Kısır döngüye girdik sanki. Bu yönetim eski yönetimi suçluyor. Ortada plan yok.Limit yok. Bunun sonucunda bu sene başarısız olursak limitler düşecek. Yönetim değişecek belki de. Yeni gelen yönetim de limit yok diyip eski yönetimi suçlayacak bu sefer wellintonlari nsakalalari gondermeye çalışacak. Bu kısır döngüyü kıracak olan iyi bir planlamayla gelen sportif başarı ve avrupa geliri.
Kisir donguden cikmak icin onceki yonetime kin ve aglama uzerine politika kuran bir yonetim yerine Besiktas'i dusunen bir yonetim gerek. Ne yapmalari lazim peki?
1 Sozlesmesli oyuncularimizdan maksimum verimi almaya yonelik bir kafa yapisi, tum kadroyu cope olarak gosteren bir yapi degil
2 Az ama oz transfer, transfer sayisi (gencler haric) 5'i gecmemeli, ki 5 bile fazla bence
3 Kritik olmayan rotasyon bolgelerinde ve back-up pozisyonlarinda altyapi oyuncularini kullanmayi dusunmek
Bunlari yapinca zaten minimum maliyetle takim kurarsin. Parayi da kritik bolgelere harcarsin. Oraya da yama yapacagin yere basarsin parayi ligin ustunde ust duzey adam getirirsin. Mesela forvet ve 6 numara bolgesinde soru isareti olamaz. Mevkilerden ornek vermek gerekirse:
Sagbek
Douglas
Gokhan
Kerem Kalafat
Bu 3 oyuncudan 2'sini tutup bunlarla devam ediyoruz desek bence cogu taraftar karsi cikmaz, ben en azindan cikmam. Sagbek o kadar kritik mevki degil ve senin sozlesmeli oyuncularin da, Gokhan haric. Gokhan gitse bile elinde 2 sagbek vardi, bunlarla devam edebilirdin. Biz Douglas'i kadro disi biraktik, Gokhan'i Fener'e kaptirdik, Kerem'i sacma sekilde yangindan mal kacirir gibi kiraladik. Elinde 3 sagbek opsiyonu varken 0 opsiyon kaldi?
Stoper
Vida
Fatih
Roco
Mirin
Elinde 4 tane stoper var, bence lig icin yeterli bir rotasyon. Vida fazla maas aliyor, ama disiplini, oz verisi, kalitesi belli. Fatih Aksoy'un 200.000 euro maasiyla dengeleniyor bir nebze. Roco ve Mirin belki bekleneni veremedi, ama senin kontratli oyuncularin ve 3. ve 4. stoper olarak iyiler. Finansal olarak mantikli bir sekilde yollari ayirabiliyorsan ayir, ama maasinin bir kismini verip gondermek, kadro disi birakip maasini odemeye devam etmek vs. sacmaliktan baska birsey degil. Bu sekilde dusunseydik stoper rotasyonu tamamdi mesela. Bunu yapacagimiza kadromuzdaki en iyi f/p oranina sahip oyuncuyu gonderdik, Mirin gibi kullanabilecegimiz oyuncuyu kadro disi biraktik (maasini hala oduyoruz), takima katilan Welinton ve Montero da kalite anlaminda hicbirsey katmazken maas butcesini sisirdi!
N'Sakala
Welinton
Montero
Josef
Mensah
G.Tore
Forvet
Sagbek
8 tane oyuncu transfer etmisiz (Atakan genc oldugu icin saymadim), Josef harif bence hepsi vasat veya vasat olacak. Game changer diyecegimiz turden oyuncu olmayacaklar.
Bir transfer doneminde 7 vasat oyuncu alan bir takim finansal durumu bence bahane edemez.