Dediklerine tümden katılıyorum. Daha Şenol hoca gittiğinde alman ekolüne yönelmek lazım demiş, bi kaç aday da söylemiştim. hatta avcı sonrasında da Alman ya da İtalyan tecrübesiz de olabilir ama yapılanmacı adamların ihtiyaç olduğu gözüküyordu. Ama biz ısrarla en kritik yapılanma dönemlerini bu iş için hiç bir donanım vaat etmeyen hocalarla geçirdik. Sergen hoca için daha ismi anıldığından beri olumsuzdum. Ne yazık ki o zaman görünenler de yavaştan gerçeğe dönüşüyor.
İşin kötü tarafı bu yönetimle bu yapıyla o işleri yapmak artık çok zor. 2 yıl önce daha mümkündü. Şimdi mali yapı ortada, kulübün uluslararası anlamda da prestijini yerle yeksan eden şeyler yaşandı. Yapılanmacı bir Almanı filan kolay kolay ikna edemeyiz. O günlere geldik. Hocamızın esprisi gibi, adamlar bi araştırırlar, gelmezler.
ATU-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mevcut kulüp yapısı devam ettiği sürece Alman-İtalyan-İspanyol kim gelirse gelsin fark etmez. Almanlar kurulu düzen içinde çalışmaya alışkın insanlardır, adam buraya geldiğinde kültür şoku yaşayacak, ateşin içindeki semender olmasını bekleyeceğiz. Tertipli düzenli ortamda iyi bir dişliyken adamdan vites kutusu olması istenecek. Bu şekilde başarı gelmez, gelen adam da harcanır gider. Tesadüf olmayan, sürdürülebilir başarı için kulübü tepeden tırnağa dizayn edeceksin, uzmanlığı spor olmayan adamlar şubelerin başına konulmayacak, profesyonel firmalar gibi personel alımı yapılacak. En iyi planlamacılar, süreççiler, sportif personeli bulup dolduracaksın kulübün içini, bilimsel çalışan bir scouting departmanın, analizcilerin olacak. Bir hoca gelirken kondisyöner, scout, kaleci antrenörü, yardımcı, yardımcının yardımcısı gerekli gereksiz herkes sil baştan değişmeyecek. Eğer değişecekse de bunun kriterleri olacak.
Aksi halde Alman gelir en fazla 1 sezon durur gider, ardından menemene geçersin vs bir şey değişmez. Bana göre Sergen geçen sezon çok iyi puan topladı, gerçekleşmemiş şey üzerinden söz söylemek doğru olmaz ama yabancı hoca da gelse bence kolay kolay o kadar iyi iş yapamazdı; o zaman içinde gelmesi gereken 1 numaralı kişiydi, ne zamanki kendisinden becerebileceğinden fazlası istendi işler sarpa sarmaya başladı. Sergen nasıl planlama işinde uzman değilse Alman disiplininde çalışacak adam da o zaman bize ilaç olamazdı, zaten Abdullah Avcı Alman olmasa da sistemci ekolü kendine örnek alan, birebir kitaba uygun işler yapmaya çalışan bir hocaydı.