Hasan Arat'ın Yd'nin son yılında yaptığı konuşmadan ;
"mali kongreye (...) 400-500 milyon dolar borçlara geleceksin, onunla ilgili hesap vermen gerekirken “federasyon-fenerbahçe” diye insanları tahrik edeceksin, kulübü ana meselelerinden uzaklaştıracaksın... yok öyle şey! mali kongrelerde herkes konuşacak! eğer bunlar olmazsa gaz birikmesi olur, patlama nerede olur, bilinmez!
"o kadar şey birikti ki bu camiada, insanlar artık bıktı. ortaya kim çıksa bir şeyler söylese iki üç internet sitesi var, başlıyorlar o yolla saldırmaya.. (...) gençleri kullanıyorlar, dolduruyorlar, yazılar yazdırıyorlar! ama gelinen noktada kendi yalanlarına kendileri de inanamıyorlar... bunlar toplumsal meseleler, burası sizin kendi malınız değildir! hee; “ben bu kadar para verdim, gitmem” diyen varsa beşiktaş bir gün gelir, bunun diyeti neyse de öder! bu kaçınılmaz bir sonuçtur. satar savar, bu işten kurtulur! bu hiç zor bir şey değildir ve bir gün yapılacaktır. bu şekilde diyet ödemektense özgür bir duruşa sahip olmak, beşiktaşlı’ya daha çok yakışır!
"beşiktaş’ın beş kuruş parası olmadığı dönemleri hatırlıyorum, ben sporcuyken maaş alamadığımız dönemleri bilirim... ne oldu? beşiktaş kulübü kayıp mı oldu? “ben para verdim, burası benim” diyemezsiniz! burası, zamanında bir memur maaşıyla yüz milyonlarca dolarlık bütçelerin yönetildiği bir yerdir.
"ben gençlerimize çok güveniyorum. gençlerimiz para biriktirip üye olacak, çalışacaklar, bu işten menfaat beklemeyecekler, kimsenin adamı olmayacaklar, yalan yanlış şey yazmayacaklar, gerçekleri görecekler ve gerçeklere göre hareket edecekler... beşiktaş geçmişte nasıl altyapısıyla başarılı oldu, beşiktaş’ın kendi değişimini de gençler yapacak. ben iki bin kişiye karşı çıkıp konuştuğumu hatırlıyorum, tek başıma. isterlerse beş bin kişi getirsinler, çekinmem. bir yönetim, mali kongreye niye adam getirir? kendine güvenmeyen bir yönetim bunu yapar ancak."