Böyle tahminlerle, önyargılarla eleştiri yapacaksak işin içinden çıkamayız. Nereden biliyorsunuz Bilic'in takımı Bursa seviyesinde gördüğünü? Size kendisi mi söyledi?
Ofansif oynamak = şampiyonluk değil. Schuster bu ligin tarihinde görülen en ofansif futbolu oynatıyordu, üstelik elinde ligin en iyi kadrosu vardı ama sezonu bitiremedi, o takım da Antep'in bile arkasında 5. oldu.
Dünyada bir tane örneği var mı iki sene evinden uzak kalıp şampiyonluk yarışını 30. haftaya kadar lider götüren takımın? Varsa direk o takımın hocasını getirelim zaten. Hala söylüyorum, bu statsız olma durumunu çok hafife alıyorsunuz. Sadece taraftar desteği açısından değil, aylarca 3 günde bir şehir şehir gezerek, dinlenme fırsatı bulamadan maçlara çıktı bu takım.
Bursa'yı 5.likten yukarı taşıyamayan hocanın Beşiktaş'ı 3.lükten yukarı taşıyacağına inandıran şey nedir?
Bursa maçına derbi diyebiliyorsa o seviyede görüyordur. Gs ve fb den aşağı gördüğü aşikar zaten onu söylemeye gerek yok.
Ben schuster gibi delice hücum oynasın yazmadım. Bilicin hücumda bireysellik dışında hiçbir planı yok. Gökhan alıp götürecek ki gol olsun mantalitesi bıu. Aksi düşünceniz varsa kanıtlayın. Bizim takım set hücumunu bilmiyor hala kontra atak oynuyoruz. Büyük takım oyunu mudur bu şekilde oynamak. Üzerine gelmeyen takıma kontra atakla yüklen(eme)mek. Hoş Real madrid de büyük takımlara karşı böyle oynuyor ama küçük takımlara da seti kurabiliyor. Bizim beklerimiz orta saha çizgisindeyken onların ki son çizgide geziniyor fark bu.
Stadsız oynamasını hafife almıyorum. Gs bir sene 8. oldu ortalık yıkıldı sonra 2 sene üst üste şampiyonluklar kupalar çeyrel finaller geldi. Stad açılınca böyle olacağımızı düşünüyor musunuz? Olamayız. Yine de bilic bu sene erken kopsaydı bir izahı olabilirdi. Ama 30 nın yarısını lider götürdüysen 29. haftada lidersen şampiyon olmamak onun suçudur. 3 maçta inanılmaz hataları o yaptı. Durumu bilmeyen biri takımı sabote ettiğini düşünür o kadar kötü oynattı. Sırf egosu uğruna.
Şenol hocaya gelirsek ben bursayı 5. likten yukarı taşıyamayanı değil tranbzonu şampiyon yapıp 3 kerede iki istanbul takımını geçip 2. olmuş adamı Beşiktaşa istiyorum. 2. lik başarı mı demeyin bizde o da yok.