Yabancı sınırı seneye kaldırılsa da bir kuralı olacaktır elbet. Örneğin 5+3+sınırsız veya 6+2+sınırsız gibi. Sayılar ±1 veya 2 değişebilir, doğrusu da bu.
Linnes'in yanı sıra Kaderabek de gündeme geldi. Her ikisi de aynı yaşta (ay farkıyla Linnes büyük), her ikisi de hücumcu sağ bek, her ikisinin de skora katkıları neredeyse aynı. Kaderabek 5 cm daha boy avantajına sahip ve Çek ligi, Norveç ligine göre biraz daha ağır basar. Kaliteli bir ligden yetişmiş olmanın farkı mutlaka hissedilir. Bu yüzden ben olsam, tercihimi Kaderabek'ten yana kullanırım.
Ersan ile sözleşme uzatılmalıdır. Onun yerine koyabileceğimiz bir yerli stoper yok çünkü. Şu anki yaşı 27. 32-33 yaşına kadar oynayabileceği düşünülebilir.
Petemek ve Veli ile sözleşme yenilenmesi bence gereksiz.
Pektemek geldiğinde sakattı, sonrasında yenidden sakatlandı. Bir türlü düzelmedi. Zırt pırt sakatlanıp duruyor. Bu sene dördüncü senesi, oynadıpı maç sayısı toplamda 84, 84 maçta attığı gol 16. Sakatlıklardan tamamen kurtulup da şöyle en az 1 sene hiç sakatlık yaşamadan istikrarlı olarak oynayacağının garantisi yok. Skora katkısı zayıf. Zayıf olan katkısını edinmek için sözleşme yenilemek kadro şişkinliği yapar, ödenecek para ise cabası. Onun vereceği katkıyı alt yapıdaki Furkan Yaman'dan beklemek daha mantıklı.
Veli çok çalışkan, mücadeleci bir oyuncu. Ama büyük takımız ya da büyük takım olmak istiyoruz diyorsak sadece top kazanarak oynayamak yeterli değil maalesef. Veli ise defansif orta saha oyuncusu, malum hücuma katkısı sıfır. Orta sahamızı çift yönlü oyunculardan kurmamız gerek. Neden gol kısırlığı çektiğimizin sebeplerinden önemli bir tanesi de bu. Orta sahadan hücuma desteğin zayıf olması. Örneğin sırf bu yüzden Sosa alınarak 1 kontenjen işgal edildi. Oysa orta sahanın göbeğindeki her iki oyuncu da oyunun iki yönünü oynayabiliyor olsaydı, Sosa'ya gerek kalmayacaktı, Sosa için kullanılan kontenjan, forvette kullanılarak çift forvete geçilebilirdi. Sosa alındı artık, geri dönüşü yok, ama bu orta sahada çift yönlü oyunculara geçmemize gerek yok anlamına gelmez. Sosa da olmasına rağmen yine de orta sahaya çift yönlü oyuncular almamız gerekli. Bu nedenle hem Atiba'nın hem Veli'nin sözleşmeleri bitiyor, yenilenmesine gerek yok. Efendim Veli çalışkan bir oyuncu, efendim Veli düzgün bir insan, efendim Veli'nin gidişi bedava olacak diye vicdan sızlatmamak için sözleşmesini uzatmak, daha iyi bir oyuncunun alınmasının önüne geçerek gelişimi durdurur, seviyeyi yükseltemeyiz. Kaldı ki Veli 500 bin Euro bonservis ile geldi, para kazandırmadan gitse ne zarar?