portekiz takımları..

Gerek kültürel gerek coğrafi olarak bağlarının olduğu ülkelerden alıp tutturdukları 2-3 isim yazılıyor ama tutmayan onlarca isim yazılmıyor tabi.

Akşam ben yazacaktım, polemik olmasın diye vazgeçtim.

Defalarca Shahktar'ın Alex'i 6 milyona alması örneği verilmiş, bizim de böyle futbolcular bulmamız gerektiği söylenmiş. Kimse aynı Shahktar'ın Dentinho'yu 8 milyona almasından bahsetmemiş. :)

Örnek alınması gerektiği söylenen Shahktar'ın, Lisbon'un, Basel'in her doğru transferi için 5 tane tutmayan transferi yazılır buraya... Transferde %100 başarı sağlayan bir kulüp dünyada yoktur herhalde.

500 bine, 1 milyona keşfedilmemiş genç alalım, parlatıp 8-10 milyona satalım düşüncesindeki arkadaşların hangi ülkede yaşadığımızı zaman zaman unuttuklarını düşünüyorum. Burada ne o gençleri parlamadan keşfedecek bir scout altyapısı, ne onları önce düşük miktara alıp daha sonra yüksek miktara pazarlayabilecek idareciler, ne de o gençlerin gelişimine katkı sağlayıp potansiyellerini ortaya çıkarabilecek antrenörler var.

Geçenlerde Fatih Terim Haaland'ı 9 milyon veremediğimiz için alamadık tarzında birşeyler söylemiş. Kimse de cesaret edip diyememiş ki hocam Haaland senin ellerinde en fazla Emre Güral olurdu...
Be the change you want to see in the world. 🦅