Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu  [Okunma sayısı 1628769 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla tamamlar?
95+
10 [%8.5]
86-95 arası
48 [%41]
76-85 arası
42 [%35.9]
65-75 arası
9 [%7.7]
65-
8 [%6.8]

Toplam Oy Verenler: 117

Çevrimdışı can1903

2021 yılında kimse alenen şike yapamaz, 15 milyon beşiktaş taraftarı var. Adamın aklını karışlarız gerekirse.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı mellfred

2021 yılında kimse alenen şike yapamaz, 15 milyon beşiktaş taraftarı var. Adamın aklını karışlarız gerekirse.
dün karagümrüğe karşı ne yapabildik
dün olanlar normal miydi

Çevrimdışı can1903

dün olanlar normal miydi
dün maçı kaybeden bizdik abi ben gs-malatya maçından öyle düşünüldüğü gibi 5-0lar 10-0lar olmaz yani onu demek istiyorum.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı ozankarakoc

dün olanlar normal miydi

Asla normal değildi.
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı mellfred

gs’ye 100 basacam ben o zaman şampiyonluğumuz fiilen garanti en kötü içtiğimi sarılar finanse etmiş olur o gece

Çevrimdışı ozankarakoc

2021 yılında kimler alenen neler yapıyor be kardeşim...

Çevrimdışı Erman1903

2018-19 sezonunun 25. haftasında beşiktaş evimizdeki konyaspor maçının 75. dakikasında gol yedi, skor 2-2'ye geldi. o takım 18 dakika boyunca kendi taraftarının ıslıkları altında oynadığı maçı 90+3'te attığı golle 3-2 kazandı. meşhur galatasaray deplasmanına kadar da kazanmaya devam etti. burak yılmaz yerdeyken gülenler takımın arkasında kimsenin olmadığını bildikleri için o kadar pişkin davranabildiler. senin bahsettiğin üçüncülük sadece abdullah avcı'nın gidişi ile değil, tribünlerin boşalmasıyla da geldi.

işin komiği tribüne en son taraftar aldığımız maçı geçen hafta oynadık, 2-1 kaybettik. şampiyonluğa zerre kadar katkı verme şansımızı da kullanamadık.

İyi de benim anladığım buradan ıslık biraz futbolcuların aklını başına getirmiş. Bu tip şeyler her camiada olur, incelemeye başlarsak renklilerin veya başka takım taraftarlarının bir sürü yanlışını buluruz. Çünkü bir topluluk ne kadar genişse o kadar aptalca hareket eder. Bizler bunları içinde olduğumuz grubu daha iyi gözlemlediğimiz için fark ediyoruz. 3.Cülüğün bir çok sebebi vardır başta F.O'nun son döneminde sapıtması daha sonra Avcı futbolu gelir. Taraftarın terk edişi o sıkıcı futbolun bir sonucudur, insanlara böyle keyifsiz bir şeyi izlemek istemedikleri için kızamayız. Çözümsüzlükten başka hiçbir şey ifade etmiyordu taraftara. Faydalı da olmuştur, sonuçta F.O'nun ve sonrasında Avcı'nın gitmesi ile sonuçlanmıştır.

Bugün onları desteklemeye devam etseydik şu anda hala başımızda F.O ve Avcı duruyor olacaktı belki de ve biz bu mücadelenin içinde olamayacaktık.

Bana göre o 2-1'lik mağlubiyetin taraftardan önce gelen bir sürü sebebi var taraftar sonlarda gelir.

Burak Yılmaz konusunda bir şey diyemem, o adamı zaten camia hiçbir zaman beğenmedi ve istemedi ben de anlamış değilim. Şimdi Fransa'da tapıyor millet.

Çevrimdışı Egos

İyi de benim anladığım buradan ıslık biraz futbolcuların aklını başına getirmiş. Bu tip şeyler her camiada olur, incelemeye başlarsak renklilerin veya başka takım taraftarlarının bir sürü yanlışını buluruz. Çünkü bir topluluk ne kadar genişse o kadar aptalca hareket eder. Bizler bunları içinde olduğumuz grubu daha iyi gözlemlediğimiz için fark ediyoruz. 3.Cülüğün bir çok sebebi vardır başta F.O'nun son döneminde sapıtması daha sonra Avcı futbolu gelir. Taraftarın terk edişi o sıkıcı futbolun bir sonucudur, insanlara böyle keyifsiz bir şeyi izlemek istemedikleri için kızamayız. Faydalı da olmuştur, sonuçta F.O'nun ve sonrasında Avcı'nın gitmesi ile sonuçlanmıştır.

Bugün onları desteklemeye devam etseydik şu anda hala başımızda F.O ve Avcı duruyor olacaktı belki de ve biz bu mücadelenin içinde olamayacaktık.

Bana göre o 2-1'lik mağlubiyetin taraftardan önce gelen bir sürü sebebi var taraftar sonlarda gelir.

Burak Yılmaz konusunda bir şey diyemem, o adamı zaten camia hiçbir zaman beğenmedi ve istemedi ben de anlamış değilim. Şimdi Fransa'da tapıyor millet.

beşiktaş o maçı taraftarına rağmen kazandı. hem bana ne diğer takım taraftarlarından, neden onları baz alayım ki? biz o maça gelene kadar 7 maç yenilmedik, 3 maçta berabere kaldık. biri kayserispor deplasmanıydı ve çok büyük bir şokun ertesinde oynandı. diğer ikisi erzurumspor ve fenerbahçe ile evimizde oynadığımız maçlar, ikincisi bahsettiğim şokun yaşandığı karşılaşma. vaktin olursa o maçları izle, taraftar tepkilerini gör. tribünlerin boş olduğu bu sezonu en iyi şekilde kullanmalıyız, böyle şans bir daha elimize geçmez.

Çevrimdışı can1903

2021 yılında kimler alenen neler yapıyor be kardeşim...
O zaman başta Beşiktaşlı olup büyük mertebede olan kişiler yol verecek biz Beşiktaşlılar da gerekirse TFF binasına organize bi şekilde yürüyeceğiz.

Çevrimdışı ozankarakoc

O zaman başta Beşiktaşlı olup büyük mertebede olan kişiler yol verecek biz Beşiktaşlılar da gerekirse TFF binasına organize bi şekilde yürüyeceğiz.

Türkiye, bizim bunu yapabileceğimiz bir ülke olsaydı, TFF, binasına yürünmesi gereken bir kurum olmazdı :)

Çevrimdışı Erman1903

beşiktaş o maçı taraftarına rağmen kazandı. hem bana ne diğer takım taraftarlarından, neden onları baz alayım ki? biz o maça gelene kadar 7 maç yenilmedik, 3 maçta berabere kaldık. biri kayserispor deplasmanıydı ve çok büyük bir şokun ertesinde oynandı. diğer ikisi erzurumspor ve fenerbahçe ile evimizde oynadığımız maçlar, ikincisi bahsettiğim şokun yaşandığı karşılaşma. vaktin olursa o maçları izle, taraftar tepkilerini gör. tribünlerin boş olduğu bu sezonu en iyi şekilde kullanmalıyız, bunun gibi bir şans bir daha elimize geçmez.

Bak bu konuda çok doğru söyledin 'Banane diğer taraftarlardan' Bir yanlış yapıldıysa o her yerde yanlıştır, başkalarına değil kendine bakacaksın ve doğrunun da doğrusunu hedefleyeceksin ama Beşiktaş taraftarı bu ülkenin en haysiyetli gurubudur ve bu  ilelebet böyle kalacaktır. 3-5 tane konuyu cımbızlayarak bu taraftarı kimse öyle küçümseyemez, kattıkları zararından çok daha fazladır. Bizim yoksa rakiplerin de taraftarları yok, bu bizim için gerçek bir avantaj teşkil etmiyor. Onlar bizden iyiler ve bu yüzden avantajlıyız diyorsan ona diyecek sözüm yok, senin düşüncen.

Çevrimdışı Egos

Bak bu konuda çok doğru söyledin 'Banane diğer taraftarlardan' Bir yanlış yapıldıysa o her yerde yanlıştır, başkalarına değil kendine bakacaksın ve doğrunun da doğrusunu hedefleyeceksin ama Beşiktaş taraftarı bu ülkenin en haysiyetli gurubudur ve bu  ilelebet böyle kalacaktır. 3-5 tane konuyu cımbızlayarak bu taraftarı kimse öyle küçümseyemez, kattıkları zararından çok daha fazladır. Bizim yoksa rakiplerin de taraftarları yok, bu bizim için gerçek bir avantaj teşkil etmiyor. Onlar bizden iyiler ve bu yüzden avantajlıyız diyorsan ona diyecek sözüm yok, senin düşüncen.

farklı tribünler ile kıyaslamayı sen yapıyorsun, benim kıyaslamam sadece beşiktaş taraftarını içeriyor. düşüncelerimi zaten yazıyorum, onları olduğu gibi kabullenirsen anlaşmamız da, anlaşamamamız da daha kolay olur.

Çevrimdışı Erman1903

farklı tribünler ile kıyaslamayı sen yapıyorsun, benim kıyaslamam sadece beşiktaş taraftarını içeriyor. düşüncelerimi zaten yazıyorum, onları olduğu gibi kabullenirsen anlaşmamız da, anlaşamamamız da daha kolay olur.

Farklı tribünler ile kıyaslamıyorum gerçeklikten bahsediyorum. Ligde kendi başına yarışmıyorsun ve durum sadece sana has değil. Bunun senin için gerçek bir avantaj olması için taraftar konusunda rakiplerinden kötü olman lazım.

Çevrimdışı Egos

Farklı tribünler ile kıyaslamıyorum gerçeklikten bahsediyorum. Ligde kendi başına yarışmıyorsun ve durum sadece sana has değil. Bunun senin için gerçek bir avantaj olması için taraftar konusunda rakiplerinden kötü olman lazım.

dünyanın en güçlü silahı sende ve onunla herkesi dize getiriyorsun, eğer bu silah senin aleyhine kullanılırsa dünyanın en güçlü silahı olmaktan çıkar mı?

Çevrimdışı Erman1903

dünyanın en güçlü silahı sende ve onunla herkesi dize getiriyorsun, eğer bu silah senin aleyhine kullanılırsa dünyanın en güçlü silahı olmaktan çıkar mı?

Dünyanın en güçlü silahına sahip olup herkesi dize getiren birinin elinden o silahı alabilecek başka bir kuvveti dünyada bulamazsın.

Çevrimdışı Egos

Dünyanın en güçlü silahına sahip olup herkesi dize getiren birinin elinden o silahı alabilecek başka bir kuvveti dünyada bulamazsın.

doğru cevap bu değil, ama benim için yeterli.

Çevrimdışı Erman1903

doğru cevap bu değil, ama benim için yeterli.

Eyvallah, benim için zevktir.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Bugün forum beklediğimden aktif ve güzel. Herkes takıma inancını belirtmiş, en azından inanmıyorsa bile gölge etmemiş benim gibi olumsuzluk yaymamış. Bir maçlık bir olay olduğu için göztepe maçı için bütün olumsuz düşüncelerimi atıyorum, evrene olumlu sinerjiler göndereceğim  :lol:  Sanırım dününde verdiği sinir, gerginliklten dolayı burada bazılarının kalbini kırmış olabilirim. Haksız değilim ama gidip gs taraftarıyla kutlasın falan diyip farklı görüşteki insanları böyle yargılamak tadsız oldu. O yüzden özür diliyorum herkesten ve madem bir ateş yakılmış arkasından geliyorum arttırıyorum.

2 maçtan beri yapmadığım bir totemim vardı, onu yapmaya artı olarak en son şampiyon olduğumuz gaziantep maçı  gününde yaptığım totemi de yapacağım. 2 totem katıyorum. Ayrıca maça kadar susacağım, dediğim gibi gölge etmeyeceğim. Umarım bir sonraki mesajım şampiyonluk mesajı olur.

Çevrimdışı ozankarakoc

Bugün forum beklediğimden aktif ve güzel. Herkes takıma inancını belirtmiş, en azından inanmıyorsa bile gölge etmemiş benim gibi olumsuzluk yaymamış. Bir maçlık bir olay olduğu için göztepe maçı için bütün olumsuz düşüncelerimi atıyorum, evrene olumlu sinerjiler göndereceğim  :lol:  Sanırım dününde verdiği sinir, gerginliklten dolayı burada bazılarının kalbini kırmış olabilirim. Haksız değilim ama gidip gs taraftarıyla kutlasın falan diyip farklı görüşteki insanları böyle yargılamak tadsız oldu. O yüzden özür diliyorum herkesten ve madem bir ateş yakılmış arkasından geliyorum arttırıyorum.

2 maçtan beri yapmadığım bir totemim vardı, onu yapmaya artı olarak en son şampiyon olduğumuz gaziantep maçı  gününde yaptığım totemi de yapacağım. 2 totem katıyorum. Ayrıca maça kadar susacağım, dediğim gibi gölge etmeyeceğim. Umarım bir sonraki mesajım şampiyonluk mesajı olur.

Biz koskoca Beşiktaş'ız. Önümüzde de sadece 'kazanmamız gereken' bir maç var. 1-0 kazanırsak rakibin 4-0 kazanması gerekiyor. Psikolojik üstünlüğün alâsı aslında... Son haftaları unutup, gerçekten konsantre olursak, güle oynaya şampiyon oluruz. Dediğin gibi, olumsuzluk yaymayalım, inanalım, sezonun son 180 dakikasında da taraftarlar olarak görevimizi yapıp takımımızı destekleyelim. Sonu 2 kupa olsun!

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Normal, adil, (Hakaret Yasak)₅ kulup gs’nin var olmadigi bir dunyada Besiktas’imizin sampiyon olacagina inanirim ama hepimiz biliyoruz ki pis seyler bizi bekliyor.

Gs kendi sahasinda Malatya’ya en az 4 tane atacak, bu garanti. Kimse bana aksini iddia etmesin, uzayda yasamiyorsaniz. O mac coktan satildi.

Bizim maca gelirsek, en ufak bir acigimizda hakem ve VAR fisimizi cekecekler. Deplasmandayiz ve dogranacagiz. Ligin en kotu kalecisi bizde, santrafor yok. Hakem faktoru nedeniyle Izmir’den en iyi beraberlikle doneriz. Hic umutlanmayin bence, cumartesi daha az uzulursunuz.

En azindan ikinci olalim diyorum ben.

Çevrimdışı Erman1903

Normal, adil, (Hakaret Yasak)₅ kulup gs’nin var olmadigi bir dunyada Besiktas’imizin sampiyon olacagina inanirim ama hepimiz biliyoruz ki pis seyler bizi bekliyor.

Gs kendi sahasinda Malatya’ya en az 4 tane atacak, bu garanti. Kimse bana aksini iddia etmesin, uzayda yasamiyorsaniz. O mac coktan satildi.

Bizim maca gelirsek, en ufak bir acigimizda hakem ve VAR fisimizi cekecekler. Deplasmandayiz ve dogranacagiz. Ligin en kotu kalecisi bizde, santrafor yok. Hakem faktoru nedeniyle Izmir’den en iyi beraberlikle doneriz. Hic umutlanmayin bence, cumartesi daha az uzulursunuz.

En azindan ikinci olalim diyorum ben.

Şöyle güzel bir yer bulup kıvrılıp ölek bari, çığır açmışın usta kötümserlikte :)

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Şöyle güzel bir yer bulup kıvrılıp ölek bari, çığır açmışın usta kötümserlikte :)

Kotumserlik degil, Turkiye’nin gercekleri.

Ben Sergen hocaya tek kelime etmem 3. bile olsak. Ben sadece uzulmeyin diyorum. Benim gozumde sampiyonluk %75 gitti.

Çevrimdışı Alper1903

Ben hiç böyle düşünmüyorum. 'Üzerlerine kara leke gibi yapışır, 1987 yılında değiliz' demişsin ama... İnsanların, yaptıkları ayıp şeylerin üzerlerine kara leke gibi yapıştığı yıllar tam da o yıllardı. Bugün ülkeyi soyuyorsun, üç gün gündem oluyor, ertesi gün unutuluyor. Teknik direktör kitap yazmış, 'şike teklif ettiler bize' diye, unutuldu gitti. Günde 80 tane gündem maddesi değişiyor. Adem Büyük yarın topu sürüp sürüp kendi kalesine topukla atsa, yarın Beşiktaşlılar 'şikeci' der, Galatasaraylılar 'yanlışlıkla attı, tansiyonu düştü' derler. Haftaya her şey unutulur. Burak Yılmaz'ın kendini yere attığı pozisyon bugün olsa, seneye kimsenin aklına gelmezdi. Sosyal medyasız yıllardı o hiçbir şeyin unutulmadığı, bir şeylerin 'kara leke' olarak kaldığı yıllar...

Ayrıca bir an için düşün... Sen Adem Büyük'sün... Diyelim Galatasaray'la hala bir duygusal bağın var. Arda Abin seni aramış... Fatih Hocan aramış... 'Ademciğim, koçum, bir güzellik yaparsın değil mi bize' demişler... Senin de içinden şike yapmak geliyor. Çünkü karakterin böyle... Sonra sosyal medyaya bir giriyorsun, Beşiktaşlı taraftarlar sana 'hop, Adem, akıllı ol' diye yazmışlar. Ne düşünürsün? 'Hmm, ben kendime çeki düzen vereyim, Beşiktaşlılar'ı üzmeyeyim, sporcunun ahlaklı olanını seven büyük önder Atatürk'e layık bir evlat olayım' mı dersin? Öyle diyeceğin varsa zaten içinden şike yapmak gelmemiştir, yapmayacaksın demektir. Yapasın varsa da zaten yaparsın. Aksini düşünmek çocukluk olur.

Diğer konuda da, ben, 'çocuklara mesaj atıp onları motive edelim' demedim. 'Adem Büyük'e mesaj atmak için enerji harcayacaksan, onu Ljajic'in durumunu sorgulamak için harca' dedim. 'İşimize bakalım' diyorum yani...

Şike imasında bulunmak, rakip takımın rakibinin oyuncusunun şerefini tartmak falan, bunlar ortamı 'geren' şeyler. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bizim en büyük düşmanımız bu gerginlikler... Renklilerin de en sevdiği ortamlar... Yeter ki kaos olsun. Mutlaka içinden çıkmanın bir yolunu buluyorlar. Öyle ya da böyle, hileyle ya da hurdayla...

Bahsettiğim şey meydanı boş bırakmamak. Bu sadece önüne bi çanta dolusu para attım hadi şimdi bize gol atma demekle bitmiyor.
Beşiktaşlılar şu anda topyekün teyakkuz halinde (yönetim hariç)
Bunun ana akım medyası var, sosyal medyası var ve bu mecraları takip eden sadece beşiktaşlı ve gsli yok. fblisi de tslisi hatta diğer tüm takım taraftarları daha da ileri gideyim dünya basını bile takip ediyor ligi kazanan burun farkıyla alacak. bu herkesin ilgisini çeker.
Durum bu iken ve de Beşiktaş taraftarı bazı futbolcuların özellikle geçmişinden rahatsızlık duyuyorken arda abisi, fatih babası, bilmemne amcası adem'in önüne bir çanta dolusu para atamaz veya arayıp hadi bize bir güzellik yap diyemez, derse işler çok büyür ve gs fb'den beter hale gelir bunu bilecek kadar sinsi bir camia.
Ha, kesinlikle şike yapamazlar imkansız demiyorum fakat taraftar kendini ve takımını baskılamak yerine rakibi baskılarsa alenen yapamazlar ve sahada gerçek dışı sonuçlar çıkamaz. Taraftar kendi işine bakmayı yıllarca denedi pek bir işe yaramadı bugüne kadar. Beşiktaş camiası her seferinde yaptığı gibi yine kabuğuna çekilip meydanı arsız gs'ye bırakırsa ben eminim cumartesi hüsrandan başka bir şey çıkmaz, ayriyeten medya da meydanı boş görürse vakit kaybetmeden gs'yi şampiyon ilan eder. Şimdiden bile eden hadsiz herifler var. Manşetler futbolcuları doğrudan etkiliyor, bunu defalarca gözlemledik.
Daha hakemler var. Taraftar kabuğuna çekildiğinde filmin sonu "hakemi de yeneceksin" romantizmiyle bitiyor. Onlar da baskıdan maksimum seviyede etkilenmeli.
Ortam zaten gergin, taraftardan bağımsız kaos son raddesinde. Cumartesi 1 takım sağlam çıkacak. gs herkesi, her kurumu dolduruşa getirme derdinde. göztepe bundan etkilenip şike yapmasa bile ölümüne oynayacak. Teknik, taktik, takım içi konsantrasyon, sakinlik hocanın işi ama sahaya çıkıp hakemi yenemezler, pfdk'ya sevk edilirken etkilenirler, her saniye şampiyonu kendi kafalarında ilan eden medya'dan etkilenirler. Beşiktaş taraftarı bunun ne kadar önüne geçebilirse cumartesi takıma avantaj sağlayacak. Üslupları kimilerine yanlış gelebilir ama kabuğuna çekilmek Beşiktaş'a hiçbir zaman yaramadı, yaramayacak. Bu yüzden yaptıklarını yanlış bulmuyorum.

Bütün bu yazdıklarıma rağmen yok ben illa şike yapıcam diyen varsa da buyursun yapsın ama 15-20. haftada değiliz, son hafta şampiyonu belirleyen maçtayız uyandırayım.

Çevrimdışı ozankarakoc

Bahsettiğim şey meydanı boş bırakmamak. Bu sadece önüne bi çanta dolusu para attım hadi şimdi bize gol atma demekle bitmiyor.
Beşiktaşlılar şu anda topyekün teyakkuz halinde (yönetim hariç)
Bunun ana akım medyası var, sosyal medyası var ve bu mecraları takip eden sadece beşiktaşlı ve gsli yok. fblisi de tslisi hatta diğer tüm takım taraftarları daha da ileri gideyim dünya basını bile takip ediyor ligi kazanan burun farkıyla alacak. bu herkesin ilgisini çeker.
Durum bu iken ve de Beşiktaş taraftarı bazı futbolcuların özellikle geçmişinden rahatsızlık duyuyorken arda abisi, fatih babası, bilmemne amcası adem'in önüne bir çanta dolusu para atamaz veya arayıp hadi bize bir güzellik yap diyemez, derse işler çok büyür ve gs fb'den beter hale gelir bunu bilecek kadar sinsi bir camia.
Ha, kesinlikle şike yapamazlar imkansız demiyorum fakat taraftar kendini ve takımını baskılamak yerine rakibi baskılarsa alenen yapamazlar ve sahada gerçek dışı sonuçlar çıkamaz. Taraftar kendi işine bakmayı yıllarca denedi pek bir işe yaramadı bugüne kadar. Beşiktaş camiası her seferinde yaptığı gibi yine kabuğuna çekilip meydanı arsız gs'ye bırakırsa ben eminim cumartesi hüsrandan başka bir şey çıkmaz, ayriyeten medya da meydanı boş görürse vakit kaybetmeden gs'yi şampiyon ilan eder. Şimdiden bile eden hadsiz herifler var. Manşetler futbolcuları doğrudan etkiliyor, bunu defalarca gözlemledik.
Daha hakemler var. Taraftar kabuğuna çekildiğinde filmin sonu "hakemi de yeneceksin" romantizmiyle bitiyor. Onlar da baskıdan maksimum seviyede etkilenmeli.
Ortam zaten gergin, taraftardan bağımsız kaos son raddesinde. Cumartesi 1 takım sağlam çıkacak. gs herkesi, her kurumu dolduruşa getirme derdinde. göztepe bundan etkilenip şike yapmasa bile ölümüne oynayacak. Teknik, taktik, takım içi konsantrasyon, sakinlik hocanın işi ama sahaya çıkıp hakemi yenemezler, pfdk'ya sevk edilirken etkilenirler, her saniye şampiyonu kendi kafalarında ilan eden medya'dan etkilenirler. Beşiktaş taraftarı bunun ne kadar önüne geçebilirse cumartesi takıma avantaj sağlayacak. Üslupları kimilerine yanlış gelebilir ama kabuğuna çekilmek Beşiktaş'a hiçbir zaman yaramadı, yaramayacak. Bu yüzden yaptıklarını yanlış bulmuyorum.

Bütün bu yazdıklarıma rağmen yok ben illa şike yapıcam diyen varsa da buyursun yapsın ama 15-20. haftada değiliz, son hafta şampiyonu belirleyen maçtayız uyandırayım.

Valla 'hakemi de yeneceksin' romantizm ise, 'hakemi baskı altına alacaksın' da öyle... Sergen Hoca çıkıp 'bu hakemi bir daha maçımızda istemiyoruz' deyince taraftarlar coştu, çok sevindiler... 'İşte hakkımızı savunan biri' diye... Ne oldu? Şak, üstüste ikinci hafta da veriverdiler aynı hakemi. 'Sadece kaybedince değil, kazanınca yapılan hataları da konuşmalıyız' dendi. Hoca onu da yaptı. Ne oldu? Şak, üç haftada iki kere veriverdiler Ali Palabıyık'ı... Başkan çıksın, 'yumruğumuzu masaya vururuz, herkes haddini bilsin' desin ister misin? Ben istemem. Çünkü olan tek şey, 45 gün hak mahrumiyeti, yüzlerce bin lira ceza...

Genelkurmay başkanının bin kere ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıp 5 sene sonra hiçbir suçu olmadığı için beraat ettiği bir ülkede, yıllardır 'halkın takımı' olmuş, mazlumun yanında yer almış, çArşı ruhunu ülkenin dört bir yanına yaymış bir topluluğun, ses yükseltip, yumruğunu vurup, birilerine 'akıllı olun' mesajı vererek avantaj sağlaması söz konusu değil. Bunu bilerek hareket etmek lazım. O yüzden geldiğimiz nokta 'hakemi de yeneceksin' oluyor.

Kabullenmesi zor, ama mesele bu...

Çok merak ediyorum, acaba Karagümrük maçından önce ne oldu... Takımın her bir oyuncusunun ve teknik direktörünün, kariyerlerinin en önemli maçını oynuyor gibi davranmasına, kazanmak için üstlerini başlarını parçalayıp, golden sonra boş tribüne sus işareti yapacak kadar hırslanmasına ne sebep oldu... Ortaya çıkar mı? Çıkmaz. Vanspor maçında Metin Tokat'ın neden o eli görmediği (!) ortaya çıktı mı? Ankaragücü maçında Zalad'ın yaptıkları? Mesut Bakkal'ın bizzat ve tek tek deşifre etmesine rağmen başına gelenler? Adnan Polat? 'Şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım' mevzuları? Hepsinden geriye ne kaldı biliyor musun? İbrahim Akın, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu... Yıllardır gözümüzün önünde yaşanan bütün rezaletler süzgeçten süzüldü, geriye 'şikeci Beşiktaş' kaldı. Böyle çıldırtır insanı işte bu tarz ortamlar...

O yüzden, bütün romantizmimle diyorum ki; Cumartesi günü karşındaki takımın formasına bakmayacaksın, Real Madrid'le oynuyor gibi ciddiyetini koruyacaksın, final oynuyor olmanın bilinciyle saldıracaksın, Adem Büyük'ü de, hakemi de, Fatih Terim'i de ye-ne-cek-sin. Gerisi teferruat.

Çevrimdışı ozankarakoc

Mehmet Demirkol dedi ki, "Galatasaray şampiyon olsa, yılın onbirine hangi oyuncusu kesin girer?"... Hiç! "Belki, çok zorlarsan Marcao, ki onu da taraftarlar çok eleştiriyorlar"...

Peki biz? Sağ bek Rosier, her türlü yılın sağ beki...
Vida, her türlü yılın stoperi...
Atiba ve Josef, tartışmasız en iyi orta saha...
Ghezzal? Sezonun en iyi oyuncusu...
Larin ve Aboubakar? İkisinin toplam 34 golü, 10 asisti var. 44 gole direkt katkı. Ligde toplam 44 golü olmayan 6 tane takım var.

Bu gerçekler ortadayken şampiyon olamama ihtimali delirtiyor insanı...