Ben Antalyaspor ve PAOK maclarini gordukten sonra transferlerin de pek birsey degistirecegini zannetmiyorum.
Antrenor kalitesizliginin maalesef cok az konusuldugunu dusunuyorum.
Surekli kadro kalitesi uzerinden gidiyoruz, ama bu aksam bu takim sahaya sagbekte Necip yerine Santon veya Sangare ile, forvette Larin yerine Kalinic, orta sahada Atiba yerine Josef ile ciksa bir tik daha iyi olurdu o kadar. Ama tatminkar bir oyun yine olmazdi bence.
Yine ilk yari uretkenlik yetersiz olurdu, yine 2. yarida geri cekilirdik.
Antrenor hatalarini siralamak gerekirse;
1 PAOK gibi denk guclerin macinda sagbekte Lens cikiyor, ama rakibin sana karsi kapanacagi macta sagbek Necip oluyor, Lens kulubede. Bunun mantikli aciklamasi yok. Hele ki solbekin N'Sakala ise bu macta sagbekte ofansif olarak is yapacak bir oyuncu cikmaliydi (Dorukhan veya Lens). Necip'in yaptigi sacma asist arguman degil.
2 Boyd'un 90 dakika sahada kalmasinin mantikli aciklamasi olamaz, hele ki degisiklik haklarimiz duruyorsa.
3 Dorukhan'in cikmasina anlam veremedim. Sari karti vardi eyvallah, ama orta sahada fizikli olan ve tempo yapan tek adamdi bizde. O ciktiktan sonra Atiba-Mensah-Ljajic gibi pamuk gibi bir orta sahamiz oldu ve oyunu tamamen rakibe verdik.
4 Madem kontra atak oynayacagiz, neden Guven dururken Umut Nayir giriyor oyunda. Tamamen bizim yari sahamizda oynanan ve bunu kabul ettigimiz bir macta Umut'tan ne bekleniyor? Besiktas antrenorleri neden oyuncuyu yanlis kullanip zorla kufur ettirme konusunda master degree seviyesinde? Lens'te yaptik bunu, Guven'de yapmaya devam ediyoruz. Yarin oburgun yine Guven'i tek forvet oynatarak stoperlerin arasina atariz, sonra ezilince de taraftar kufur eder.
Antrenoru kurtaracak forvet, yaratici 10 numara vs alinacaksa antrenor ne ise yariyor? Hadi fark yaratan antrenor bulamiyorsunuz, ama en azindan Tamer Tuna gibi ortalama bir antrenor karsisinda sah-mat olmayacak bir teknik ekibi olmali Besiktas'in. Bu cesaretsiz ve liyakatsiz teknik ekip oldugu surece bence yapacagimiz transferler de ise yaramayacak. Bizde oyuncu kalitesi kadar oyun kalitesi de bir sorun. Transferler anca ayip ortecek, ama oyunu degistirmeyecek.
Bizim antrenor yetersizligini ortecek kadro kalitesine mi ihtiyacimiz var, yoksa mevcut kadrodan maksimum verim alacak bir antrenore mi?
Besiktas'in Antalyaspor'u yenmesi icin Kalinic'e, Callejon'a vs ihtiyaci olacaksa o zaman teknik ekibe niye para oduyoruz?