@Çağrı
Olaya yanlis acidan bakiyorsunuz. Hem basacak hem yaratacak hem atacak demek tabiki hayalcilik. Bunu bekledigimi söylemiyorum ki. Ben diyorum ki sadece gelen ilk toplari indirmeye veya faul almaya veya kisa bir süre olsun Topu tutup yardima gelen Takim arkadaslarina aktarabilmeye calissa bizim Takim oyunumuz seviye atlayacak. Bütün Takim daha az yorulacak ve belkide özgüven bile artacak.
Bunu her Pozisyonda beklemekte tabiki yanlis ama 5 te 1 gibi bir oran yakalasa bile bunun büyük etkisi olacaktir.
Ba dan Gol falan beklemek mesele degil atmasa bile olur ama orta sahanin ve Kanatlarin cikmasini saglarsa bizim su anki oyun anlyayisimizda altin degerinde olur. Takima seviye atlatir.
Bunlar kesinlike basit seyler bunlari yapabilmek icin First Class Oyuncu olmaya kesinlikle gerek yok. Vasat bir Oyuncu bile yapabilir bunlari. Yeterki istekli olsun.
Fizige dayali Kontra atak Futbolu oynuyoruz ama Santrforumuz hem gücsüz hem hareketsiz hem yavas hem mücadele etmiyor. Bizim böyle bir Lükse sahip oldugumuza gercekten inaniyormusunuz?
Tabiki diger oyuncularda yetersiz ama sadece o Bölgedeki adamin bize ne kadar faydali olabilecegi apacik ortada.
Görkem gol atmasa da olur diyorsun bu takım geçen sene 60 golü geçemedi sanırım. Bu takımda Ba'dan başka gol atacak adam yok.
Ve senin first class olyuncu olmaya gerek yok dediğin şöyler kararkteristik özellikler hep.
Pektemek 10 cm daha kısa olmasına rağmen çok daha iyi indirir mesela Ba'dan. Biz adamda olmayaı istiyoruz. Adamda bu yok hiç olmadı.
1.90 boyu var demek pivot santrafor oynayabilir demek değil, hava topu indirebilir demek de değil.
Ben bir adım daha ileri götüreyim Ba büyük takım santraforu biz büyük takım filan gibi oynamıyoruz asıl sorun bu.
Şişirme abi neden şişiriyorsun? Çünkü ön liberoların yerleşemiyor. Ba'ya yerden at pası verkaç yapsın tutar oyunu neden şişiriyorsun?
Oynama o zaman iki takoz ön libero ile. Teknik oyuncular koy oraya. Bu kadar gol atması bile mucize Ba'nın bu sene bu sistemle.
Biz kontra atak futbolu oynamıyoruz. Biz alan daraltarak hızlı hücum futbolu oynuyoruz. Yoksa top sürekli bizde kontra böyle oynanmaz. Bildiğin hata kolluyoruz ama bunu rakip sahada alan daraltrak yapıyoruz.
Tipik Arsenal futbolu. Asıl bahsettiğin gibi forvet olsa bu takımda 10 golü geçemezdi bu sene mesela Amokachi tarzında.
Çünkü zaten tüm takım hızlı düşünüyor bir adma lazım o topu her fırsatta içeri sokacak. Jardel'i de sırf bu yüzden yemişti Galatasaray taraftarı son inim inim inledirler naptık diye.