2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2856107 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimiçi mayguntr

Ocakta yollayacak yer arayacağız yanına sağlam bir stoper gelmezse
Roco veya Mirinden ne farki var ben cidden anlamis degilim.

Çevrimdışı cursedofdragon

Yanlış okuyorsun muhtemelen yukarda bölmelere ayrılıyor.Dikkat etmiyorsun :)

Misal İlk resim (*Defansif) olan.

Maç ve dakikayı geç.Top çalması 2.5 ortalaması diğerlerinin 1,1.5,0.9.
Top kesmesi 2 yine diğerlerinden yüksek.
Faul ortalaması 1.3 biraz yüksek.Anadolu takımında oynadığı için habire atak yiyor takım.
Ofsayt 0.9
Çalım yemesi biraz yüksek ancak onu da anadolu takımında olduğunu büyük takım olmadığını hesap edersiniz diye düşünmüştüm.atak üstüne atak yiyorlar.

Whoscored'in genel ortalamasından hep en yüksek puanın welintonun almasında pay biçmeniz yeterli olacak aslında.

Diğerlerine kendiniz bakarsınız.

Ama özet gececek olursak 1 şut ortalaması ile oynuyor bol bol kaleyi deniyor demek.0.6 kilit pas atıyor bir stoper için muazzam kilit pas atabiliyor diğerlerinden pay biçin.
Uzun top 4.7 Ayağı kötü deniyor en yakın rakibini 2 ye katlamış ayağı kötü olan adam nasıl uzun pas atsın tek uzun topla santraforu kaleci ile karşı karşıya bırakabilir.Boyu küçük olmasına rağmen 3.1 hava topu ortalaması var hava toplarını vermiyor.

Genel olarak böyle açıklama gereği duyduğum için biraz üzüldüm.
[ Son Düzenleme: 19 Ağustos 2020, 23:56:56 cursedofdragon ]

Çevrimiçi yaço58

Roco veya Mirinden ne farki var ben cidden anlamis degilim.
Mirin de bu kadar hatta daha iyi oynar bence çok boş iş oldu

Çevrimdışı caner.eryigit

Şu forzanın yaptıkları artık arşa çıktı.
Mühendis oktayın katillerine taziye mesajı yayınlamak nedir arkadaş.
Tepki gelince de hemen sildiler.
Yazıklar olsun!!!

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bu kolpanın önde gideni geçende santon için tamam dedi dün bizi reddettiği yazdı İtalyan medyası
Artık birisi gelsin de şu kolpacılardan kurtulalım. Yarın da kadroyu bildiriyoruz  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şu forzanın yaptıkları artık arşa çıktı.
Mühendis oktayın katillerine taziye mesajı yayınlamak nedir arkadaş.
Tepki gelince de hemen sildiler.
Yazıklar olsun!!!

Bu kadar takılmayın. Onların benim gözümde Beşiktaş'ı temsil ettikleri falan da yok artık  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı worns

@cursedofdragon istatistiklerin pozitif bir şey gösterdiğine katılmıyorum ben welinton konusunda. oyuncuyu sadece bir maç izlemedim, geçen sene epey maçına baktım. bizim maçta özellikle korkunç oynamış ama üstünden atlamamak gerek diye paylaştım. pozisyon ve müdahale hataları, hataya yatkınlığı hem de açık oynamadıkları bir maçta can sıkıcı.

welinton'un istatistiklerini neden yanıltıcı buluyorum? stoper oyuncularının artimetik bazda istastistikleri (başarı oranı değil, sayı cinsinden veri) takımının yapısına, oyununa çok bağlı. karşılaştırdığın üç stoperin oynadığı takımlar alanya'ya göre çok daha baskın oynuyor. top kesme, uzaklaştırma gibi veriler sayısal anlamda zaten ağırlıklı topla oynayan takımların stoperlerinde fazla olmaz. karşılaşılan total tehlike sayısı farklı.

(fazla faul yapması ve çalım yemesi de bunla ilgili evet, sen de yazmışsın. ama diğer parametrelerin yüksekliği de bununla ilgili. )

öte yandan bu performansı gösterdiği takım savunmayı çok daha geride kuran ve takım savunması iyi (kompakt yapıda) bir takım. bizde çok daha ileride pozisyon almak zorunda kalacak. sadece üç beş maçını izleyin, en seveni bile oyuncunun açık alanda oldukça hantal olduğunu görecektir. bir de bunun üstüne hataya yatkınlığını, konsantrasyon ve pozisyon problemlerini ekleyin. çoğu insan kafasında kesici-çabuk-ayağı düzgün vb bir oyuncu betimliyor. kesiciliği var tamam. ama diğer ikisi kesinlikle yok.

18/19'da daha iyi görünüyor. bu da kötü geçen sene sezon içinde de performansı düşmüş, pandemi sonrası yedeğe çekilmiş. kritik maçlarda bile caulker-tzavellas'ın arkasında kalmış.

bilemiyorum. oyuncuyu aldık gibi. umarım ben haksız çıkarım. olabildiğince iyi gözle bakmaya odaklandığımda bile :) welinton'dan umduğumu bulamıyorum. kaygılandırıyor beni.

hele bir de tandemi vida-welinton oluşturacaksa aman tanrım derim de neyse onu da bi yapıyı gördükten sonra konuşuruz. en azından bir tane dengeli stoper almamız lazım.

**şimdi gördüm sayı üzerinden açıklamaya çalışmışsın ayağı iyi meselesini. şut tehdidi, ekstraları falan var tamam ama pas konusunda iyi değil. başarılı uzun pas sayısının fazla olmasının nedeni çok fazla uzun pas denemesi. pas isabet oranına da bir bakarsan o kadar parlak olmadığını göreceksin.
[ Son Düzenleme: 20 Ağustos 2020, 00:13:09 worns ]

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

İlginç istatistikmiş  :tabe:

https://twitter.com/istihbaratbjk/status/1296171315318202380

Sadece korona pozitif oldu diye 7 maçta oynamadı nasıl 2 sezonda 7 maç kaçırmış oluyo? İstatistik atmasyon bence. Korona hariç 7 olabilir ama  :money:

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Aboubakarında dizi çürük dediler adam leblebi gibi attı leblebi gibi atacaksa gelsin bir şey olmaz. :)

*Kalbi sakat olmasın.

Niye kalbi de sakat olabilir. Gomis'te de kalp sorunu vardı ama gelene geçene atıyodu.  :ok:

Çevrimdışı MUSTAFA_

Sadece korona pozitif oldu diye 7 maçta oynamadı nasıl 2 sezonda 7 maç kaçırmış oluyo? İstatistik atmasyon bence. Korona hariç 7 olabilir ama  :money:
Evet Covid-19 hariç sadece 7 maç kaçırmış  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Karabay

Düşün abi adamın varlığı ile yokluğu bir. Varken bile yok gibi. Öyle etkisiz bir 10 numaraki hiç oynamıyor hissi vermiş millete.

@cursedofdragon istatistiklerin pozitif bir şey gösterdiğine katılmıyorum ben welinton konusunda. oyuncuyu sadece bir maç izlemedim, geçen sene epey maçına baktım. bizim maçta özellikle korkunç oynamış ama üstünden atlamamak gerek diye paylaştım. pozisyon ve müdahale hataları, hataya yatkınlığı hem de açık oynamadıkları bir maçta can sıkıcı.

welinton'un istatistiklerini neden yanıltıcı buluyorum? stoper oyuncularının artimetik bazda istastistikleri (başarı oranı değil, sayı cinsinden veri) takımının yapısına, oyununa çok bağlı. karşılaştırdığın üç stoperin oynadığı takımlar alanya'ya göre çok daha baskın oynuyor. top kesme, uzaklaştırma gibi veriler sayısal anlamda zaten ağırlıklı topla oynayan takımların stoperlerinde fazla olmaz. karşılaşılan total tehlike sayısı farklı.

öte yandan bu performansı gösterdiği takım savunmayı çok daha geride kuran ve takım savunması iyi (kompakt yapıda) bir takım. bizde çok daha ileride pozisyon almak zorunda kalacak. sadece üç beş maçını izleyin, en seveni bile oyuncunun açık alanda oldukça hantal olduğunu görecektir. bir de bunun üstüne hataya yatkınlığını, konsantrasyon ve pozisyon problemlerini ekleyin. çoğu insan kafasında kesici-çabuk-ayağı düzgün vb bir oyuncu betimliyor. kesiciliği var tamam. ama diğer ikisi kesinlikle yok.

18/19'da daha iyi görünüyor. bu da kötü geçen sene sezon içinde de performansı düşmüş, pandemi sonrası yedeğe çekilmiş. kritik maçlarda bile caulker-tzavellas'ın arkasında kalmış.

bilemiyorum. oyuncuyu aldık gibi. umarım ben haksız çıkarım. olabildiğince iyi gözle bakmaya odaklandığımda bile :) welinton'dan umduğumu bulamıyorum. kaygılandırıyor beni.

hele bir de tandemi vida-welinton oluşturacaksa aman tanrım derim de neyse onu da bi yapıyı gördükten sonra konuşuruz. en azından bir tane dengeli stoper almamız lazım.

Konuyu *Sergen hocam istiyorsa vardır bir bildiği deyip kapatıyorum ve yanına gelecek adamı tandemi bekliyorum :)

Ayrıca küçük bir not vereyim şampiyon olduğumuz da stoperde hep brazilyalı vardı(Video altından ödünÇaldım bu bilgiyi) :)

Ben ümitliyim oyuncudan :)

Yavaş değil ayrıca.

[ Son Düzenleme: 20 Ağustos 2020, 00:22:23 cursedofdragon ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Düşün abi adamın varlığı ile yokluğu bir. Varken bile yok gibi. Öyle etkisiz bir 10 numaraki hiç oynamıyor hissi vermiş millete.
Evet Abdullah Avcı ile öyle oldu ama gerisi için ben bu yoruma kesinlikle katılmıyorum  :tabe:

Süper Lig'de çıktığı 51 maçta 14 gol 18 asist,

Toplam Beşiktaş'ta oynadığı 61 maçta 16 gol 21 asist yapmış.

İstatistikler hiç de öyle söylemiyor  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı worns

Bence Mensah falan da tamam değil ya neyse. Tarz olarak farklı olsa da Welinton biraz Bilica faillığı/bombacılığı olan bir arkadaş. Ayağı iyi falan deniyor da yalan yani, ayarsız. Ruiz'le mukayese bile olmaz bu konularda. Brezilyalı, santrafor orjinli olmasından kaynaklı bir topçu havası var adamda olayı biraz o. Bir stopere göre düşük pas yüzdesi, timing hataları, penaltı yaptırma tehlikesi, fazla faullü oynama gibi dezavantajları var.  27 maç: 11 sarı - 2 kırmızı. Maşallahı var kendisinin.

Herkes oyunculardan çok Sergen'e güveniyor, büyük kredisi var ama öyle bir planlama yaptı ki en ufak olayda Anadolu oyuncuları üzerinden yüklenecek insanlar. İnşallah çok başarılı olur da uzun seneler takımın başında kalır ama olur da işler ters gider kendisi ayrılma noktasına gelirse işte o zaman vay halimize. Çünkü kimse böyle ganyanlı kadroyu bir daha Sergen hoca gibi idare edemez, başa döner tekrar planlama yaparız ve bu bizim için tam anlamıyla bir çöküş olur.

mensah'ı da istemiyordum biliyorsun ama artık iyimser modu açtım, oyuncuları aldık diye. iyi yönlerini görmeye çalışıyorum. merkez orta sahada yanında defansif açıdan garantör biri olursa iş görebilir. ne bileyim sonradan girer patlayıcılığıyla bir şey yapar vs. yoksa benim kafamdaki ideal 8'de kesinlikle değildi. :)

welinton'a böyle bakınca bile olumlu bişey çıkartamıyorum. :D

n'sakalayı seviyorum bak en azından dengeli, defansif açıdan iyi, atletik. hücumu biraz yetersiz ama oyun yapısına göre kabul edilebilir bi sonuç çıkartılır.

Çevrimdışı worns

Konuyu *Sergen hocam istiyorsa vardır bir bildiği deyip kapatıyorum ve yanına gelecek adamı tandemi bekliyorum :)

Ayrıca küçük bir not vereyim şampiyon olduğumuz da stoperde hep brazilyalı vardı(Video altından ödünÇaldım bu bilgiyi) :)

Ben ümitliyim oyuncudan :)

Yavaş değil ayrıca.

valla benim de tek avuntum o. oyuncuyu yakından tanıyor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

valla benim de tek avuntum o. oyuncuyu yakından tanıyor.

Arkamıza yaslanıp rahat rahat maçlarımızı izleyelim (hücum futbolu) biz.Hocaya bırakalım istediği kadro kurulsun.

Sezon sonu motorları maviliklere sürelim. :)

Çevrimiçi mayguntr

Yanlış okuyorsun muhtemelen yukarda bölmelere ayrılıyor.Dikkat etmiyorsun :)

Misal İlk resim (*Defansif) olan.

Maç ve dakikayı geç.Top çalması 2.5 ortalaması diğerlerinin 1,1.5,0.9.
Top kesmesi 2 yine diğerlerinden yüksek.
Faul ortalaması 1.3 biraz yüksek.Anadolu takımında oynadığı için habire atak yiyor takım.
Ofsayt 0.9
Çalım yemesi biraz yüksek ancak onu da anadolu takımında olduğunu büyük takım olmadığını hesap edersiniz diye düşünmüştüm.atak üstüne atak yiyorlar.

Whoscored'in genel ortalamasından hep en yüksek puanın welintonun almasında pay biçmeniz yeterli olacak aslında.

Diğerlerine kendiniz bakarsınız.

Ama özet gececek olursak 1 şut ortalaması ile oynuyor bol bol kaleyi deniyor demek.0.6 kilit pas atıyor bir stoper için muazzam kilit pas atabiliyor diğerlerinden pay biçin.
Uzun top 4.7 Ayağı kötü deniyor en yakın rakibini 2 ye katlamış ayağı kötü olan adam nasıl uzun pas atsın tek uzun topla santraforu kaleci ile karşı karşıya bırakabilir.Boyu küçük olmasına rağmen 3.1 hava topu ortalaması var hava toplarını vermiyor.

Genel olarak böyle açıklama gereği duyduğum için biraz üzüldüm.
En fazla calim yiyen, en fazla faul yapan, en az sut bloklayan, mac basina en fazla adam geçiren, en fazla top kaptiran, en fazla kotu kontrol yapan ....

Dediginiz gibi kucuk takimda oynadigi icin mac masina daha fazla hava topu gelmesi normal bu anlamda da daha fazla karsilamasi normal, bundan dolayi yuzdesi onemli bu tarz istatisklerin.

Papy Djilobodji, Steven Caulker, Aaron Appindangoyé su uc anadolu oyuncusuyla karsilastirmasini verebilirseniz cok sevinirim.

En fazla calim yiyen, en fazla faul yapan, en az sut bloklayan, mac basina en fazla adam geçiren, en fazla top kaptiran, en fazla kotu kontrol yapan ....

Dediginiz gibi kucuk takimda oynadigi icin mac masina daha fazla hava topu gelmesi normal bu anlamda da daha fazla karsilamasi normal, bundan dolayi yuzdesi onemli bu tarz istatisklerin.

Papy Djilobodji, Steven Caulker, Aaron Appindangoyé su uc anadolu oyuncusuyla karsilastirmasini verebilirseniz cok sevinirim.

site burda kendiniz yapabilirsiniz hatta yapın bizde bakalım :)

https://tr.whoscored.com/PlayerComparison

Çevrimiçi murat

Welintonu acaba oyalıyormuyuz kampta ki performansına göre mi transfer edeceğiz.