Borcu artırıp bir de üzerine maaş ödememe zamanlarımız oldu Murat. Hatırlıyorum ben. Kötünün kötüsü var.
6 yıl yönetimde kaldılar sozkul maaşlar son yıl ödenemedi
beş yıl üdediler ya bunların daha ilk yılı yada iki diyebiliriz 2,6 M borçla aldılar geçen sene borç 4 milyar oldu bu sene şimdi çıkmış 670 M kredi çektim 110 M cebimden koydum diyor faizlerinide koyduğumuzda bu 1 milyar ediyor demekki gelecek mali kurulda borç 5 M olacak 700 borçla alan yönetim 7 yılda 2.6 borç bıraktı yani 1.9 M borçlandırdı paralar nerde dendi haklılardı ama bu yönetim iki senede 2.4 milyar borç yaparsa insanlar birşey yokmuş gibi davranırsa bu iki yüzlülüktür demekki kimsenin düşündüğü Beşiktaş değilmiş dertleri Fikret ormanmış dua ediyorum çekilen krediler verilen borçlar o açıkladıkları 4 M borcun içinde olsun bu sene değilde geçen sene çekmiş olsunlar
zaten gelir yok kulüp borçlanmadan dönemez bu beklediğim borçlanmaydı ama tahminimden yüksek oldu. Borçlandılar diye suçlamıyorum ama borçlanıp bankaya ödetiyorsan futbolcu maaşlarını bunu birşey başarmış gibi lanse edemezsin ne kadar maaş 40 M euromu 400 M eder senin borçlanmadan giren nakit para 780 M yani iki katı bu kulübün başka gelirleride oldu sonuçta yürüyen sponsorluklar var yeni sponsorluklar var faizler donduruldu ve banka alcağı zaten sponsorluk gelirleri tarafından ödeniyor yani borçlandığın para banka borcunu ödemek için değil sponsorlukta ipoteklenmemiş gelirlerde vardı son loca satışlarının parasıda bunların kasasına girdi üstelik iki senede FO yönetiminin 6-7 senede harcadığından daha fazlasını harcayan yönetim var kimse paralar nerde demiyor. gelirler Fikret orman dönemi başladığı gibide ipotekli değildi o zaman sıfır gelir vardı ipoteklerde borç ödemek için ipotek edilmemişdi bugünkü gibi ipotek edilmiş gelecek 5 yıllık gelirler ve nakit alınıp harcanmışdı insanlar düşünmedi piyasaya çıkmış bazı tetikçilerin peşine takıldı
evet ekonomik olarak beklentilerimizin gerisinde kaldı Fikret Orman ama ayıpdır gerçekten Beşiktaşın büyüklüğünü hatırlattı herkese başarıyı unutan taraftara Beşiktaş burası burda başarı dışında birşey düşünülmezi hatırlattı Beşiktaşın Türkiyenin en büyük kulübü olduğunu hatırlattı dosta düşmana herşey çabuk unutuluyor Fikret orman gelmeden önce adımız üçüncü büyüğe çıkmıştı geldiğinden beri bu lafı kullanmaya cesaret edebilen varmı renklilere karşı ezici üstünlüğümüz var
quaresmayı alıp kenarda oturturum diyen adamın elinden gökhan caner lens almak bir haraketle sen kimsin demek feneri bitirdi kimse farkında değil kafamızı havaya kaldırdık hepsi hak ettikleri yere döndü
tabi bizede bedeli oldu bunların ama ben bu bedeli ödemeye razıyım
senki
@sozkul yaş itibariyle Beşiktaşın en parlak dönemlerini yaşamış insansın he demek istediğimi bu geçtiğimiz 7 yılda yaşadığımız değişimin sonuçlarını en iyi tahlil edecek kişilerden birisin genç arkadaşlar ne dediğimi pek anlayamaz yıllar sonra Beşiktaş tarihine baktıklarında bu yılların gerçek anlamını görecekler. Beşiktasın en önemli dönemine şahit olmuşuz diyecekler tıpkı bizim maf dönemini yaşadığımız gibi kaldıki bu dönem onun çok daha üstünde bir dönem bu dönemi bize Fikret Orman yaşattı bizim isteyeceğimiz şey yeni yönetimin Fikret orman dönemini unutturacak ve bize yeni bir leval atlatacak dönemi yaşatması bunu yaptıkları anda onlarıda başımızın üstünde taşırız.
bir kere şampiyon olmak senede iki belkide üç kupa almak ilk kez yaşadığımız birşey değil zaten olması gereken normali bu esas başarı bunu sürdürülebilir kılmak
en basitinden üçüncü torbaya girebilirmiyiz diye konuşuyoruz değilmi olasılıkda yüksek gs de iki kere şampiyon oldu ama üçüncü torbayı konuşuyorlarmı bizim avrupa sıralamasında türk takımları içinde en üstte olmamız bile Fikret Orman yönetimi sayesinde oldu. Bunu sürdürülebilir yapsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık hatalar yapıldı bunlar görünüyordu Şenol Güneşden zamanında kurtulmamız gerekiyordu alternatifi avcı olamazdı bunlarıda ta başında konuştuk o zaman kimse söylemezken bunları söylüyorduk lafa gelince FO yu savunuyoruz oluyor ama savunduğumuz Fikret Orman değildi Beşiktaşın başarısıydı başarısız haraketleride zamanında burda söylemişdim herkes avcıya alkış tutuyordu geldiğinde itiraz eden kim vardı bir kaç kişi olmaz yanlış bu Beşiktaş kalibresinde hoca değil demişdi. Bedelide 17 M oldu. en önemliside camianın sindiremeyeceği bir isim olmasıydı. ne olursa olsun bünye kabul etmezdi.
sergende büyük riskdi. bu sefer aldıkları risk tuttu. umarım daha iyi olur. çünkü başarı sadece doğru adımları atmakla gelmiyor birazda şans faktörü gerekiyor. İçinde bulunduğumuz süreci sadece Beşiktaşlı bir hoca kaldırabilirdi. risk alınırken en azından riski minimize ettiler.
dibe vurmadan yüzeye çıkamazsın umarım bu borçlanma dibe vurduğumuz ve dibden kuvvet aldığımız borçlanma olur. en azından borçlanmanın karşılığını nakte çevirebildik yoksa bu şampiyonluk gelmese bitmişdik resmen. esas önemli olan bu borçlanmanın bize ikinci şampiyonluğu getirmesi gerekiyor. işde o zaman dibden kuvvet almış oluruz.
destek vereceğiz bu yönetime başka yapacak birşey yok zaten ama bu destek körü körüne olmamalı. yönettikleri Kulübün Beşiktaş olduğunu sürekli hatırlatmak gerekiyor bunlara malesef.