Lukaku'cu arkadaslar kizacak, ama ben Larin'in seneye 3'e 5'e bakmadan satilmasi taraftariyim. Nedenleri;
1 Sozlesmesi 2022'de bitiyor. Bu performansin ardindan 2 milyon euro'dan asagi oynamaz bence. Bu paralari bence etmeyecek bir oyuncu.
2 Bu kadar begenilmesinin nedeni bence beklentinin tamamen sifir olmasi. Kotu bir performans sergilemiyor kesinlikle, gayet iyi, ama 2-2.5 milyon euro yillik para alan bir yildiz olarak gelse bu kadar begenilmez. Iyi cikti iyi oynuyor denirdi o kadar. Ki adamin imza atacagi para bu gibi bir para olur. Ki onu gectim, aslinda o kadar ucuz oyuncu da degil. Yillik 1.6 milyon euro gunumuz sartlari icin ciddi para, Ghezzal ve Aboubakar'dan pahali bir oyuncu oldugunun farkina varmamiz lazim, ama pek farkinda degiliz. Hatta sozlesmesini yenilemek isteyince daha da pahali olacak.
3 CL'de oynar vs deniyor da, bence patlar. CL'de 1 gol bile atabilecegini dusunmuyorum. Gollerinin neredeyse tamamini bekle eslesme problemi ve savunmalarin yerlesim hatasindan dolayi atiyor. Birakin CL seviyesini, bu sene derbilerde bile ortada yoktu Larin. Karsisinda Sener, Linnes vs olunca bile adam etkisini kaybediyor. Siki savunma yapan Alanya, Goztepe'ye karsi sahada yoktu yine mesela. Acikcasi CL'de bizim Anadolu takimlarinin yaptigi gibi komik pozisyon hatalari yapilmiyor, o yuzden Larin'in bizim ligdeki zorlu maclardaki gibi tamamen etkisinin sifira inecegini dusunuyorum. Ve o seviyenin oyuncusu oldugunu hicbir sekilde dusunmuyorum. Ki pozisyon alma, fiziksel ustunlugu ve bitiriciligi disinda aman aman ozelligi yok. Adam gecemez, hizli degil, top suremiyor, uzaktan sutu yok, kaliteli bir pasor degil. CL'de gol atman icin biraz ekstra ozelliklerinin olmasi lazim, bunlar yok adamda.
4 Gol atan kanat oyuncusu tonla var. Tuncay, Kuyt, Sow, Visca, Babel, Holosko, bulabilirsin yani. Belki senede 20 gol atmaz, ama 10 atar. Bulabilirsin yani. Ama biz senelerce uzak forvet yerine 3'lu forvette cizgiye basan ve mac basi ceza sahasina 1 kere giren kanatlarla oynamaya alisik oldugumuz icin bize cok matah birseymis gibi geliyor.
5 Bence kendisinin yetenegi ve takim ici rolu nedeniyle senelik 1, maksimum 1.3 milyon euro gibi bir maasa olabilir, kabul edecekse kalsin. Zira kalite olarak dusuk bir takimin, kotu bir ligin iyi bir oyuncusu. Biz senede 30 mac kotu takimlara karsi oynayacagimiza ve bu takimlara karsi iyi is yaptigina gore kesinlikle kalabilir. Ama kendi yetenegi dogrultusunda bir maasa. Ayrica bir dusunmek lazim; Lukaku vs diyoruz da, bu kadar muhtesem, 15 milyon euro vs edecek bir adami niye sadece St Etienne istedi? Aboubakar'i mesela West Ham istiyor, cunku sira disi ozellikleri olan sira disi bir oyuncu. Bu arkadasi neden Lyon, Marseille, Everton, Wolves, Napoli istemiyor?