Bahsettiğim şey meydanı boş bırakmamak. Bu sadece önüne bi çanta dolusu para attım hadi şimdi bize gol atma demekle bitmiyor.
Beşiktaşlılar şu anda topyekün teyakkuz halinde (yönetim hariç)
Bunun ana akım medyası var, sosyal medyası var ve bu mecraları takip eden sadece beşiktaşlı ve gsli yok. fblisi de tslisi hatta diğer tüm takım taraftarları daha da ileri gideyim dünya basını bile takip ediyor ligi kazanan burun farkıyla alacak. bu herkesin ilgisini çeker.
Durum bu iken ve de Beşiktaş taraftarı bazı futbolcuların özellikle geçmişinden rahatsızlık duyuyorken arda abisi, fatih babası, bilmemne amcası adem'in önüne bir çanta dolusu para atamaz veya arayıp hadi bize bir güzellik yap diyemez, derse işler çok büyür ve gs fb'den beter hale gelir bunu bilecek kadar sinsi bir camia.
Ha, kesinlikle şike yapamazlar imkansız demiyorum fakat taraftar kendini ve takımını baskılamak yerine rakibi baskılarsa alenen yapamazlar ve sahada gerçek dışı sonuçlar çıkamaz. Taraftar kendi işine bakmayı yıllarca denedi pek bir işe yaramadı bugüne kadar. Beşiktaş camiası her seferinde yaptığı gibi yine kabuğuna çekilip meydanı arsız gs'ye bırakırsa ben eminim cumartesi hüsrandan başka bir şey çıkmaz, ayriyeten medya da meydanı boş görürse vakit kaybetmeden gs'yi şampiyon ilan eder. Şimdiden bile eden hadsiz herifler var. Manşetler futbolcuları doğrudan etkiliyor, bunu defalarca gözlemledik.
Daha hakemler var. Taraftar kabuğuna çekildiğinde filmin sonu "hakemi de yeneceksin" romantizmiyle bitiyor. Onlar da baskıdan maksimum seviyede etkilenmeli.
Ortam zaten gergin, taraftardan bağımsız kaos son raddesinde. Cumartesi 1 takım sağlam çıkacak. gs herkesi, her kurumu dolduruşa getirme derdinde. göztepe bundan etkilenip şike yapmasa bile ölümüne oynayacak. Teknik, taktik, takım içi konsantrasyon, sakinlik hocanın işi ama sahaya çıkıp hakemi yenemezler, pfdk'ya sevk edilirken etkilenirler, her saniye şampiyonu kendi kafalarında ilan eden medya'dan etkilenirler. Beşiktaş taraftarı bunun ne kadar önüne geçebilirse cumartesi takıma avantaj sağlayacak. Üslupları kimilerine yanlış gelebilir ama kabuğuna çekilmek Beşiktaş'a hiçbir zaman yaramadı, yaramayacak. Bu yüzden yaptıklarını yanlış bulmuyorum.
Bütün bu yazdıklarıma rağmen yok ben illa şike yapıcam diyen varsa da buyursun yapsın ama 15-20. haftada değiliz, son hafta şampiyonu belirleyen maçtayız uyandırayım.
Valla 'hakemi de yeneceksin' romantizm ise, 'hakemi baskı altına alacaksın' da öyle... Sergen Hoca çıkıp 'bu hakemi bir daha maçımızda istemiyoruz' deyince taraftarlar coştu, çok sevindiler... 'İşte hakkımızı savunan biri' diye... Ne oldu? Şak, üstüste ikinci hafta da veriverdiler aynı hakemi. 'Sadece kaybedince değil, kazanınca yapılan hataları da konuşmalıyız' dendi. Hoca onu da yaptı. Ne oldu? Şak, üç haftada iki kere veriverdiler Ali Palabıyık'ı... Başkan çıksın, 'yumruğumuzu masaya vururuz, herkes haddini bilsin' desin ister misin? Ben istemem. Çünkü olan tek şey, 45 gün hak mahrumiyeti, yüzlerce bin lira ceza...
Genelkurmay başkanının bin kere ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıp 5 sene sonra hiçbir suçu olmadığı için beraat ettiği bir ülkede, yıllardır 'halkın takımı' olmuş, mazlumun yanında yer almış, çArşı ruhunu ülkenin dört bir yanına yaymış bir topluluğun, ses yükseltip, yumruğunu vurup, birilerine 'akıllı olun' mesajı vererek avantaj sağlaması söz konusu değil. Bunu bilerek hareket etmek lazım. O yüzden geldiğimiz nokta 'hakemi de yeneceksin' oluyor.
Kabullenmesi zor, ama mesele bu...
Çok merak ediyorum, acaba Karagümrük maçından önce ne oldu... Takımın her bir oyuncusunun ve teknik direktörünün, kariyerlerinin en önemli maçını oynuyor gibi davranmasına, kazanmak için üstlerini başlarını parçalayıp, golden sonra boş tribüne sus işareti yapacak kadar hırslanmasına ne sebep oldu... Ortaya çıkar mı? Çıkmaz. Vanspor maçında Metin Tokat'ın neden o eli görmediği (!) ortaya çıktı mı? Ankaragücü maçında Zalad'ın yaptıkları? Mesut Bakkal'ın bizzat ve tek tek deşifre etmesine rağmen başına gelenler? Adnan Polat? 'Şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım' mevzuları? Hepsinden geriye ne kaldı biliyor musun? İbrahim Akın, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu... Yıllardır gözümüzün önünde yaşanan bütün rezaletler süzgeçten süzüldü, geriye 'şikeci Beşiktaş' kaldı. Böyle çıldırtır insanı işte bu tarz ortamlar...
O yüzden, bütün romantizmimle diyorum ki; Cumartesi günü karşındaki takımın formasına bakmayacaksın, Real Madrid'le oynuyor gibi ciddiyetini koruyacaksın, final oynuyor olmanın bilinciyle saldıracaksın, Adem Büyük'ü de, hakemi de, Fatih Terim'i de ye-ne-cek-sin. Gerisi teferruat.