2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2872447 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Kalmaz abi, ne konuşacaklar?

Taraftarı heyecanlandıracak bir gençleştirme operasyonu yapılsa bile yeterdi.

Elindeki gençleri göndermek yerine tutup, Atakan benzeri 5 transfer yapsan; kasandan 2 milyon Euro bile çıkmadan sinerji yaratırdın.

Sadece gençleri takıma doluşturmakla başarı gelseydi keşke. Gidenler süper olsa yönetim göndermezdi herhalde. Sergen Hoca Şenol Hoca gibi gençlere az şans veren biri değil. Gerektiğinde Rıdvan'ı Caner'in önüne koydu. Ayrıca giden gençler dediğin mesela kim? Sanki 10 tane genç gitti.

Kerem Kalafat - Giresunspor - Kiralık
Fatih Aksoy - Alanyaspor - Takas
Ahmet Gülay - Alanyaspor - Kiralık

Fatih dışında tamamen giden yok. Ahmet Gülay'ın ekstra bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Gitsin pişsin orada göstersin kendini. Eğer iyiyse geri alma opsiyonumuzu kullanır alırız, burada yedekte oturması daha mı iyi? Welinton iyi görüntü vermedi ve 30 yaş üstü diye de Ahmet Gülay'ı göklere çıkarmaya gerek yok. Başka giden genç varsa düzeltin üzerine konuşalım.

Çevrimdışı Akil Emre

2 yıl üst üste şampiyon olurken bizde öyle yapıyorduk aslında bunu yapmak zor değil. Ama şimdi bu yönetim o kadar boş konuştu ki fabri Marcelo Tosic vs. Adamlar getirse bile göze batıyor kaliteli karakterli adam bulmaları kolay olmaz.

Bide ben halâ aynı yerdeyim. Tek.bi maçla takım idam edilmez muhtemelen ligin ilk maçına kadar hazır hale gelecektir. Kısa hazırlık döneminde takım daha hazır olmadığı aşikar bi sağ bek oyuncusu ile paok maçı geçilebilirdi. Gelen 2 topu gol yedik.
Tek maçla bende yargılamak istemem ama Nsakala ben topçu değilim diye bağırıyor, weelligton bizim kalibremizde değil , maça sağ beksiz çıkıyorsun , elindeki genç yetenekli dorukhanla hala sözleşme uzatmamışsın, gündemdeki isimler malesef anadolu topçusu tadında, elindeki iyi topçuları indirim yapmadı diye taraftarın önüne atıyorsun. Her demecin negatif.
Limit sanki bize işliyor madem bu haldeyiz neden gökhan caner ve burak ı yolladık anlıyamıyorum.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Çarşı hatta paylaşım falan yapmıştı midemizi bulandırmayınndiye o sezon Burak olsa işler farklı olurdu cenk Burak babrl talisca bu ligi deler geçerdi maalesef taraftar olarak çok suçumuz var sanki kızına damat alıyorsa hırsız diye istememezlik yapıyorlar adam gelsin gol atsın gerisi önemsizdi
Çarşı, Beşiktaş'a tamamen engel olan bir gruptur. Kendileri de ne yaptıklarının farkında değiller. 2-3 kişinin fikirleri grubun fikri gibi yansıtılıyor. Bu yüzden taraftarı böldüler. Forza forumuna ara sıra girdiğimde siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz, beni banlayın sizinle aynı ortamda olmak istemiyorum diyenleri görüyorum  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Gelsin artık quaresma diye tag açıp binlerce twit atmışlar:) elimizde olan isimler o kadar kötü o kadar rezil performans gösteriyor ki  şu adama gel diyenlere bir şey söyleyemiyorum ama insan sinirleniyor bizim taraftar neden iyi futbolcu genç futbolcu talep etmek yerine böyle işlerle uğraşıyor bizim taraftar niye welinton'un gerçekten ligin en iyi stoperi olduğuna inanıyor biz acaba taraftar yüzünden mi bu haldeyiz anasını satiyim ya
Bu geçmişe olan özlem yeni gelenlerin bir performans verememesinden dolayı geliyor. Yeni gelenler iyi olsa zaten kimse eskileri istemez. Q7 gibi isimlerin istenme sebebi bu. Ayrıca hiç bir şey yapamıyorsanız Q7 getirin onu izleyelim diyen bir kesim de var.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ALDENYX

Biz aldırmadık onu da.

Şenol Güneş ve Fikret Orman Burak'ı alacaklardı, biz engel olduk.

Sonra Negredo'yu getirdiler.

Ha o sene Burak olsaydı da, önümüzü keserlerdi bir şekilde.

o sene ilk yari 17 haftada 30 puanda kalmamız mani oldu... yoksa negrodo ilede şampiyon olabilirdik ... buna sebeb BEN  Şenol Güneş   cl daha çok benimsemesi neden olarak görüyorum.     
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Sadece gençleri takıma doluşturmakla başarı gelseydi keşke. Gidenler süper olsa yönetim göndermezdi herhalde. Sergen Hoca Şenol Hoca gibi gençlere az şans veren biri değil. Gerektiğinde Rıdvan'ı Caner'in önüne koydu. Ayrıca giden gençler dediğin mesela kim? Sanki 10 tane genç gitti.

Fatih dışında tamamen giden yok. Ahmet Gülay'ın ekstra bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Gitsin pişsin orada göstersin kendini. Eğer iyiyse geri alma opsiyonumuzu kullanır alırız, burada yedekte oturması daha mı iyi? Welinton iyi görüntü vermedi ve 30 yaş üstü diye de Ahmet Gülay'ı göklere çıkarmaya gerek yok. Başka giden genç varsa düzeltin üzerine konuşalım.
Ayrıca Serdar Saatçi Kayserispor'a kiralandı. Yanlış hatırlamıyorsam Siirtspor'a da 5-6 tane genç oyuncu kiralayacağız.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Tek maçla bende yargılamak istemem ama Nsakala ben topçu değilim diye bağırıyor, weelligton bizim kalibremizde değil , maça sağ beksiz çıkıyorsun , elindeki genç yetenekli dorukhanla hala sözleşme uzatmamışsın, gündemdeki isimler malesef anadolu topçusu tadında, elindeki iyi topçuları indirim yapmadı diye taraftarın önüne atıyorsun. Her demecin negatif.
Limit sanki bize işliyor madem bu haldeyiz neden gökhan caner ve burak ı yolladık anlıyamıyorum.

Limiti bu kadar kötü buluyorsa neden FB limit limit diye ağlarken destek çıkmadı? Bu soruyu kimse sormuyor  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Loic Remy i her sene yaza yaza Turkiyeye getirmişler sonunda :lol: :lol:

Ama bize değil :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu Montero ne iştir , işimizi görür mü ? Yoksa Vasat mi ?
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Lens in rüyasının kabusumuz olacağını nerden bilebilirdik ki. O muhteşem sezon sonrası böyle rezil oynaması gerçekten hayret verici. Bide satın alma maddesi neden zorunlu ve yarım sezonda aceleyle aldık.

Çevrimdışı Egos

Senol Gunes guzellemeleri yapilmis ve Fikret Orman yerin dibine sokulmus, ama katilmiyorum acikcasi.

Senol Gunes doneminde 2 defa sampiyon, 2 defa dorduncu olduk. Takimi devraldiginda Bilic'in oturttugu bir omurga ve defansif disiplin vardi.
Derbileri ve final maclarini kazanamiyorduk ve yeterince gol atamiyorduk. Takima Gomez ve Quaresma gibi 2 ust duzey hucumcu katilinca ve winner
bir karakter gelince ve Veli'nin sakatlanip Oguzhan'in zorla da olsa orta sahaya gecmesiyle iyi bir futbol oynayip sampiyon olduk.
Ikinci senede bence futbol net olarak geriye gitti, onlibero sayisi artinca takimimizin iyi futbol oynamasini saglayan 8'de Oguzhan'dan bol bol vazgectik,
kotu futbol olsa da Talisca'nin performansi ve Aboubakar'in anlik patlamalari sayesinde kazandik. Tabii rakibin sadece Basaksehir olmasi da bir avantajdi.
Ucuncu sene ise tamamen CL'ye konsantre olduk, ligi unuttuk. Senol Gunes'in israrla takima yeni gelen oyunculari adapte etmemesi, Talisca'nin eksikligi ve lige motive
olmamamiz derken daha ilk devre biter bitmez koptuk. Bence en buyuk hatalardan biri de Oguzhan'in tamamen takimdan kesilmesi ve ligde Negredo yerine Cenk'in tercih edilmesi.
CL'de basa bas giden maclarda Cenk is yapabilir, ama kapali savunmalara karsi Negredo her zaman daha faydali olur, hele ki arkasinda ve yaninda Babel ve Talisca gibi iki skorer varsa. Kurada Bayern cikinca boyumuzun olcusunu aldik, Cenk'in satilmasiyla dogru kadroya ulastik ve 2. yarida cok iyi puan toplasak da yetmedi.
Dorduncu sene zaten takim dagilmaya basladi, toto'yu kurtaracak bir Gomez, Talisca olmayinca da yine 4. olduk.

Senol Gunes bence iyi bir antrenor degil. Gencleri hic oynatmaz, elinde ne malzeme olursa olsun hep ayni sistemde (4-2-3-1) israr eder.
Cesaretli degildir, yeni oyunculari adapte etmez. Transfere hic karismaz, ama yapilmayan transferler uzerinden kendisini korumaya kalkar.

Bu soyleyeceklerimin garantisi elbette yok, ama bence:

- ilk senede Veli sakatlanmasa veya Lucas transferi olsa bence Oguzhan ilk 11 oynamazdi, o ust duzey oyunu oynayamazdik ve sampiyon da olamazdik
- ikinci senemizde Talisca gibi ligin cok ustunde bir adam olmasaydi veya rakip Basaksehir degil de GS veya guclu bir FB olsaydi sampiyon olamazdik
- ucuncu senesinde, bence BJK tarihinin en iyi kadrosu olan kadroyu ligde kotu rakipler arasinda 4. yapmak buyuk basarisizlik

Yonetime gelecek olursak; bence yonetim 7 seneye bakinca iyi bir yonetim gosterdi.
Uzun donem stadsiz oynamamiza ragmen, stat geliri ve Avrupa geliri olmamasina ragmen once S.Aybaba, sonra Bilic ve Onder Ozen uzerinden iyi bir
yapi oturttuk. Gelen 2 sampiyonluk da bunun oduluydu. Bence o 2 sampiyonluktan sonra takimin maliyetini arttirmak da cok mantiksizdi degildi, rakiplerle aramizi acmak icin iyi bir firsatti.
Bence yonetim 2 buyuk hata yapti;

1 Takimi yeterince koruyamadi, en dogru hareket FB kupa macina cikmamakti, ama onun disinda dogramalara, kayirmalara seslerini cikartmadilar, camia'yi kenetleyemediler
2 Takim Senol Gunes'in 2. senesinde ligden koparken takimi ve hoca'yi uyarmaliydilar, gerekirse gondermeliydiler, ama onlar bunun yerine Avrupa basarisina kapildilar ve bunun kredisini kendilerine cekmekle mesgulduler. Olur tabii, ama ekonomik durumu CL gelirlerine bagli, pahali bir takimin sampiyon olamadiginda neler olabilecegini hesaplamaliydilar. Hesaplamadilar, CL basarisinin keyfini surduler ve bunun neticesinde bugunlere kadar geldik.

...

şenol güneş ile iki kez dördüncü olduğumuzu zanneden bayağı kişi var. sanırım bunda en büyük neden yaşanan hayal kırıklığı.

üçüncü sene bizim nizami golümüz iptal edilip penaltımız verilmezken rakip ofsayttan gol ile kazanıyordu. iyi oyun yoktu, ama adil bir oyun da söz konusu değildi.

fikret orman şampiyonluğa inancını ifade ettiği söylemlerin altını doldurabilseydi bile, forvette negredo yerine burak olsaydı da, şenol güneş sezon başında gönderilseydi de ligin sonunu lider olarak bitirebileceğimize inanmıyorum. inananlara da ligi bizden yukarıda bitiren takımların maçlarını izlemesini tavsiye ederim. fazla uzun sürmez, en fazla iki maç izleyip ekranı yumruklarsınız zaten. o sene ligdeki düzensizlik değerlendirilip şampiyonlar liginde takım parlatıldı, şampiyonluk geliri yapılan transferlerle ve alınan galibiyetlerle toparlandı. yalnız hiçbiri masa başında kararlaştırılmış şeyler değil, eğrisi doğrusuna denk geldi ve mevcut sonuç ortaya çıktı.

yönetim konusunda söylediklerine katılıyorum. fikret orman son senesindeki dağınıklık dahil edilse bile transferde en başarılı beşiktaş başkanı. aybaba'yı da, bilic'i de, güneş'i de, avcı'yı da o getirdi. bence bu bağlamda da not ortalaması yeterli gelir. yalnız ikinci şampiyonluktan sonra beşiktaş başkanı olmak yerine fikret orman olmayı seçti. aynı dönemde beşiktaş taraftarı da beşiktaş'ı bırakıp los galacticos taraftarı olmayı seçmişti. "şampiyonluk neden şubat'ta, mart'ta değil de mayıs'ta geldi" eleştirisi yapılıyordu. o nedenle fikret orman'ın tutumunu yadırgayamıyorum.

bana kalırsa şenol güneş'in üçüncü senesinin konuşulup ilerisi için bize katkı sağlayacak yeni sonuçlar çıkartabileceğimiz tek bir tarafı yok. en kötü oyunumuzla, alabileceğimiz azami puan kayıplarıyla sezonu şampiyon bitirirdik; ama bunu bize reva görmediler. yarışta bile değildik.

geçtiğimiz iki sezon ise birçok açıdan eleştirilebilir. yönetimdeki, takımdaki, taraftardaki gedik o kadar büyümüştü ki bizi dağıtmak için -sözüm ona- adamların rüzgârları yetti.

Çevrimiçi tolga1903

Bu geçmişe olan özlem yeni gelenlerin bir performans verememesinden dolayı geliyor. Yeni gelenler iyi olsa zaten kimse eskileri istemez. Q7 gibi isimlerin istenme sebebi bu. Ayrıca hiç bir şey yapamıyorsanız Q7 getirin onu izleyelim diyen bir kesim de var.

E tamam izlediler kasımpaşa'da işte daha neyini izleyecekler kasımpaşa defetti başından herif ptt kulüpleriyle görüşüyor nasıl bu kadar içten isteyebilir Beşiktaş gibi bir takımın taraftarı bu adamı? Bize senede  minimum 10 gol atacak dinamik kenar oyuncuları lazım nasıl larin yerine daha iyisini istiyor 1 hafta önce gelen welinton'u yedeğe atacak stoper gelir mi acaba diye düşünüyorsak lens boyd yerine de aranacak isim bu adam değil arkadaş. "Hiçbir şey yapamıyorsanız" diye cümleye gireceksek Yönetim gitsin﹗ tagı açılmalı quaresma değil.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bu Montero ne iştir , işimizi görür mü ? Yoksa Vasat mi ?
FM için geleceğin yıldız adayı(wonderkid) potansiyeli baya yüksek görünüyor. İş yapar bence  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hala orta saha ve kanatların yeterli olduğunun düşünülmesi  :dry:

https://twitter.com/Besiktas10line/status/1299267738683277312

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mrred

geçen yönetimin gidişi üzerine 600 milyon daha zarar yapmışlar.bunlar giderken de  bu taraftar çaldı diyecekler.kimse faiz sarmalının içinde olduğumuzu kabul etmiyor gibi buna yönetim de dahil.şu anki durum fikret ormanın geldiği durumdan pek farklı değil.
Abi o yüzden diyoruz işte mesnetsiz temelsiz ithamlarla her gelen yönetime "hırsız" imasında bulunulursa yönetici bulamayız. 1 sene geçti "hırsızlıkla" ilgili ne dava var ne de bir soruşturma? Ondan sonra neden kimse başkan adayı olmuyor neden zenginler beşiktaşa yardım etmiyor. İkrama geçmiyor ki
The great gig in the sky

Çevrimdışı MUSTAFA_

Abi o yüzden diyoruz işte mesnetsiz temelsiz ithamlarla her gelen yönetime "hırsız" imasında bulunulursa yönetici bulamayız. 1 sene geçti "hırsızlıkla" ilgili ne dava var ne de bir soruşturma? Ondan sonra neden kimse başkan adayı olmuyor neden zenginler beşiktaşa yardım etmiyor. İkrama geçmiyor ki
Bu tartışmaları körükleyen de mevcut yönetim. Sürekli eski yönetimlere sallayarak iş yapıyoruz havası vermeye çalışıyorlar herhalde.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

Dostum, anlatamadığım nokta şu:

Bu sene taraftarın genelinde hemen bir başarı beklentisi yoktu zaten, herkes kulübün maddi olarak zorda olduğunun farkındaydı. Bu yönetim bunu bile kullanamadı.

Ahmet Gülay'ı göklere çıkaran yok, şu transfere kadar adını bile duymamıştık. Maksat, taraftarda bir izlenim bırakmak.

Sen 31 yaşındaki stoper karşılığında 2 genç oyuncunu gönderirsen, taraftar bunların amacı yarışmacı takım kurmak diye düşünüp başarı ister.

Douglas'ı gözden çıkarmışsın. Elinde sağ bek yok, genç sağ bekini kiralayıp sağ bekte Lens ile maça çıkıyorsun. Bu kadar aptalca birşey olabilir mi? Kerem Kalafat rostasyonda yedek sağ bek olacaktır diye açıklama yap, taraftar kafayı hazırlasın.

Çevrimdışı tuncaboylu

Ayrıca Serdar Saatçi Kayserispor'a kiralandı. Yanlış hatırlamıyorsam Siirtspor'a da 5-6 tane genç oyuncu kiralayacağız.
Daha dur, Hasic'i de Töre için gönderecekler.

Dua ediyorum yüzde vermeye kalkmasınlar diye

Çevrimdışı mrred

The great gig in the sky

Çevrimdışı tuncaboylu

Elinde 3 yabancı stoper varken 1 tane daha alıp, hala stopere acil takviye gerektiğini söylemek de, ne bileyim.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Çevrimdışı Akil Emre

Şaka gibi gerçekten, bir kez daha görüldü ne demek

Çevrimdışı mrred

Bu tartışmaları körükleyen de mevcut yönetim. Sürekli eski yönetimlere sallayarak iş yapıyoruz havası vermeye çalışıyorlar herhalde.
Böyle şeylerin konuşmasını yapmak çok saçma elinde bir şey varsa çıkarır ortaya koyarsın millet sus pus olur konu kapanır. Bunlar "seçim siyaseti" yapıyor . Genel Kurul diye bir şey var eğer usulsüzlük yapıldıysa tüzükteki maddeler açık ceza davası da dahil her türlü imkan var. Fikret Orman son 2 seneyi kötü yönetti bunu zaten herkes biliyor ama adama hırsız imasında bulunmak başka bir seviye. Hırsız algısı yaratıyorsun buna prim veriyorsun. Çok yanlış . Elinde belge varsa taraftar daha demeden şak ortaya koy "eski başkanını taraftara neden kurban ettiriyorsun" yarın bir gün senin de başına aynısı gelebilir.
The great gig in the sky

Çevrimdışı MUSTAFA_

Böyle şeylerin konuşmasını yapmak çok saçma elinde bir şey varsa çıkarır ortaya koyarsın millet sus pus olur konu kapanır. Bunlar "seçim siyaseti" yapıyor . Genel Kurul diye bir şey var eğer usulsüzlük yapıldıysa tüzükteki maddeler açık ceza davası da dahil her türlü imkan var. Fikret Orman son 2 seneyi kötü yönetti bunu zaten herkes biliyor ama adama hırsız imasında bulunmak başka bir seviye. Hırsız algısı yaratıyorsun buna prim veriyorsun. Çok yanlış . Elinde belge varsa taraftar daha demeden şak ortaya koy "eski başkanını taraftara neden kurban ettiriyorsun" yarın bir gün senin de başına aynısı gelebilir.
Ülkedeki temel problemlerden birisi bu: Rakibini kötüleyerek kendini iyi gösteriyorsun. Sen ne yaptın deyince benden öncekiler ne yaptı ki diyorlar. Böyle böyle her gelen harcıyor gidiyor. Sonra borçlar ödenemez hale geliyor. Kim suçlu? Benden önce gelenler...

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi murat

Son günlerde yönetimi sürekli savunan kesim de eleştiriye başladı. Bu sefer yönetimi savunan kesim azalıyor. Zaten bir gazla seçildiler. Hiç tahmin etmeyeceğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Ben de başarılı olsunlar istiyorum ama olamazlarsa ilk 4-5 maçtan sonra yolcu olabilirler  :tabe:
kimse bu ekonomik durumda şampiyonluğa oynamasını beklemiyor aslında geleceği inşa etmeye yönelik bir plan koysalar ortaya kimse sesini çıkartmaz. Yönetimin tek yaptığı masrafları kısmaya yönelik.