Öncelikle şunu bir anlayalım; basketbol bütçe farkının skorda en belirleyici olduğu spor dallarından biridir. Futbolda Bursaspor çıkıp Real Madrid'i şansın yardımıyla, 90 dk kale önüne otobüs çekip bir kontra golüyle yenebilir ama basketbolda (atıyorum) TED Kolej ile CSKA 100 kez maç yapsa 100 kez CSKA kazanır.
Bu ne demek? Ben cebimdeki 25-30 milyon Euro ile yarın gidip Yeşil Giresun'a sponsor olup seneye ligde tepeye çıkartabilirim. Ertesi sene sponsor desteğimi çekerim, Yeşil Giresun diplere oynar. Kısacası puan durumu bir bakıma bütçe sıralaması gibidir. Eğer bir takım bütçesine oranla üst sıralarda yer aldıysa başarılıdır, alt sıralarda yer aldıysa başarısız.
Şunu açıkça söylemeliyiz ki bizim bu bütçe ve kadro kalitesiyle olmamız gereken yer normal sezonda 4-6. sıra, Playoff'ta en iyi ihtimalle yarı final. Sene başında bu takım yarı finalde Efes'i (neredeyse) süpürüp final oynayacak deseler herkes seve seve kabul ederdi O yüzden şimdi başarısızmış veya çok kötü bir takımmış gibi tartışılmasını asla kabul etmiyorum. İlla birilerine sövülecekse niye bir Beşiktaşlı zengin çıkıp basketbol şubesine sponsor olmuyor diye sövülebilir.
Bunları bir cebe koyalım.
Skor 74-71 iken bitime 8 saniye kala aynı set hücumunu iki kez savunamamak ise büyük skandal. Keza seri başından beri ısrarla gereksiz şekilde ikili sıkıştırmalara gidip rakibe onlarca bomboş üçlük imkanı vermemizi ve buna bir çözüm bulunamamasını da anlamış değilim. Maalesef bu da tecrübesizlikten kaynaklanıyor.
Sonuçta camianın bir karar vermesi lazım; biz basketbol şubesini ne kadar önemsiyoruz? Eğer önemsemiyorsak bu bütçe ve bu kadro kalitesi ile bence en az FB Ülkerspor kadar başarılıyız. Adamları Final Four'da bizim 3 maçtır zorladığımız kadar zorlayan bir takım olmadı. Sevsek de sevmesek de adamlar Avrupa'nın en iyi basketbolunu oynuyorlar.
Yok hayır önemsiyor isek o zaman bir zahmet pamuk eller cebe... Rakibin 30 milyonluk takımla oynuyorken sen 3 milyonluk takımla yarışamazsın.