neden çin ligini vasat görüyorsunuz orda oynayan oyuncular buraya anca tatile geliyor dünya yıldızlarının oynadığı lig vasat lig çin evet eskiden vasattı ama bütün spor dallarında yatırım yaptılar adamların şampiyonu şl ye katılmıyor diyemi vasat oluyor olimpiyatlara bakın bütün altınları topluyor vasat çinlilermilyarlarca euroların akıtıldığı bir lig vasat
Bu batı propagandası doğunun herşeyi vasattır teknolojide batıyı çoktan geçtiler çinin ortalama şehrindeki modernlik abd nin en iyi şehrinde yok artık o çin takımları avrupada oynama şansı yakalasalar avrupanın altını üstüne getirirler
Bu kafanızdaki sadece algı çin liginden herhangi bir takımdan iki tane oyuncu seç takıma hediye edeceğim dese bir çinli bir hafta şükür namazı kılarız birşey gözden ırak diye kötü olmaz
doğu-batı meselesi ayrı bir tartışma bu konuda katılabilirim ama futbol liglerinin mücadele seviyesi avrupayla karşılaştırılamaz. evet iyi oyuncular gidiyor, oscar, teixeira, hamsik hatta muhtemelen aklıma gelmeyen çok daha fazlası, türkiye'ye gelmeyecekleri yaşlarda gidiyorlar çünkü avrupa piyasasının çok üzerinde ücretler ödüyorlar. ama tek tek iyi oyuncuların gidiyor olması bir anda liglerini avrupa seviyesine çekmiyor. kendileri yol almaya çalışıyorlar bunun için de yabancı sınırı var. çinli oyuncuların o düzeye gelmelerine çok zaman var. çoğu takımın savunması yabancı kısıtlaması nedeniyle çinlilerden oluşuyor, savunmalar genel olarak zayıf, giden her oyuncunun çok yüksek skor istatistikleri var. geçtim avrupa futbolunu çin ligi takımları tüm harcamalarına karşın ve çoğu rakipleri kendilerinden kat kat küçük bütçedeyken asya şampiyonlar ligini bile domine edememiş durumda. zamanla muhtemelen değişecek ama gerçeklik şu anda bu.
bizim teixeira'ya gelince tek mesele çin ligi de değil, uzun zamandır herhangi bir yerde oynamıyor olması. 2 ay önce çin filan farketmez maç temposunun içinde olsaydı daha rahat olurdum. yine de kalitesi sayesinde başarılı olabileceğini düşünüyorum, umarım avrupa futboluna dönmeye isteklidir, bu en önemli nokta olacak.