@cursedofdragon istatistiklerin pozitif bir şey gösterdiğine katılmıyorum ben welinton konusunda. oyuncuyu sadece bir maç izlemedim, geçen sene epey maçına baktım. bizim maçta özellikle korkunç oynamış ama üstünden atlamamak gerek diye paylaştım. pozisyon ve müdahale hataları, hataya yatkınlığı hem de açık oynamadıkları bir maçta can sıkıcı.
welinton'un istatistiklerini neden yanıltıcı buluyorum? stoper oyuncularının artimetik bazda istastistikleri (başarı oranı değil, sayı cinsinden veri) takımının yapısına, oyununa çok bağlı. karşılaştırdığın üç stoperin oynadığı takımlar alanya'ya göre çok daha baskın oynuyor. top kesme, uzaklaştırma gibi veriler sayısal anlamda zaten ağırlıklı topla oynayan takımların stoperlerinde fazla olmaz. karşılaşılan total tehlike sayısı farklı.
(fazla faul yapması ve çalım yemesi de bunla ilgili evet, sen de yazmışsın. ama diğer parametrelerin yüksekliği de bununla ilgili. )
öte yandan bu performansı gösterdiği takım savunmayı çok daha geride kuran ve takım savunması iyi (kompakt yapıda) bir takım. bizde çok daha ileride pozisyon almak zorunda kalacak. sadece üç beş maçını izleyin, en seveni bile oyuncunun açık alanda oldukça hantal olduğunu görecektir. bir de bunun üstüne hataya yatkınlığını, konsantrasyon ve pozisyon problemlerini ekleyin. çoğu insan kafasında kesici-çabuk-ayağı düzgün vb bir oyuncu betimliyor. kesiciliği var tamam. ama diğer ikisi kesinlikle yok.
18/19'da daha iyi görünüyor. bu da kötü geçen sene sezon içinde de performansı düşmüş, pandemi sonrası yedeğe çekilmiş. kritik maçlarda bile caulker-tzavellas'ın arkasında kalmış.
bilemiyorum. oyuncuyu aldık gibi. umarım ben haksız çıkarım. olabildiğince iyi gözle bakmaya odaklandığımda bile

welinton'dan umduğumu bulamıyorum. kaygılandırıyor beni.
hele bir de tandemi vida-welinton oluşturacaksa aman tanrım derim de neyse onu da bi yapıyı gördükten sonra konuşuruz. en azından bir tane dengeli stoper almamız lazım.
**şimdi gördüm sayı üzerinden açıklamaya çalışmışsın ayağı iyi meselesini. şut tehdidi, ekstraları falan var tamam ama pas konusunda iyi değil. başarılı uzun pas sayısının fazla olmasının nedeni çok fazla uzun pas denemesi. pas isabet oranına da bir bakarsan o kadar parlak olmadığını göreceksin.