2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2872316 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimdışı tangaz

Sadece ruiz ve boyd
nkoudu douglas elneny diaby yönetimin transferleri
nkoudouyu şenol güneş zamanı devre arasında alacaktık almadık douglas ile sezon ortası zaten anlaştık
elneny iyi transfer diyecek bir şey yoktu diaby ise son dakika yönetim transferi ya tutarsa olarak yapıldı

sadece daglıs yönetim transferi gerisinin tamamı avcı transferi hatta daglısı istemediği halde fikret ısrarla almış

enkuduyu avcı özellikle istemiş hatta kiralanacakmış 500bine avcı başkanı ikna edip bonserisle alalım demiş elneni lemina önüne konmuş elneniyi seçmiş ruiz boyd hepsi avcı seçimi ve kararı diabide de 2-3 seçenek içinden bunu seçmiş avcı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı mrred

peki son 10 yılda ligin sonundaki derbilerin neredeyse tümünde gese stadına gitmemizin matematiksel ihtimali nedir? neden hemen her sene son derbimiz deplasmanda ve neden hemen hepsi gese ile neden fenerle değil?
Bu sene 33.hafta fenerle oynadık.  :bandit:
Çok yoruyon abi beni
The great gig in the sky

Çevrimiçi murat

Ayrıntılı bir fikstür inceleme yazısı yazmak farz oldu bize. Yarın zaman bulursam ayrıntılı bir fikstür incelemesi yapacağım  :tabe:
valla ben üstünkörü baktım beğendim ama takım gibi bir takım kurmak şartıyla bu oyunla bize her fikstür zor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

valla ben üstünkörü baktım beğendim ama takım gibi bir takım kurmak şartıyla bu oyunla bize her fikstür zor.
Bu kadroyla lige başlarsak ne yönetim ne de Sergen hoca 2 aydan fazla dayanamaz  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı mrred

sadece daglıs yönetim transferi gerisinin tamamı avcı transferi hatta daglısı istemediği halde fikret ısrarla almış

enkuduyu avcı özellikle istemiş hatta kiralanacakmış 500bine avcı başkanı ikna edip bonserisle alalım demiş elneni lemina önüne konmuş elneniyi seçmiş ruiz boyd hepsi avcı seçimi ve kararı diabide de 2-3 seçenek içinden bunu seçmiş avcı
Nkoudou al bak haberin tarihine
Murat Özen ocak transferinde de yazmıştı özel haber olarak

https://www.sporx.com/senol-gunes-onayladi-ve-lazar-markovic-besiktasa-SXHBQ759866SXQ

Diabyi özellikle hoca mı istemiş ? Hocanın önüne koymuşlar o da bu olsun bari demiş
Douglası zaten kendin söylemişsin.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Avcı sadece Boydu ve Ruizi özellikle alın diye ısrarcı oldu. Welingtonun şu halini görünce Ruiz yanında Ramos gibi kalır kimse kusura bakmasın
The great gig in the sky

Çevrimdışı tangaz

16 milyonu Abdullah Avcı mı harcattı ? Senin iddian bu mu ???
Bir iddian varsa bunu ispatlaman gerekiyor. Murat Özen'e göre sadece boyd ve ruiz konusunda avcı ısrarcı oldu diğerleri yönetim transferleri. Bu durumda avcı 5 milyon euro harcatmış oluyor 16 değil. İnsanlara 16 milyon diyip algı yapman çok ayıp. Bu arada 16 milyonun 6.5 milyonu Ljajic herkes bayılıyordu Ljajice ve sen de dahil Avcı yüzünden kaybolup gitti Burak'la birlikte oynamadı gibi temelsiz iddialarla oyuncuyu koruyup hocaya sallıyordunz. Sergen gelince de gördük ilk kestiği oyuncu Ljajic oldu.

neden ispatlayacağım? mahkeme mi burası? sen murat özenin yalan yanlış bilgilerini getirince ispatlamış mı oldun? 16 milyonun tamamını avcı harcattı. birtek daglısı fikret aldı oda zaten free idi. hem sen değilmiydin bu murat özen umut günerin adamı ondan duyduklarını satıyor umutgitti duyum bitti uyduruyor vbvb diyordun. layiçi evet avcı bitirmeye teşebbüs etti sergen geldi görev verdi baktı avcının bıraktığı enkaz düzelmiyor kenara çekti kulağını çekti sonra hazırladı oyuncu tamkendine gelmeye başlamıştı ki covid-19 oldu
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mellfred

ofsayt kalkan gol pozisyonu bana muğlak geldi

Çevrimiçi murat

Bu kadroyla lige başlarsak ne yönetim ne de Sergen hoca 2 aydan fazla dayanamaz  :tabe:
mensah yerine divastan hakan arslanı alsalar mensahın hem gol asisti kadar yapar hem ucuza maleder hem daha ortasahadaki defansif zafiyeti azaltırdık.savunmadaki bu bozgunun bir nedenide yumuşak ortasaha .diyeceksiniz ki atiba ile Necip  defansif adamlar ama atiba 37 yaşında mensahın mı arkasını toplasın neciple mi uğraşsın ileriye gidemeyen takıma 8 numaralık mı yapsın.dün mesela necipin nasıl bir defansif katkısı oldu takıma?hucümda yok ama defansta hiç yok Necip.

Çevrimdışı mrred

@MURAT bu şablon var plana ne diyorsun abi ? Senin fikrini merak ediyorum

Bir kere hem mensahın hem ljajicin mutlaka aynı anda sahada olması gerekiyor hücum anlamında iyi özellikleri var. Bunu bir cebe koyup izah edeyim
İlk opsiyon
Ljajic ve Mensahın aynı anda sahada olduğu ikisinin de 8 numara olduğu formasyonu düşünelim. Hücumda
1.Sırtı dönük oyunları yok.
2.Merkez çok kalabalık olduğu için yeteneklerini gösterecek alan kısıtlı 360 dereceye hakim olarak oynamak zorundalar. Topu kaptırma ihtimalleri bir hayli fazla
3.Dönüp şut çekme olsalıkları azalıyor rakip çok kalabalık dönüp şut çekme zamanları yok

Savunmada ise ;
Bu iki oyuncunun da top kaptırıldığı an arkasını 6 numara kapatacak
Baya büyük bir alan yaklaşık olarak orta sahanın bizim tarafa bakan yayı ile rakip ceza sahası yayına kadar olan bir alandan bahsediyoruz.
Bu da m2 ye vurduğumuzda baya bir alan yapar benim hesabıma göre 750 m2 bir alanı kapamak zorunda tek başına hadi bilemedin 500 m2 olsun.
Mensahın ilk baskısı ljajice göre daha iyi fakat top mensahın arkasına düştüğü an mensah savunmayı bırakıyor koşmuyor. Dolayısıyla bu opsiyonun geçerlilik kazanması için topu hiç kaybetmememiz gerekiyor her maç %75 topa sahip olmayla oynamamız gerek veya kaybettiğimizde oyuncuların mutlaka baskı yapıp bütün takımı geri koşturmadan topu sizin o çok dalga geçtiğiniz 5 6 saniye içinde geri kazanmamız gerek yoksa takım yoruluyor
İkinci opsiyon
Mensah ve Ljajic kanatlarda olursa hücumda ;
1.sırtı dönük oynamak zorunda değiller
2.360 derece alanı kontrol etmek zorunda değiller. 120 dereceyi kontrol etmeleri yeterli çünkü yanlarında taç çizgisi olacak
3.Dribblign üstü şut çıkarma özelliklerini ortaya çıkarmaları daha kolay (Kenardan merkeze doğru koştukları için savunma daha dengesiz ve önleri daha açık olur)
Savunmada ;
Topu kaptırdıkları an arkalarında bek oyuncusu olacak o yüzden daha rahatlar.
Beklerin savunacağı alan takriben 300 m2  (50 metre boy 6 metre en genişlik)
Hem mensah hem ljajic çok geniş alanda geri koşmak zorunda kalmadıkları için (çünkü arkalarındaki bekler çok fazla ileri çıkmıcaklar geri koşmalasalar bile bekler arkalarını toparlıcak) daha az yorulcaklar ve maç sonlarında diri kalacaklar

Öte yandan orta sahada aynı anda dorukhan oğuzhan ve atibanın da olması merkez savunması bakımından zaafiyetimizi baya azaltır. Yaratıcı ayaklar kanatta olacağı için oyunu onların üzerinden kurmamız dorukhan ve oğuzhan üzerindeki baskıyı da azaltır.

Bu planda beklerin aerobik kapasiteleri yüksek olursa defansif müdaheleleri baskı zamanları pozisyon bilgileri iyi olursa tadından yenmez
The great gig in the sky

Çevrimdışı tangaz

Bu gs lobisi dış güçler fikrini savunup aynı anda da beşiktaş büyük taştır demek çok büyük çelişki . Biz büyüksek eğer böyle küçük bahanelerin ardına sığınmayız. Sahaya çıkar taş gibi topu oynar vurur geçersin. Bu kadar basit. Kopenhag nasıl geçirdi bak başakşehire. Herkes sus pus oldu Okan Buruk güzellemeleri yapılıyordu . Ne oldi ? Adam 69 puanla şampiyon oldu gören de über top oynadı sanar.

admlar şampiyonluk rehaveti ile maça çıktı ve kriter senin tezine göre avrupa performansı ise avcıdan daha rezili yoktur herif hersene ön elemeden öte gidemiyordu şeş kaza grup oynasa orda da averaj takımına dönüyordu

Çevrimiçi murat

Avcı sadece Boydu ve Ruizi özellikle alın diye ısrarcı oldu. Welingtonun şu halini görünce Ruiz yanında Ramos gibi kalır kimse kusura bakmasın
önünde Necip  yanında vida oynayan diğer yanında nsakara oynayan welingtona da pek kızamıyorum.

Çevrimdışı mrred

önünde Necip  yanında vida oynayan diğer yanında nsakara oynayan welingtona da pek kızamıyorum.
Takım savunması bu maç özelinde çok kötüydü sabretcez ya düzelcek ya düzelcek yapacak bir şey yok.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Savunma bir şekilde öğrenilir de bu öğrenme süresini kısa tutsak iyi olacak. Bence elenmemiz iyi oldu hocayı kendine getirir. Yeni arayışlara iter. Ben herşeye rağmen umutluyum
The great gig in the sky

Çevrimdışı mellfred

mensah yerine divastan hakan arslanı alsalar mensahın hem gol asisti kadar yapar hem ucuza maleder hem daha ortasahadaki defansif zafiyeti azaltırdık.savunmadaki bu bozgunun bir nedenide yumuşak ortasaha .diyeceksiniz ki atiba ile Necip  defansif adamlar ama atiba 37 yaşında mensahın mı arkasını toplasın neciple mi uğraşsın ileriye gidemeyen takıma 8 numaralık mı yapsın.dün mesela necipin nasıl bir defansif katkısı oldu takıma?hucümda yok ama defansta hiç yok Necip.
necip deme başım ağrıyor.
necip’in oynayacağı zaman barcelona’ya karşı üstünlük sağladığın maçın son 10 dakikasıdır. ön liberoda çakılı kal messinin ayağını eline ver dersin budur necipin olayı
en olmadı 5. stoper olarak tutarsın takımda
ya da dün ilk golden sonra olması gerektiği üzere sağ bekte çakılı kal
budur  olayı

Çevrimiçi murat

@MURAT bu şablon var plana ne diyorsun abi ? Senin fikrini merak ediyorum

Bir kere hem mensahın hem ljajicin mutlaka aynı anda sahada olması gerekiyor hücum anlamında iyi özellikleri var. Bunu bir cebe koyup izah edeyim
İlk opsiyon
Ljajic ve Mensahın aynı anda sahada olduğu ikisinin de 8 numara olduğu formasyonu düşünelim. Hücumda
1.Sırtı dönük oyunları yok.
2.Merkez çok kalabalık olduğu için yeteneklerini gösterecek alan kısıtlı 360 dereceye hakim olarak oynamak zorundalar. Topu kaptırma ihtimalleri bir hayli fazla
3.Dönüp şut çekme olsalıkları azalıyor rakip çok kalabalık dönüp şut çekme zamanları yok

Savunmada ise ;
Bu iki oyuncunun da top kaptırıldığı an arkasını 6 numara kapatacak
Baya büyük bir alan yaklaşık olarak orta sahanın bizim tarafa bakan yayı ile rakip ceza sahası yayına kadar olan bir alandan bahsediyoruz.
Bu da m2 ye vurduğumuzda baya bir alan yapar benim hesabıma göre 750 m2 bir alanı kapamak zorunda tek başına hadi bilemedin 500 m2 olsun.
Mensahın ilk baskısı ljajice göre daha iyi fakat top mensahın arkasına düştüğü an mensah savunmayı bırakıyor koşmuyor. Dolayısıyla bu opsiyonun geçerlilik kazanması için topu hiç kaybetmememiz gerekiyor her maç %75 topa sahip olmayla oynamamız gerek veya kaybettiğimizde oyuncuların mutlaka baskı yapıp bütün takımı geri koşturmadan topu sizin o çok dalga geçtiğiniz 5 6 saniye içinde geri kazanmamız gerek yoksa takım yoruluyor
İkinci opsiyon
Mensah ve Ljajic kanatlarda olursa hücumda ;
1.sırtı dönük oynamak zorunda değiller
2.360 derece alanı kontrol etmek zorunda değiller. 120 dereceyi kontrol etmeleri yeterli çünkü yanlarında taç çizgisi olacak
3.Dribblign üstü şut çıkarma özelliklerini ortaya çıkarmaları daha kolay (Kenardan merkeze doğru koştukları için savunma daha dengesiz ve önleri daha açık olur)
Savunmada ;
Topu kaptırdıkları an arkalarında bek oyuncusu olacak o yüzden daha rahatlar.
Beklerin savunacağı alan takriben 300 m2  (50 metre boy 6 metre en genişlik)
Hem mensah hem ljajic çok geniş alanda geri koşmak zorunda kalmadıkları için (çünkü arkalarındaki bekler çok fazla ileri çıkmıcaklar geri koşmalasalar bile bekler arkalarını toparlıcak) daha az yorulcaklar ve maç sonlarında diri kalacaklar

Öte yandan orta sahada aynı anda dorukhan oğuzhan ve atibanın da olması merkez savunması bakımından zaafiyetimizi baya azaltır. Yaratıcı ayaklar kanatta olacağı için oyunu onların üzerinden kurmamız dorukhan ve oğuzhan üzerindeki baskıyı da azaltır.

Bu planda beklerin aerobik kapasiteleri yüksek olursa defansif müdaheleleri baskı zamanları pozisyon bilgileri iyi olursa tadından yenmez
bunu sabah bende yazdım mensahın en iyi özelliği dribling hatta tek özelliği bari elde düzgün kanat yok köy bir kenara orada dene.layicte sol iç oyuncusu bana göre.böyle bir tabir varmı bilmiyorum ama kanat playmaker gibi.sosanın sağ içte yaptığının bir benzeri bizdeki döneminde.bence layicte mensahta bizim ortasahanın adamları değiller.mensah Kayseri'nin düşük profilinde kafasına göre takılan bir elemandı bizde öyle bir rol yok.

Çevrimdışı mellfred

nsakalanın el kol koordinasyonunda sıkıntı var. ergen gibi eli bacağına dolanıp her an düşebilir 

Çevrimdışı mrred

bunu sabah bende yazdım mensahın en iyi özelliği dribling hatta tek özelliği bari elde düzgün kanat yok köy bir kenara orada dene.layicte sol iç oyuncusu bana göre.böyle bir tabir varmı bilmiyorum ama kanat playmaker gibi.sosanın sağ içte yaptığının bir benzeri bizdeki döneminde.bence layicte mensahta bizim ortasahanın adamları değiller.mensah Kayseri'nin düşük profilinde kafasına göre takılan bir elemandı bizde öyle bir rol yok.
Kanat oyun kurucu var tabi . Sosa ve Jiguli bunun en iyi örnekleri
The great gig in the sky

Çevrimiçi murat

Savunma bir şekilde öğrenilir de bu öğrenme süresini kısa tutsak iyi olacak. Bence elenmemiz iyi oldu hocayı kendine getirir. Yeni arayışlara iter. Ben herşeye rağmen umutluyum
elenmek niye iyi olsun oradan elendi Avrupa liginden devam ediyorsun sadece  kalite düştü.en azından daha ciddi takımlarla boy ölçerdik.

Çevrimdışı mrred

admlar şampiyonluk rehaveti ile maça çıktı ve kriter senin tezine göre avrupa performansı ise avcıdan daha rezili yoktur herif hersene ön elemeden öte gidemiyordu şeş kaza grup oynasa orda da averaj takımına dönüyordu
Kadro derinliğine güvenmediği ve yaş ortalaması yüksek bir takım olması sebebiyle avrupada yarışmacı olmayı tercih etmedi . Fakat yine de eleştirelebilir
The great gig in the sky

Çevrimdışı tangaz

Aynı golden 3 tane yiyen takımın hocası sergenden mi bahsediyorsun ? Bırakalım bu işleri. Aynı golden 3 tane yiyoruz takıma 45. dakikaya kadar müdahale etmiyor. Bunun bonservisle teknikle taktikle ne ilgisi var ? Hadi maça yanlış taktikle başladın olabilir bari yanlıştan dönmeyi ya da müdahale etmeyi düşün. İlk golden önce de aynı pozisyonu vermiştik orada uyanması gerekiyordu fakat maçı seyretti. Ben yine de sabredilmesi gerektiğini düşünüyorum fakat körü körüne de savunulmaz . Yakında yönetim kaynaklı sergeni kötüleme haberleri de çıkmaya başlar . Sonuçlar bir kötü gelmeye başlasın o zaman görmeye başlarız.

(...) adama sabredilmeli deyip ardından 3 hazırlık maçında şablona kafa yorsun çözsün minvalinde yaklaşmak ütopik. sabır terminimiz 3 hazırlık maçı demek  :alala: 3 maçla çözülseydi bişiler pepdullah lig başlamadan 3 tur çözerdi zira 9 hazırlık maçı yaptı  :bandit:

oyuna müdahale konusunda bende anında müdahale taraftarıyım öte yandan devre bitmeden müdahale eden çok az hoca gördüm hatta 65den önce müdahale etmeyen de çoktur. bence yanlış.

yakında yönetim kaynaklı sergen kötüleme haberleri çıkarsa da bu yönetimin ya da yaptıran yöneticinin ayıbı olur ama ona da cesaret edebilecek bir yönetici göremiyorum o liyakatta değiller.

Çevrimdışı mrred

elenmek niye iyi olsun oradan elendi Avrupa liginden devam ediyorsun sadece  kalite düştü.en azından daha ciddi takımlarla boy ölçerdik.
Bu tur elenmeseydik benfica ve kievin geleceği turda elencektik. O zamana kadar da bazı gerçeklerin üstü örtülmüş olacaktı ve herşeyden önce lig başlayacaktı en azından şimdi elenince insanlar ne oluyor demeye başladı bu serzenişler de hocayı kendine getirir. 45 dakika maçı müdahale etmeden izlemez bir dahaki sefere.
The great gig in the sky

Çevrimdışı tangaz

Larinin maksimumu bence bu daha fazlası olmaz. Hemen satmamız gerek. Nedenlerini daha önce açıklamıştım. Adam kendini yıldız falan sanıyor beden dilini hiç beğenmiyorum. Gol dışında oyuna katkısı sıfır. Çok hareketsiz hantal ve topsuz oyunda hiç yok. İkinci yarı bir pozisyon vardı oğuzhan atibaya çok iyi pas atiba topuğu ile larinin önüne bıraktı larin uyudu çok iyi pozisyondu orada larinin yetersizliğini daha iyi anladım. Bir sonraki pozisyonu hayal edip ona göre hareketlenmiyor

larini 15 gün öncesine dek istememezliğin yoktu hatta geçen sene belçikada her skorunda hemen müjde veriyordun ne oldu da fikrin değişti? bu maç deme çünkü bu maçtan 10-15 gün önce bir anda u turn yaptın adamı bi yerde izledin desek öle bi olasılık da yok son maçını martta oynamış noldu vahiy mi geldi harbi meraktayım?

larinin çok eksiği ve defosu var ama bence en önemli eksiği orta saha ile bağlantısı sıfır senin o söylediğin larin uyudu örneğide bunedenle.

Çevrimdışı tangaz

Konu madem adaletten açıldı. Aynı misyonu hemen Avcı'ya neden yüklediniz ve sabretmediniz ? Üstelik başakşehirde yapmış olmasına rağmen ? Sergene sabır avcıya sabır yok diyorsan bu da adil olmaz. Bak ben ikisine de sabretmeliyiz diyorum. Sen adam kayırıyorsun

ben kayırmıyorum demiyorum elbette kayırıyorum en azından dürüstüm net kayırdığım halde kayırmıyor gibi yapmıyorum ve tabi ki kayırıcam altyapımızdan çıkan insanla gese eskisi beşiktaşlılarla kavga edince gevrek gevrek konuşan böbürlenen taraftara taraftarıMIZ bile diyemeyen adamla tabi ki bir tutmayacağım kayıracağım.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★