Beşiktaş Gain
Beşiktaş Gain

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Gain Erkek basketbol takımı hakkındaki tartışmalarımızı, yorumlarımızı bu başlık altında yapabiliriz.

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Gain  [Okunma sayısı 702851 defa] Beşiktaş Gain

Çevrimdışı kartalgolgolgol

Sezon başı bu oyuncu seçimlerini Ufuk Sarıca mı yaptı yoksa yönetim mi bilmiyorum ama Beşiktaş'a büyük kazık atmışlar. Bu kadar yeteneksizi bir araya toplamak gerçekten takdir edilesi bir (!) başarı. Bizim bütçemiz Ksk ile eşdeğer deniyor, bu daha büyük bir skandal. Adamların bütün yabancıları bizimkilerden çok daha kaliteli. Tek bir oyuncu olmaz mı bir takımda sazı eline alıp takımı ateşleyecek. Bu takımda malesef yok. Bir basketbol takımı için en önemli pozisyon olan guard pozisyonuna ne yaptığını bilmeyen, oyun kuramayan bir zavallıyı getirip koymuşlar ve hala onda ısrar ediyorlar, olacak iş değil. Geçen sezon ki bütçe ile bu sezon ki bütçe aynıydı ve daha kaliteli oyuncularımız vardı Lampe gibi, Boby Brown gibi Wolters gibi. Hemde o zaman arada büyük maç kazanıyorduk bu sene hepsini kaybettik, hemde elimizde olan maçları. Anlaşılan o ki milli takımın başına geçtiğinden beri Ufuk Sarıca Beşiktaş'ı kafasında bitirmiş. Bizim için sezon dün akşam bitti.
Çok cefalar çektik, bir gün olsun vazgeçmedik senden Kartal

Çevrimdışı MUSTAFA_

Sezon başı bu oyuncu seçimlerini Ufuk Sarıca mı yaptı yoksa yönetim mi bilmiyorum ama Beşiktaş'a büyük kazık atmışlar. Bu kadar yeteneksizi bir araya toplamak gerçekten takdir edilesi bir (!) başarı. Bizim bütçemiz Ksk ile eşdeğer deniyor, bu daha büyük bir skandal. Adamların bütün yabancıları bizimkilerden çok daha kaliteli. Tek bir oyuncu olmaz mı bir takımda sazı eline alıp takımı ateşleyecek. Bu takımda malesef yok. Bir basketbol takımı için en önemli pozisyon olan guard pozisyonuna ne yaptığını bilmeyen, oyun kuramayan bir zavallıyı getirip koymuşlar ve hala onda ısrar ediyorlar, olacak iş değil. Geçen sezon ki bütçe ile bu sezon ki bütçe aynıydı ve daha kaliteli oyuncularımız vardı Lampe gibi, Boby Brown gibi Wolters gibi. Hemde o zaman arada büyük maç kazanıyorduk bu sene hepsini kaybettik, hemde elimizde olan maçları. Anlaşılan o ki milli takımın başına geçtiğinden beri Ufuk Sarıca Beşiktaş'ı kafasında bitirmiş. Bizim için sezon dün akşam bitti.
Takımdaki seçimler ufuk Sarıca ya ait. Sezon başında bir uzun için yaklaşık 800 bin dolar da bütçe ayırmıştık. Sonra Stimac baktık idare ediyor vazgeçildi transferden. Thompson içinse ta ki favori olduğumuz ve başarı bekleyebileceğimiz 2 turnuvadan eleninceye kadar Ufuk hocanın olacak bu çocuk aşkı yüzünden gönderilmedi. Sonuç kaçınılmaz oldu. Başarısız bir sezon olduğu kesin. Artık yarışamayacağımız bütçelerdeki takımlarla lig mücadelesi vereceğiz. Şampiyon olacağımıza ihmal dahi veremiyorum. Bir guard ile ligde şampiyon olacağımızı kimse düşünmesin. Bu takımın bir defosu da pivot. Ancak seneye kurulacak kadronun planlaması yapılmaya başlanmalı. Alınacak guard ile uzun süreli kontrat yapılmalı. Bu sene çöp oldu seneye üzerine koyup ders çıkarıp devam edilmeli. Yoksa her sene aynı şeyleri konuşmaya devam ederiz...

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı tangaz

ben: oyun kuruculardan memnunmusun Mustafa

mustafa: Bu hafta oynadığımuz iki maçta da pek tat vermediler. Ancak şöyle bir kaç hafta geçip yeni transfer falan gelsin. Sonra bu sorunu cevaplayayım  Zaman gösterecek... Potansiyeli var yeni Boby Dixon olabilir...

@MUSTAFA_ 18 ekimde ilk spirou maçında basket sayfasına giriş yapmıştım maçda gard sorunsalını hemencecik şey etmiştim ertesi günde sana bu soruyu sormuştum potansiyeli var yeni ali muhammet olabilir demiştin  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bir basketbol takımındaki yönetimsel problemlerin ne kadar çok olduğuna bakın ve  bunun nasıl çözüme ulaştırılacağını bilmemekten duyulan öğrenilmiş çaresizliğe  tanık olun  :tabe:

Son 4 yılda Avrupa kupalarından elenişlerimiz şu şekilde:

2014:İki grubu da gayet iyi bir şekilde geçip, Nizhny'e karşı da ilk maçı 17 sayıyla kazandıktan sonra, ikinci maçı rakip kendi sahasında değil başka bir şehirde oynamak zorunda kalmasına rağmen elenme.

2015:İkinci grubun son maçında kendi sahamızda Paris Levallois'i yenmek yetecekken yenilip elenme.O maçı kazansak çok zayıf bir takım olan Turow ile eşleşip ilerleyecektik.

2016:Çok kolay bir gruba düşüp oraya da 3-1 ile başlayıp sonrasında sahamızda Rytas, PAOK gibi takımlara yenilme, PAOK'u yendiğimiz anda garantileyecekken yine 15 sayı civarında farktan yenilmeyi başarma, sonra Szolnoki'yi yenmek yetecekken ona da yenilme ve diğer maçlarda çıkan olağanüstü skorlar sonucunda elenme.

2017:Kendi sahamızda 3. periyotta maç için 18, tur için 13 sayı öndeyken, dar rotasyonla oynayan rakip de faul probleminde iken yenilip elenme.

Avrupa'da olanlar bunlar, ligde de durum farklı değil.Mesela geçen yıl Brown ile birlikte bir hava yakalamıştık, sondan bir önceki hafta düzgün skorlar çıksa Efes-Darüşşafaka yoluna giriyorduk ki ikisi de kötü durumdaydı.Ayrıca iki yıldır 15 galibiyetle playoff yapamadık, şimdi öyle bir sorunumuz yok ve 14 galibiyet bile yetecek gibi playoff için.Son yıllarda şubenin durumu gerçekten inanılmaz.Herhangi bir mantıklı nedenle açıklanamayacak şeyler oluyor.Kağıt üzerinde gayet iyi olan transferler ve koçlar bile tutmuyor, ne zaman kritik bir maç veya derbi oynasak rakibin her attığı giriyor, bizim oyuncular ve koçlar donup kalıyor ve o kırılma maçını bir türlü kazanamıyoruz.Bunların hepsi artık alışkanlık haline geldi bir de, nasıl kurtulabileceğiz bilmiyorum. (via. Barış Arıbal / bjkbasket.org)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

ben: oyun kuruculardan memnunmusun Mustafa

mustafa: Bu hafta oynadığımuz iki maçta da pek tat vermediler. Ancak şöyle bir kaç hafta geçip yeni transfer falan gelsin. Sonra bu sorunu cevaplayayım  Zaman gösterecek... Potansiyeli var yeni Boby Dixon olabilir...

@MUSTAFA_ 18 ekimde ilk spirou maçında basket sayfasına giriş yapmıştım maçda gard sorunsalını hemencecik şey etmiştim ertesi günde sana bu soruyu sormuştum potansiyeli var yeni ali muhammet olabilir demiştin  :D
Ufuk Sarıca hocamıza güvendik yüzüstü bıraktı bizi  :ebebe: Thompson hayatımda gördüğüm ve Beşiktaş da oynasa bile sevemediğim ve gitmesi için forumda ve sosyal medyada yazmadığım şey kalmayan ilk oyuncu  :iblackeye: Haklısın. Ancak Ocak ayında transfer beklentimiz de vardı. O zamana kadar idare ederiz diye de düşünmüştüm o zaman. O sıra Ufuk hocanın dedikleri ile sırtımdan vurdu resmen beni  :boom:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

2 maçla değerlendirme yapılması yersiz, o bütün yabancıları kaliteli Karşıyaka ligdeki maçlarının yarısını kaybetti ve play-off'a girip giremeyeceği bile belirsiz.

Çevrimdışı tuncaboylu

@tuncaboylu Bunları diyen kişi klübe çok yakın kişilerden biri. Hatta ilk geldiği zaman haber sitesi vardı gidene kadar kapatma kararı aldı  :tabe: Şu ana kadar dedikleri çıktı. Ben hala şüpheyle yaklaşıyorum duruma ancak bir gün çıkarsa bu gerçekler ondan sonra konuşuruz. Bir yandan da bugün bazen abartılı şekilde eleştirmemin nedeni artık hamle yapmalarını istememdi ki hamle haberleri geliyor. Thompson ile yola çıkılmaz. Tribünü üzmeyeceksin amatör sporlarda. Sahanın dolduğu hiç bir maçı kazanamamışız. O zaman Ufuk hocanın sene başından beri uğraştığı seyirci çekme konusu başarısız olmuş oluyor. Thompson ı hatırla veya menajerle getirmiş olabilirsin ancak işe yaramadığını sağır sultan duydu Ufuk hoca hala ısrar etti. Sonuç telafisi olmayan kayıplar... Hatanın nerseinden dönersen kardır. Şu an en az bir yarı final veya final oynamamız lazım ligde başarılı sayılabilmemiz için. Hoca tek bir değişiklik yapmayarak sezona ve diğer oyuncularımızın emeklerine ihanet etti bu gerçek değişmeyecek artık. Bir Thompson nerelere getirdi olayları. Yazık... Tabiki desteğe devam...

Kaynak: Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru bir koçla ettiğim sohbette Sarıca'nın asıl hedefi milli takım oraya gitmek istiyor demişti. (via. Fatih Şen) https://twitter.com/FatiH__Sen/status/820238186471452672

Yani play-off'ta 2 maç kazansak başarılı olacağız?  :alala:

Valla bu dedikodulara çok takılmamak lazım.

Ergin Ataman bıraktıktan sonra kaç tane aday kalmıştı Milli takım için?

Ufuk Sarıca sezon başından beri Beşiktaş'ı çalıştırmak yerine Tenerife'te tatile gitse bile, şimdi milli takım koçu olacaktı zaten.

Ufuk'un hedefi oysa bile, bunun Beşiktaş'la ilgisi yok. Bizi basamak olarak kullansa, iki işi aynı anda idare etmek yerine istifa ederdi.

Takımın kadrosu bütçesine göre iyi ve ligdeki derecesi de son derece başarılı.

Şu takımla ligde 16-4, Avrupa'da grup liderliği. Daha ne istiyorsunuz?

Yenmemiz gereken tüm takımları yendik, yenildiklerimizi de ufak nüanslarla kaybettik.

Avrupa'da kimsenin umursamadığı bir kupada elendi diye hocayı mı asalım?

Eğri oturup doğru konuşmak lazım, hiç bir lig şampiyonunun katılmadığı 3 numaralı kupa olan FIBA Şampiyonlar Ligi'ni kazansak kamuoyunun umurunda mı olacaktı?

Devir değişti artık, adamlar Euroleague'te final oynadı geçen sene. Bu sene ülkeden Euroleague'e 4 takım katılmış, 3'ü Final Four kovalıyor ve belki 2'si kalacak.

FIBA Şampiyonlar Ligi ne ki?

Euroleague'e katılan 16 takımdan sonra, EuroCup'a katılmayan 20 takımdan arta kalanların katıldığı,

Fransa, Yunan, Türkiye ve İtalya orta sıra takımlarını oyalamak için düzenlenen, formatı bir acayip karman çorman bir turnuva.

Seneye belki düzenlenmeyecek bile.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yani play-off'ta 2 maç kazansak başarılı olacağız?  :alala:

Valla bu dedikodulara çok takılmamak lazım.

Ergin Ataman bıraktıktan sonra kaç tane aday kalmıştı Milli takım için?

Ufuk Sarıca sezon başından beri Beşiktaş'ı çalıştırmak yerine Tenerife'te tatile gitse bile, şimdi milli takım koçu olacaktı zaten.

Ufuk'un hedefi oysa bile, bunun Beşiktaş'la ilgisi yok. Bizi basamak olarak kullansa, iki işi aynı anda idare etmek yerine istifa ederdi.

Takımın kadrosu bütçesine göre iyi ve ligdeki derecesi de son derece başarılı.

Şu takımla ligde 16-4, Avrupa'da grup liderliği. Daha ne istiyorsunuz?

Yenmemiz gereken tüm takımları yendik, yenildiklerimizi de ufak nüanslarla kaybettik.

Avrupa'da kimsenin umursamadığı bir kupada elendi diye hocayı mı asalım?

Eğri oturup doğru konuşmak lazım, hiç bir lig şampiyonunun katılmadığı 3 numaralı kupa olan FIBA Şampiyonlar Ligi'ni kazansak kamuoyunun umurunda mı olacaktı?

Devir değişti artık, adamlar Euroleague'te final oynadı geçen sene. Bu sene ülkeden Euroleague'e 4 takım katılmış, 3'ü Final Four kovalıyor ve belki 2'si kalacak.

FIBA Şampiyonlar Ligi ne ki?

Euroleague'e katılan 16 takımdan sonra, EuroCup'a katılmayan 20 takımdan arta kalanların katıldığı,

Fransa, Yunan, Türkiye ve İtalya orta sıra takımlarını oyalamak için düzenlenen, formatı bir acayip karman çorman bir turnuva.

Seneye belki düzenlenmeyecek bile.
Paly-off larda final yaparsak başarılıyız demek istedim  :tabe: Kupa kupadır. Lig ve Türkiye Kupası na göre daha kolay kazanabileceğimiz bir kupaydı ve favorilerden biriydik. Zamanında yapmadığımız hamleler yüzünden kaybettik. "Hamle yapmayan kim?" diye bir soru sorduğumuz zaman başarısızlığın sorumlusu çıkıyor karşımıza. Ayrıca son maçlarda hocanın maçın içinde olduğunu görmüyorum ki yazılarını okuduğum, önemseiğim bazı kişiler de aynı şeyleri görmüş. Kısaca başarısızlık konusunda hocayı eleştirmekte haklı gerekçelerimiz var. Ki eleştirilerimiz karşılığı transfer yapma kararı da alınmış. Biz eleştirmek için eleştirmiyoruz. Yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyoruz ve bunun geri dötünü de transfer olarak alacağız. Seneye aynı hataların yapılmaması için de eleştirmeye (yapıcı olmak şartıyla) devam edeceğiz...

Dipnot: Bu arada Türkiye Basketbol Federasyonu izin verse biz sene başında Eurocup a davet edilmiştik. Tehdit ile zorla gittiğimiz bir turnuva oldu.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

Paly-off larda final yaparsak başarılıyız demek istedim  :tabe: Kupa kupadır. Lig ve Türkiye Kupası na göre daha kolay kazanabileceğimiz bir kupaydı ve favorilerden biriydik. Zamanında yapmadığımız hamleler yüzünden kaybettik. "Hamle yapmayan kim?" diye bir soru sorduğumuz zaman başarısızlığın sorumlusu çıkıyor karşımıza. Ayrıca son maçlarda hocanın maçın içinde olduğunu görmüyorum ki yazılarını okuduğum, önemseiğim bazı kişiler de aynı şeyleri görmüş. Kısaca başarısızlık konusunda hocayı eleştirmekte haklı gerekçelerimiz var. Ki eleştirilerimiz karşılığı transfer yapma kararı da alınmış. Biz eleştirmek için eleştirmiyoruz. Yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyoruz ve bunun geri dötünü de transfer olarak alacağız. Seneye aynı hataların yapılmaması için de eleştirmeye (yapıcı olmak şartıyla) devam edeceğiz...

Dipnot: Bu arada Türkiye Basketbol Federasyonu izin verse biz sene başında Eurocup a davet edilmiştik. Tehdit ile zorla gittiğimiz bir turnuva oldu.

Hocanın elinde olmayan şeyleri gözardı etmeyelim, bu işler bütçe meselesi.

Sen yazmadın mı geçen gün, transfer yapabilmek için 850 bin lira borç ödenmesi lazım diye.

850 bin borç öde, Thompson'ın kalan alacaklarını ver, yeni guard al. 2 milyon liraya patlıyor bir transfer, bütçemiz ne ki zaten?

Biliyorum, 4 ülkenin takımı (Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye) Eurocup'a temsilci göndermediler.

Ama buna rağmen Eurocup  bizim katıldığımızdan çok daha zorlu bir kupa.

Çevrimdışı Kuntz

Bazı şeylerin sembolik değeri vardır. Bu kupa da öyleydi. Tarihe baktığınızda şu anda erkeklerde sadece iki kulüp Türkiye'ye kupa getirdi. Birisi Efes diğeri Beşiktaş. Tarih bunu böyle yazıyor. Avrupa kupasıdır ve öyle kalacaktır. Camia için moral motivasyon olacaktı bu kupanın alınması ve gerçekçi hedefti. Türkiye ligi kalburüstü bir lig oldu. Kazanmak hele ki mevcut kadro ile çok zor. Sürpriz adaylardan biri olabiliriz ama bir çok faktörün bir araya gelmesi lazım. Şansın da yanımızda olması lazım. Guard transferi için bu kadar beklenmese, camiada ve takımda bu moral kırılma yaşanmazdı. Ümit edelim bu şok lige yansımasın ve mevcut yerimizi muhafaza edelim ligde. O zaman sürpriz yapmak açısından ufakta olsa şansımızı devam ettirebiliriz. Birde basketbol seyircisi olmak kolay değildir. Maçı yaşamak gerekir. Akatlar tam futbol havasında lay lay lom şeklinde maçlara etki edilebilecek bir ortam haline gelmez. Aslında 3 kupalı sezonda umutlanmıştım tribünler açısından, sahaya ciddi baskıyı hissettiren ve işi öğrenen bir seyirci vardı. O sezondan sonra hem parkede hemde görünen o ki tribünde çok geriye gittik. Tribün meselesini de çözmek lazım.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bazı şeylerin sembolik değeri vardır. Bu kupa da öyleydi. Tarihe baktığınızda şu anda erkeklerde sadece iki kulüp Türkiye'ye kupa getirdi. Birisi Efes diğeri Beşiktaş. Tarih bunu böyle yazıyor. Avrupa kupasıdır ve öyle kalacaktır. Camia için moral motivasyon olacaktı bu kupanın alınması ve gerçekçi hedefti. Türkiye ligi kalburüstü bir lig oldu. Kazanmak hele ki mevcut kadro ile çok zor. Sürpriz adaylardan biri olabiliriz ama bir çok faktörün bir araya gelmesi lazım. Şansın da yanımızda olması lazım. Guard transferi için bu kadar beklenmese, camiada ve takımda bu moral kırılma yaşanmazdı. Ümit edelim bu şok lige yansımasın ve mevcut yerimizi muhafaza edelim ligde. O zaman sürpriz yapmak açısından ufakta olsa şansımızı devam ettirebiliriz. Birde basketbol seyircisi olmak kolay değildir. Maçı yaşamak gerekir. Akatlar tam futbol havasında lay lay lom şeklinde maçlara etki edilebilecek bir ortam haline gelmez. Aslında 3 kupalı sezonda umutlanmıştım tribünler açısından, sahaya ciddi baskıyı hissettiren ve işi öğrenen bir seyirci vardı. O sezondan sonra hem parkede hemde görünen o ki tribünde çok geriye gittik. Tribün meselesini de çözmek lazım.

Bu dediklerin 2012'deki EuroChallenge için geçerli.

Ama geçen sene Galatasaray Eurocup'ı kazandı. Avrupa'nın en önemli 2. kupasıydı.

Aynı sene Fenerbahçe 1. kupayı finalde uzatmada kaybetti.

Sembolik anlamlar yüklemeye gerek yok bazı şeylere, kabul etmek gerekir ki prestiji bir kupaydı.

Ayrıca kupa da İberostar'a gidecek muhtemelen, favorilerden biriydik ama bizden daha güçlü ve İspanya ligi lideri olan bir takım da var bu kupada.

Çevrimdışı Kuntz

Bu dediklerin 2012'deki EuroChallenge için geçerli.

Ama geçen sene Galatasaray Eurocup'ı kazandı. Avrupa'nın en önemli 2. kupasıydı.

Aynı sene Fenerbahçe 1. kupayı finalde uzatmada kaybetti.

Sembolik anlamlar yüklemeye gerek yok bazı şeylere, kabul etmek gerekir ki prestiji bir kupaydı.

Ayrıca kupa da İberostar'a gidecek muhtemelen, favorilerden biriydik ama bizden daha güçlü ve İspanya ligi lideri olan bir takım da var bu kupada.

Doğru. Galatasaray'ın kupasını kafadan silmişim orada haklısın  :evillol: Ama lig için söylediğim şey halen geçerli. Ve bu kupa bizim için en gerçekçi hedefti bunun altını çizmek lazım. Canarias ile başa çıkamayacağımızı düşünüyorsak Ülker'in, Efes'in, Daçka'nın bulunduğu bir play off ortamında başarı beklemekte gerçekçilik olmaz. Neyse bakalım yeni guard bir gelsin durumu görelim. Baştan beri söylüyorum bu bütçeye göre iyi bir takım oluşturuldu. 1 numara sıkıntısı çekmesek, sürpriz yapma potansiyeli çok yüksek bir takıma sahibiz. Yaşanan olumsuz durum lige yasımasın ve mevcut durumumuzu koruyalım şu an için yeterli, o zaman belki şapkadan tavşan çıkarabiliriz.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hocanın elinde olmayan şeyleri gözardı etmeyelim, bu işler bütçe meselesi.

Sen yazmadın mı geçen gün, transfer yapabilmek için 850 bin lira borç ödenmesi lazım diye.

850 bin borç öde, Thompson'ın kalan alacaklarını ver, yeni guard al. 2 milyon liraya patlıyor bir transfer, bütçemiz ne ki zaten?

Biliyorum, 4 ülkenin takımı (Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye) Eurocup'a temsilci göndermediler.

Ama buna rağmen Eurocup  bizim katıldığımızdan çok daha zorlu bir kupa.
İşte son dönemde eleştirilen en saçma noktalardan biri de o ceza meselesi. Seneye biz her türlü o cezayı ödeyeceğiz. Şimdi ödemekle seneye ödemek arasında bir fark yok. Hatta erken ödediğinde faiz yükünden kurtulursun. O zaman alamıyorduk da şimdi nasıl alıyoruz peki? Bu para mevzusu da savunmak için yeterli değil Ufuk hocayı. Örneğin rakiplerimizden gs nin koçu Ergin Ataman a sene başında 29 milyon TL bütçe verilmişken şu ana kadar 42 milyon TL harcanmış. Ufuk hocanın da bir ağırlığı var. İstese başkan o bütçeyi verirdi. Basketbol ve futbol bütçeleri farklı (Fikret Orman ilk geldiği zaman ayrılmıştı) onun için bildiğim kadarıyla FFP i de etkilemiyor. Sene başında da uzun transferi için Ufuk hocanın elinde 800 bin dolarlık bir bütçe vardı. O Stimac ile devam etmeyi tercih etti.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı enesbjk

Çok geç kalınmış bir hamle olacak gelirse.  Başarı sağlayabilme olasılığımızın yüksek olduğu kulvarlarda elendikten sonra gelmesi çok acı...

Beşiktaş’ta Hedef Pooh Jeter

Sezon başından beri beklenen guard transferi için Beşiktaş Sompo Japan, hedefini belirledi.

Michael Thompson’dan istediği verimi alamayan Beşiktaş Sompo Japan, bir süredir guard ararken, aradığı oyuncuyu Çin’de buldu.

Eurohoops kaynaklarına göre, Beşiktaş, Çin Ligi’nin bitmesiyle birlikte serbest kalacak olan Pooh Jeter ile ilgilenirken, oyuncuyla ilk görüşmeyi geçtiğimiz haftalarda yaptı. Jeter’ın düşünmek için süre istemesi üzerine FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki transfer süresi sona erdi. Ancak ligde üst sıralarda bulunan ve sene sonunda iyi bir noktada olmak isteyen Beşiktaş Sompo Japan, yıldız oyuncuyu tekrar gündemine aldı ve görüşmeleri tekrar hızlandırdı.

Şimdiye kadar yapılan görüşmeler sonucunda iki taraf henüz kesin bir anlaşmaya varamazken, siyah beyazlı ekibin Jeter’la görüşmeleri olumlu bir şekilde noktalamasının ardından FIBA’daki transfer yasağını da hızlıca kaldırması bekleniyor.

Basketbol severlerin çoğunlukla Ukrayna Milli Takımı’ndan hatırladığı Pooh Jeter, Avrupa’da Malaga, Joventut, Hapoel Jerusalem, Limoges gibi takımların formasını giyerken, NBA’de de Sacramento Kings ile 2010-2011 sezonunda 62 maça çıktı.

Çin Ligi’nde bu sezon 38 maça çıkan 33 yaşındaki oyuncu, ortalama 40 dakikada 27.7 sayı, 7.9 asist ve 4.9 ribaundla oynadı.

(by Buğra Uzar / eurohoops.net)
Nasıl biri abi? Bobby Brown etkisi yaratır mi?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Nasıl biri abi? Bobby Brown etkisi yaratır mi?
Ukrayna milli takımında izlemiştim. Hücum sıkıştığında iyi bire bir oynayan şutu olan bir oyuncu. Ceza şutunu Thompson a göre daha yüzdeli sokabiliyor. Oyun kurabiliyor  :evillol: Boby ile benzer oyuncular. Bir kaç videosunu atayım siz karar verin  :ebebe: (Thompson etkisi)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

İşte son dönemde eleştirilen en saçma noktalardan biri de o ceza meselesi. Seneye biz her türlü o cezayı ödeyeceğiz. Şimdi ödemekle seneye ödemek arasında bir fark yok. Hatta erken ödediğinde faiz yükünden kurtulursun. O zaman alamıyorduk da şimdi nasıl alıyoruz peki? Bu para mevzusu da savunmak için yeterli değil Ufuk hocayı. Örneğin rakiplerimizden gs nin koçu Ergin Ataman a sene başında 29 milyon TL bütçe verilmişken şu ana kadar 42 milyon TL harcanmış. Ufuk hocanın da bir ağırlığı var. İstese başkan o bütçeyi verirdi. Basketbol ve futbol bütçeleri farklı (Fikret Orman ilk geldiği zaman ayrılmıştı) onun için bildiğim kadarıyla FFP i de etkilemiyor. Sene başında da uzun transferi için Ufuk hocanın elinde 800 bin dolarlık bir bütçe vardı. O Stimac ile devam etmeyi tercih etti.

Şimdi şu sorun var: Basketbolun bütçesi ayrıysa ve bütçe aşılacaksa, para nereden çıkacak?

Bir başka ifadeyle, nereden gelen gelir harcanacak?

AŞ'ler farklı olsa da, çıkan para kulüpten çıkıyor.

Ha başkan Ufuk Sarıca isteseydi alır mıydı, alırdı belki.

Ama bu tip durumlarda istemek, sorumluluğu isteyenin sırtına yüklediği gibi kredisini de tüketir.

Ergin 42 milyon harcadı da, her allah'ın günü kovuldu kovulacak haberleri de çıkıyor arkasından.

"Sene başında da uzun transferi için Ufuk hocanın elinde 800 bin dolarlık bir bütçe vardı. O Stimac ile devam etmeyi tercih etti."

Bu cümleyi anlamadım. Stimac zaten sene başında gelmedi mi? Neye devam etmeyi tercih etti hoca?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şimdi şu sorun var: Basketbolun bütçesi ayrıysa ve bütçe aşılacaksa, para nereden çıkacak?

Bir başka ifadeyle, nereden gelen gelir harcanacak?

AŞ'ler farklı olsa da, çıkan para kulüpten çıkıyor.

Ha başkan Ufuk Sarıca isteseydi alır mıydı, alırdı belki.

Ama bu tip durumlarda istemek, sorumluluğu isteyenin sırtına yüklediği gibi kredisini de tüketir.

Ergin 42 milyon harcadı da, her allah'ın günü kovuldu kovulacak haberleri de çıkıyor arkasından.

"Sene başında da uzun transferi için Ufuk hocanın elinde 800 bin dolarlık bir bütçe vardı. O Stimac ile devam etmeyi tercih etti."

Bu cümleyi anlamadım. Stimac zaten sene başında gelmedi mi? Neye devam etmeyi tercih etti hoca?
Sene başında anlaştığımız oyuncu sakatlanınca ve diğer tercihlerimizde malum olaylardan dolayı başka takımlara imza atınca Stimac ile 2 aylık bir kontrat imzaladık. O sırada hocanın elinde 800 bin dolar para vardı pivot almak için. Ufuk hoca Stimac ile devam kararı aldı. Büyük ihtimalle istediği tip boşta bir oyuncu yoktu ve Stimac ın kariyerinin en iyi dönemini geçirmesi de bunda etkili oldu. Şu an hangi parayla alınacaksa guard o zaman da o parayla alınabilirdi  :tabe: 2 ay önce ceza da yoktu henüz. Thompson ı geliştireeğim diye açıklama yaptı Ufuk hoca ve tüm başarısızlıkları üstüne yüklemiş oldu. Yönetimin suçunu azalttı. Ancak turnuvalrdan elenince Ufuk hoca tartışılmaya başlandı. Eğer sene sonu istifa ederse de Ufuk hoca milli takım için bizi basamak gördü tezi iyice gerçeğe dönüşebilir.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Ukrayna milli takımında izlemiştim. Hücum sıkıştığında iyi bire bir oynayan şutu olan bir oyuncu. Ceza şutunu Thompson a göre daha yüzdeli sokabiliyor. Oyun kurabiliyor  :evillol: Boby ile benzer oyuncular. Bir kaç videosunu atayım siz karar verin  :ebebe: (Thompson etkisi)

Beğendim gelsin en sevdiğimden delici ve şutör ve boş adamı bulma kabiliyeti olan bi oyuncu..

[ Son Düzenleme: 09 Mart 2017, 18:51:36 ONUR KOLCU ]

Çevrimdışı enesbjk

Yalnız tek korkum uzak mesafeden dribbling üzeri şut atmış çok, İnşallah thompson gibi gereksiz şutları yoktur. Adam üzerimize korku saldı

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yalnız tek korkum uzak mesafeden dribbling üzeri şut atmış çok, İnşallah thompson gibi gereksiz şutları yoktur. Adam üzerimize korku saldı
Yüzdeli soksunda isterse Stephen Curry gibi orta sahadan göndersin  :D Savunmalar sertleşip oyun sıkştığında bize böyle bire biri iyi bir adamın olması çok fayda sağlar. Thompson da bunun için alınmıştı. Sonuç hayal kırıklığı oldu. Bu tutsun ve 1.5 yıllık sözleşme imzalayalım  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı cursedofdragon

thampson'dan daha kötü değildir herhalde :)

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yazmıcaktım ama transfer konusu hep sorulduğu için detay vereyim biraz.

Başkanla Koçun geçtiğimiz haftalarda görüştüğünü belirtmiştim. Bu görüşmede şöyle bir konuşma geçiyor. Başkan koça soruyor, guard alırsak şampiyon olurmuyuz, bu parayı şimdi ödemeye değer mi? Koçta hayır diyor. Konu bu şekilde kapanıyor.

He derseniz bundan sonra ne olur. Ben yinede transfer olacağını pek zannetmiyorum. Hali hazırda 5 adet dosya var ve o parayı şimdi ödemezler.

Yine şahsi görüşüm, çok üst düzey bir guard gelmezse iş yine zor. Orta karar bir guard biraz açık kapatır ama tüm defektleri kapatmaz.

Bir konuyuda açıklık getireyim. Kulübün kasasında net 10 milyon euro var. Yani isteseler bu para yarın ödenir.
(via.Metin Sönmez / bjkbasker.org)

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mylife1903

Yazmıcaktım ama transfer konusu hep sorulduğu için detay vereyim biraz.

Başkanla Koçun geçtiğimiz haftalarda görüştüğünü belirtmiştim. Bu görüşmede şöyle bir konuşma geçiyor. Başkan koça soruyor, guard alırsak şampiyon olurmuyuz, bu parayı şimdi ödemeye değer mi? Koçta hayır diyor. Konu bu şekilde kapanıyor.

He derseniz bundan sonra ne olur. Ben yinede transfer olacağını pek zannetmiyorum. Hali hazırda 5 adet dosya var ve o parayı şimdi ödemezler.

Yine şahsi görüşüm, çok üst düzey bir guard gelmezse iş yine zor. Orta karar bir guard biraz açık kapatır ama tüm defektleri kapatmaz.

Bir konuyuda açıklık getireyim. Kulübün kasasında net 10 milyon euro var. Yani isteseler bu para yarın ödenir.
(via.Metin Sönmez / bjkbasker.org)
Dejavu mudur nedir ondan oldum

Çevrimdışı MUSTAFA_

Dejavu mudur nedir ondan oldum
Daha önce paylaşmıştım. Silinince tekrar paylaştım. Önemli bunlar  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bugün saat 20:00 da Akatlar'da Galatasaray OB ile karşılaşacağız. Maç Bein Sports 3 den canlı yayınlanacak.

Beşiktaş Tarihi
★★★