Büyük ihtimalle Sergen hoca önermiştir, yoksa yonetimdekiler pek tanımaz Mehmet Ekşiyi. Onun yanına Ernst ismi geçiyor.
Eski toprak birinin oralarda olması fena olmayabilir, tek başına olmayacaktır. Bir hava getirebilir, yapamazsa gider o kadar olumsuz bakmiyorum daha önce dediğim gibi.
Şu anda üst yapımız daha bozuk, fazla zamanımız yok batacagız.
Yonetimler başarısız olduğunda gidiyor zaten, yeni gelenler de hocalari değiştiriyor. Alt yapı uzun iş öyle 2-3 sene de olacak bir şey değil.
mehmet ekşi sevdiğim bi abimiz. 2000'li yıllarda altyapının başındaydı. sergen'le ilişkisinin iyi olduğunu ben de düşünüyorum.
yalnız eğer sözü edilecek şey altyapının yeniden yapılanmasıysa bu iş mehmet ekşi'yi getirerek olmaz malesef. iyi niyetli, çalışkan ve alt yaş oyuncularına söz geçen bir profildi ama en iyi durumda bile çok eski tarz bir isim. bizim altyapımız her şeyden önce oyuncuyu mental açıdan geliştirmiyor. mental gelişim de sadece pozisyon bilgisi vs öğreterek olacak şey değil alt yaş gruplarındaki oyuncuların birey olarak gelişimini önemsemek gerekiyor. zihinsel gelişim süreçlerinden eksik kalmamalarını sağlayacak bütünsel bir eğitsel süreç kurmadan 20'li yaşlarda hala temel donanımı eksik oyuncularla karşı karşıya kalıyoruz. kendi performansıyla ilgili doğru düzgün iki cümle kurabilecek kadar donanımı olmayan adamın saha içinde de akıllı olmasını beklemek zor. avrupa altyapılarıyla tr altyapılarının en keskin farkı bu. bunun için 23-24 yaşında hala birşeyler öğrenmeye çalışan oyuncuları izliyoruz.
mesela mehmet ekşi'nin de içinde bulunduğu 2000 sürecinin üst ligde oynayabilmiş ürünlerine bakalım. az sayıda isimden öne çıkanlar sanırım, necip, serdar özkan, ibrahim kaş, mehmet sedef filandır. ha bi de batuhan var. bu oyuncuların ortak özelliği ne? aslında üç harfli daha güzel bi tabir var. ama biri halen sözleşmeli oyuncumuz olduğundan söylemiyorum, kavramsal konuşalım

mental açıdan yetersiz olmaları. serdar özkan mesela aslında yetenekli adamdı ama karar alma özelliği altyapısı zayıf fizikli siyahi kenar oyuncularından halliceydi.
sorunların hala doğru tespit edilemediğini düşünüyorum malesef. altyapı tamamen yeniden inşa edilmeden de tesadüfi gelecek bir kaç örnek dışında bir şey çıkarabileceğimizi de düşünmüyorum.