Evet çok başlılık vardı gerçektende. Bu doğru.
Fakat bana hala çok eksik biliyor.
İddaa ediyorum hala Sergen ve yönetimin 100 adamdan fazla bilmiyorlardır.
İşin kötü tarafı Sergen sanırım yaşlı ve tecrübeli fantezisi var.Bu tehlikeli.
Rosier gibi isimler pek görmeyiz gibi ki buda başarısız gittiğimiz en ufak yerde tehlike çanlarının bizim için çalması demek.
Fakat Allah var 17-18 sezonuna benziyor ama o zamanlardan selamun aleykum diyene 2.5 milyon euro veriyorduk. Şuan yine 2.3 falan veriyoruz ki teixeira gibi bir adama. Josef olmasa gelmezdi ben eminim. Bu adam çinde 5 yıl oynamış ve neredeyse maç kaçırmamış. Ciddi sakatlık problemi falan da yok. Sergen'in hücum oyuncularından aldığı katkı da belli. Çok heyecanlandıran transfer.
Hoca isim konusunda yönetimden daha kısıtlı olabilir. Atçı ya o biraz bu konuda takıntılı bilinmediklerden Gs'nin ilgilendiklerine falan şöyle bir bakıyordur diye tahmin ediyorum.
Alex ve Ghezzal anca o fiyatlara oynar zaten biri Josef olmasa zordu Ghezzal'ın kalmasında da hocanın etkisi büyük Gs ile anlaştı muhabbetleri olunca konuştu vb. Bunlara yaşlı diye bakılmaz özel futbolcular. Salih hoca olmasa yine zordu imzalayınca direk açıkladık anlaştığımızı + Topal iyi bir rotasyon 6. Kenan kenar olarak bakınca gereksiz ama en öne atabileceğin 2-3 yerliden biriydi ilk tercih olmasa da Alex'in hamallığı yapmaya uygun kaçar kaçar bırakır önüne. Bana göre bu bütçelerde sağ bek 2,5 Maximumdu, bizim mali durumdaki kulüp de 3,5'a çıkacak lükse sahip olabilirdi fakat Rosier de ligin en iyi oyuncusu artık sağ bek düşünmeyeceksin.
Taraftarın büyük bir kısmı için olabilecek en iyi transfer dönemlerinden biri, ben planlamaya bu gözle bakmadığım için bu isim odaklı stratejiyi doğru bulmuyorum lakin Türkiye'de bazı şeylerin değişmesini beklemeyi bırakalı uzun zaman oldu. Gelenler arasında benim bu fiyatlara
alınmaz diyeceğim adam yok, oyunculuğu hariç bütçe ve piyasa dolayısıyla sağ beke o paraları vermem. İstersem 1'e bile daha iyi ligden alır geçerim sağ-sol fark etmez piyasada bekten bol bir şey yok.
Santrafora baba adam kovalamakta acele etmem mesela, alırım piyasadan istediğim iyi oynayan potansiyel oyuncuyu koyarım, gitmesi beklenenlerden biriyle vedalaşma durumunda akşam pazarına kafam rahat girerim ölü fiyattan da onu alırım vb.
Teixeira yıldız bir adam ama geçen sezon oynadığımız sistemde orta sahada oynamaya çok uygun değil. Yine de sayısı azalan tipte bir star, ona göre oynarsak mutlaka atar. Bir problemi yoksa ve verimli kullanılamıyorsa onda değil bizde sıkıntı var demektir.