2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2843583 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimiçi Necmi

Ronaldinho işi gibi olmasın o transferde de Minerio taş koymuştu transfer işini de Ahmet Nur Çebi halletmeye çalışıyordu.
sen git yat 🤨

Çevrimdışı tuncaboylu

Şimdi aklıma geldi.

Koita'ya 3.5 milyon bonservis isteniyor, biz Larin'i 5'e satma derdindeyiz.

Enteresan gerçekten.

Çevrimiçi Samet Ç

Şimdi aklıma geldi.

Enteresan gerçekten.

Sene sonu 10-12 veren olursa satılabilir devre arası oyuncu satılmaz.

Çevrimdışı nusretaslanturk

Sene sonu 10-12 veren olursa satılabilir devre arası oyuncu satılmaz.
bu yıl Avrupa’da olsaydık 16-17 teklifler geliyordu 10 -12 komik rakamlar bu adam için.

Çevrimdışı haluk.m

Larin'nin ilk 1.5 sezonluk performansını unutuyorsunuz, kiralamak istediğimizde maaşını tam veren kulüp bile bulamamıştık :iblush:

Şu an ulaştı seviye ise bambaşka.. 

Son olarak atladığınız bir nokta var, Larin'nin sözleşmesi 2022'de bitiyor. 
Sezon sonu için sorulması gereken sorular: 
1- Bir sezon sözleşmesi kalmış bir oyuncuyu 15m € satabilir miyiz ?
2- Sözleşme yenilemek istesek Larin ne kadar ister ?  Gol atmayan haline 1.6 verildi şimdi ise gol attım 2-3 istiyorum diyebilir  :evillol:

Gelecek sezonu planlamak kolay olmayabilir, bu sezon şampiyon olmamız şart.
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2021, 03:27:11 haluk.m ]

Çevrimiçi Necmi

Larin'nin ilk 1.5 sezonluk performansını unutuyorsunuz, kiralamak istediğimizde maaşını tam veren kulüp bile bulamamıştık :iblush:

2- Sözleşme yenilemek istesek Larin ne kadar ister ?  Gol atmayan haline 1.6 verildi şimdi ise gol attım 2-3 istiyorum diyebilir  :evillol:

atsın istesin şampiyonluklar gelsin o maaşlar sorun olmaz kazanıyorsan kazandıracaksın

Çevrimiçi Necmi

Şimdi aklıma geldi.

Enteresan gerçekten.

sen dua et koita ile takas edilmiyor 😂

Çevrimdışı Erman1903

Ben de biraz geliyor mu diye düşünmeye başladım ama taraftar kopmuş her yerde Hulklar var. Adam Pr'ın dibine vuruyor biz de baya yardım ediyoruz.

Yönetimin Bülent Uslu'ya taraftar çok isteyince üzerimizde baskı oluyor daha fazla para veriyor, hata ediyoruz gibisinden bir söylemi olmuş. Artık ismin yaratacağı etkiyi mi düşünemediler, acemilik mi ettiler bilemiyorum. Ben taraftar istedi yaptık gibi şeyleri kabul etmeyen biriyim yönetmek sorumluluk almaktır lakin bu medeni cesareti gösterdikleri için çok al-al baskısı da yapmamak lazım. Sorumluluğun kimde olduğu değişmez de yapılan işin faydası zararı bize olur.

Alınamaması durumunda umarım hazırlık vardır, biraz çözüm odaklı olmaları lazım. Planlı olacak sıkışmayacaksın elinde işin yatması durumunda 2 adam olsa rahat edersin. Kendileri de gerildiler hissediliyor - alacağımız ismin Beşiktaş'a yakışır olması lazım düşüncesi var isimden çok adamın ne oynadığına bakılsa çok oyuncu var piyasada. İlla taraftarın genelinin duymuş olması gerekmiyor, Hulk iyi futbolcudur, spektakülerdir kendi tarzında da çok güçlüdür ama oynadığı yer şu an Çin ligidir araştırırsan Y liginden de güzel performans veren birileri vardır kendi stilinde iş yapacak.

Yönetimin ortayı bulması gerekiyor ne Aziz Yıldırım gibi taraftarı karşına alacak ne de her denileni yapacaksın. Programlı olursan bu tip taraftarın hoşuna gidecek birini sürpriz transfer olarak planlayabilir ucuza düşerse alırsın. Olmazsan elin zayıflar pazarlıkta gerilirsin; kasedi başa sararsın-o isimler de düşmezse son gün hiç gündemde olmayan bir oyuncuda zar atma mecburiyetinde kalabilirsin vb. İyi niyet olduğu için şansın tutabilir ama her zaman da tutmaz biz bunun için hep planlama diyoruz.

Gelmezse insanlar niye alamadınız Hulk'u diye soracak halbuki asıl problem süreçlerin acemice yönetilmesi olarak kalmaya devam edecek. Gönül alma transferi vb yapılabilir para da verirler herkese yazık. Keşke bir öğrenebilsek bu işlere profesyonel yaklaşmayı.

Çevrimiçi Necmi

Ben de biraz geliyor mu diye düşünmeye başladım ama taraftar kopmuş her yerde Hulklar var. Adam Pr'ın dibine vuruyor biz de baya yardım ediyoruz.

Yönetimin Bülent Uslu'ya taraftar çok isteyince üzerimizde baskı oluyor daha fazla para veriyor, hata ediyoruz gibisinden bir söylemi olmuş. Artık ismin yaratacağı etkiyi mi düşünemediler, acemilik mi ettiler bilemiyorum. Ben taraftar istedi yaptık gibi şeyleri kabul etmeyen biriyim yönetmek sorumluluk almaktır lakin bu medeni cesareti gösterdikleri için çok al-al baskısı da yapmamak lazım. Sorumluluğun kimde olduğu değişmez de yapılan işin faydası zararı bize olur.

Alınamaması durumunda umarım hazırlık vardır, biraz çözüm odaklı olmaları lazım. Planlı olacak sıkışmayacaksın elinde işin yatması durumunda 2 adam olsa rahat edersin. Kendileri de gerildiler hissediliyor - alacağımız ismin Beşiktaş'a yakışır olması lazım düşüncesi var isimden çok adamın ne oynadığına bakılsa çok oyuncu var piyasada. İlla taraftarın genelinin duymuş olması gerekmiyor, Hulk iyi futbolcudur, spektakülerdir kendi tarzında da çok güçlüdür ama oynadığı yer şu an Çin ligidir araştırırsan Y liginden de güzel performans veren birileri vardır kendi stilinde iş yapacak.

Yönetimin ortayı bulması gerekiyor ne Aziz Yıldırım gibi taraftarı karşına alacak ne de her denileni yapacaksın. Programlı olursan bu tip taraftarın hoşuna gidecek birini sürpriz transfer olarak planlayabilir ucuza düşerse alırsın. Olmazsan elin zayıflar pazarlıkta gerilirsin; kasedi başa sararsın-o isimler de düşmezse son gün hiç gündemde olmayan bir oyuncuda zar atma mecburiyetinde kalabilirsin vb. İyi niyet olduğu için şansın tutabilir ama her zaman da tutmaz biz bunun için hep planlama diyoruz.

Gelmezse insanlar niye alamadınız Hulk'u diye soracak halbuki asıl problem süreçlerin acemice yönetilmesi olarak kalmaya devam edecek. Gönül alma transferi vb yapılabilir para da verirler herkese yazık. Keşke bir öğrenebilsek bu işlere profesyonel yaklaşmayı.
kusura bakmasınlar bu beklentiyi kendileri yarattı acemilik falanda değil dün gelmediler yedi yıldır kulübün içindeler

Çevrimdışı Erman1903

Şimdi aklıma geldi.

Enteresan gerçekten.

Zirve yarışında takımdan birilerini satmaya hiç gerek yok, sezon sonu bakılır durumlara bir değerlendirme yapılır. Bu 5'ler falan komik rakamlar, altıncı olan takım kalasını kaç paraya satmış geçen sene bir baksın almak isteyenler.

Bu arada ben de Szalai için scout transferi dedim ama oyuncunun şunu çok iyi yapıyor diyebileceğin bir özelliği yok, ufak ufak bir şeyler var toplandığında + lar - lerinden fazla gozukuyor. Bizim ligde yapılan transferlerde en basit bazı konularda bile radikal düşüklükler gözden kaçabiliyor. Mesela bir inceleyen kafa topu yok demiş evet pek yüksek değil ama asgarinin altı da değil, pozisyon alma, pas başarısı vb hep benzer. Ustaca yapılmış transfer değil ama zar da atılmamış o fiyatlara olan seçeneklerde kötü sayılmaz. Solak uygun stoper filtrem geçen sezonla birlikte 150-200 kişi yoktu aralarında çıkıyordu o da, hepsi iyi olmuyor elbet ama ben düşük eşikler belirlemesem de çıkmayan kıyamet kadar oyuncu oluyor hesap et neler var piyasada. Mesela şu Basak'ın aldığı Duarte sağlak ama bir pozisyon alma şovları yapmış gelmeden şoke edici.
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2021, 07:59:51 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

kusura bakmasınlar bu beklentiyi kendileri yarattı acemilik falanda değil dün gelmediler yedi yıldır kulübün içindeler

Valla ne diyeyim abi aynen öyle oldu, bu kadar düşük oranlı bir şey üzerinden planlama yapıldığı ve duyrulduğu için öyle diyorum. Pek uzmanlık olmadığı için isimlere ve önerilenlere bakıyoruz. Ben transferi yönetenlerde bu işlere hobici seviyesinde bir merak olduğunu bile pek sanmıyorum. Network ve menajerlerle görüşme bu işin sadece bir kısmı onu biliyorlardır elbet.

Çevrimdışı mrred

şampiyon olursak seneye değerini katlar elinde olgunlaşmaya başlamış oyuncuyu artık tam olgunlaşsın diye bekleyeceksin bence cenki tam zamanında sattık ama larin için zamanı değil daha gelişim kaydediyor
Abi millet aptal değil. Kontratına 1 sene kalmış oyuncu için kimse o kadar para vermez.

Örnek Dorukhan işte

Elimizde patladı kimse almıyor bizle de sözleşme uzatmıyor.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Hepimiz etmiyorduk.

Şu futbol piyasasında 25 yaşında 19 maçta penaltısız 12 gol 3 asist yapmış kanat forvete 5 milyon teklif geldi diye satmak, aptallıktan başka bir şey olmaz.

Adam sezonun yarısı gelmeden 15 gole katkıda bulunmuş, ne 5'inden bahsediyorsunuz.

Muriç gibi kerestenin 17'ye satıldığı yerde, Larin için 15'ten aşağı bir teklif kabul bile edilmez.

Geçen sene ara ara istatistiklerini paylaşıyordum maç görüntülerinin linkini buraya veriyordum fakat Larin Beşiktaşın santraforu olamaz . Adam şu an santrafor oynamıyor zaten. Kanat forvet oynuyor.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Sende galiba vasat oyuncu sevdası var.Koita Kenan Karaman falan. Ayrıca şampiyon olamadıktan sonra oyuncu satmanın pek önemi yok istediğin kadar sat sportif başarı gelmedikten sonra borç azalmaz üstüne artar çünkü başarı için her seferinde sattığından daha fazlasını harcayacaksın.
Yahu onu isteyen Beşiktaş düşmanı zaten o bir kriter değil ki

Ben de istiyorum 15 20 lere satılsın Larin fakat bence çok zor. Cenk bile Şampiyonlar Liginde 2 sene döktürdü Ligde döktürdü 22 ye sattık. Ki Cenk'te hem sol ayak hem sağ ayak var ve sırtı dönük oyunu daha iyi yapıyor. Santrafor olarak Larine kimse o paraları vermez. Kanat oyuncusu olarak da o paraları etmez
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Evet işte tam olarak dediğim şey bu!

Adam bizden en az 2 2.5 arası isteyecek o kontratı verirsek sitteysen satamayız. 1.6 alırken bile kiralayamadık ya da satamadık. 2 - 2.5 arası verirsek nereye satıyoruz. Hayal dünyasından çıkmak lazım. Şu an santrafor piyasası daraldığı için adamlar mecburen teklif yapıyorlar. Yaz transfer dönemin piyasa bu şekilde olmayacak . Kasımpaşa'nın Diagneyi GS'ye kitlediği gibi bizim de Larin'i bir yere kitlememiz lazım. Gs santrafor bulamadığı için son anda Diagneye sarıldı ve 13 milyon bayılmak zorunda kaldılar. Diagneye de çok gol atıyordu ne oldu gördük. Larin de aynı şekilde santrafor bulamayan Fransız Kulübüne satılabilir.
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2021, 09:17:11 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Başkan Çebinin söylediği gibi Gönül cennet istiyorda günahlar bırakmıyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Aynısı Oğuzhan'da oldu çok uzağa gitmeye gerek yok.

2015 - 2016 sezonunda şampiyon olunca Oğuzhan 150 milyon len diye hava atılıyordu. Adam 2.5 yeni kontrat aldı.

Elimizde patladı işte ne satabiliyoruz ne kiralayabiliyoruz. Oğuzhan'a sözleşme uzatmadan önce şampiyon olduktan hemen sonra 10 milyon civarında bir teklif gelmişti bizimkiler red etti.
[ Son Düzenleme: 29 Ocak 2021, 09:12:26 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı tuncaboylu

Geçen sene ara ara istatistiklerini paylaşıyordum maç görüntülerinin linkini buraya veriyordum fakat Larin Beşiktaşın santraforu olamaz . Adam şu an santrafor oynamıyor zaten. Kanat forvet oynuyor.
Tamam kanat olsun. 19 maçta 15 gole katkı yapacak kanatı kaça alıp kaça oynatacaksın?

Bulmak hu kadar kolaysa, en son hangi kanat oyuncusundan bu verimi aldık?

Çevrimdışı tuncaboylu

Zirve yarışında takımdan birilerini satmaya hiç gerek yok, sezon sonu bakılır durumlara bir değerlendirme yapılır. Bu 5'ler falan komik rakamlar, altıncı olan takım kalasını kaç paraya satmış geçen sene bir baksın almak isteyenler.

Bu arada ben de Szalai için scout transferi dedim ama oyuncunun şunu çok iyi yapıyor diyebileceğin bir özelliği yok, ufak ufak bir şeyler var toplandığında + lar - lerinden fazla gozukuyor. Bizim ligde yapılan transferlerde en basit bazı konularda bile radikal düşüklükler gözden kaçabiliyor. Mesela bir inceleyen kafa topu yok demiş evet pek yüksek değil ama asgarinin altı da değil, pozisyon alma, pas başarısı vb hep benzer. Ustaca yapılmış transfer değil ama zar da atılmamış o fiyatlara olan seçeneklerde kötü sayılmaz. Solak uygun stoper filtrem geçen sezonla birlikte 150-200 kişi yoktu aralarında çıkıyordu o da, hepsi iyi olmuyor elbet ama ben düşük eşikler belirlemesem de çıkmayan kıyamet kadar oyuncu oluyor hesap et neler var piyasada. Mesela şu Basak'ın aldığı Duarte sağlak ama bir pozisyon alma şovları yapmış gelmeden şoke edici.

Scout transferi falan değil, menajerlik şirketinin önerdiği adam işte.

Rogon firmasının oyuncusu, Fenerbahçe'ye yolu düşen 7. müşterisi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Abi millet aptal değil. Kontratına 1 sene kalmış oyuncu için kimse o kadar para vermez.

Örnek Dorukhan işte

Elimizde patladı kimse almıyor bizle de sözleşme uzatmıyor.
Allah Allah, şimdiden sözleşme uzat o zaman.

Sözleşmesi bitiyor, yapacak bir şey yok. Mürekkep mi bitti kulüpte, kalem bulup yeni sözleşme mi imzalayamıyoruz?

Git adama senelik 1.8 milyondan 3 yıllık sözleşme öner, serbest kalma bedelini de 20 milyon koy.

Sonra gelenlerle pazarlığa başla.

Sözleşmesi bitiyormuş, kader sanki

Çevrimdışı murat

Evet işte tam olarak dediğim şey bu!

Adam bizden en az 2 2.5 arası isteyecek o kontratı verirsek sitteysen satamayız. 1.6 alırken bile kiralayamadık ya da satamadık. 2 - 2.5 arası verirsek nereye satıyoruz. Hayal dünyasından çıkmak lazım. Şu an santrafor piyasası daraldığı için adamlar mecburen teklif yapıyorlar. Yaz transfer dönemin piyasa bu şekilde olmayacak . Kasımpaşa'nın Diagneyi GS'ye kitlediği gibi bizim de Larin'i bir yere kitlememiz lazım. Gs santrafor bulamadığı için son anda Diagneye sarıldı ve 13 milyon bayılmak zorunda kaldılar. Diagneye de çok gol atıyordu ne oldu gördük. Larin de aynı şekilde santrafor bulamayan Fransız Kulübüne satılabilir.
fikret orman bol keseden 1.6 vermemişmiydi adam 200 binlik oyuncuydu. ahmet nur çebi 500 bine bağlar larini😂

Çevrimdışı murat

Scout transferi falan değil, menajerlik şirketinin önerdiği adam işte.

Rogon firmasının oyuncusu, Fenerbahçe'ye yolu düşen 7. müşterisi.

biraz genç birini bulduysan hemen scaut etiketini yapıştırıyorlar.özellikle büyük kulüplerde belli menejerlerle iş yapılıyor öneriler geliyor içinden seçiyorsun. kriterler kulünün durumu, avanta durumları,taraftar beklentisi vs gibi oyuncudan beklentiden çok kısa süre içinde en verimli!? transferi yapmak. bizde şimdi rosier montero scaut transferimi? kısa vakitte elde ne var transferi. aynısı o fenerli oyuncu içinde geçerli. aylarca takip edilmiş bir isim olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı tuncaboylu

biraz genç birini bulduysan hemen scaut etiketini yapıştırıyorlar.özellikle büyük kulüplerde belli menejerlerle iş yapılıyor öneriler geliyor içinden seçiyorsun. kriterler kulünün durumu, avanta durumları,taraftar beklentisi vs gibi oyuncudan beklentiden çok kısa süre içinde en verimli!? transferi yapmak. bizde şimdi rosier montero scaut transferimi? kısa vakitte elde ne var transferi. aynısı o fenerli oyuncu içinde geçerli. aylarca takip edilmiş bir isim olduğunu sanmıyorum.
İşin komik tarafı ne, biliyor musun?

Bence bir scout transferi varsa, o da Larin'dir. Scout'u da Atiba'dır.

Ama trajikomik bir şekilde, Fikret Orman'ın en çok eleştirilen transferlerden biri de bu olmuştur.

Çünkü scout transferi falan taraftarın umrunda değil esasında, bunlar hep lafta kalan goygoylar.

Çevrimdışı murat

İşin komik tarafı ne, biliyor musun?

Bence bir scout transferi varsa, o da Larin'dir. Scout'u da Atiba'dır.

Ama trajikomik bir şekilde, Fikret Orman'ın en çok eleştirilen transferlerden biri de bu olmuştur.

Çünkü scout transferi falan taraftarın umrunda değil esasında, bunlar hep lafta kalan goygoylar.

yazarken aynı şeyi bende düşünmüştüm. belli ölçülerde bir scuating vardır ama ben aylarca oyuncu izlendiğini düşünmüyorum. seçenekler arasında kısa bir video izleme şeklindedir. beşiktaş ne arıyor sağ bek kulüp ile yakın ilişkisi olan menejerler eldeki oyunculardan şu şu var denir bizim scuating ondan sonra başlar.

Çevrimdışı mourinho1903

Lukaku'cu arkadaslar kizacak, ama ben Larin'in seneye 3'e 5'e bakmadan satilmasi taraftariyim. Nedenleri;

1 Sozlesmesi 2022'de bitiyor. Bu performansin ardindan 2 milyon euro'dan asagi oynamaz bence. Bu paralari bence etmeyecek bir oyuncu.

2 Bu kadar begenilmesinin nedeni bence beklentinin tamamen sifir olmasi. Kotu bir performans sergilemiyor kesinlikle, gayet iyi, ama 2-2.5 milyon euro yillik para alan bir yildiz olarak gelse bu kadar begenilmez. Iyi cikti iyi oynuyor denirdi o kadar. Ki adamin imza atacagi para bu gibi bir para olur. Ki onu gectim, aslinda o kadar ucuz oyuncu da degil. Yillik 1.6 milyon euro gunumuz sartlari icin ciddi para, Ghezzal ve Aboubakar'dan pahali bir oyuncu oldugunun farkina varmamiz lazim, ama pek farkinda degiliz. Hatta sozlesmesini yenilemek isteyince daha da pahali olacak.

3 CL'de oynar vs deniyor da, bence patlar. CL'de 1 gol bile atabilecegini dusunmuyorum. Gollerinin neredeyse tamamini bekle eslesme problemi ve savunmalarin yerlesim hatasindan dolayi atiyor. Birakin CL seviyesini, bu sene derbilerde bile ortada yoktu Larin. Karsisinda Sener, Linnes vs olunca bile adam etkisini kaybediyor. Siki savunma yapan Alanya, Goztepe'ye karsi sahada yoktu yine mesela. Acikcasi CL'de bizim Anadolu takimlarinin yaptigi gibi komik pozisyon hatalari yapilmiyor, o yuzden Larin'in bizim ligdeki zorlu maclardaki gibi tamamen etkisinin sifira inecegini dusunuyorum. Ve o seviyenin oyuncusu oldugunu hicbir sekilde dusunmuyorum. Ki pozisyon alma, fiziksel ustunlugu ve bitiriciligi disinda aman aman ozelligi yok. Adam gecemez, hizli degil, top suremiyor, uzaktan sutu yok, kaliteli bir pasor degil. CL'de gol atman icin biraz ekstra ozelliklerinin olmasi lazim, bunlar yok adamda.

4 Gol atan kanat oyuncusu tonla var. Tuncay, Kuyt, Sow, Visca, Babel, Holosko, bulabilirsin yani. Belki senede 20 gol atmaz, ama 10 atar. Bulabilirsin yani. Ama biz senelerce uzak forvet yerine 3'lu forvette cizgiye basan ve mac basi ceza sahasina 1 kere giren kanatlarla oynamaya alisik oldugumuz icin bize cok matah birseymis gibi geliyor.

5 Bence kendisinin yetenegi ve takim ici rolu nedeniyle senelik 1, maksimum 1.3 milyon euro gibi bir maasa olabilir, kabul edecekse kalsin. Zira kalite olarak dusuk bir takimin, kotu bir ligin iyi bir oyuncusu. Biz senede 30 mac kotu takimlara karsi oynayacagimiza ve bu takimlara karsi iyi is yaptigina gore kesinlikle kalabilir. Ama kendi yetenegi dogrultusunda bir maasa. Ayrica bir dusunmek lazim; Lukaku vs diyoruz da, bu kadar muhtesem, 15 milyon euro vs edecek bir adami niye sadece St Etienne istedi? Aboubakar'i mesela West Ham istiyor, cunku sira disi ozellikleri olan sira disi bir oyuncu. Bu arkadasi neden Lyon, Marseille, Everton, Wolves, Napoli istemiyor?