Bu kadar çok savunmaya gerek yok.
Çin'de 10 teklif alan adam, Premier League'de de 5'ten aşağı almazdı.
Sen bu kadar parayı bir arada gördün mü muhabbetleri de sığ bir savunma.
Yok kulübü baskı yapmış olabilir muhabbeti de hikaye, Shakhtar Fred'i United'a 60'a satmadı mı? Çin'in verdiği bonservisleri Premier League takımları k.çıyla veriyor.
Adamın kariyeri boyunca birinci önceliği para olmuş işte, ben de böyle adamlara çok güvenemiyorum. Ha gelirsin 30 yaşına, basar gidersin son bir vurgun için. Ama 26 yaşında bunu yapıyorsan, bende soru işaretleri yaratır bu
Savunmalık bir durumu yok, adam profesyonel işi bu. En basitinden iki kat fark var arada. Konuştuğumuz rakam 50 milyon, Çin tarihinde bir rekordu bu transfer gerçekleştiğinde. Bu tip gol odaklı 10lara Avrupa'da uzun zamandır rağbet yok, 50 milyon veren olmuş da gitmemiş mi Teixeira? Fred'e verdiler diye buna vermişlerdir diye varsayım üzerinden konuşamam.
Ben de sana bir varsayım yapayım. Transferin toplam maliyeti 100 kağıt, git bakalım o idealist oyuncuların olduğu Avrupa kulüplerine. O yıllarda en babaları dışında yarısından fazlası kabul ederdi. Bunlar onları değil Teixeira'yı istediler. Alan razı satan razı oldu, topçu da iyi oynadı. Bu durumda fazla söylenecek şey yoktur, güvenmeyebilirsin o ayrı mesele. Oyuncunun 8 aydır boşta olması, bizim mali durumlar bunlara bir şey diyen yok.
Böyle bir oyuncu bulamıyorsun kolay kolay bu tip yıldızlar ya Çin ya Arap ya da senin transfer yapamayacağın kulüplerde oluyor genelde. Ucuz yıldız diye bir şey yok. Olsa var deriz, o yüzden ben bu oyuncuyu istiyorum diyene fazla bir şey denmez mal belli.
Saygı duymak gerekir, Ghezzal da mali açıdan aynı şey bunlar niş adam ben paracı adamım veremem ve taktiğe daha uygun şeylere bakarım. Bu oyuncular mali olarak kendi içlerinde iyi olsa da ucuz değil ama Türkiye'de her şeyin bir anda değişmesini beklemiyorum o yüzden iyi buluyorum. Bunlar gelip iş yapacak kullanamaz batırılırsa o zaman konuşurum adamın ne olduğu belli çok istedin verim alamadın derim.
Rosier-Nainggolan-Godin bunların yaptığı işi yapacak daha da fazlasını vaadeden oyuncuyu ucuza alır koyarım takımıma bunlar bulunmaz Hint kumaşı değil.