ben sadece varsayıma bir varsayım eklerim o da şu diyelimki 1 milyar kredi çektin ödeme süresi 5 yıl ilk 2 yıl faiz ödenecek 3 yılda anapara ödenecek olsun ödenecek para 1,4 civarına filan denk gelir ilk 2 yıl 200 200 öderken son 3 yıl 333er ödersin ve yük ciddi artar. yayıncı yan çizerken gelirler erirken ve bunun olacağı kesinken bu anlaşmayı yapmak benden sonra tufan demektir ve fikret orman bunu yapmıştır hatta onla da yetinmeyip üstüne 300 milyon daha kredi çekip mum dikmiştir zaten ödeyemeyeceği gün gibi ortadayken de 3 ay sonra kaçıp gitmiştir. bu anlaşma seneye bizi kayyumluk yapar bankalar gelir çökerler.
son üç yıl ne ödeneceğini bilmiyoruz
kaldıki ben zaten bu yapılandırma olayına pek sıcak bakmadım
bankaların kendi alacaklarını kurtarma operasyonu olarak gördüm
eğer 300 M kredi çekildiyse bunu o zaman 200 M deniyordu şimdi 300 oldu
buda gitmeye karar vermişler kendi alacaklarını kurtarma operasyonu olmuş derim
tıpkı Çebide giderken kendi alacaklarını gelen paradan tahsil edip gittiği gibi.
yapılandırma bir tek tatmin edici olurdu oda bütün borçları kapsayarak bir yapılandırma
yapılacaksa tatmin ederdi bu şekilde olduğunda kendini cendereye sokarsın.
alacaklar borcu öderdi senin ödeyeceğin borç olmazdı ondan sonra ne yapayım kuru ekmek bulur onu yerim bulamadımmı aç yatarım deme şansımız vardı
ne kazanırsan onu harcarsın ama öyle olmadığı görünüyor. en başta dediğim gibi bu bankaların parasını kurtarma operasyonuydu