2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2287636 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı oblomov

Ek olarak da...
Futbolcuyu "olunca dalından düşen armut" gibi değerlendirmeye de karşıyım.
Zaten adamlar o liglerde oynadıkları için gelişiyorlar.
Türkiye liginde gelişme aşamasını tamamlamış kaç oyuncu sayabiliriz kollektif akılla düşünsek?
"O adamı" biz alsak, zaten bu ligde "o adam" olamayacak ki "adam"!

Beğendiğimiz Sergen ne kadar tahammüllü potansiyel ama genç oyuncuya?
Sonuç odaklı toplumuz biz. Bizde olmuyor o işler.
Gönderdiğimiz kiralıklara baksak yeter.
ASAP

Çevrimdışı can1903

Başkan avcının parasını cebinden vericek.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi annoca

seneye adem lens ve ozzynin sözleşmeleri bitiyor. alex o yüzden fazla koymaz

Çevrimdışı mrred

Buradaki sorunlar bunlar zaten.
Siz benden daha iyi bilirsiniz:

1-Uçuk değilse,
2-Büyükler ilgilenmiyorsa,

Endüstriyel futbol için dünya kocaman köy...
Gerçekleşebilecek potansiyeli olan futbolcuyu alma şansımız az,
Hadi aldık...
Potansiyeline erişmesini sağlamak bu ligde...

Siz daha iyi bilirsiniz elbet.
Bu bölüme kısmen katılıyorum fakat aksi örnekleri de var. Bence ligin kalitesinden ziyade gelişecek oyuncunun mental

yapısı ve takımda taktik çok önemli. Mesela Larin? Adamı elden çıkarmak için her yere yalvardık . Hoca sol kenar doğru

taktikle adamı gol kralı yaptı neredeyse ve premier ligden pat teklif geldi. Şimdi katıldığım bölüme gelirsek, bu ligde

hoca devrimi olması şart. Resmen Türk hoca mafyası var. Bu hocalarla hiçbir oyuncu kolay kolay gelişmez. Sergen bu

tarifin biraz dışında kalıyor fakat o da bu düzene umarım uymaz.
The great gig in the sky

Çevrimiçi murat

@Orhan bu yönetim eski yönetimin yaptığı hataları yapıyor yine tonla para saçıyor ve şampiyon olamadığımız ilk sene de patlarız ve bugün yönetimi övenler kulübü batırdı diye o gün sövmeye başlar. Burak yılmaz çok alıyor dşye bedavaya gönderildi ama şimdi aylardır topa ayağını sürmemiş adama 2.5 milyon garanti 1 öikyon imza parası maç başı 25 bin euro vs sözleşme öneriyor. Yokmu 2 milyon bonservisli senelik 1 milyona bobo gibi bir oyuncu. Nerede verilen sözler nerede şimdiki transfer dönemi. Yapılan en iyi transfer bonservisi dahil rosier bence. En azından gelecekte para kazandırma ihtimali olan bir oyuncu.
[ Son Düzenleme: 09 Ağustos 2021, 22:49:52 murat ]

Çevrimdışı Erman1903

Oyuncu net faydalı olur. Fakat maliyet ve risk analizinde herkesin bu kadar emin olmasına çok şaşırıyorum. 3.8 milyon

çok büyük para. Bence uzun süre şampiyonlar liginde gidilememesi Türk futbolunun başına gelen en hayırlı şey olabilir

Takımlar mecbur sadece lige göre kadro kuracaklar veya olursa avrupa ligine göre. O sebeple bu maliyetleri görmemeyi

umuyorum. Yahu zaten bizim seviyemiz Top 5 ligi değilki. Slovenya, Çekya, Romanya, Belçika hadi zorlayım Hollanda

olsun. Buradaki takımlar nereden oyuncu alıyor onlara bakmak lazım. Hadi hollandayı ayrık tutuyorum sömürülerinden

falan bazen futbolcu alıyorlar onlarla o konuda rekabet edemeyiz. Ya peki diğer ligler ? Mısır diyorum ya ? Elneny

mısırda oynarken neden basele gidiyor mesela biz niye almıyoruz ? Ya da Slimani cezayirde oynarken neden sportinge

gidiyor biz neden almıyoruz. Ya da Sporar neden sportinge gidiyor biz neden almıyoruz ?

Normal şartlarda belki bu parayı vererek bile alabileceğimiz bir oyuncu değildi, Josef faktörü ile getirdik adam tatil yapmadı gibi bir şey. Oyuncu problemsiz, sık sakatlanmayan ve gittiği yere katkı veren bir tip. 40 yılın başı denk gelir o yüzden insanlar bu transferden memnun. Takımın diğer yerlerinde fazla bir sıkıntı olmazsa bu oyuncu bir atmaya başladı mı şampiyon yapar.

Ben daha iyi takımların nereden aldıklarına da bakıyorum, Arjantin Uruguay hatta daha düşük Güney Amerika ülkelerinde adı sanı bilinmeyen - Brezilyalı olsalar çok daha fazla para edecek adamlar olabiliyor. Bunlar bir kısmı lokal dışına çıkmadan ülkelerinde futbolu bırakabiliyor. Avrupa'nın birçok ülkesinden de oyuncuyu buraya getirebilirsin ama oyuncunun değeri uçmamış olacak. Performansından çok yüksek yeteneği ile harika çocuk vb diye öne çıkarılan wonderkidleri getirmek zor. Açıkçası bunlar 18-19 yaşlarında pek top da oynamıyor, gerçekten çok iyi olanlara yüksek para istiyorlar onlar mümkün değil.

Hemen her türlü ligden oyuncu alınabilir ama her tür oyuncuyu her ligden almak mümkün değil. Basel - Sporting gibi takımlar çok düşük seviye ligleri de tarıyor, performansı iyi olan - beğendikleri adamın ismine ülkesine çok bakmıyorlar. Bunları biz de alabiliriz ama ilgilenmiyoruz. Sporar'ı Sporting almasa haberimiz bile olmazdı, ona sümüğümüzü atmazdık öyle söyleyeyim.

Çevrimdışı mrred

Ek olarak da...
Türkiye liginde gelişme aşamasını tamamlamış kaç oyuncu sayabiliriz kollektif akılla düşünsek?

O zaman doğru soru şu O liglerin seviyesi neden üstte ?

Bence cevap net hoca farkı
The great gig in the sky

Çevrimdışı oblomov

O zaman doğru soru şu O liglerin seviyesi neden üstte ?

Bence cevap net hoca farkı

"Mentalite" bence güzel dostum.
Siyasetçilerin, federasyonun, taraftarın, yönetimlerin en son hocaların...
Arz-talep meselesi.
Üst yapı, altyapıyı belirler derler...
Milne, Toschak, Del Bosque gördü bu gözler...
Feriştahı olsa...
ASAP

Çevrimdışı Erman1903

Ek olarak da...

Liginde zaten iyi oynayan, fiyatı uçmamış adam olacak. Potansiyel var bunda diye oyuncu alınmaz, onun piyango bileti almaktan farkı yok.

Adam iyi oynuyorsa futbolcunun genci yaşlısı olmaz.

Çevrimiçi Samet Ç

Elneny basele 640 bin euroya transfer olmuş

Slimani sportinge 300 bine olmuş. Sporting ve Basel bizden daha mı fakirler ? Onlar oyuncuya 3 milyon euro yıllık ücret

vermeyi akıl edemiyor mu ?
Biri yıllardir yetiştirici ve scouting ağı ortalamanın üzerinde bir kulüp digeri de menajerlerin para kazanma kapısı sende de toplasan 100'den fazla oyuncu tanımayan yönetim, hoca ve olduğu iddia edilen ama olmayan scouting ağı hadi bizde bunlar gibi kurduk sistemi diyelim yine de bulduğun oyuncuyu ucuza alamazsın çünkü transfer görüşmesi yapacak bir sportif direktörün yok o yüzden menajer görevlendiriyorsun ve 1 milyona alacağin oyuncuyu sırf menajer görevlendirdiğin için 3'e alıyorsun.Tr'de o hayalini kurduğun şeylerIn gerçekleşmesi imkansız. O saydığın takımlar gibi olmak için minumum 5 seneyi rafa koyman lazım asıl o zaman batarsın.

Çevrimdışı Erman1903

Biri yıllardir yetiştirici ve scouting ağı ortalamanın üzerinde bir kulüp digeri de menajerlerin para kazanma kapısı sende de toplasan 100'den fazla oyuncu tanımayan yönetim, hoca ve olduğu iddia edilen ama olmayan scouting ağı hadi bizde bunlar gibi kurduk sistemi diyelim yine de bulduğun oyuncuyu ucuza alamazsın çünkü transfer görüşmesi yapacak bir sportif direktörün yok o yüzden menajer görevlendiriyorsun ve 1 milyona alacağin oyuncuyu sırf menajer görevlendirdiğin için 3'e alıyorsun.Tr'de o hayalini kurduğun şeylerIn gerçekleşmesi imkansız. O saydığın takımlar gibi olmak için minumum 5 seneyi rafa koyman lazım asıl o zaman batarsın.

Araplar bile 2M civarı oyuncular almaya başladı bence bu Turkiye'de olmaz kafasından çıkmak lazım böyle dersek olmaz tabi.

Çevrimiçi yaço58

bu arada ghezzalı bu maliyetlere takımda tutmak muazzam olay geçen senenin mvpsiydi 18 asist 8 gol ile önünde forvet olmadan haftalarca oynadı forvet yoktu sorumluluk aldı goller attı takımı sırtladı erzurum maçındaki harika golü son maçtaki soğukkanlı penaltı golü falan bu adamı kadroda tutmak 15 16 sezonunda gomezi tutmak kadar önemliydi önüne forvet koyup yanınada alex gibi skorer birini koyduğumuzu varsayarsak performansını devam ettirmemesi şaşırtıcı olur ghezzalda rosi kadar göz önünde duygularını yaşamasada bizi istedi ve geldi ilk maça rosier-ghezzal ile başlamak yönetime yazar çok önemli hamleydi açık ara ligin en iyi sağ tarafı bizde kaldı 3 transfer mert-batsuayi ve kiralık bir stoper ile transferi kapatırız bu arada larin ne oldu acaba ne yapıp edip sözleşme uzatmalıyız gerkirse menajerine bonservis üzerinden komisyon yazılmalı ama bir şekilde uzatmalıyız beleşe kaptırmak kötü olur

Çevrimdışı mrred

Arz-talep meselesi.
Feriştahı olsa...
kısmen katılıyorum çünkü çok başarılı olan hocalar avrupada başka kulüplere gidince onlar da bazen başarısız oluyr

unai emery
sarri
daha bir çok örnek var. Total olarak en iyi hocalar Top 5 ligde çalışıyor. Bence asıl fark oradan geliyor.

Ligin toplam kalitesinde bütün hocaların toplam kalitesi bence çok önemli. Mesela bizde ergin ataman Nba e falan

gidemiyor. Adam euroleague şampiyonu oldu gitmek de istiyor ama gidemiyor. Talep yok. Çünkü en iyi olduklarına

inandıkları adamlar orada çalıştırılıyor. Premier lig hoca bakımından altın çağını yaşıyor. Lige yeni çıkan takımın hocası

guardiolanın ilham aldığı biri. Kaliteye bakar mısın ?
The great gig in the sky

Çevrimiçi annoca

biz hala daha menajer beslemek için yabancı sınırı getiriyoruz. bizden olmaz.

Çevrimdışı mrred

Araplar bile 2M civarı oyuncular almaya başladı bence bu Turkiye'de olmaz kafasından çıkmak lazım böyle dersek olmaz tabi.
Bence Alex in özellikle suudi arabistana gitmemesinde para alamama riskinin büyük payı var. Josef büyük ihtimal

oraya gidersen paranı alamazsın falan demiştir.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Erman1903

Bence Alex in özellikle suudi arabistana gitmemesinde para alamama riskinin büyük payı var. Josef büyük ihtimal

oraya gidersen paranı alamazsın falan demiştir.

Tabi canım Josef'in büyük payı var. Ben bu 2M'i bonservis olarak söyledim öyle 18-19 fantazisi değil ama 25 yaşlarda oyuncular almaya başladılar bu civarlarda.

2019-2020'de Arjantin liginde parlayan bir oyuncu aldılar mesela Nicolas Gimenez incelemiştim süper herif bu paraya. 

Çevrimdışı oblomov

Bildiğimden değil... Yaşımdan dolayı şahit olduğum için:
Bu konuya dair son gönderim.
Hazır güzel bir transfer sezonu geçiriyoruz, ağzımızın tadı bozulmasın.

Bu ülkede futbolun batması planlı bir iştir.
Siyasette çekilen operasyonun bir benzeri futbol takımlarına çekilmiştir.
"Seba gitsin, Ahmet Dursun",
Ali Şen imparatorluğunun yıkılışı vb...
GS o zaman küçük kulüp olduğu için başkanlarını hatırlamıyorum ama...
Malum teknik direktör ve ilişkileri...

Sonrasında malum süreç, domine edilen lig, Avrupa gelirlerine ulaşamayan 2 büyük,
ekonomik değil siyasi beklentilerle yönetilen ve Türk Futbolunun parasını "çilekler"e harcayan sonradan büyük...

Sırf Arda operasyonu bile kim bilir bu sektöre kaça mâl olmuştur.

"Seba gitsin, Ahmet Dursun" meselesini yazdım diye mevzuuya muhalif olacaklar olabilir...
Derdim ülke futbolu ve dolayısı ile kulüp dinamiklerinin kendi doğası ile gelişmediğini anlatmak.

Özetle kim olsa batacaktı kulüpler.
Vitrindi geri kalan iş.
"Bence".

Ez cümle solcuların bir sloganı var.
Mevcut duruma iyi uyuyor:
"Kurtuluş yok tek başına!
Ya hep beraber!
Ya hiç birimiz!"
[ Son Düzenleme: 09 Ağustos 2021, 23:11:21 oblomov ]
ASAP

Çevrimdışı Orhan_

Reçete yazmıyorum sadece şunu soruyorum. Sporting enayi mi ? Onlar da portekizin en büyük kulüplerinden biri fakat

hiçbir oyuncusuna 4 milyon euroya yakın maaş falan vermiyor. Hocam şöyle bir durum var. Söylediğim şeylere karşı argüman

yazmıyorsan konuşmanın bir anlamı yok. Direkt bana yönlendirme yapman fikri geliştirmez beni de küçültmez seni de

büyütmez. Gereksiz çiş yarışı olur. Bu forumda yönetimi en baştan beri destekliyorum. Çebinin dürüst bir insan

olduğunu bir çok defa ifade ettim. Kuruşun hesabını yapması bu krizden çıkmamız için yeterli değil. Başka bir şey yapılması

gerekiyor. Öncelikle şu şampiyon olmak gibi saçma sapan bir baskıyı yönetimin göğüslemesi lazım. Takım veteranlar

takımına döndü. Bunlar hiç iyi emareler değil...

"Bizim son demlerini yaşayan Alex'e ihtiyacımız yok. Shahktar onu nasıl

6 milyona aldıysa bizim de o şekilde yeni alexler bulmamız gerekiyor.
" Bu bir reçetedir. Yazmadığını iddia ettiğin ki tartışmanın büyük bir kısmı da bunun üzerine.

Ben kulübün şimdi ve gelecek kaygısının eş olduğunu anlatmaya çalıştım ki sebebinin kulübün hali hazırda batık olmasıdır. Bu da karşıt argüman.

Hocam bence de uzatmayalım zira henüz argüman karmaşası yaşıyorsun.

Bir de yaptığınız matematik beni hayretlere düşürüyor. Daha adamı sahada görmeden makul olanı çok diye nasıl ifade edebiliyorsunuz? 3 5 sene önce o zamanki kurla 3m para alan Aboubakar içinde tüm yıl aynı nane yenildi. Bir durun abi. Bir şeyi de bilmeyiverin. Bir sahaya çıksın adam. Bi oynasın.

Çevrimdışı Erman1903

Bildiğimden değil... Yaşımdan dolayı şahit olduğum için:
Bu konuya dair son gönderim.
Hazır güzel bir transfer sezonu geçiriyoruz, ağzımızın tadı bozulmasın.

Bu ülkede futbolun batması planlı bir iştir.
Siyasette çekilen operasyonun bir benzeri futbol takımlarına çekilmiştir.
"Seba gitsin, Ahmet Dursun",
Ali Şen imparatorluğunun yıkılışı vb...
GS o zaman küçük kulüp olduğu için başkanlarını hatırlamıyorum ama...
Malum teknik direktör ve ilişkileri...

Sonrasında malum süreç, domine edilen lig, Avrupa gelirlerine ulaşamayan 2 büyük,
ekonomik değil siyasi beklentilerle yönetilen ve Türk Futbolunun parasını "çilekler"e harcayan sonradan büyük...

Sırf Arda operasyonu bile kim bilir bu sektöre kaça mâl olmuştur.

"Seba gitsin, Ahmet Dursun" meselesini yazdım diye mevzuuya muhalif olacaklar olabilir...
Derdim ülke futbolu ve dolayısı ile kulüp dinamiklerinin kendi doğası ile gelişmediğini anlatmak.

Özetle kim olsa batacaktı kulüpler.
Vitrindi geri kalan iş.
"Bence".

Eline sağlık, çok doğru yazmışsın.

Çevrimdışı Orhan_

biz hala daha menajer beslemek için yabancı sınırı getiriyoruz. bizden olmaz.

Sen daha maç içinde sakatlık ve kart cezalılarının olduğu zamanlarda oyun içi değişikliklerin ne acayip hallere bürünebileceğini bir düşün (:

Çevrimdışı mrred

Liginde zaten iyi oynayan, fiyatı uçmamış adam olacak. Potansiyel var bunda diye oyuncu alınmaz, onun piyango bileti almaktan farkı yok.

Adam iyi oynuyorsa futbolcunun genci yaşlısı olmaz.
Birde biz neden illa golcü veya forvet olarak düşünüyoruz onu anlamıyorum

Defans olur orta saha olur. Buralar zaten aşırı derecede pahalı bonservis bedeli ödenen bölgeler olmuyor.

Gidip ljajice 6.5 niye verdik mesela inanılır gibi değil...
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

"Bizim son demlerini yaşayan Alex'e ihtiyacımız yok. Shahktar onu nasıl

6 milyona aldıysa bizim de o şekilde yeni alexler bulmamız gerekiyor.
" Bu bir reçetedir. Yazmadığını iddia ettiğin ki tartışmanın büyük bir kısmı da bunun üzerine.

Ben kulübün şimdi ve gelecek kaygısının eş olduğunu anlatmaya çalıştım ki sebebinin kulübün hali hazırda batık olmasıdır. Bu da karşıt argüman.

Hocam bence de uzatmayalım zira henüz argüman karmaşası yaşıyorsun.

Bir de yaptığınız matematik beni hayretlere düşürüyor. Daha adamı sahada görmeden makul olanı çok diye nasıl ifade edebiliyorsunuz? 3 5 sene önce o zamanki kurla 3m para alan Aboubakar içinde tüm yıl aynı nane yenildi. Bir durun abi. Bir şeyi de bilmeyiverin. Bir sahaya çıksın adam. Bi oynasın.
Hala anlamıyorsun.

Messi gelsin isterse 4 milyon euro veremeyiz. Bu kadar. Performansından ve futbolculuğundan bağımsız.

Daha net nasıl anlatcam. Bizim hiçbir futbolcuya 4 milyon verme lüksümüz yok bizim öyle bir çapımız yok.

Yoktan anlamıyor taraftar ama yok gerçekten. Başkanda çocuğuna üzülen baba gibi sırf çocukları sevinsin diye borç

harçla transfer yapıyor geleceğimizden gidiyor. Tam da bu dirayetle duruşu olmaması sebebiyle eleştiriyorum. Tekrar

söylüyorum futbolcunun sahadaki performansından bağımsız.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Orhan_

Arz-talep meselesi.
Feriştahı olsa...

Bence alt yapı üst yapıyı belirler...

Çevrimdışı can1903

İlk kez %100 olmadan bi transferi yazacağım sanırım bunda etkisi benim de çok istememden kaynaklanıyor..

Zor tutuyorum kendimi abi @Erman1903 
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Erman1903

Birde biz neden illa golcü veya forvet olarak düşünüyoruz onu anlamıyorum

Defans olur orta saha olur. Buralar zaten aşırı derecede pahalı bonservis bedeli ödenen bölgeler olmuyor.

Gidip ljajice 6.5 niye verdik mesela inanılır gibi değil...

Yani evet o bölgeler daha rahat. Ben hiçbir şeyin uç noktasını sevmiyorum ne öyle veteranlar takımı olacak ne de kreş biraz daha ortalarda olmak lazım tecrübeliler daha fazla da olabilir benim için problem değil.

Sorma valla güzel para verdik, öyle her para verdiğimiz tecrübeli oyuncu da tutmadı.