federasyonda şöyle bir şey var ucu açık iki takımın kendi arasında yaptığı maçlarda aldığı puana bakılır deplasmanda atılan gol dikkate alınmaz eşitlik durumunda genel averaja bakılır oda eşitse kim daha fazla gol attıysa ona bakılır peki üç takımda neye bakacaklar tutki ben fenere iki maçtada yenildim gsde bana iki maçta yenildi fenerde gs ye iki maçta yenildi herkesin puanları eşit üçlü averaj fener le gs eşit çıktı iyi fener veya gs şampiyon diyemezler çünkü birinci kural diyorki gs fenere üstünlük kurmuş gs şampiyon diyemezler ben gs ye üstünlük kurmuşum yani burda sıkıntı büyük ikili durumda sıkıntı yok ama üçlü durumda var çünkü her iki maçtada üstünlük kurduğun bir takım puan eşitliğinde şampiyon olamaz bu iş hukuksal bir iş hukuktada yasalar birbirini pasifize edemez etse bile mağdur olana en fazla menfaati olanı dikkate almak zorundalar üçü ikiye düşüremezler diğelim düşürdüler gs daha fazla gol atmış fenere göre şampiyon ilan ettiler o zaman ben diyemezmiyim ben şampiyon ilan ettiğinizi her iki maçtada yendim gol averajım daha iyi nasıl benden daha kötü bir takımı şampiyon ilan edebiliyorsunuz
@Necmi abi çok tersten bakıyorsun ucu açık değil baya kapalı aslında

Üçlü takım eşit olduğunda ikili averaj devreden çıkıyor tamamen. Sayılmıyor.
Üçlü averaja geçiliyor.
Bahsettiğin durum şöyle olabiliyor. Biz feneri 2-0 yendik 1-0 yenildik ikilide üstünüz. Gs yi de aynı şekilde 2-0 yendik 1-0 yenildik.
Ama Gs feneri 4-0 yendi 1-0 yenildi.
3 takımın da puanı eşit üçlü averajda sen diyorsun ki ben iki takıma da üstünüm ama nasıl Gs şampiyon oluyor?
İşte üçlü averaj böyle bir şey. 3 takım arasında puanlar eşitse kim 3 takım arasındaki 6 maçta fazla averaj yaptıysa o oluyor.
Yani direnmenin anlamı yok adaletli olmasa da Dünyanın her yerindde böyle çünkü Uefa'nın kuralı