bedavaya serdar'la birlikte alalım, hoca böyle oyuncuları seviyor dediğim kenan. kontratı bitiyor yanılmıyorsam. serdar abouyu, kenan forvet karakterli kanatı yedekler, aynı zamanda 3. opsiyon olur, güven yine kiraya gönderilir. bonservis ödemeden ve maaş bütçesini yormadan (ikisi cenk'in tek başına aldığı paranın azına alınır) hücum hattını zenginleştirebilecek yerli seçenekler bence. ama tabi şimdiden bu arkadaşlar için çalışma yapmalılar, yabancı sınırı tartışmaları, boşa çıkacak olmaları vs derken ilgi vardır süper ligden diye tahmin ediyorum.
bardakçı'ya ben pek sıcak değilim açıkçası. çok çalışkan bir oyuncu esasen ben bu arkadaşı yıllar önce 1.ligde izliyordum. giresunda oynamıştı. sol ayağı, temposu falan dikkat çekici olmasına karşın oyun bilgisi hiç iç açıcı görünmüyordu. bu seviyeye çıkmasına epey şaşırdım. bu sene izlediğim maçlarda ise santraforu birebir marke etme konusunda iyi, yine temposunu öne çıkarmış bir oyuncu gördüm. ama bence hala pozisyon almada sorunlar yaşıyor. derinde işi kolay, açık alanda iyi olmak fiziksel yeterlilikten fazlasını da ister. ha yine iyi yedek olur ama yedek stoper için daha farklı profillere bakalım derdim. vida-welinton açık alanda özgüvenli oyuncular, şaşırtıcı ama vida filan inanılmaz konsantre oynuyor bu sene. bardakçı verdiğin istatistiklerin de desteklediği üzere açık alanda istikrarlı performans verecek mental olgunlukta gözükmüyor. as stoper olamaz kısacası ve as stoper olmayacak biri için konya'yla bitmez bonservis pazarlıklarıyla uğraşmaya değmez gibime geliyor.
Yanlış anlamışım, Serdar ve Kenan güzel opsiyonlar bence de. Zaten forvet/santrafor olarak çok fazla yerli seçenek de bulunmuyor, Muhammet Demir'i de tutuyorum aslında baya olgunlaştı oyunu, onun da kontratı bitiyor. Birkaç da genç yerli seçenek var Gökdeniz, kenardan merkeze geçince açılmış Tavşan gibi ama kolay olmazlar gibi. Bir de Tavşan mesela kenarda bence iyi bir alternatif değil, direk santrafor yedeği olarak da düşünmeyiz zaten.
Bardakçı'ya ne sıcak ne de soğuğum, pozisyon alma konusu biraz soru işareti. Avantajları da dezavantajları da bulunuyor, bence şu aralar gözde olduğu için ucuza bırakmak istemezler ama hoca istiyorsa ve makul bir fiyata gelecekse hayır da demem.